Dlaczego? 39252 87

O temacie

Autor Mark56

Zaczęty 27.10.2010 roku

Wyświetleń 39252

Odpowiedzi 87

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Stwierdziłem, że napiszę coś mądrego, nie wiem czy wyjdzie, ale spróbuje.
Wszystko zależy od tego, jak zostanie to przedstawione, miecze runiczne, mogą być nawet fajne, jak będą miały umiar i tego typu miecz będzie tylko raz pojawiał się w grze, na okres jakiejś supertrudnej misji, czy coś w ten deseń. Gothic jest grą starą, ale jarą. Można z niej jeszcze trochę wycisnąć. Mi duale i tarcze zbytnio nie przeszkadzają, o ile są dobrze wykonane i nie są to byle jak zrobione zapowiedzi. Tego typu wymiany, o których mówił MarkK są powalone i coś takiego nigdy nie powinno istnieć. Co innego, współpraca między dwoma teamami, którzy przekazują sobie nawzajem różne rzeczy, by siebie wspierać, a nie coś takiego, co zostanie później użyte w efekciarskich machinimach, patrz Er0l18.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o Czas Zapłaty, Gothic Wielka Wojna, Dzieje Khorinis, Wyspa Khorinis i kilka innych, po których wiele nie oczekuję, bo nie wydają mi się interesujące,
Skoro lubisz dobrą fabułę, to czemu umieszczasz tu mod Dzieje Khorinis ?
Przecież tu głównie na fabułę jest kładziony nacisk.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli komuś to ułatwi życie to przeniosłem spam tu:
http://themodders.org/index.php?/topic/15101-jp-na-100/

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
jakbym w modach chciał mieć po 10 000 umiejętności i miliard miliardów przedmiotów do zdobycia, to bym w nie nie grał, tylko włączyłbym idiotycznego Hack and slasha ala idiotyczne Diablo I, czy tam jak kto woli Diablo II. Tam jest po 10 000 umiejętności i miliard miliardów przedmiotów do zdobycia, dla mnie w dobrym modzie, chodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE o fabułę, nic więcej, świat może być stary, przedmioty te same, ba nawet gildie niezmienione, ale żeby fabuła była taka że szczęka opada, nie wspominając o dialogach, tam czytam wyżej jak ktoś się czepiał że Gothic ma już ponad 10 lat! Ja się pytam i co z tego? Z resztą Planescape (kultowe dialogi, genialna fabuła) , Arcanum, Baldury I i II czy seria Realms of Arkania i Wizardry oraz wiele wiele innych RPG, których nie sposób tu wymienić. To są rzeczy nieśmiertelne, nie ma takich produkcji już i nie będzie, więc śmieszy mnie argumentacja, że to co ma ponad 10 lat jest be, te ponad 10 letnie produkcje, wyprzedzają o lata świetlne te najnowsze produkcje, a raczej chłam nazwany omyłkowo grą RPG, która potrafi jedynie bić po oczach super ekstra wypaśną grafiką, cóż, ale widać że niektórych ta super ekstra grafika zdołała oślepić, więc to, że coś jest stare, dla mnie to walor in plus i znak, że można do tego sięgnąć, a nie to co ma mnie zniechęcić i odepchnąć, dla mnie era RPG skończyła się w 2005 roku.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

Dlaczego?
#24 2011-08-25, 12:02(Ostatnia zmiana: 2011-08-25, 12:03)
idiotyczne Diablo I, czy tam jak kto woli Diablo II

Bluźnisz motyla noga! Ten zasrany Gothiczek się nie umywa do Diablo II.Chociaż z niektórymi częściami twojej wypowiedzi sie zgadzam.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
bo jak może się umywać do gry która jedynie co Gothicowi to może buty czyścić? - eee kolejny spamer!!

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy

Ezzam

Dlaczego?
#26 2011-08-25, 12:07(Ostatnia zmiana: 2011-08-25, 12:12)
Skoro wolisz bezsensowne napierdzielanie w hordy potworów niż jakąkolwiek fabułę to proszę bardzo.
Edit: Coś myślę że z tego tematu zostanie wydzielony kolejny po raz trzeci :lol:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
W diablo 2 nie było fabuły? Diablo może czyścić gothiczkowi buty?
:facepalm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Brawo relikan, swoją argumentacją pobiłeś wszystkie idiotyczne argumenty przeciwko Gothicowi, wypowiedziane przez WWZ, Thoro i wielu innych. Masz propsa.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nie mówię o tym, że w diablo nie było fabuły, tylko to, że była tam ona tylko dodatkiem do wyrzynania wszystkiego, co się rusza.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mówię o tym, że w diablo nie było fabuły, tylko to, że była tam ona tylko dodatkiem do wyrzynania wszystkiego, co się rusza.
Jak czytam twój post to mam wrażenie że robisz krótką recenzję gry Gothic 3.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Tego się akurat osobiście nie dowiem, bo w G3 nie grałem, nie gram i nie zamierzam grać.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Dlaczego?
#32 2011-08-25, 13:29(Ostatnia zmiana: 2011-08-25, 13:35)
Wszystkie gothicmany i inni idioci właśnie udowodnili, że są bezmózgimi ignorantami patrzącymi tylko i wyłącznie przez pryzmat sentymentu do tej gry i tyle. Nie bede powtarzał argumentów przeciw (i moich i thora i wielu innych) bo po prostu do was i tak to nie trafi. Także moddujcie sobie gothica w erze cryenginów, UDK itd.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Tu masz rację, mam do gothica sentyment i przez to przymykam oko na to, że do ideału mu daleko.
Także moddujcie sobie gothica w erze cryenginów, UDK itd.
Są ludzie moddujący starsze gry. Imho w dzisiejszych czasach nie wszystko musi być next-genowe. Akurat ja modding gothica sobie odpuściłem z powodu jego ograniczonych możliwości.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Dlaczego?
#34 2011-08-25, 14:14(Ostatnia zmiana: 2011-08-25, 14:15)
A i żeby było jasne, nie hejtuje gothica jako złej gry. W latach kiedy wychodziła, była na prawdę niezłą grą i do dzisiaj mile to wspominam. Diablo zresztą tak samo, gra z ogromnym klimatem (lektor w filmikach między aktami miał taki głos że dostawałem gęsiej skórki :D ). Po prostu pieprzenie że diablo to gówno i nie umywa się do gothica to sroga przesada.
Co do gothica to mowię, był fajny. Na dzień dzisiejszy już nie jest. W diablo tez już nie gram, chociaż czekam na trójkę. Tutaj jeszcze mam na co czekać, bo jeśli chodzi o następne gotiki to każdy kolejny jest gorszy.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Także moddujcie sobie gothica w erze cryenginów, UDK itd.

Tak prawdziwe cuda to cryengine i UDK, rozumiem że na nich powstają zarąbiste gry RPG, które prócz oczojebnych efektów specjalnych, oferują graczowi niezapomniany klimat, epickie questy, świat rodem z Planescape?

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Tak prawdziwe cuda to cryengine i UDK, rozumiem że na nich powstają zarąbiste gry RPG
Gra Varonków się zalicza? :lol:
Co od efektów specjalnych na tych silnikach - dla mnie (i możliwe, że niektórych innych) grafika to sprawa drugorzędna, a ważniejsza jest grywalność.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak prawdziwe cuda to cryengine i UDK, rozumiem że na nich powstają zarąbiste gry RPG, które prócz oczojebnych efektów specjalnych, oferują graczowi niezapomniany klimat, epickie questy, świat rodem z Planescape?
Grafika i efekty wcale nie przeszkadzają w zrobieniu dobrej fabuły.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Grafika i efekty wcale nie przeszkadzają w zrobieniu dobrej fabuły.

oczywiście że nie przeszkadzają, ale z tego co wyszło w ostatnich sześciu latach, to odniosłem inne wrażenie...

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nie przeszkadzają, ale raczej fabuła powinna zajmować pierwsze miejsce (chyba że grą jest np. Serious Sam :D ).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry