Filmy/Seriale 597087 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 597087

Odpowiedzi 1647

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ktoś naprawdę przejmuje się tymi nagrodami?

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Producenci się przejmują. W końcu muszą wyjść na plus z kasą. Dla widza to bardziej spektakl. Ciekawostka. Plebiscyt popularnego kina amerykańskiego. 

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
I 3/4 reżyserów aktorów i scenarzystów.
Nie wierzcie w bajki, że mają nagrody gdzieś :D

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jakub91

Filmy
#1123 2017-02-28, 00:04(Ostatnia zmiana: 2017-02-28, 00:23)
Jasne tylko głównie chodzi o reżyserów/aktorów/scenarzystów amerykańskich. Chociaż osoby zajmujące się technicznymi aspektami produkcji kinowych pewnie również są zainteresowane. Łatwiej operatorowi, kompozytorowi czy scenarzyście wbić się na rynek anglojęzyczny i dostać się do głównego konkursu. Aktorzy i reżyserzy muszą zadowolić się jedną mniej znacząco kategorią, którą akademia traktuje "dodatkowo". Chyba że całkiem zminią styl i dostosują się pod Hoolywood ale mało kto chce tak okrajać swoją twórczość. Nie twierdze, że kino amerykańskie jest płytkie. Po prostu Oscary to nagroda "popularna", ma to dobre i złe strony.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Fajny filmik pokazujący jak zrobiono zbroję Iron man w filmie, polecam :)

https://www.youtube.com/watch?v=NBr_vlOEe2w

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=7dmcsTfRJsQ
  Zwiastun Zemsty Salazara

Jutro wchodzi Logan.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Lego Batmana mogę Wam szczerze polecić, zajebiście się bawiłem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Logan" jest świetny. Polecam każdemu, ale twardy fan marvela może się tym filmem zniechęcić. Czemu ?
Jest mało efektów specjalnych, całość jest do bólu gorzka. Żartów nie ma wcale. Dla mnie dzięki temu film zyskuje większą głębie. Jest inny od reszty papki, którą dostajemy co pół roku. Co prawda fabuła jest "znana"  z poprzednich części i nie zaskakuje zbytnio. To film wynagradza klimatem i melancholijnym nastrojem. To one budują moją satysfakcję po obejrzeniu. Trupów za to jest sporo, ale one są trochę obok akcji. W sensie zabijanie oponentów to tylko taki przerywnik do kolejnej emocjonalnej sceny.
Oglądałem z dubbingiem. Nie jest najgorszy. A możliwość usłyszenia jak Logan przeklina "kurwa" co kilka sekund jest bezcenne XD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Film logan przebił doctora strange, x men przeszłość która nadejdzie i x men apokalypse, prócz deadpoola,  jeśli chodzi o zarobienie. Dla miazga, i mam nadzieję że fox pójdzie w tym kierunku jeśli chodzi o filmy :ok:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No, ja jak niektórym wiadomo popierałbym idea prequela. Film Scotta (mistrza kina historycznego) o Maximusie i początkach jego kariery generała z wielkimi bitwami pełnymi rozmachu rodem z "Królestwa niebieskiego"? W kinie byłbym na premierze.

Sequelowi mówię nie, nawet wmieszanie w to bogów rzymskich byłoby przesadzone i psułoby ogólną koncepcje "Gladiatora" i jego przepepicki finał.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Po kij robić coś nowego, lepiej zrobić odgrzewanego kotleta :facepalm:

Takie filmy nie potrzebują kontynuacji, historia jest zamknięta. A prościej zrobić kontynuację czegoś niż nową część

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No, ja jak niektórym wiadomo popierałbym idea prequela. Film Scotta (mistrza kina historycznego) o Maximusie i początkach jego kariery generała z wielkimi bitwami pełnymi rozmachu rodem z "Królestwa niebieskiego"? W kinie byłbym na premierze.

Sequelowi mówię nie, nawet wmieszanie w to bogów rzymskich byłoby przesadzone i psułoby ogólną koncepcje "Gladiatora" i jego przepepicki finał.

Nie rozumiem tej mody robienia prequeli, sequeli i czegokolwiek, jeśli coś było dobre to powinno się to zostawić w spokoju, w 90% to nie wypala. Robienie kolejnych filmów/gier/książek to nic innego jak skok na kasę fanów, stawia się tylko na komercję i pieniądze. Pod względem komercyjnym jest to idealnie i perfekcyjnie zrobiona rzecz, ale nie ma to kompletnie żadnej wartości, mamy znany tytuł, ludzie go lubią, zróbmy z nim coś związanego, na pewno na tym zarobimy. Tak jest w przypadku Gwiezdnych Wojen, nie dawno Hobbita i niedługo pewnie w przypadku Gothica.
Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. A najlepiej jest to zrobić w pełni glorii i chwały, żeby zostawić niedosyt.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jeśli mają robić takie SW jak "Rogue One"....proszę o więcej.
Nie chce sequelu "Gladiatora" ani w ogóle ruszania tej marki, ale gdyby MUSIELI coś zrobić to tak, wolę prequel.

Jestem z tych sentymentalnych którzy lubią wracać do dobrych serii i jeśli coś jest zrobione dobrze, nie widzę ŻADNEGO problemu (choć bardziej cenię innowacyjność). Dlatego póki Disney będzie robił tyle dobrego (moim zdaniem) z marką SW, niech się nią bawi do woli.

"Hobbit" tragedią nie był choć klasa jeśli nie dwie niżej od LOTR. "Gothic" rzeczywiście, powrót serii jest coraz bliżej. Jeśli "Elex" odniesie duży sukces to powstanie sequel a z uzbieranej kasy PB powiększy sobie ekipę i w końcu weźmie się za "Gothica" a jak Elex okaże się klapą to zrobią "Gothica" by się ratować. No i tu jest ten problem, że nie wiadomo jaki byłby jego poziom. Tylko, że z tą serią jest taki problem, że ona nie zeszła w glorii i chwały. PB zakończyło swoją przygodę 3 która może gównem nie była, ale mocno zawiodła graczy i miała wiele tragicznych elementów, potem jeszcze markę zgwałcił Spellbund i ta firma od Zmierzchu Bogów. Tutaj więc moim zdaniem należy się dobre zamknięcie serii.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
http://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/12074-gladiator-otrzyma-sequel-ridley-scott-wie-jak-przywrocic-go-do-zycia - Nie wiem jak Wy, ale dla mnie to zły pomysł.

Czemu zły pomysł? Fajnie, że Ridley coś wymyślić, ma łeb do takich spraw i jak będzie we formie to może zrobi coś fenomenalnego?

Wczoraj oglądałem pierwszy premierowy odcinek 4 sezonu Sherlocka. Na opinię za wcześnie ale uważam, że szału nie ma.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
http://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/12074-gladiator-otrzyma-sequel-ridley-scott-wie-jak-przywrocic-go-do-zycia - Nie wiem jak Wy, ale dla mnie to zły pomysł.

Czemu zły pomysł? Fajnie, że Ridley coś wymyślić, ma łeb do takich spraw i jak będzie we formie to może zrobi coś fenomenalnego?

Wczoraj oglądałem pierwszy premierowy odcinek 4 sezonu Sherlocka. Na opinię za wcześnie ale uważam, że szału nie ma.

Pierwsza część nie miała elementów boskości, a jeśli w drugiej przywróciliby bohatera w ten sposób zabiłoby ducha jedynki i zakończenie :)

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Szykuje się pewien ciekawy film, myślę, że warto będzie go obejrzeć. Zwłaszcza, że gra aktor Jake Gyllenhaal. Przede wszystkim zagrał świetną rolę w filmie ,,Labirynt" 2013r.

Spoiler
Thriller science fiction

Film opowiada historię sześcioosobowej ekipy kosmonautów Międzynarodowej Stacji Kosmicznej na chwilę przed ogłoszeniem światu przełomowego dla ludzkości odkrycia: pierwszego dowodu życia na Marsie. Badania, jakie prowadzą, będą miały jednak nieoczekiwane konsekwencje. Forma życia, którą odkrywają, jest bardziej inteligenta niż ktokolwiek przypuszczał.

http://www.filmweb.pl/film/Life-2017-765212

Coś w sam raz dla kazzmira xD

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, zapowiada się bardzo ciekawie. Już kilka miesięcy temu przy pierwszym zwiastunie wiedziałem, że pójdę do kina. Obawiam się jednak powtórki z rozrywki. Za bardzo przypomina "Obcego" i "Coś". Ale może będzie zaskoczenie i coś świeżego.

31 marca wchodzi do kina  Ghost in the Shell

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, zapowiada się bardzo ciekawie. Już kilka miesięcy temu przy pierwszym zwiastunie wiedziałem, że pójdę do kina. Obawiam się jednak powtórki z rozrywki. Za bardzo przypomina "Obcego" i "Coś". Ale może będzie zaskoczenie i coś świeżego.

31 marca wchodzi do kina  Ghost in the Shell

A 24 marca Power Rangers, jaram się xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
byli ludzie którzy w latach 80tych jarali się talentem wokalnym sabriny xD