Gry MMOcRPG w 3d 3197 9

O temacie

Autor Flayer

Zaczęty 10.10.2010 roku

Wyświetleń 3197

Odpowiedzi 9

Flayer

Flayer

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy

Flayer

Gry MMOcRPG w 3d
2010-10-10, 11:11(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 11:22)
Witam.
 Obserwuje od dłuższego czasu wielkie zainteresowanie wokół multiplayer'a do gothic'a i chyba znalazłem rozwiązanie tego problemu :idea:  . A jest nim program Realm Crafter. Niestety jedyna przeszkoda to to że program jest płatny, ale to nie powinna być żaden problem dla społeczności the Modders. Program ten oferuje doby engine gry i jest bardzo rozbudowany. Wykorzystuje on rozszerzenie .3ds dla modeli. Bez problemu można w nim stworzyć grę MMOcRPG. Jeśli chcice się dowiedzieć czegoś więcej o nim wiedzcie na strone www programu.  oO  Więc jeśli ktoś czuje się na siłach i ma czas mógł by stworzyć taki projekt i wkoncu powstała by gra tak dobra jak gothic tyle że przez internet(noramalnie alternatywa dla wowa :lol:  ).Link do strony programu

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Darmowe silniki oferują lepszą grafikę niż to ma.

Flayer

Flayer

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
A mógłbyś podać jakieś i od razu najlepiej ich stronę?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
UDK do MMO? No nie wiem.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A w UT3 to niby nie można grać przez sieć?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gry MMOcRPG w 3d
#6 2010-10-10, 13:39(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 13:40)
MMO = duuuużo ludzi, a 64 to niedużo :D  

Ale tak, można niby zrobić taki mały multiplayer. Jednak jak już ktoś chce robić tego całego gothica od nowa to lepiej, żeby było zrobione pod dużo ludzi bez lagów.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gry MMOcRPG w 3d
#8 2010-10-10, 14:24(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 14:26)
nie znam się za dobrze, ale wiem że inaczej się robi te cale tryby multiplayer pod kilkadziesiąt osób, a inaczej pod kilka tysięcy.

A co do okazji, tak czy siak platformy, w których żeby grać musisz zasłaniać kciukiem kawałek ekranu są trochę bez sensu. Czemu już nikt nie robi telefonów z przyciskami? :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
UDK standardowo ma max. 64 osoby, tak mi się wydaje, dla więcej trzeba wykupić silnik i go zmodyfikować.
Najlepiej to na jakimś darmowym silniku z większą ilością ludzi.
Ale w sumie 64 osoby na jedną Górniczą Dolinę by było chyba wystarczająco. A przy UDK można by zrobić bardzo fajną grafikę. Animacje można wyciągnąć z gry, tylko poprawić modele na bardziej szczegółowe, poprawić tekstury i będzie fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry