Witajcie, niedawno prezentowałem moje bugi w letspleju, które nie pozwalały mi ukończyć gry więc zacząłem od nowa. Nowy zapis, nowe możliwości więc tu mi się nasuwa pytanie jak dobrze zacząć, gdzie najlepiej iść na początku i takie tam.
1. Jeśli chcę grać wojownikiem to w co ładować pkt. umiejętności?
2. Gdzie jest jakaś lepsza broń w 1/2 rozdziale niż Wrzask Berserkera, który leży w obozie łowców orków?
3. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy w 2/3 rozdziale mógłbym dostać gdzieś lepszy pancerz niż pancerz łowcy orków?
4. Na jakim lvl mniej więcej iść do pradawnych?
Z góry dziękuję.
1.Na początku tylko siła, do 180 pkt u Siekacza.To zależy czy chcesz iść w 1H/2H chociaż to jest MT tutaj bronie jednoręczne schodzą na drugi plan, polecam 2H. Jak już dobijesz do 180 siły dobij u Barda do 45% w 2H(chyba od tej wartości nasz bohater zaczyna sensownie machać mieczem). To też zależy na jakim poziomie trudności grasz jak na łatwy/normalny to raczej powinno tobie dobrze już iść. Potem robisz wątek z pradawnymi, uczysz się u Sheer''ghara 250 siłki a jak chcesz też 250 zręczności to wpierw naucz się zręczności,gdyż (prznajmiej u mnie) występował bug, w którym po wyuczeniu się siły nie mogłem uczyć się zręczności.Następnie bierzesz kryształ w sali z Flad'nagiem(tak bodajże nazywał się ten pradawny stojący w sali z tymi dwoma wielkimi posągami) używasz go i gościu który się pojawi posiada jedną z najlepszych(jak nie najlepszą broń w MT-Ostatni Cios).Potem robisz wątek z kowalem z NO. I ostrzysz na maxa(popróbuj parę razy, maksymalne naostrzenie to chyba do 264 obr.)
2. Co do broni polecam obić Bliznę na początek potem przerzuć się na (niepamiętam nazwy) topór który posiada ork z zadania dla łowców orków,znajduje się on na lewo od ścieżki prowadzącej do wieży Xardasa.
3. Co do zbroi to tutaj sobie zacytuję"
Na koniec najlepsze - Smocza Zbroja. Jeżeli przyniesiemy Argornowi smocze łuski to kowal zgodzi
się stworzyć z nich wspaniałą zbroję jeżeli jesteśmy Mistrzem w wykuwaniu oręża. pancerz ten
kowal zrobi za darmo, potrzebuje jedynie 20000 bryłek, którymi powlecze zbroję. pancerz
jest gotów po 10 dniach." Łuski możesz zdobyć od smoka przed fortecą na wyspie Uriziela(Oczywiście wybierasz opcję wojenną i go zabijasz).
4.Polecam walczyć na arenie u Scattiego tylko zdobądź Kryształ Czasu(znajduję się w sali z Flad'nagiem) ponieważ każda walka zaczyna się o 16 a tym kryształem możesz sobie właśnie do tej godziny przewijać.Btw nawet nie wiecie ile tam expa można nałapać, ja tam nabiłem z 40 do 60 lvl i zawszę mnie dziwiło że nikt nie przebił 60 lvl w MT skoro dzięki tej arenie jest to banalne.
P.S zorientowałem się kiedy autor umieścił ten post.Ehh...Zawszę jak coś chce dobrze to wyjdzie źle, ale może się to komuś przydać więc nie będę kasował.