Filmy/Seriale 615909 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 615909

Odpowiedzi 1647

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
waha* Kuba, waha*!

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Tak, planeta nie wie, czym chce być. Z jednej strony przydługawe sceny, w których nic się nie dzieje i podziwiać można jakże imponujący język migowy komputerowych małp, z drugiej strony wybuchy i szczały, a z trzeciej "śmieszna małpa", która swoimi zabawnym strojami i tekstami rozbawia całą salę kinową.

Ja również nie mam problemu z tym, że komuś się Planeta Małp się podobała, ale pisanie, że jest to ambitne i dojrzałe kino zakrawa o absurd.
A żadnego informatora nie potrzebuję, fakt, że tak oceniasz taki film świadczy o tym, że albo mało dobrych filmów widziałeś w życiu albo o tym, że mało dobrych filmów widziałeś w życiu.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak, planeta nie wie, czym chce być. Z jednej strony przydługawe sceny, w których nic się nie dzieje i podziwiać można jakże imponujący język migowy komputerowych małp, z drugiej strony wybuchy i szczały, a z trzeciej "śmieszna małpa", która swoimi zabawnym strojami i tekstami rozbawia całą salę kinową.

Po uwagach o scenach w którycg nic sie nie dzieje i języku migowym - poczekam na kogos kto zrozumiał film.

Fakt, że oceniasz taki film w ten sposób oznacza, że go nie zrozumiałeś i był zby trudny dla ciebie = nie ma sensu dyskutowac.

Spoiler
Skoro bawimy sie tak kretyńska logiką

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No tak, nie rozumiałem filmu przeznaczonego dla przeciętnego Amerykanina, który nie wie, że istnieje coś takiego jak Europa. Faktycznie lepiej zostawić jakąkolwiek dyskusję i nie rzuć pereł przed wieprze.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Filmy/Seriale
#1424 2017-08-21, 00:43(Ostatnia zmiana: 2017-08-21, 02:58)
Gdybyś nie zaczynał od typowych dla TM wjazdów personalnych nawet chetnie bym przedyskutował.

Chociaż faktycznie, to ty uważasz sie za mądrzejszego od każdego Amerykańca. Bo przecież jedyna sztuka to Europa a w Ameryce same proste i nie ambitne shity. Już kiedyś.marudziłes chyba na to.
Więc faktycznie, temat możemy zakończyć.

Edit. Oczywiście nie uważam, że nie-amerykańskie kino jest złe. Uwielbiam kino japońskie z naciskiem na Kurosawe, stare kino japońskie.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo przecież jedyna sztuka to Europa a w Ameryce same proste i nie ambitne shity. Już kiedyś.marudziłes chyba na to.
Więc faktycznie, temat możemy zakończyć.
Tak, amerykańskie filmy to przede wszystkich dobra, mało ambitna rozrywka. Europejskie filmy są merytorycznie o parę poziomów wyżej, ale to dlatego że nie mają takich budżetów na efekty i muszą walczyć contentem

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To inaczej, skoro mam do czynienia z takimi fachowcami kina europejskiego to poproszę o jakieś nie wiem, 10 tytułów (nie polskich, nie ma tak łatwo) świetnych, merytorycznych tytułów nie bedących anglojęzycznymi.

Ten cały podział jest kompletnie bez sensu. Do kina amerykańskiego zaliczają się dzieła Jamesa Camerona, Christophera Nolana, Michaela Baya, ale także Davida Lyncha, Darrena Aronofskye'go, Denisa Villeneuve, Kennetha Lonergana czy Coppoli, Scorsese.

Faktycznie, goście (ci po "ale także") kręcą filmy za furę kasy które są nastawione na mało ambitną rozrywkę i super dużo efektów. Sądzę, że mogliby się obrazić (Cuaron i Inarritu pewnie też by dorzucili co nieco od siebie).

To jest kompletnie idiotyczny podział. Kino amerykańskie (angielskojęzyczne) - rozrywka, mało ambitna, niski poziom merytoryczny.
Kino europejskie - super merytoryka, niski budżet.

Filmy powinno się dzielić na komercyjne i na autorskie. Tych drugich jest równie wiele w amerykańskim kinie co w europejskim. Wiem, że najczęściej mówi się o blockbusterach, ale to nie one są większością. Trzeba patrzeć również na te nieco mniej popularne filmy. Lub ewentualnie próbować spojrzeć po za efekty i budżet bo wiele takich filmów bogatych na tych płaszczyznach ma bardzo głębokie, drugie dno.

Ale jak dostanę od każdego z was po 10 nie-amerykańskich (najlepiej europejskich) super, mega filmów które widzieliście i możecie co nieco o nich powiedzieć to odpuszczę wam całkowicie i uznam waszą wyższość i status koneserów międzynarodowego kina.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
gdyby szeroko pojęte kino europejskie miało takie nakłady finansowe co w usa, to kręciliby równie dużo szmiry. 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3041
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy ja wiem? W Polsce przez 90% czasu kręcą szmiry, bo powiedzcie mi ile było naprawdę dobrych filmów w Polsce ostatnio?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacznijmy od tego że dzisiaj też jej dużo kręcą. ;p

A znawcy pierdolą że w Ameryce tylko mało ambitne kino a w Europie super poziom... :pokerface:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Simen Polacy są ewenementem. Mamy niesamowite lokacje, masę genialnego materiału w historii jak i literaturze, masę możliwości a nasze kino (zwłaszcza historyczne/dramatyczne) to śmiech na sali.

A po za tym sorry, ale taki "Valerian" to teoretycznie kino europejskie za ponad 200 milionów. Ambitne jest? Nie. Szufladkowanie kina poziomem w zależności od kraju jest totalnie idiotyczne. Filmy powinno dzielić się pod względem kategorii czy reżysera który to robi.

Ale jeśli musimy robić kretyńskie podziały to tak,  naprawdę, uważam, że "War for the Planet of the Apes" ze swoją psychologia bohaterów, wysmakowanymi, długimi scenami czy takie "Silence" które jest długą, męczącą, ale inteligentną rozprawką o religii czy inne "Mulholland Drive" będące bardziej zagmatwane od enigmy i wielo-poziomowe są filmami lepszymi od rumuńskich filmów z dyskusji wokół rodzinnego stołu. I możecie mnie nazywać Mac Dunem kina.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Ale jak dostanę od każdego z was po 10 nie-amerykańskich (najlepiej europejskich) super, mega filmów które widzieliście i możecie co nieco o nich powiedzieć to odpuszczę wam całkowicie i uznam waszą wyższość i status koneserów międzynarodowego kina.

With all due respect, but...

... sam się obecnie tak zachowujesz. Najlepiej spuśćcie z tonu chłopaki, wypuśćcie powietrze ze swoich ego. Będzie dobrze! :D

Z dedykacją dla @Kazzmir w ramach akcji "wspomnień czar" xD

Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Czy ja wiem? W Polsce przez 90% czasu kręcą szmiry, bo powiedzcie mi ile było naprawdę dobrych filmów w Polsce ostatnio?
w polsce cena filmu jest względnie niewysoka, do tego dochodzą dotacje z państwa, prywatni inwestorzy i jakoś te nijakie filmy lecą. ale od czasu do czasu kręci się całkiem niezłe kino (bez wdawania się z nazwy).

mały kraj to mało pieniędzy, mało odważnych ludzi do pokazywania co im po głowie chodzi, to także problem wielu polskich filmów - mało aktorów przecież oni ciągle się powtarzają.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

With all due respect, but...

... sam się obecnie tak zachowujesz. Najlepiej spuśćcie z tonu chłopaki, wypuśćcie powietrze ze swoich ego. Będzie dobrze! :D

Z dedykacją dla @Kazzmir w ramach akcji "wspomnień czar" xD

Spoiler

Nie ja zacząłem z oskarżeniami o zgrywanie znawcy. Dostosowuje sie do poziomu skoro kazda opinia to "zgrywanie znawcy".

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
To działa w drugą stronę. Mogłeś nie odpowiadać na zaczepki i tyle. 

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
panowie abstrahujecie od punktu odniesienia

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Może pogadajmy o odcinku GOTa instead? xD

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

o tym sprzed tygodnia? nie ma o czym xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mogłem Winter masz racje.

Epek GoT mocno mehowy, duzy zawód, nudny był, na Turner nie mogę już patrzec. Na szczęście walka była epicka.

Ja za to ogladam Defenders. DD to to nie jest ale świetna rozrywka i duży progres w stosunku do poprzednich seriali

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3041
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

o tym sprzed tygodnia? nie ma o czym xD

Ale wczoraj był nowy odcinek przeca :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry