Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 459477 857

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 459477

Odpowiedzi 857

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teksty nie są wcale takie złe ale mi osobiście nie spodobał się klimat Mrocznych Tajemnic może niektórym tak ale mi niestety nie :/

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem rozwiązany-próbowałem naostrzyć płomień innosa i obrażenia magiczne zniknęły,a że ostatni zapis miałem daaaaawnooo temu to go olałem. Czyli Uriziel znowu gurą! Chociaż nie wiem jak ostatni szaman poradzi sobie z bardzo ostrym ostatnim ciosem(mam nadzieje ze sobie nie poradzi)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam!
Gdzieś wyczytałem że Argorn może nam wykonać zbroję ze smoczych łusek,wie ktoś jak?
Mam smocze łuski(zabiłem czarnego smoka na wyspie Uriziela)a Argorn nie ma żadnej opcji dialogowej. Jak ktoś wie co robić niech pisze.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Musisz miec na maxa wyuczone kowalstwo (nie wiem, czy ostrzenia tez nie) oraz wykonac wszystkie zadania dla Aragorna.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aha,dzięki. Czyli trzeba znowu robić napoje z rudy :)
A wie ktoś może na co jest serce smoka? Krew dałem alchemikowi żeby potka zrobił ale serce nie wiem do czego służy.Jak ktoś wie niech pisze.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Tak jak w temacie, na początku postanowiłem spróbować gry na trudnym poziomie bo lubię wyzwania, ale to co dostałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania, po dobrych dwóch godzinach gry musiałem zrezygnować gdyż mając już 70 siły i miecz zadający 54 obrażenia nie odbierałem nic pełzaczowi ani dzikowi (już sobie wobrażam późniejszą potyczkę z orkiem), w każdym bądź razie postanowiłem zagrać od nowa na normalnym poziomie, i co? sytuacja się powtarza, nie wiem czy mam jakiegoś buga czy tak ma to wyglądać bo jeśli tak to chyba podziękuje za taką rozgrywkę, prosiłbym o podzielenie się swoim spostrzeżeniami :)

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
No, racja. Zjebali totalnie z tym poziomem trudności. Niesamowity problem stanowi zabicie zwykłego ścierwojada, a co dopiero pod koniec gry.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja przeszedłem całe MT na właśnie najtrudniejszym poziomie i powiem Ci, że nawet gdyby nie było tych napojów z rudy w II rozdziale to i tak bym przeszedł całość. Na początku po prostu staraj się wykonać wszystkie możliwe questy ze wszystkich obozów, pobić wszystkich(nie zabijać! - to dopiero później pod koniec gry kuszą, lub magią to wtedy dostaniesz jeszcze raz exp za każdego człowieka) i opracuj sobie metode walki na każdego stwora(co prawda walczyć będziesz dłużej, ale jeśli przebijesz pancerz nawet tylko o 1 to jesteś w stanie pokonać każde monstrum). Pakuj w siłe i broń dwuręczną, oraz zdobądź topór Corda, Silasa, ewentualnie miecze Blizny i Arto(miecze jednoręczne) no i najważniejszy w początkowej fazie dwuręczny topór Lee zadający 150 obrażeń i wymagający chyba 100 siły. Wszelkie potki na siłe i zręczność, jabłka, ryż, grzybki, itd. używaj dopiero pod koniec gry jak nauczysz się u Siekacza max siły, chyba że pójdziesz drogą Innosa to Shergar chyba uczy więcej(tego nie wiem dokładnie bo ja wybrałem drogę Beliara). Jak wykonasz te wszystkie rzeczy to dalsza gra nie powinna Ci sprawić problemu...
Aha ucz się siły u Horacego(ten quest z polem ryżowym) w miarę wcześnie, bo on nie uczy siły(+5) chyba powyżej 90. Ja właśnie zjebałem, bo chciałem zostawić sobie to na później kiedy siła kosztuje już dużo PN, a była lipa bo miałem już więcej siły niż on sam.

Elo

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Cała ta modfikacja jest przesadzona. Od wynaturzonego poziomu trudności do multum obozów.
Wiadomo, jak jest za łatwo to gra się nudzi ale bez przesady, po to sie expi i zbiera te punkciki siły żeby po uzbieraniu 10 20 kolejnych móc spokojnie ubić jakiegoś noweg stworra 3 ciosami.

Gothic najlepszy

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedzi, korzystając z tego tematu chciałbym zapytać się o ewentualną przyczynę buga, a mianowicie nauczyłem się walki bronią jednoręczną na poziomie 70%-mistrz a nadal walczę jak szermierz, włączenie i wyłączenie gry tutaj nie pomaga, jakieś sugestie?

EDIT:
Ok, to nie żaden bug, przemieniłem się w jakąś postać i widzę że aby posługiwać się jak "mistrz" trzeba mieć poziomu guru, trochę to mylące, ale ok, może się komuś przyda taka informacja

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie rozumiem was-ja na spokojnie przeszedłem MT na normalu.

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom trudności to jeden z wielu błędów popełnionych przez twórców modyfikacji.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Normalny poziom trudności ma najlepszy balans-mniej wiecej taki jaki w nocy kurka

Marcin

Marcin

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
gdy chcę zrobić zakład u scattyego kto wygra walkę, on mi mówi że mogę obstawić 50, 100, 250, 1000, 5000 bryłek rudy, ale maksimum jakie mogę obstawić to 250, a mam ponad 1000. czemu tak jest?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak jest w wersji 2.02

Marcin

Marcin

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
witam
wyczytałem, że klucz do wieży w starym klasztorze jest w skrzyni w młynie, ale gdy otwieram ta skrzynie to nie ma tam żadnego klucza. dlaczego?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
O ile pamiętam, to jest w laboratorium alchemicznym w klasztorze.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Klucz jest  w jaskini pod tym pniem po którym wchodziles do fortecy

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Klucz jest  w jaskini pod tym pniem po którym wchodziles do fortecy
Tam jest klucz do laboratorium alchemicznego.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam czy w MT jest możliwość zdobycia tej szaty? Taką samą ma Bal Kolis.

0 użytkowników
Do góry