Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 416416 857

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 416416

Odpowiedzi 857

donno123

donno123

Użytkownicy
posty54
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witajcie, niedawno prezentowałem moje bugi w letspleju, które nie pozwalały mi ukończyć gry więc zacząłem od nowa. Nowy zapis, nowe możliwości więc tu mi się nasuwa pytanie jak dobrze zacząć, gdzie najlepiej iść na początku i takie tam.
1. Jeśli chcę grać wojownikiem to w co ładować pkt. umiejętności?
2. Gdzie jest jakaś lepsza broń w 1/2 rozdziale niż Wrzask Berserkera, który leży w obozie łowców orków?
3. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy w 2/3 rozdziale mógłbym dostać gdzieś lepszy pancerz niż pancerz łowcy orków?
4. Na jakim lvl mniej więcej iść do pradawnych?
Z góry dziękuję.

1.Na początku tylko siła, do 180 pkt u Siekacza.To zależy czy chcesz iść w 1H/2H chociaż to jest MT tutaj bronie jednoręczne schodzą na drugi plan, polecam 2H. Jak już dobijesz do 180 siły dobij u Barda do 45% w 2H(chyba od tej wartości nasz bohater zaczyna sensownie machać mieczem). To też zależy na jakim poziomie trudności grasz jak na łatwy/normalny to raczej powinno tobie dobrze już iść. Potem robisz wątek z pradawnymi, uczysz się u Sheer''ghara 250 siłki a jak chcesz też 250 zręczności to wpierw naucz się zręczności,gdyż (prznajmiej u mnie) występował bug, w którym po wyuczeniu się siły nie mogłem uczyć się zręczności.Następnie bierzesz kryształ w sali z Flad'nagiem(tak bodajże nazywał się ten pradawny stojący w sali z tymi dwoma wielkimi posągami) używasz go i gościu który się pojawi posiada jedną z najlepszych(jak nie najlepszą broń w MT-Ostatni Cios).Potem robisz wątek z kowalem z NO. I ostrzysz na maxa(popróbuj parę razy, maksymalne naostrzenie to chyba do 264 obr.)
2. Co do broni polecam obić Bliznę na początek potem przerzuć się na (niepamiętam nazwy) topór który posiada ork z zadania dla łowców orków,znajduje się on na lewo od ścieżki prowadzącej do wieży Xardasa.
3. Co do zbroi to tutaj sobie zacytuję"
Na koniec najlepsze - Smocza Zbroja. Jeżeli przyniesiemy Argornowi smocze łuski to kowal zgodzi
się stworzyć z nich wspaniałą zbroję jeżeli jesteśmy Mistrzem w wykuwaniu oręża. pancerz ten
kowal zrobi za darmo, potrzebuje jedynie 20000 bryłek, którymi powlecze zbroję. pancerz
jest gotów po 10 dniach." Łuski możesz zdobyć od smoka przed fortecą na wyspie Uriziela(Oczywiście wybierasz opcję wojenną i go zabijasz).
4.Polecam walczyć na arenie u Scattiego tylko zdobądź Kryształ Czasu(znajduję się w sali z Flad'nagiem) ponieważ każda walka zaczyna się o 16 a tym kryształem możesz sobie właśnie do tej godziny przewijać.Btw nawet nie wiecie ile tam expa można nałapać, ja tam nabiłem z 40 do 60 lvl i zawszę mnie dziwiło że nikt nie przebił 60 lvl w MT skoro dzięki tej arenie jest to banalne.

P.S zorientowałem się kiedy autor umieścił ten post.Ehh...Zawszę jak coś chce dobrze to wyjdzie źle, ale może się to komuś przydać więc nie będę kasował. 

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja miałem chyba 76 level pod koniec gry.
dużo expa dostawałem za ostrzenie broni  :D

= D

donno123

donno123

Użytkownicy
posty54
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W sumie to jest MT tutaj możliwy jest nawet nieograniczony lvl bez bugów, kodów, cheatów np. śpiąc i czekając aż ktoś cię zaatakuje( tym samym nabijając w nieskończność takie atrybuty jak siła, zręczność, mana, dodatkowo siłę można nabijać w nieskończoność biorąc porcję jedzenia codziennie od Geralta(jeden ze strażników w obozie przed kopalnią). Co do hp to nie wiem czy bonus za ryż wchodził nieskończenie wiele razy, jak tak to wystarczy tłuc jakiegoś szkodnika który właśnie zjada ryż i nabijamy sobie hp do woli.Exp też leci za oddanie broni Snow'owi, ostrzenie broni(tutaj też exp jest nieograniczony) ale po co? Poziom dla szpanu? Jak nie ma on praktycznie w MT żadnego wpływu na staty, od 40 lvl( przynajmiej u mnie) dostawało się po 1 hp co lvl czyli z 40 do 80 lvl hp zwiększy się o 40 pkt co na poziomie trudnym gdzie zombie ma 720 siły a ork elita 550+82(z broni) przyznacie że to niewiele. Ktoś powie grosz do grosza a będzie kokosza, ale szczerze wystarczy rzucać lodową falę i przeciwnicy nas nie drasną.Jednak podejdę do MT'ka jeszcze raz na 100%(o ile moja karta graficzna z " drewna" mi na to pozwoli).

HaXo

HaXo

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety poziom trudnosci w MT jest źle zbalansowany bo władować potworkowi 400 siły i 300 pancerza to żadne rozwiążanie

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
serio, odkopujesz temat sprzed dwóch lat?

Vegiza

Vegiza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dwa dosyć poważne problemy z Mrocznymi Tajemnicami 2.02.

Wykonałem już wszystkie zdania u Przemytników (u Serwina, Anghara, Monka i Kortha) a dalej nie mogę porozmawiać z Thangorem. Czy to jakiś bug? Jak to ominąć?
Dodam, że Korthowi powiedziałem, że Kyro nie żyje i że nie miał przy sobie rudy.
Czy to przez to? Jeżeli tak to czy da się to jakoś zmienić kodami itd?

Mam też drugi problem z zadaniem 'Przemyt Rudy'. Rozmawiałem z Gilbertem ale nie uaktywnia mi się żaden dialog w kopalni. Ani z Alephem, ani z Wężem pomimo, iż mam przy sobie jaja pełzaczy (bo podobno jest to wymagane).

Jeżeli mógłby mi ktoś z tym pomóc to byłbym wdzięczny.

Leseval Kozmo

Leseval Kozmo

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam ja tez mam problem z Quentinem i kosa( z tym pogadałem i podałem mu hasło, ale po skończeniu rozmowy i tak mnie atakuje) próbowałem skorzystać z kodu na przywołanie Quentina, ale nie działa chyba że coś źle robie:/
prosze o pomoc?

Asayer

Asayer

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram sobie po raz pierwszy w MT. Zrobiłem standardowo maga na poziomie trudnym i nie powiem, za pomocą samej magii łatwo nie jest. Dlatego też wielu przeciwników musiałem ominąć i z utęsknieniem czekałem na najlepszą zabawkę czyli Pierścień Śmierci. Niestety doczekałem się tego, że Xardas wcale nie ma zamiaru wymienić Uriziela na to zaklęcie. Stąd pytanie: czy w MT da się zdobyć ten czar? Został usunięty a może da się go zdobyć w inny sposób? Albo może to bug i czar muszę przywołać kodem? Proszę o wypowiedź jakiegoś profesjonalisty ;p

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przecież u Pradawnych dostaje sie, jako mag, ogrom nowych czarow i umiejetnosci potezniejszych od Fali SMierci Uriziela :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Asayer

Asayer

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyle, że czarami, które posiadam aktualnie, większości przeciwnikom z nowych terenów nie zadaję żadnych obrażeń więc nie jestem w stanie zrobić zadań dla pradawnych. Nie lubię grać wojownikiem czy "magiem" z mieczem więc chyba nic z tego nie będzie. Zresztą nie rozumiem w czym przeszkadzał stary czar tym nowym, bez sensu.

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Te czary są limitowe typu Gniew Innosa czy jak tam się zwał można używać max 5 razy i się kończy :/ ja ten czar zjechałem bo powinni zmienić np jak cię biją to i tak można zuczać czary jak było w Gothic 2 typu ja używam kostura i magii czasem chodź granie magiem to trochę masakryczni głównie przez to że jak MOB/NPC cię wali to Magia jest nie wypałem:/

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Troll pokonany, diego naprawił kołowrót, idę na góre a kamienia nie ma. O ile wiem to Diego mi powinien coś powiedzieć że kamień ma przemytnik, no ale nic takiego nie mówi, stoi sobie tylko pod wejściem do piedestału.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Kamień ma Monk jest ukryty pod wodospadem niedaleko nowego obozu w takiej jaskini przykrytej wodospadem, pogadaj pierwsze z szefem przemytników :) i z Diegiem.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kamień ma Monk jest ukryty pod wodospadem niedaleko nowego obozu w takiej jaskini przykrytej wodospadem, pogadaj pierwsze z szefem przemytników :) i z Diegiem.

Ani u diega ani u żadnego z przemytników nie ma żadnej opcji dialogowej w tej sprawie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
To idź tam gdzie pisał i zabij monka i weź kamień ;d

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ale Monk go nie ma.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Coś pojebałeś albo jakiś bug albo nie wiem, u mnie miał.

Luverus

Luverus

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

gothic1210
  • Gość

ExtremeD100

ExtremeD100

Użytkownicy
posty41
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy przed zostaniem magiem mogę jakoś nauczyć się kręgów magii?

0 użytkowników
Do góry