Filmy/Seriale 601851 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 601851

Odpowiedzi 1647

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Obejrzałem właśnie "Super 8" Stevena Spielberga i przyznam, że strasznie mi się spodobał, chociaż po części fabularnie oklepany. Efekty jednak mnie po prostu zachwyciły, chyba najlepsze jakie widziałem w tym roku. Film warto oglądać także na napisach końcowych.

Spoiler

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzisiaj "Szósty zmysł" na tvp1 o 20:20. Uwielbiam mindfucki... :P

Elo

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ostatio oglądałem War Horse (Czas Wojny). Nudny jak flaki z olejem, nie podobał mi się. Bardzo przewidywalny.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Filmy
#463 2012-08-25, 21:18(Ostatnia zmiana: 2012-08-25, 21:19)
Ostatio oglądałem War Horse (Czas Wojny). Nudny jak flaki z olejem, nie podobał mi się. Bardzo przewidywalny.
Też go oglądałem, ale nie wiem o czym był bo byłem zajęty innymi rzeczami XD. Wiem natomiast, że dawki patosu wylewające się z poszczególnych scen skutecznie zniechęcały do paczenia. Jednak podobał mi się motyw gdy anglik ze szwabską kurwą uwalniali tego biednego konika z drutów.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Filmy
#464 2012-08-26, 01:29(Ostatnia zmiana: 2012-08-26, 01:30)
Jednak podobał mi się motyw gdy anglik ze szwabską kurwą uwalniali tego biednego konika z drutów.
A więc tak się to wtedy nazywało

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Filmy
#465 2012-08-26, 04:22(Ostatnia zmiana: 2012-08-26, 04:24)
Obejrzałem Niezniszczalnych 2, powiem tak, fabuła sama w sobie może dupy nie urywa, ale film jest mistrzowski. Warto chociażby go zobaczyć ze względu na tyle sław kina w jednym filmie.
Moja ocena, całościowo to zasłużone 9/10.

Najbardziej rozbroiła mnie scena, w której
Spoiler
Czak Noriss po raz pierwszy się pojawia, nie wiadomo skąd, nie wiadomo jak, ale zabija co najmniej 15 typa, i do tego rozwala czołg (bez ppanca czy innego C4)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Filmy
#466 2012-08-27, 14:22(Ostatnia zmiana: 2012-08-27, 14:23)
Po raz kolejny obejrzałem losowo wybrany film i tym razem trafiłem jeszcze lepiej: Terri, opowieść o otyłym chłopcu, który chodzi do szkoły w piżamie. Bardzo fajnie zrealizowany dramat. Obawiałem się, że jak przystało na film amerykański, zrobią ten magiczny, przyspieszony moment przemiany, ale jedyną przemianą było pościelenie łóżka i wyczyszczenie kibla. W filmie gra bardzo fajna aktorka, Olivia Crocicchia, obecnie chyba 17-latka, ale zapowiada się z niej znana twarz, bo na chwilę obecną ma angaż chyba w pięciu nowych filmach:

https://www.youtube.com/watch?v=7h3qPsJnFhU

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po raz kolejny obejrzałem losowo wybrany film i tym razem trafiłem jeszcze lepiej: Terri, opowieść o otyłym chłopcu, który chodzi do szkoły w piżamie. Bardzo fajnie zrealizowany dramat.

Opis filmu skojarzył mi się z innym wyciskaczem łez, a mianowicie z dramatem "Chłopiec w pasiastej piżamie". Naprawdę zajebisty film, sam jako mężczyzna muszę przyznać, że łza ciśnie się do oka... Polecam.

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O "Chłopcu w pasiastej piżamie" pisałem już parę stron temu (post #394) i tak jak już tam zauważyłem, sporo bym w nim zmienił. "Terri", pomimo że jest zupełnie innego rodzaju filmem, podobał mi się dużo bardziej.

A teraz obejrzałem "Nietykalnych" - o filmie było ostatnio dość głośno i jak się okazuje, nie bez powodu. Bardzo dobre kino.

Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Filmy
#469 2012-08-28, 14:03(Ostatnia zmiana: 2012-08-28, 14:03)
Dyktator -  :ok:  Zajebisty :D  Chlopca w pasiastej piżamie też moge polecic

kazzmir
  • Gość

zacznij pisać scenariusze xD

niezmiennie coraz bardziej podoba mi się killer elite. oglądnąłem 2x w odstępie około roku i widać że to nie baja pisana na kolanie ale gdzieś tam fakty się przewijają.

inne ciekawe, Burke and Hare i też dawno nie oglądany ale wesoły Wanted xD

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
no strasznie patetyczny ten film byl, nie zaprzeczysz :D  bajeczka taka

kazzmir
  • Gość
no strasznie patetyczny ten film byl, nie zaprzeczysz :D  bajeczka taka

nie oglądałem :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Filmy
#473 2012-08-28, 21:48(Ostatnia zmiana: 2012-08-28, 21:48)
to sie ciesz :D
Obejrzalem ostratnio american beauty. Film stary, z 1999, ale mnie wciagnal zajebiscie :D  nie idzie przewidziec kto kogo zabije, zgwalci, łatewa. Bardzo fajny.
Ze staroci jeszcze lubie Bandytę :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
bo war horse to bardzo oldshoolowy film. teraz już się takich nie kręci.

kazzmir
  • Gość
avengers.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ten film jest tak marny, ze szkoda gadac.

kazzmir
  • Gość
ten film jest tak marny, ze szkoda gadac.

idź zabijaj ludzi samochodem dziwko

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Filmy
#478 2012-08-30, 18:31(Ostatnia zmiana: 2012-08-30, 18:32)
Cieszmy się że Ty nie jesteś tak marny bo był byś milionerem a tak najwyżej możesz być menelem więc równowaga jest zachowana

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
siema elvans

0 użytkowników
Do góry