Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 338939 867

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 338939

Odpowiedzi 867

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4090
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Submod Graveira jest tu: http://themodders.org/index.php?topic=21368.0 (aktualny link jest chyba na 9 czy 10 stronie tematu), ale trzeba by zacząć grę od nowa. Z nim mógłbyś ze strażników kopalni przejść do najemników w 4 rozdziale, choć ostatecznie nic to nie zmienia.
Zostawać wśród najemników ci się w ogóle nie opłaca. Przecież w Nowym Obozie masz wątek główny, więc jasne, że nie będą wobec ciebie wrodzy przez bycie strażnikiem kopalni. Strażnicy kopalni to nowe misje i lepsze zbroje - MT nie zbalansowało gildii, przez to niedołączanie do strażników kopalni to zwykłe ucięcie sobie contentu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Submod Graveira jest tu: http://themodders.org/index.php?topic=21368.0 (aktualny link jest chyba na 9 czy 10 stronie tematu), ale trzeba by zacząć grę od nowa. Z nim mógłbyś ze strażników kopalni przejść do najemników w 4 rozdziale, choć ostatecznie nic to nie zmienia.
Ato chyba sobie go odpuszczę, bo po pierwsze nie chce mi się bawić od nowa już teraz po drugie poczeytałem trochę o tym submodzie i autor chybawdg mnie za bardzo zboostował itemy i ułatwił rozgrywkę, MT w poziomie trudnym mi odpowiada :P
(Trochę drażni mnie że nie mogę jeszcze pokonać zębacza i tym samym mam problem z jedną misją fanatyków, ale znajdę na nich sposóbprędzej czy później :P)
Zostawać wśród najemników ci się w ogóle nie opłaca. Przecież w Nowym Obozie masz wątek główny, więc jasne, że nie będą wobec ciebie wrodzy przez bycie strażnikiem kopalni. Strażnicy kopalni to nowe misje i lepsze zbroje - MT nie zbalansowało gildii, przez to niedołączanie do strażników kopalni to zwykłe ucięcie sobie contentu.
ale z kolei zrobiłem awaryjny save przed zostaniem Strażnikiem, i pograłem pare misji od strażników, potem zauważyłem, że zaczęli dawać zadania z bimbrem np (chyba zabicie bimbrownika w nowym obozie) i to właśnie zaczęło mi sugerować że zacznę mieć wrogów w nowym :D
I np będąc najemnikiem mogłem gadać z lee, uczył mnie itp, a od chwili bycia strażkiem lee nie ma mi nic do powiedzenia..
Zastanawiam się teraz grać dalej czy wczytać bezpieczny save i grać najemnikiem (albo zmienić marvinem gildie na strażników, pograć misje jakie mi dadzą a potem wrócić na najemnika :D)

Bardziej chodziło mi o to by zostać najemnikiem do czasu aż będę mógł być magiem, ale teraz w sumie bardziej zastanawia mnie czy gdy zostane strażnikiem będę mógł dalej robić zadania dla najemników? (jak będą jakieś tam questy, już nie pamiętam co tam było z nimi dokładnie). Bo w sumie jak generalnie "nic sie nie zmieni" to szkoda będzie psuć sobie content tylko po to by uparcie grać najemnikiem :) hmm

Post połączony: 2021-03-13, 13:09
czekam na radę bo kto jak kto Jao, ale już wiele razy uratowałeś mnie z odpowiedziami np przy R2.0 :D

Post połączony: 2021-03-13, 13:12
aa i pamiętam że bycie najemnikiem wiązało się z pancerzem z pełzaczy, była bardzo dobra i chyba nie będąc najemnikiem nie zrobi mi jej wilk

Post połączony: 2021-03-13, 13:16
aa, ale w sumie jak chce zostać magiem- finalnie, to chyba nic się nie zmieni? jak zacznę grać strażnikiem? Bo chyba jedyne co mi trzeba to możliwość nauki kręgów, a więc są tu alternatywy, runy można kupić u magów wody i innych więc nic mi to nie zmieni w jakiej gildii będę

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4090
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Lee uczy walki bronią tylko jak jesteś najemnikiem, ale chyba i tak jego limit to bodaj 69, więc lepszy będzie Korth u przemytników czy Sheer'Ghar u Pradawnych.
2. Bimbrownik z Nowego Obozu to ten Jacko od misji Kaloma, wszyscy w obozie mają go gdzieś.
3. No, szaty maga wody nie dostaniesz, ale i tak jest słaba; kręgów nauczysz się spokojnie u Pradawnych, a u Xardasa jest możliwość nauczenia się 6 kręgu także jako strażnik kopalni. Runy oczywiście będą do kupienia.
4. Wilk zawsze daje zbroję z pancerzy pełzaczy niezależnie od gildii. Poza tym w MT jest jeszcze druga sztuka, do znalezienia w pewnej ciemnej norze pełnej szkieletów.
5. Jak dla mnie poziom trudny w MT to czysty, skondensowany bullshit, z którego nie da się czerpać przyjemności, ale kwestia gustu, jak sądzę :F

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Dzięki, czyli zostaje strażnikiem, plan się zmienił, a ciekawe bo instalowałem z konkretnym planem :P
a już realnie zacząłem myśleć o marvinie i zmianie gildii, czasowo. Jednak zaniecham tego, zmienie plan
5. Jak dla mnie poziom trudny w MT to czysty, skondensowany bullshit, z którego nie da się czerpać przyjemności, ale kwestia gustu, jak sądzę :F
No bo ciężko jest :D Znaczy ja lubie wyzwania, taki już jestem, kombinowanie, robienie czegoś co wydaje się pozornie niemożliwe :P Niestety podobnie z kobietami, czym trudniej poderwać tym lepiej spakuje wygrana :P

Póki co jest trudno, nie powiem, ale chyba tylko 2 razy stanąłem w miejscu i nie mogłem ruszyć bo wszystko było za trudne i jedno blokowało drugie itp :P
Ale finalnie daje rady, jakoś udało się ruszyć i jestem cwany chyba se poradzę :D

Wielkie dzięki za info!

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Pradawni
Witam, poszukuje npc Eli'na i za cholere nie mogę jej nigdzie znaleźć, gdzie ona się podziewa? :P

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4090
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale jesteś w Podziemnym Świecie? Wejście jest obok Ken'Udza. Tam naprawdę nie powinieneś mieć wielkich problemów się odnaleźć.

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Ale jesteś w Podziemnym Świecie? Wejście jest obok Ken'Udza. Tam naprawdę nie powinieneś mieć wielkich problemów się odnaleźć.
Tak, jestem, w końcu ją znalazłem ale nie wiem czemu zawsze przebiegałem jakoś koło niej :D tylko że tak długo jej szukałem że z samego przypadku znalazłem wszystkie kryształy i nawet zdążyłem wykminić jak zabić golema przez ten czas gonienia :D

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 :fuckyeah:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry