OTO POLSKA 1707366 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1707366

Odpowiedzi 5881

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ja pierdole   :facepalm:

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
https://www.facebook.com/GownoPrawda40/

Polecam wejść na niezalezny od wladzy profil, krytykują sprawiedliwie wszystkich. Podoba mi sie ostatni post sprzed 2 godzin dotyczący Korwina (ten z mapką) a szczegolnie komentarze do niego, zapraszam do poczytania bo smiechu co nie miara :lol2:

,,Zawsze jest się trochę ruskiem" xDD

Jak bardzo jestem dumny, ze nie glosowalem na Korwina :)

I piekny komentarz: ,,Zawsze pierdolil jak potluczony, teraz tylko potwierdza swój burdel w glowie po raz kolejny"

Ten u Korwina jest najlepszy:

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Werewolf ty nie jesteś niezależny, ani sprawiedliwy ani obiektywny, jesteś pisiorem xD

zapewne przeczytałeś także ten artykuł...
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/_pis__partia_rosyjska/2785

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, przeczytalem jego wpis :lol2: Poczytaj tam komentarze :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jesteś pisiorem xD
uf, już myślałem, że napisałeś 'piskorem'. Musiałbym Cię wtedy zbanować xD

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie, przeczytalem jego wpis :lol2: Poczytaj tam komentarze :D

ja czytam artykuł i choć mogę się nie zgadzać z wszystkim to ogólna diagnoza jest mniej więcej trafna. jest dostrzegalna różnica w myśleniu, utrzymywaniu porządku w miejscu zamieszkania i innych aspektach życia, wynikająca z tego gdzie mieszkamy...

gdybyś urodził się w niemczech myślałbyś o polakach niekoniecznie najlepiej, zgodzisz się ze mną?

jesteś pisiorem xD
uf, już myślałem, że napisałeś 'piskorem'. Musiałbym Cię wtedy zbanować xD

xD utrzymuję kontakty z piskorem i wcale się tego nie wstydzę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja czytam artykuł i choć mogę się nie zgadzać z wszystkim to ogólna diagnoza jest mniej więcej trafna. jest dostrzegalna różnica w myśleniu, utrzymywaniu porządku w miejscu zamieszkania i innych aspektach życia, wynikająca z tego gdzie mieszkamy...

gdybyś urodził się w niemczech myślałbyś o polakach niekoniecznie najlepiej, zgodzisz się ze mną?

Tak, ale on nie mowi o niemcach, ruskach a tylko, wylacznie i ewidetnie o Polakach, ktorzy z racji tego, ze mieszkaja blizej granicy maja miec inne myslenie niż ProPolskie xD

To jest elektorat korwina:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12553091_1640067789594573_4591721027703518839_n.jpg?oh=f5ce4cf2d010d52ba021af33e6057ae0&oe=56FF0E30

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3487 2016-01-12, 13:29(Ostatnia zmiana: 2016-01-12, 13:37)
nie przeczytałeś artykułu, ale jego interpretacje w postaci komentarzy. brawo!

dodam więcej jesteśmy tej samej rasy co rosjanie

dodam jeszcze że polska trudna język xD

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja czytam artykuł i choć mogę się nie zgadzać z wszystkim to ogólna diagnoza jest mniej więcej trafna. (...)
spoko, czyli można pierdolić od rzeczy, wymazać ściany gównem i wszystko będzie OK, bo diagnoza (oparta na błędnych tezach) jest "mniej więcej trafna"?

Przede wszystkim: partie „zachodnie” liczą i nieustannie mówią interesach. Partie polskie starają się łączyć interes z emocjami. Tymczasem PiS jest partią kierującą się wyłącznie emocjami.
O ile z tym, że PiS jest partią kierującą się wyłącznie emocjami nie chcę dyskutować (nie mówię, że tak jest czy tak nie jest), to o tyle nie zgodzę się że - jeżeli jest to prawdą - spowodowane jest to "bliskością genetyczną z Rosjanami". Z tego co wiem Rosjanie w swojej historii ze wszystkimi się dogadywali i ze wszystkimi robili mniejsze czy większe interesy. Rozbiory Polski, I WŚ, II WŚ, Zimna Wojna - w każdym z tych konfliktów Rosjanie należeli do innego układu sił nie dbając o sentymenty i przyjaźnie międzynarodowe.

Chciałem się odnieść od jeszcze jakiś argumentów, ale w sumie ich nie ma. Coś tam pierdoli o podobieństwach wiary (z czym, jako prawosławny mający znajomych ortodoksyjnych katolików-pisowców, się nie zgadzam) i na tym koniec. Poza tym wpis umieszczony na fejsie jest wyrwany w kontekstu i najwidoczniej był tylko prowokacją. Można się nie zgodzić i skrytykować wpis na blogu, ale ten na fejsie jest po prostu kurwa idiotyczny.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
spoko, czyli można pierdolić od rzeczy, wymazać ściany gównem i wszystko będzie OK, bo diagnoza (oparta na błędnych tezach) jest "mniej więcej trafna"?

czy można polaków nazywać gorszym sortem? ten pan ma liczne tego typu wypowiedzi...

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

czy można polaków nazywać gorszym sortem? ten pan ma liczne tego typu wypowiedzi...

Nie rozumiem.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
czy potępiasz kaczyńskiego za sianie niezgody, za język pełen nie jasności, metafor i niedwuznaczych porównań, obliczony na to żeby skłócić ze sobą ludzi?

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sądziłem, że nieraz dałem wyraz tego, że PiS medialnie i wizerunkowo zjebał wszystko co się dało. Zwrot o polakach gorszego sortu jest głupi i niepotrzebny, można by się kłócić czy prawdziwy. Potępiam. Jednak felieton (zamieszczony na blogu) Korwina jest oparty na fałszywych tezach, budujący niepotrzebny mur pomiędzy ludźmi, dający amunicję do obrzucania Korwina kałem, zniechęcający korwinowców z długim stażem i po prostu głupi.

Pisząc:
miałem na myśli coś takiego: napierdalanie w worek wymyślili żydzi, przecież mamy Krav Maga co jest na to dowodem. I filozofia życia fajterów i żydów bankowców jest bardzo podoba. Nawet jest powiedzenia: żyd żyda nie okradnie, co można przełożyć że fajter fajterowi nie wpierdoli. Wniosek jest taki że werewolf jest debilem.

To właśnie napisał Korwin: popierdolił, rzucił jakieś dwa argumenty (jeden błędy, a drugi z dupy), napisał co mówią ludzie w Koninie i wyciągnął z tego "mniej więcej trafną diagnozę", że PiS jest partią mentalnie rosyjską.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
czy jego diagnoza byłaby lepsza gdyby porównał PIS to partii niemieckiej?

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, na pewno byłoby dobre te porównanie, które byłby oparte na prawdziwych i merytorycznych tezach. Mnie nie rozchodzi się o to, że nazwał PiS partią rosyjską, tylko się przypierdoliłem do twojego:
ja czytam artykuł i choć mogę się nie zgadzać z wszystkim to ogólna diagnoza jest mniej więcej trafna. (...)
Być może i wniosek słuszny, ale nie wynika z felietonu. On sobie "diagnozę" wyciągnął z dupy. Wydaje mi się, że chcesz mnie posądzić o bycie pisowcem. Wyjaśnię: światopoglądowo najbliżej mi do Brauna, gospodarczo być może do Razem. Głosowałem w tym roku dwa razy na Kukiza.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3495 2016-01-12, 14:56(Ostatnia zmiana: 2016-01-12, 15:14)
Być może i wniosek słuszny, ale nie wynika z felietonu. On sobie "diagnozę" wyciągnął z dupy. Wydaje mi się, że chcesz mnie posądzić o bycie pisowcem. Wyjaśnię: światopoglądowo najbliżej mi do Brauna, gospodarczo być może do Razem. Głosowałem w tym roku dwa razy na Kukiza.

porównując ciężką historię polski i finlandii w odniesieniu do rosji. teza korwina może się jednak okazać prawdziwa... znacznie dłużej nie mieli własnego państwa niż polska, nigdy nie byli historycznie potwierdzonym mocarstwem, przechodzili z rąk do rąk, ich religia to luteranizm który jest daleki od polskiego katolicyzmu, chciano im zakazać chodzenia do sauny. z powodu rosji woleli współpracę z niemczami podczas WW2.

tak ukształtowanemu narodowi fińskiego bliżej do zachodniej polski (niemcy) niż do wschodniej polski.

czy porównanie korwina jest fortunne? no nie jest, ale w diagnozie jest trafne. gdyby wziąć w cudzysłów "parta pis jest rosyjska" wszystko nabiera innego znaczenia.

wschód jest nietolerancyjny, bogobojny, bezkompromisowy, romantyczny i tradycyjny, toleruje pewien poziom anarchii, jest wrogi dla tych którzy mu się nie podobają i tak dalej. to jest generalizacja, ale na niej można zbudować pewną tezę która była kiedyś, czy jest teraz? po PISie a właściwie kaczyńskim widzimy to wszystko jak na dłoni.

czego wschodowi generalizując brakuje? pragmatyzmu i tolerancji, bardziej otwartej postawy i otwarcia na dialog, dążenia do współpracy, brakuje mu racjonalnej postawy życiowej i dyscypliny społecznej, liberalizmu ekonomicznego.

dziedziczymy historię narodu z wszystkimi jego wadami i zaletami, pochodzącymi ze wschodu i zachodu. czy kaczyński odziedziczył więcej ze wschodu?

posądzić o bycie pisowcem

mamy już jednego pisiora xD

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

OTO POLSKA
#3496 2016-01-12, 15:09(Ostatnia zmiana: 2016-01-12, 15:25)
A nie miał przypadkiem pare lat temu sprawy sądowej, bo ktoś własnie napisal w internecie, ze ma na niego dowody? A podczas tej sprawy cudownie dowody ,,zniknely" a sam oskarżający zmienił zdanie i powiedzial, ze popelnil blad?

Okazało się, że ten co miał sprawę z Owsiakiem w sądzie jest idiotą i nie potrafił udowodnić swoich twierdzeń przed sądem.

Dalej nie podałeś dowodów, wykręcasz się pomówieniami.
Polecam: http://www.wykop.pl/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
Ja mam inne informacje na ten temat. xD
Wszystkie twierdzenia Piotra Wielguckiego, zawarte w wymienionych publikacjach i objęte skargą oskarżycieli prywatnych, były prawdziwe - czytamy w uzasadnieniu sądu.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/483925,wyrok-w-sprawie-bloger-matka-kurka-kontra-jerzy-owsiak.html

Muszę przeczytać wyrok bo na razie to wygląda tak, że jedni nadają jak to w tej sprawie Owsiak przejebał, a drudzy jak zaorał matkę kurkę. Nie mogę nigdzie znaleźć by sąd stwierdził, że Owsiak kradnie. Są stwierdzania typu "sędzia zgadza się z twierdzeniami matki kurki" bez precyzowania o które twierdzenia chodzi. Z drugiej jest wspomniane, że strony na procesie nie zarzucały  dostarczonej dokumentacji błędów, jednak inaczej tę dokumentację interpretowały.

Co do profilów Żelaznej Logiki i Gówno Prawda, jako alternatywę polecam Żałosną Logikę(podobieństwo nazwy do Żelaznej Logiki nieprzypadkowe)
https://www.facebook.com/zalosnalogika/?fref=ts

czego wschodowi generalizując brakuje? pragmatyzmu i tolerancji, bardziej otwartej postawy i otwarcia na dialog, dążenia do współpracy, brakuje mu racjonalnej postawy życiowej i dyscypliny społecznej, liberalizmu ekonomicznego.

Co idzie bardzo łatwo zrozumieć mając na myśli były zabór pruski, jednak trzeba pamiętać, że spora część zachodu Polski została przyłączona po 1945 i obsadzona Polakami(i w mniejszym stopniu Ukraińcami i Łemkami) ze wschodu Polsku. Jednak mimo wszystko najlepsze co nas spotkało w zeszłym stuleciu(zaraz po odzyskaniu niepodległości w 1918 i jej obronieniu w 1920) jest oparcie granic na Odrze i Nysie. Dzięki temu z prowincji Europy przesunęliśmy się bardziej ku Zachodowi.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Skoro już sobie prowadzimy politykę, to chcę coś powiedzieć. Do polityków! (nie o was mi chodzi)

Spoiler
Człowieka motywuje nie szacunek, lecz strach.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wniosek jest taki że werewolf jest debilem.

Juz nie chcialem nic mowic, ale po tym jak przeczytalem to:

co można przełożyć że fajter fajterowi nie wpierdoli

I stwierdzam, że jestes jak korwin i sam nie wiesz o czym pierdolisz xDD

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry