Filmy/Seriale 598133 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 598133

Odpowiedzi 1647

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
"Captain Fantastic" też jestem zainteresowany, ale raczej zostawię sobie na domowy seans.
Jak widzę tego "Artura" to chce mi się płakać. Legendy te są materiałem na świetną, epicką i magiczną serie filmów a wychodzą jakieś chłamy.

No "Blade Runner" jest zapowiadany jako najdroższy niezależny film z kategorią R :D

Od siebie polecam zwrócić uwagę na "Annihilation" Alexa Garlanda (pan od "Ex Machiny"). Książka jest niesamowicie klimatyczna i ciekawa, to materiał na naprawdę mocne sci-fi. Właśnie "The Dark Tower" które co prawda na tą chwilęnie przekonuje zbyt wieloma elementami, ale mocno trzymam kciuki aby się udało bo materiał książkowy jest bardzo ciekawy. Do tego "Wind River" choć u nas pewnie w kinach nie będzie, Taylor Sheridana (scenariusze "Aż do piekła" i "Sicario") który debiutuje za kamerą, "Current War" z ciekawą obsadą o Edinsonie i Tesli oraz "Darkest Hour" film o Churchillu (genialnie ucharkteryzowali Oldmana).

@Kazzmir A dlaczego cię wkurza, pytam z czystej ciekawości :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Post połączony: 2017-03-19, 21:22
@Kazzmir  @Jakub91 planujecie na coś w tym roku wypady do kina nie licząc blockbusterów?
A znasz jakieś ambitne filmy, które nie są blockbusterami? Bo teraz wśród chłamu przekupnych recenzji i nie obiektywnych opinii ciężko coś wyłapać ;/

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Filmy
#1162 2017-03-19, 22:24(Ostatnia zmiana: 2017-03-19, 22:32)
@Kazzmir A dlaczego cię wkurza, pytam z czystej ciekawości :D

dlatego

A znasz jakieś ambitne filmy, które nie są blockbusterami? Bo teraz wśród chłamu przekupnych recenzji i nie obiektywnych opinii ciężko coś wyłapać ;/
jeżeli słowo blockbuster ma być synonimem ambitnego kina to nie zgadzam się z tym.

Albo ja sie gdzieś pogubiłem w tej dyskusji.
mac dun ci wyjaśni o co chodzi xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Emmm...blockbuster to film który jest zrobiony za mase kasy, ma zarobic jeszcze więcej, jest skierowany do masowego odbiorcy co nie oznacza, że nie może być ambitny. Niestety, brakuje takich filmów jak TDK i jesteśmy zalewani Strażnikami z Galaktyki xD

@Mac Dun jasne. "Manchester by the Sea", "Silence", "La La Land", "No County for Old Man", "Spotlight", "Argo", ",Mystic River"- pare które wpadło mi do głowy. Ale to pytanie nie ma sensu. Jakbyś sugerował, że każdy ambitny film jest blockbusterem.

Albo ja sie gdzieś pogubiłem w tej dyskusji.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Emmm...blockbuster to film który jest zrobiony za mase kasy, ma zarobic jeszcze więcej, jest skierowany do masowego odbiorcy co nie oznacza, że nie może być ambitny.
Zawsze myślałem inaczej xd  Chodziło mi o prostą rozrywkę, np transformers albo takie filmy marvela, które nie mają jakieś głębi, to właśnie nazywam blockbusterami

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
A znasz jakieś ambitne filmy, które nie są blockbusterami?
ja też się pogubiłem xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Emmm...blockbuster to film który jest zrobiony za mase kasy, ma zarobic jeszcze więcej, jest skierowany do masowego odbiorcy co nie oznacza, że nie może być ambitny.
Zawsze myślałem inaczej xd  Chodziło mi o prostą rozrywkę, np transformers albo takie filmy marvela, które nie mają jakieś głębi, to właśnie nazywam blockbusterami

No to o Tranformersach i MCU mowie....prosta rozrywka dla mas za kupe hajsu majaca bawic i zarobic mase hajsu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Filmy
#1167 2017-03-19, 22:39(Ostatnia zmiana: 2017-03-19, 22:47)
Zle sprecyzowalem, moj blad. Nie napisalem, ze blockbuster moze byc ambitny, po prostu napisalem dokladnie zeby bylo wiadomo jakich filmow nie szukam, więc w sumie wychodzi na to samo jakbym napisal ze szukam ambitnych filmow ;x

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kuba dzięki za te filmy są bardzo ciekawe
+ Oglądałem polskę filmową na canal + ogólnie ciekawy program, minusy to kilka filmów na jeden odcinek, przez co całość jest rwana i nie wyczerpuje tematu danego dzieła do tego osobiście nie przekonuje mnie prowadzący, który jest śmieszny i "heheszkowy" to ma chyba zainteresować młodego widza ;/
W każdym razie było o "Uprowadzeniu Agaty", zainteresowałem się historią i jest niezwykle ciekawa. Stworzenie w krótkim czasie filmu wykorzystującego sytuację rodzinną znanego polityka, by go zdyskredytować i zakończyć jego karierę polityczną...  co się udało. Lepsze niż nie jedna książka. 

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Zle sprecyzowalem, moj blad

Cóż takie błędy to ci się zdarzają bardzo często.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie napisalem, ze blockbuster moze byc ambitny
napisałeś to. tak z ciekawości, jaki ambitny film który nie jest blockbusterem ostatnio widziałeś?

A znasz jakieś ambitne filmy, które nie są blockbusterami?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Właśnie się zorientowałem, że John Hurt który umarł na początku tego roku nie powiedział jeszcze ostatniego słowa jeśli chodzi o występy w kinie. Ujrzymy go bowiem w zapowiedzianej na 27 listopada 2017 "Darkest Hour". Film o Winstonie Churchillu a konkretnie ostatnich godzinach przed dołączeniem się Wielkiej Brytanii do wojny, to ma być mroczny dramat o podejmowaniu decyzji.

Hurt gra Chamberlaina, partnerują mu w głównej roli Gary Oldman a w tle Mendhelson czy aktor od Stennisa. Na dodatek ekipa scenografów z serii o "Sherlocku" i wydaje się, że solidny scenarzysta i reżyser.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak zjebać jedną z najlepszych postaci w DCU, poradnik
T_T

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak zjebać jedną z najlepszych postaci w DCU, poradnik
T_T

Co, oceniasz po wyglądzie?  :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
JUSTICE LEAGUE - Official Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=3cxixDgHUYw

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Byłem na Power Rangers, średni film, warto obejrzeć, ale bez fajerwerków, tak jak myślałem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
JUSTICE LEAGUE - Official Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=3cxixDgHUYw

"JAKA JEST TWOJA SUPER MOC ???
JESTEM BOGATY XD"

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ogólnie jest moc w tej zapowiedzi.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
BvS i człowiek ze stali też dobrze się zapowiadał :(

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mi się bardziej podobała zapowiedź BvS niż tego, jestem nawet bardziej przekonany, że BvS jest i będzie lepsze od tego. To wygląda trochę jak Legion Samobójców, mniej jakby to powiedzieć - poważne. Wygląda to też trochę jak Avengersi, może i dobre, ale na pewno nie moje klimaty.

0 użytkowników
Do góry