Teorie Emacea 18015 71

O temacie

Autor KolegaZWojska

Zaczęty 2.11.2010 roku

Wyświetleń 18015

Odpowiedzi 71

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jak ludzie mają w dupie to co ktoś robić to niczym nie zwykłym jest to, że nie chce mu się kontynuować

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Teorie Emacea
#41 2011-08-01, 15:08(Ostatnia zmiana: 2011-08-02, 11:37)
chyba że sprawia mu frajdę robienie czegoś dla siebie i nie przejmuje się brakiem zainteresowania ze strony innych :ok:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale nawet w takim przypadku w końcu dorasta i zostawia dziesięcioletnią grę

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
tu miałem swojego modzika na myśli :lol:  nikt o mnie nie pamięta :( jebać to

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Tak po prawdzie pracowałem do mniej więcej lutego tego roku, i od tego czasu mam przerwę, przeplataną drobnymi pracami. Wpływ na to ma małe zainteresowanie modem, tak jak powiedziałem.

W związku z tym, nie mam ochoty nawet prezentować tego co zrobiłem, od szóstego miesiąca poprzedniego roku, do drugiego, tego roku.

Do pracy wrócę na pewno, bo wolę tworzyć byle co, niż byle jak spędzać czas, przy najlepszej grze na najpopularniejszej konsoli.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
a ktoś powiedział, że masz to robić byle jak?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Teorie Emacea
#46 2011-08-01, 18:36(Ostatnia zmiana: 2011-08-01, 18:37)
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Narzekasz na brak zainteresowania, dlatego nie wstawiasz screenów. No to czym ludzie mają się interesować nie widząc żadnych postępów, screenami, które już widzieli i ocenili? Dostałeś 27 propsów, odpowiedzi też trochę było. Gdybyś pokazał coś ciekawego, na pewno by to zaowocowało przynajmniej jeszcze raz taką liczbą propsów i postów.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Dokładnie to miałem na myśli.

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Gdybym ja się kierował zainteresowaniem na tM to moda bym porzucił, spalił komputer a sam powiesiłbym się bujając się na linie w rytm Vista Point

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
centrum modding m&b to nie tm, goticzek zresztą ma stosunkowo raczej mniej fanów

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Częściowo racja. Większość olewa podstawkę i interesuje się warbandem więc i tak mój mod nie ma szans na większą "karierę"  w światku M&B

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Teorie Emacea
#51 2011-08-01, 21:07(Ostatnia zmiana: 2011-08-01, 21:08)
gdybym ja kierował się zainteresowaniem na tm.... łokurna, nawet nie chce myśleć.

modding crysisa w polszy praktycznie nie istnieje, a jedyne "centrum" to miejsce, gdzie odpowiedzi na pytania:
1. Jak ustawić poruszanie się grupki żołnierzy (ew. pojedynczych).
2. Jak postawić Azjatę na stacjonarnym mg.
3. Czy można dać rozkaz "utrzymać pozycje", chodzi mi o to, że jak postawie czołg to żeby on strzelał z miejsca zamiast jeździć sobie gdzie mu się podoba.
4. Czy można wyposażyć żołnierzy w dowolnie wybraną broń, np Marins z wyrzutnią rakiet (oryginalnie chyba tam takiego nie ma).
I jeszcze kilka niezwiązanych z AI (żeby nie zakładać więcej tematów):
5. Czy można ustawić eksplozje, które będą losowo pojawiać się na jakimś obszarze, ew ustawić miejsca w których co jakiś czas będzie wybuch, chcę stworzyć wrażenie ostrzału z moździerza/artylerii.
6. Jak ustawić, żeby np efekt Gravity Volume aktywował się po jakimś czasie albo po tym jak gracz dojdzie w określone miejsce.
pojawiają się po miesiącu :lol2:  a i tak są zdawkowe. nawet nie ma po co się rejestrowac

tak btw. http://sandbox.fora.pl/ NIE POLECAM!

ku**a ile ja sie słownika ang-pol naużywałem czytając dokumentacje i pisząc na crymodzie...

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

Teorie Emacea
#52 2011-08-01, 21:55(Ostatnia zmiana: 2011-08-01, 21:59)
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Narzekasz na brak zainteresowania, dlatego  nie wstawiasz screenów. No to czym ludzie mają się interesować nie  widząc żadnych postępów, screenami, które już widzieli i ocenili?  Dostałeś 27 propsów, odpowiedzi też trochę było. Gdybyś pokazał coś  ciekawego, na pewno by to zaowocowało przynajmniej jeszcze raz taką  liczbą propsów i postów.                                         

nie udawaj. co innego ocena screenów a co innego dyskusja na temat pomysłów.

chyba raz czy dwa, ktoś zapytał tradycyjnie "jak postępy". Pomyśl, jak po roku ktoś zadaje takie pytanie, i to mnie potrafiło ucieszyć, to co by było, jakby padały pytania o fabułę, mechanikę, typy lokacji, rodzaj środowiska w świecie, nawiązania do innych dzieł itd. no skutek byłby taki, że może bym na takim paliwie zrobił nie 60% wyspy tylko 98%.

gdybym ja kierował się zainteresowaniem na tm.... łokurna, nawet nie chce myśleć.

ja nikogo w ciągu roku za język nie ciągnąłem, ani nie podpuszczałem, nie narzucam się screenami, i informacjami. Nie mam zamiaru nakręcać DS, żeby sobie TM rekompensowało ogólnie panujący tu marazm.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No bo oczywiście cała reszta rzuca się jak stado hien na padlinę.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Teorie Emacea
#54 2011-08-01, 22:15(Ostatnia zmiana: 2011-08-01, 22:16)
Myślisz, że to nie wynika z niczego?

Po prostu w większości takie pytania nie mają sensu, ponieważ twórcy sami informują o postępach i teksty w stylu "ile % jest zrobione?" tylko wkurzają. Drugą sprawą jest to, że stosunek modyfikacji wydanych do zaczętych jest bardzo niski, dlatego taki układ odbiera entuzjazm w oczekiwaniu na końcowy efekt.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
chyba raz czy dwa, ktoś zapytał tradycyjnie "jak postępy". Pomyśl, jak po roku ktoś zadaje takie pytanie, i to mnie potrafiło ucieszyć, to co by było, jakby padały pytania o fabułę, mechanikę, typy lokacji, rodzaj środowiska w świecie, nawiązania do innych dzieł itd. no skutek byłby taki, że może bym na takim paliwie zrobił nie 60% wyspy tylko 98%.
uwaga, upust frustracji, może niepotrzebnie ale w pracy tak mnie wkurwiają polacy że:

Spoiler
a co ja zrobiłem, gdy jedyny post napisany w moim temacie na ds i skierowany do mojego moda, to to że wszystko jest chujowe, i z zerowym wkładem własnym? ku**a tyle czasu tłumaczyłem słówka, siedziałem kuhwa nad jednym głupim problemem pare dni, czytałem i czytałem po angielsku, jeszcze tłumaczyłem, jak czegoś nie rozumiałem to w większośći przypadków radziłem sobie metodą prób i błędów, godzinami siedziałem i sprawdzałem po kolei każdą funkcję m.in. w tod czy flowgraph editorze, a gdy w końcu w miare zrozumiałem narzędzie, znowu godzinami uczyłem się zasady działania ai względem określonych obiektów i ich właściwości, rozkminiłem shadery, robiłem nawet proste modele bezpośrednio w sandboxie, edytowałem ich tekstury też w sandboxie, ja pieprze tyle godzin uczyłem sie narzędzia a tu nie tyle brak odzewu, co "wszystko co pokazałeś jest stworzone w sandboxie z zerowym wkładem własnym". poczułem sie niefajnie, ale nie pierdoliłem tak jak ty tylko robie dalej, odebrałem post thora (ten o zerowym wkładzie) niezwykle budująco, fakt, efektów dzisiejszych nikomu nie pokazywałem (tylko jakieś pierdoły w bagnie czy na gg kerethowi), mimo to dalej ROBIE. nauczyłem sie fhuj, nie wiem czy skończe, nie mam zbytnio czasu w wakacje (pracuje). staram sie by wkład własny był większy, czyli jak dobrze rozumiem thora - nowe modele, tekstury itp. ucze się, przerabiam powoli jakieś tutoriale do maxa czy ps'a, testowo sobie eksportuje i sprawdzam jak to działa. idzie powoli, jak wspomniałem nie mam wiele czasu, jestem zmęczony, no ale ide.

NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ŻE MÓJ MOD JEST SUPER, NIKT MI NIE DAŁ PROPSA ZA SCREENY, ALE ROBIE DALEJ WIĘC NIE PIERDOL JAK TO U CIEBIE W TWOIM(!) TEMACIE NIKT PRZEZ CAŁY MIESIĄC NIE NAPISAŁ "hejka, jak prace bejbe".

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja się pocieszam że jeśli mój komputer nie powróci z naprawy wrzucę stare screeny jeśli tak można. Pozatym chcę zobaczyć czy jest progres w GWW w kierunku normalności bez idiotycznego tłumaczenia się "starodawnym" klimatem moda.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Co do GWW, to z chęcią zaobserwuję postępy. Każdy dorasta i Xardas zauważył chociaż część swoich błędów przy produkcji. Jeśli poprawi cały otaczający ją kicz i załatwi jakiegoś korektora do dialogów, to może wyjść coś naprawdę ciekawego. Szkoda tylko, że tak trudno przychodzi mu przyjęcie krytyki. Gdyby i to uległo zmianie, może nawet ktoś samodzielnie zgłosiłby się do projektu.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
""hejka, jak prace bejbe". "

nie wiem tu na prawde nie ma sensu się udzielać. No jak czytacie ???

to co napisałeś dostałem z dwa razy. i gardzę oczywiście tego typu aktywnością.

Po prostu w większości takie pytania nie mają sensu, ponieważ twórcy sami informują o postępach i teksty w stylu "ile % jest zrobione?" tylko wkurzają. Drugą sprawą jest to, że stosunek modyfikacji wydanych do zaczętych jest bardzo niski, dlatego taki układ odbiera entuzjazm w oczekiwaniu na końcowy efekt.

mi na prawdę chodzi o minimum zainteresowania i to nie przez cały czas, ale w pierwszych miesiącach od czasu pokazania pierwszych screenów i wstępu do fabuły.

moddera trzeba chcieć nie tylko na eventach, który nie ma żadnej roli, poza wyreklamowaniem forum i społeczności na nim, a przyznam, że chyba to nie zadziałało od ostatniego wydarzenia.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
nie narzucam się screenami, i informacjami
Jaki kulturalny :lol2:
Przyznaj się że ci się nie chce, a nie zwalasz na małe zainteresowanie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry