Filmy/Seriale 594614 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 594614

Odpowiedzi 1647

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
8 bedzie miał 6 epkow.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
@Kuba

Masz szczęście, bo palca nie stracisz. Oto trailer siódmego sezonu Gry o Tron. :D

https://www.youtube.com/watch?v=giYeaKsXnsI

Tak jak się spodziewałem, większość zawartości trailera koresponduje z tymi wyciekami scenariusze, których to można było pełno znaleźć choćby na reddicie. Czy to dobrze, to się okaże w praniu.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Jakim cudem jon znalazł się za murem? Przecież siedzi odcięty w Winterfell. Znowu nie widać Gendriego chyba faktycznie jest ważniejszy niż mogło by się zdawać. Góra ładą zbroję sobie sprawił :)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To wszystko wygląda mega przewidywalnie i oczywiście, ale jednocześnie mega klimatycznie i zapowiada się najlepiej zrobiony sezon więc w jakimś stopniu się jaram :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy/Seriale
#1324 2017-05-24, 21:50(Ostatnia zmiana: 2017-05-25, 11:56)
bardzo bym chciał żeby jaime fucking lannister zmądrzał i pozbył się siostry raz na zawsze.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Jakim cudem jon znalazł się za murem? Przecież siedzi odcięty w Winterfell. Znowu nie widać Gendriego chyba faktycznie jest ważniejszy niż mogło by się zdawać. Góra ładą zbroję sobie sprawił :)

Jeśli tak bardzo Ci zależy, to zajrzyj w spoiler. Jeśli nie, to zobaczysz oglądając.

Spoiler
Wedle wycieków, Jon znalazł się za Murem z ekipą w celu wyłapania jednego z truposzczaków by mógł go sprezentować światu jako realne zagrożenie. Przyznam, że to jest tak głupie, że aż mnie to nie dziwi, że się to i tak znalazło.

@Kazzmir

Nie da rady. Lena Headey (Cersei) ma już kontrakt na 8 sezon, więc Jaime Fucking Lannister chyba nic nie zrobi w jej sprawie... jeszcze.

@Kuba

A szósty sezon był słabszy wg Ciebie? :D

Tak btw. czekam na dalszy ciąg relacji Brienne-Tormund. xd

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
To ,że Jamie zabije Cersei jest wiadome od samego początku (przepowiednia) ale ona musi odegrać swoją rolę(poza tym to najlepsza postać w serialu musi żyć do ostatniego sezonu).

Z tym Jonem to dziwna sprawa; na necie widziałem już kilka teorii:
-po prostu dostanie wiadomość z muru ,że potrzebują pomocy.
-pójdzie za mur po Bran'a.
-pójdzie szukać tam miecza westerowskiego jezusa.
-no i tak jak wyżej napisałeś po dowody dla reszty świata(To co mówi Davos jest tu wskazówką).

PS:Też chcielibyście ,żeby Lanisterowie odparli tą całą rzeszę tałatajstwa i wybrańców ?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie musi jej zabijać, wystarczy że odejdzie.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@Kelten

- Bran jest zaledwie parę setek metrów od muru, więc myślę, że w pierwszym odcinku już tam dotrze i go przepuszczą. Pdoejrzewam, że dawni czarni bracia Jona wiedzą jak wygląda Bran Stark.
- Mur jest chroniony magicznie, nie potrzeba tutaj żadnej pomocy. Jon i tak prędzej tam wyruszy z całymi zastępami, najpierw musi się pewnie wybrać do świętej Danuty po pomoc, bo smoki i w ogóle.

Odp. na PS - byłoby fajnie, gdyby ta wybrańcza armia choć trochę dostała po tyłku. Coś czuję, że tak będzie, bo święta Dantua się przeliczy myśląć, że ma trzy smoki i kupę Dothraków. Myślę, że wojna będzie wyrównana.

@Kazzmir

Spoiler
Istnieje pewna przepowiednia, że Jaime Fucking Lannister zabije swoją siostrę. Zwykle podejrzewano o to Tyriona, ale to nawet sam autor potwierdził.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy/Seriale
#1329 2017-05-25, 12:04(Ostatnia zmiana: 2017-05-25, 12:11)
@Kazzmir

Spoiler
Istnieje pewna przepowiednia, że Jaime Fucking Lannister zabije swoją siostrę. Zwykle podejrzewano o to Tyriona, ale to nawet sam autor potwierdził.
w końcu może ją dziabnąć mieczem siecznym oficerskim ale niech ją zostawi w cholerę wcześniej xD

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Po pomoc do Danki wyruszy Davos (Jon sam się raczej nie będzie fatygował bo ma ważniejsze rzeczy na głowie).
Nie wiadomo czy ten mur jest tu kluczowy, może przejdą od strony Hardhome ? Zamrożą wodę i ominą mur jak Stanis.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Po pomoc do Danki wyruszy Davos (Jon sam się raczej nie będzie fatygował bo ma ważniejsze rzeczy na głowie).
Nie wiadomo czy ten mur jest tu kluczowy, może przejdą od strony Hardhome ? Zamrożą wodę i ominą mur jak Stanis.

Znów sięgnę po informacje z wycieku:

Spoiler
Jon nie jest człowiekiem, który sobie siedzi na dupie i nic nie robi. Popłynie, bo Danuta wzywa wszystkich lordów Westeros do złożenia hołdu. Jon pragnie złożyć jej ofertę i to zrobi. Poza tym są zdjęcia, że jest na Smoczej Skale z Davosem, jak i z samą św. Danutą.

Nie uważasz, że gdyby mogli zamrozić wodę, to nie zrobiliby tego kiedy Jon uciekał z podkulonym ogonem z Hardhome w 5 sezonie? Poza tym zobacz, gdzie Hardhome leży.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Znów sięgnę po informacje z wycieku:
Nie widziałem tego , trochę dużo podróżowania jak na 1 sezon ale chyba masz rację.
Nie uważasz, że gdyby mogli zamrozić wodę, to nie zrobiliby tego kiedy Jon uciekał z podkulonym ogonem z Hardhome w 5 sezonie? Poza tym zobacz, gdzie Hardhome leży.
Hardhome w 5 sezonie to prezentacja siły i próba zastraszenia , nocny król nie zebrał wtedy jeszcze wszystkich swoich oddziałów.Poza tym jak wspomniałeś to bardzo długa podróż więc trzeba sie do niej dobrze przygotować.
Jak nie Hardhome to znajdą inny sposób, na końcu trailera Jon mówi ,że wielka woja się rozpoczęła(i nie ma tu na myśli wybryków Danki).

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@Kelten

Istnieją dwie teorie:

Spoiler
1. Jak zapewne pamiętasz, Nocny Król oznaczył Brana w szóstym sezonie i nagle magiczna ochrona otaczająca jaskinie prysła jak bańka. Według teorii, wystarczy, że Bran przejdzie przez Mur i Nocnemu Królowi nie będzie przeszkadzało przejście przez Mur.
2. W czasie tego wypadu za Mur, wedle wycieków, Jona i paru innych ma uratować Danuta ze smokami. Problem w tym, że w czasie jej ratowania, jeden ze smoków ma zginąć, by zostać potem ożywiony przez Nocnego Króla. Dalszy ciąg podobny do teorii numer 1.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Filmy/Seriale
#1334 2017-05-25, 12:28(Ostatnia zmiana: 2017-05-25, 12:36)
2.Teoria to jakiś kosmos ale ta pierwsza bardzo prawdopodobna. 
BTW. Gdzieś tam na jakimś zdjęciu było widać ,że grubas w cytadeli z dzika czytają o mieczu Azor ahai.
To ten sam miecz który dzierżył Ser Arthur Dayne?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
BTW. Gdzieś tam na jakimś zdjęciu było widać ,że grubas w cytadeli z dzika czytają o mieczu Azor ahai.
To ten sam miecz który dzierżył Ser Arthur Dayne?

Miecz Azorka, to jedna z największych niewiadomych:

Spoiler
1. W istocie mógł to być Świt rodu Dayne'ów, wskazują na niego fizyczne warunki, poświata itp. W dodatku jego nazwa bardzo korespnduje z legendarną nazwą miecza Azorka - Światłonóścą.
2. Długi Pazur Jona, choć dla mnie to jest za mocno naciągane.
3. W sumie każdy valyriański miecz by się do tego nadał.
4. Inna teoria, że Światłonoścą może być ludzkość/Nocna straż z Jonem jako Azorkiem, który nimi przewodzi ku wypędzeniu ciemnóści.

Gdy Grubas czyta o Azorku, Dzika w tym czasie będzie sobie czytała, a przynajmniej próbowała czytać:

Spoiler
About beautiful, noble, Rheagar Targaryen xD

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Ciekawa ta teoria ze strażą zwłaszcza jeśli  przyjrzymy się bliżej przysiędze:
Jestem mieczem w ciemności.
Jestem ogniem, który odpędza zimno, światłem, które przynosi świt

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Dokładnie tak. A jeżeli jest jedna rzecz, którą G.R.R Martin nam próbuje przekazać, to ta, że nie można brać przepowiedni i legend dosłownie, co można udowodnić choćby na przepowiedni o Cersei, którą wspomniałem tam wyżej Kazzowi. xD

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy/Seriale
#1338 2017-05-25, 13:01(Ostatnia zmiana: 2017-05-25, 13:46)
którą wspomniałem tam wyżej Kazzowi. xD
czy ona na pewno mówi o  Jaime Fucking Lannisterze?

no właśnie a wk wcześniej o JFL pisał i nie przekonuje mnie że autor co innego mówi.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Mówi o młodszym bracie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry