Filmy/Seriale 597756 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 597756

Odpowiedzi 1647

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Myślicie, że Jaimie Fookin Lannister żyje?

Kurde, dał nura do jeziora o głębokości rowu mariańskiego. Ma wyjebane na życie. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Walić Jaimiego Lannistera. Przeżyje a potem teleportuje sie o kolejne pół mapy.
Sezon daje sporo funu, ma od cholery fanserwisu, jest świetnie zrealizowany, ale jednocześnie napisany do linijki, przewidywalny, prosty i totalnie głupi oraz naiwny. Tak jakby Dedeki wraz z prześcignięciem Martina nie tylko zatracili zdolnośc kierowania fabuły w ciekawym kierunku, ale również zdrowego myślenia. Skrypt napisany na szybko, byle tylko powrzucac masę wymarzonych momentów i zmieścic aie w 7 epkow.

Najwiekszy plus sezonu?
MEMY
http://westeros.pl/7x04-internet-przemowil-czwarty-odcinek-7-sezonu-zobacz-memy/

Wy tu GoT a "Twin Peaks" nowe, to jest petarda, miód i umysłowa rozwałka.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Filmy/Seriale
#1402 2017-08-11, 08:56(Ostatnia zmiana: 2017-08-11, 09:03)
^ o syn rybaka, jakie złota tam są xD

I jak oni kurwa mogli skrzywdzić mojego ulubionego aktora. Czy Billy naprawdę dał z siebie zrobić Chujona dla paru monet? :(

https://www.youtube.com/watch?v=s1J7XuXHZQ0

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Czy Billy naprawdę dał z siebie zrobić Chujona dla paru monet? :(
Ty geju xd

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Wy tu GoT a "Twin Peaks" nowe, to jest petarda, miód i umysłowa rozwałka.

Czy jak wolę jednak GoT a nie Twin Peaks to jestem jakiś gorszy pod tym względem? :lol2:

Grammar Stannis wzruszony po tym co Davos powiedział w ostatnim odcinku. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie no to o TP to z przymrużeniem oka :p Ale polecam bo trzeci sezon to totalny geniusz.

Memy wymiatają.
Jak tam, na czym w kinie w sezonie letnim byliście? :P

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Generalnie jeszcze na niczym, jeśli chodzi o mnie. Chcę się wybrać na Dunkierkę Nolana, z trywialnego powodu - lubię po prostu jego filmy.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Cóż, ja idę dziś na The Dark Tower (za jakie grzechy).

Byłem na :

Dunkierce 10/10 - genialne kino, nie wojenne a raczej survivalowe, bardzo specyficzne i eksperymentalne, WYBITNIE zrealizowane, świetnie zagrane (choć tu nie ma postaci właściwie) i moim zdaniem ma większą moc od "Ryana"

War for the Planet of the Apes 10/10 - blockbuster XXI wieku, mocne, wzruszające, kopiące po jajach i genialnie zrealizowane kino drogi, zemsty. Bliżej mu do dramatu niż kina wojennego, wbrew zwiastunom bardzo spokojny. Mądry. No i wybitna, oscarowa rola Serkisa.

Po za tym nadrobiłem większość dostępnych w necie blocbkusterów tego roku

"Mumia" 2/10 - najgorszy film ostatnich dwóch lat, powinien nosić tytuł "The Ekspozycja", tragiczni bohaterowie, żenujące dialogi, bezpłciowa reżyseria i mocny falstart uniwersum któremu kibicuje jak żadnemu, Dark Universe

"Kong: Skull Islan" 5/10 - no spoko, fajne zdjęcia, świetna scenografia, spoko Kong, parę fajnych scen, ale Hiddelston i ekipa się porządnie wynudzili, brakowało mi humoru i Jackson irytował

"Alien: Covenant" 4/10 - mimo świetnych pierwszych 30 minut cała reszta jest zrobiona bez pomysłu klimatu, nie straszna, aktorzy się starają, ale dostali do zagrania nieciekawych kretynów, wyróżnia się Fassbender i zdjęcia, paskudne CGI.

"Guardians of the Galaxy vol.2" 4/10 - oceniam bez ostatecznej oceny pełni dobra technicznego wykonania filmu, do tego muszę go obejrzeć w b.dobrej jakości, ocena idzie za "humor", fabułę, postacie i ogólnie to, że ten film nie oferuje nic nowego i ciekawego na najważniejszych płaszczyznach.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Leci props, lecę na Dunkierke w najbliższym czasie. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Filmy/Seriale
#1409 2017-08-11, 15:01(Ostatnia zmiana: 2017-08-11, 15:15)
Pamiętaj tylko o jednym, nie nastawiaj się na epickie, krwawe bitwy w stylu "Ryana" czy "Hackshaw Ridge", to coś zupełnie innego. Najlepiej idź do kina bez żadnej, wytworzonej w głowie wizji filmu. Jestem ciekaw czy formuła trafi do ciebie, znam prawie tylu samu przeciwników ilu gorących zwolenników tej produkcji :P

No i (to też do innych) konieczne trzeba zobaczyć to w kinie, a zwłaszcza w IMAX. Na 90% film ten na telewizorze straci duuużą część magii, na komputerze nie ma racji bytu. Nie tylko ze względu na jakość obrazu, ale przede wszystkim na DŹWIĘK który w tym filmie jest ważniejszy od dialogów, obrazu.

Post połączony: 2017-08-11, 15:15
Tim Miller wyreżyseruje adaptację "Neuromancer" !

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Wcale nie oczekiwałem jakiś wielkich bitwe, a i recenzje Dunkierki czytałem, więc wiem na co się nastawiam. Generalnie już mi zbrzydło kino okupione hektolitrami krwi i flaków. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Po IX Epizodzie OFICJALNIE nowy spin-off o OBI WANIE.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Źródło.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, ja idę dziś na The Dark Tower (za jakie grzechy).

Byłem na :

Dunkierce 10/10 - genialne kino, nie wojenne a raczej survivalowe, bardzo specyficzne i eksperymentalne, WYBITNIE zrealizowane, świetnie zagrane (choć tu nie ma postaci właściwie) i moim zdaniem ma większą moc od "Ryana"
Przesada z tym genialnym kinem, imo 7, 8/10 i pomimo tak wysokiej oceny to jest film którego drugi raz nie włączę. Nie żebym żałował że poszedłem na to do kina, ale to jest film który ogląda się tylko raz. A, i z dźwiękiem to racja - jeżeli zamierza ktoś to oglądać na lapku czy na telewizorze bez dobrego kina domowego to sobie odpuście.

War for the Planet of the Apes 10/10 - blockbuster XXI wieku, mocne, wzruszające, kopiące po jajach i genialnie zrealizowane kino drogi, zemsty. Bliżej mu do dramatu niż kina wojennego, wbrew zwiastunom bardzo spokojny. Mądry. No i wybitna, oscarowa rola Serkisa.
Temu Panu już podziękujemy XDDD  Planeta Małp i 10/10, obok Dunkierki. lol

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Obejrz Planete i wróć, nara.

@Simen generalnie Hollywood Reporter, ale news jest wszedzie juz.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Obejrz Planete i wróć, nara.

@Simen generalnie Hollywood Reporter, ale news jest wszedzie juz.

Co jeśli obejrzał?  :lol2:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może obejrzeć drugi raz w takim razie :D

Tak btw nie wiem czy jest sens oglądać Dunkierke jak gra tam typ z one direction  :lol2:
Spoiler

tak ten po prawej to on... xDD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@ShadowAssasins gość nie ma pierwszej roli i wypada spoko.

@WinterKing Kereth niech obejrzy ze zrozumieniem raz jeszcze :P Jeszcze jak by łamał się nad stawianiem Dunkierki obok War to bym się zgodził.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No cóż oglądałem dziś planetę małp i dawanie 10/10 temu filmowi, w kategorii filmu rozrywkowego to i tak przesada. Pretensjonalny film, który sam nie wie czym chce być, czy filmem akcji, czy dramatem wojennym czy czym innym. Długie, przeciągające się sceny, które równie dobrze można by wyrzucić i zrzynanie z Czasu Apokalipsy.

Co do Dunkierki to też pierdolisz, działa się w nim 2 razy więcej niż w Planecie, może nie ma tam setek wybuchów i innych pierdół, ale chyba nikt się tego nie spodziewa już po samych trailerach.

Przestań zgrywać znawcę kina, bo mało filmów w życiu widziałeś, bo tym co tu wypisujesz robisz z siebie mac duna kina.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No to będe Mac Dunem kina :P

Planeta nie wie czym chce być? Rozumiem, że trailery sugerowały epickie kino wojenne, ale sam film nawet przez minutę nie wacha się czym chce byc, to jest od początku do końca kino drogi/zemsty z elementami dramatu psychologicznego. A sceny sa długie i przeciagnięte bo takie jest założenie. Bo film ma grac na emocjach i psychice widza, to mniej wiecej podobne zagranie jak w "Silence" Scorsese.
To w pełni świadome kino które dokładnie wie co chce pokazac i co chce opowiedziec. I robi wszystko pod to nawet kosztem liczby "akcji" (i co ze w Dunkierce sie "wiecej" dzieje? To jakis wyznacznik? Jak w Transformersach dzieje sie wiecej niz w Mulholland Drive znaczy ze ci pierwsi są lepsi?) Oraz logiki w kilku kluczowych momentach.

Ps. Zapamiętam, że trzeba teraz kazda uwage pisać ze śmiertelna powaga i kompletnie na serio.

Nie mam problemu z tym ze komus Małpy nie przypadły do gustu, taki suprise, gust kazdy ma własny.
A tym bardziej osoba które ewidentnie nie wiedza co oglądały a krytykuja podejscie innych :P

Podaj informatorów którzy raportuja ci ile w życiu filmów widziałem. Po twoich postach ja moge wywnioskowac ze jesteś płytkim niedzielnym widzem. Ale nie wróże z fusów więc nie wnioskuje.

0 użytkowników
Do góry