OTO POLSKA 1715699 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1715699

Odpowiedzi 5881

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#4700 2016-07-14, 00:29(Ostatnia zmiana: 2016-07-14, 00:55)
Podaj przykład sytuacji którą on "przewidział" a o której nikt nie mówił długo przed nim.

Ja z ciekawości wszedłem na jego kanał i zobaczyłem pierwszy przykład jego przewidywania.
2012r. "Chiny przed 2030 rokiem zostaną liderem gospodarczym i prześcigną USA"
2016r. -Chiński wzrost gospodarczy, sztucznie podtrzymywany przy życiu przez partię, upada i grozi kryzysem na dużą skale.

Normalnie Nostradamus.

Ale nie to mnie denerwuje. Denerwuje mnie to że koleś gówno wie o historii i rzyga takimi idiotyzmami jak w minucie 4.30 filmiku który zapodał wyżej kazzmir.

tak to zabrzmiało jakby hitler obniżył podatki żeby dojebać żydom i polakom xD

Tak na poważnie.

Hitler generalnie z tego co wiem miał w dupie ekonomie i obniżył podatki, bo tak. Warto przy tym dodać że jednocześnie z tym podwyższył taryfy na import. Przy czym takie dobra luksusowe jak drób lub ubrania były na kartki. Wszystko ma swoją cenę. Sporo pieniędzy oczywiście przyszło ze złota skonfiskowanego żydom a później, z podbojów.

Szczerze to do tej pory mało uwagi poświęcałem temu aspektowi historii IIWŚ i jeśli ktoś miałby do polecenia jakąś dobrą książke specyficznie o ekonomii trzeciej rzeszy to chętnie sprawdzę.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Denerwuje mnie to że koleś gówno wie o historii i rzyga takimi idiotyzmami jak w minucie 4.30 filmiku który zapodał wyżej kazzmir.
wybacz, przestanę dawać linki do filmów które mogą urażać twoje uczucia poprzez wypowiedzi które mogą być subiektywne lub zakłamane, sama prawda od tej pory

https://www.youtube.com/watch?v=3SWoOwVOB08

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Meh, max kolonko to nic. On generalnie podaje fakty (jeśli je zna) tylko ma bardzo dziwne opinie na temat tych faktów.

Dużo gorsze są ikonografiki werewolfa, których autor zazwyczaj świadomie wprowadza w błąd lub zataja fakty.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ma bardzo dziwne opinie na temat tych faktów.

jakie np?

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
takie jak np. przewidywanie rozpadnięcia się UE

albo to:
https://www.youtube.com/watch?v=zhk2UOnnPQw

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kazimierz-m-ujazdowski-chwali-donalda-tuska/85hyz4
Nie wrzucam tego linka, żeby pokazać, że Tusk jest dobry,  nie wrzucam go jako komentarz do spraw, które się teraz dzieją w UE. Chciałem się nim posłużyć jako przykładem co jest bardzo dobrą rzeczą, a co w polskiej - nie wiem jak w zagranicznej - polityce nie występuje.
Kazimierz Ujazdowski, człowiek z PiSu nie reprezentuje poglądu, który przedstawia jego partia. Stop. Może inaczej. Być może reprezentuje ten pogląd, ale nie ukrywa tego. W polskiej polityce bardzo brakuje obiektywizmu, od zawsze partię nawalają na siebie we wszystkim czym się da, ta partia zrobiła wszystko źle, nawet jeśli zrobiła to co tamtej się podoba i i tak trzeba opluć.
Jeśli PiS zrobi coś dobrze to dzięki temu, że jest dobrą zmianą, jeżeli źle to przez to, że poprzednia partia zostawiła zgliszcza Polski i nie których rzeczy nie da się odratować, już oni nie są nadludzmi (tylko czymś pomiędzy nadludzmi, a śmiertelnikami). Z drugiej strony – jeżeli PiS coś zrobił dobrze, to dzięki temu, że PO zostawiło Polskę miodem i Mlekiem płynącą, jeśli źle to dlatego, że PiS to banda zwolenników rydzyka i ciemnogród. Tak było przed PiS, jest za PiSu i prawdopodobnie będzie i po PiSie. Tak jest we wszystkich sprawach, nawalają się o nepotyzm, marnotractwo pieniędzy, głupie ustawy etc. a sami robią to samo, wytykać potrafią wszystko, nawet to co dobrze zrobione, ewentualnie pominąć milczeniem, tak aby nikt się nie dowiedział, ale już samo krytyka nie istnieje, nie potrafią się nigdy przyznać do błędu, chyba że w skrajnych przypadkach, pełna hipokryzja.
Moim zdaniem jest to jednak wynik tego, że w Polsce ludzie tego chcą. Zawsze sonie mówię, że w demokracji nic się nie dzieje bez przyczyny, oni tacy są, bo ludzie tego chcą. Ludzie lubią czarno-białe charaktery, uwielbiają baśnie, gdzie nie trzeba się zastanawiać, co jest dobre, a co złe, żeby to czasami nie doszło do problemu, czy coś jest dobre czy coś jest złe, jakiś dysonans moralny albo coś jeszcze gorszego. Bo to wymaga myślenia. A kto by lubił myśleć? Jeżeli ja widzę, że jedna partia mówi, że oni są najlepsi, a inni to idioci, że oni mają najlepszy program wyborczy, a tamci beznadziejny, ta partia będzie krytykować przeciwną jak najbardziej krytkując oponentów, a siebie gloryfikować. Jeżeli zaś w drugiej partii mówią, że w każdej partii są źli ludzie, a oni starają się dobierać tych najlepszych, jeżeli mówią, że program wyborczy przeciwników jest zły i podają również argumenty przeciw programowi wyborczemu przeciwnej partii, i argumenty za swoim programem, a do tego nie krytykują wszystkiego co pierwsza partia robi, tylko to co im się nie podoba, to kogo wybiorę? Oczywiście pierwszą partię! Czemu? Bo tamci są najlepsi! Przecież tak powiedzieli, a tamci drudzy? Oni powiedzieli, że się starają być najlepsi, czyli nie są! Nie łatwiej powiedzieć, że są szmaciarzami, którzy chcą zniszczyć Polskę? No łatwiej, więc po co dyskutować, jeszcze wyjdzie, że nie mam racji.
Wystarczy sobie wejść na byle jaki serwis z wiadomościami i zobaczyć ludzi, którzy tam piszą, pominę fakt plucia jadem i to, że tego typu rzeczy zdarzają się też w tematach o letnich wakacjach na wybrzeżu Grecji, chodzi o to jakie tam hasła padają (nie będę przytaczał, bo pewnie każdy wie o co chodzi), a jeśli ktoś coś złego powie na to co ci ludzie piszą! O mój Boże! To komuch/powiec/pisor/kodowiec/kuc etc. on jest idiotą i szmatą! Najgorsze jest to, że takie rzeczy piszą w każdym wieku, począwszy od czasami 15latków do nielicznych 60latków, którzy nauczyli się korzystać z komputera. Raz ktoś dawał tutaj wywiad z Górskim (może nawet ja), wypowiadał się tam trochę o polityce, ogólnie koleś jest raczej po stronie PiSu, ale tak bardziej na środku. Co ludzie pisali pod artykułem? Że jest to kurwa z PO albo ciemnogród PiS. ???
Również daleko nie  na tym forum mamy gości, którzy uprawiają taką retorykę, dlaczego Górski według niego jest za PO? Bo uwaga, usiądźcie mocno. Uwaga. Podał Tuskowi rękę i grał jego postać w skeczach kabaretowych!!!!!!!!!!!!! Jeżeli kiedyś będziecie widzieć, że jakikolwiek człowiek, czy to z PiSu, czy może nawet jakiś z zagranicznej partii poda rękę komuś z PO (a najgorzej Tuskowi), to oznacza, że on służy dla tej partii, nie ma innej opcji. Najgorsze z tego jest to, że ci ludzie są skończonymi idiotami, a wyjaśnić im tego nie będziesz w stanie, właśnie dlatego, że nimi są. Najgorsze są skrajności, skrajni zwolennicy PiS, skrajni przeciwnicy PiS, skrajni ateiści i skrajni wierzący, skrajna prawica i skrajna lewica. Ci ludzie widzą świat na swój sposób, jakiekolwiek argumenty – ile by ich nie było i jak dobre by nie były – nie przekonają tego człowieka, że może się mylić. A skrajności wynikają właśnie z braku chęci myślenia i analizowania, coś jest czarne, coś jest białe i świetnie, biorę szabelkę i mówię jak jest, nawet jeśli nie wiem o co chodzi, gdybym wdał się w kimś w dyskusję, przeczytał jakiś artykuł, otworzył się na świat, może by się okazało, że nie mam rację, ale po co? Jeszcze się okaże, że jestem omylny i nie jestem lepszy od innych, a do tego dopuścić nie można, a poza tym świat jest teraz prostszy.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zgadzam sie ze wszystkim :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
takie jak np. przewidywanie rozpadnięcia się UE

albo to:
https://www.youtube.com/watch?v=zhk2UOnnPQw

No z upadkiem Unii to może jednak być prawda :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Populizm vs racjonalizm

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Porównujesz idiotę-marionetkę do zdrajcy? Gratuluję.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Chodzi o porównanie obu panów. Jeden na prywatnym spotkaniu rozkminia sytuację wewnętrzną Turcji, ma całkiem sporą wiedzę o jej historii, kulturze itd., a drugi na konferencji prasowej (?) po zamachu terrorystycznym opowiada o kredkach, tęczy i LGBT. Łączy ich to, że jeden stał, a drugi stoi na czele MSW.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Porównujesz idiotę-marionetkę do zdrajcy? Gratuluję.
Lol, czemu zdrajcy? Bo był w PO?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Dlatego, że jest kolejnym politykiem i karierowiczem, który bawi się w politykę partyjną, tacy ludzie są zdrajcami. Śmieszy mnie to, że taki człowiek, z takimi możliwościami jako priorytetu nie obierają sobie dobra państwa, tylko jakieś osobiste porachunki i chęć dorobienia sobie. Jest przecież tyle zawodów, w których można zdobyć pieniądze, legalnie i nielegalnie...

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Blaszczak i inni ministrzy nie maja duzo ciekawego do powiedzenia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Leinnan Jakby to co powiedzial Błaszczak nie było prawdą :lol2: Nie lubie go, jest dla mnie taki pacynkowaty i sztuczny, ale powiedzial prawde. Kredeczki, sredeczki, płacze, marsze, tańce to jest okazywanie słabości. Czemu? Bo robimy (politycy w sensie) to, okazujemy słabość zamiast wypierdolic 3/4 tych co przyplyneli tu na pontonach, ,,uchodzcow" (w cudzyslowie, specjalnie bo to NIE uchodzcy ani imigranci). Okazujemy słabość zamiast okazać siłe przez co jeszcze bardziej terrorysci, islamisci czują sie pewnie i wiedzą, że mogą robić co chcą - bo nic im nie zrobią. Myśle, że to jest dobre:

Do tych zamachów, morderstw doprowadzili Merkel i jej świta. Oni to zapoczątkowali, islamisci to jedynie narzedzia które robią robote do której zostali stworzeni. I zamiast zadziałać tak, aby ukarać islamistów, terrorystów to my (dalej, politycy) bedziemy malować kwiatki na drodze i nosić opaski ,,nie gwałć mnie".

A że Błaszczak do tego napomknal o tych srodowiskach LBGT - to debil i tyle. Powinien to ujac inaczej, zapewne skrót myślowy typu tego, że lewica jest za to odpowiedzialna i jednoczesnie popiera tęczowych, ale, że jest debilem no to niestety nie powiedzial tego. Ale z drugiej strony - Petru pierdoli głupoty średnio raz na tydzień, czemu o nim Rybcia nie piszesz?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#4715 2016-07-16, 22:14(Ostatnia zmiana: 2016-07-16, 22:28)
Jakby to co powiedzial Błaszczak nie było prawdą :lol2:

nie chodzi o to że powiedział prawdę, to była wypowiedź ministra spraw wewnętrznych i administracji na poziomie postrzegania rzeczywistości przez dzieci w przedszkolu. dziecko widzi i mówi co widzi, a z braku doświadczenia życiowego i wiedzy o otaczającym świecie nie potrafi odnieść się do tego co widzi.

jestem przekonany że gdyby poszukać genezy problemu, to merkel jeszcze wtedy była nikim a wszystkim byli amerykanie i wszyscy mający interesy na bliskim wschodzie. to tyle w temacie szaleńców atakujących biednych europejczyków. a to co się dzieje po stronie EU to lewactwo któremu się wszystko popierdoliło i prędzej unia padnie niż oni postawią ją na nogi

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
To wszystko skutki dekolonizacji!

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
To wszystko skutki dekolonizacji!

to tak jakbyś palnął że to wszystko wina zakończenia naszych własnych zaborów xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=mGhr6S0QwuI

,,Nasza dyktatura cieszy się ponad 40% popaciem a Wasza demokratyczna inteligencja tylko 9%."

Jaki to chyba najlepsza dobra zmiana w tym rządzie :D

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
https://www.youtube.com/watch?v=mGhr6S0QwuI

,,Nasza dyktatura cieszy się ponad 40% popaciem a Wasza demokratyczna inteligencja tylko 9%."

Jaki to chyba najlepsza dobra zmiana w tym rządzie :D

odnosząc się do tego, postu leinnana i twojego spostrzegawczej orientacji w temacie że przecież błaszczak nie kłamał...  te 40% poparcia jest od ludzi których zadowala prosty i nieskomplikowany przekaz. nadal 60% go nie popiera.

0 użytkowników
Do góry