OTO POLSKA 1445870 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1445870

Odpowiedzi 5881

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ciekawe z perspektywy czasu
https://www.youtube.com/watch?v=MtzJsfHbTvA

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/Tu-jest-Polska/wies-gdzie-cos-sie-dzieje,1,4818704,region-wiadomosc.html

Zresztą Rycerze szykują już pielgrzymkę do Berlina. Planują pokazać się w płaszczach i rozdawać ludziom medaliki. Chcą pokazać, że nie wstydzą się swojej wiary i będą wspierać papieża.
Wstyd na całą Europę. :facepalm:

makin' bacon

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

OTO POLSKA
#1202 2011-08-13, 11:36(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 12:35)
Wcześniej pojechał jeszcze do Wiednia i do Bratysławy

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
....
wyjezdzam z tego kraju

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
"Figury i sznur samochodów z rejestracjami innymi niż lokalne, którymi podróżują pielgrzymi na zjazd Rycerzy Chrystusa Króla."
"Za znakiem "Do bazy Chrystusa Króla". "  
"O opłatach ani słowa. Później okazuje się, że kasują przy wyjeździe. – Panie to trzeba zapłacić. 10 zł. Ksiądz miał powiedzieć – słyszę."  
 "Wysiadam z samochodu. Zaraz później pierwsze faux pas. – Dzień dobry – mówię do człowieka w samochodzie obok. – Szczęść Boże – słyszę w odpowiedzi. Później dowiaduję się, że właściwe przywitanie jest jeszcze inne. Powinienem był powiedzieć: "Króluj nam Chryste!". W odpowiedzi padłoby: "Zawsze i wszędzie!" No cóż, błędy nowicjusza. To mój pierwszy zjazd rycerski."
"Oglądam "pustelnię", która raczej zasługuje na miano "warowni". Wszystko jest ogrodzone murem. W samym centrum, na podwórzu, stoi budynek nazywany zamkiem. W nim Baszta Smoleńska. Można też zobaczyć kilka transparentów: "Rzeczpospolitej Przebudzenie", "Śpiący rycerze św. Jadwigi Królowej spod Babiej Góry". Na wieżach widać armat"
"Uczestnicy zjazdu mają na sobie czerwone płaszcze. Z tyłu widnieje obraz Chrystusa. Z przodu po jednej stronie jest krzyż, a po drugiej orzeł. Są też tacy, którzy mają na sobie ryngrafy, a do nich czerwone stroje w stylu "na sarmatów". Tych jest jednak mniejszość, bo zaledwie kilku. "Płaszczowych" – tak będzie mówił o nich ks. Natanek – jest kilkuset. W sumie na niedzielną mszę suspendowanego duszpasterza przyjechało kilka tysięcy ludzi."

Dalej nie ma sensu. Niesamowite, zjawiskowe, wspaniałe, unikalne, niewiarygodne. Nie mogę wyjść z podziwu wobec tego co tam ma miejsce. Czuje się naprawdę wzruszony, że ktoś realizuje moje najbardziej abstrakcyjne i przerysowane wyobrażenia Catolandu. To jest jak spełniające się marzenie, albo zły sen.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#1205 2011-08-13, 13:31(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 13:31)
marzę o odrodzeniu zakonów rycerskich, wyobrażam sobie że będą zajmowali kolejne powiaty, województwa aż w końcu państwa w imię boga i kochającego jezuska mordując niewierną ludność i nieraz wierną też ale przecież u bram nieba peter będzie wiedział kto swój a kto nie  :lol2:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

OTO POLSKA
#1206 2011-08-13, 13:45(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 13:46)
Co prawda gówno wiem o naszym kraju, bo jak to się mówi "długo jeszcze nie żyję" , ale wiem jedno - to co opisał teraz Thoro mnie przeraża ... Jak mam sobie coś takiego wyobrazić (te pochody wręcz "krzyżowe") to szczerze powiedziawszy wzbudza to we mnie uczucia mieszane - pogardę, złość aż w końcu litość ustosunkowaną do tych wszystkich "superekstrawiernych" którzy przy długo oczekiwanym przez nich sądzie ostatecznym pójdą na pierwszy ogień za obłudę, zakłamanie ...  

Nie wiem niestety, czy słusznie to ujmuję (jeśli kogoś w ten sposób obraziłem - najserdeczniej przepraszam ale cóż ... na tą chwilę takie są właśnie wobec tych ludzi moje odczucia ...

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Żygać mi się tym gównem chce.
Już nawet nie chodzi o sam wstyd, ale że tu w Polsce, zrodziło się takie pierdolstwo.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#1208 2011-08-13, 15:08(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 15:10)
niektórzy bywają strasznie wrażliwi, ja rozpatruję to w kategorii kabaretowej. mamy świetne kabarety moralnego niepokoju, hrabi, neonówka, koń polski, łowcy. B, mumio, paranienormalni, niepowtarzalnych spadkobierców, mieliśmy świetne kabarety polityczne lat '80 i '90 z pietrzakiem na czele. narodził się genialny kabaret religijny natanek  :lol2:

historia tworzy się na waszych oczach i tego nie dostrzegacie. mam nadzieję że im policja niemiecka dopierdoli mandaty za zbrojne marsze po autostradzie

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

OTO POLSKA
#1209 2011-08-13, 15:14(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 21:24)
Krzyżacy przyszli do nas z Niemiec , teraz nasi idą do Niemców

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#1210 2011-08-13, 15:14(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 15:22)
Krzyżacy przyszli do nas z Niemiec , teraz nasi idą do Niemców

jest w tym jakaś historyczna sprawiedliwość  :lol2:
zasadniczo brutalni teutoni atakowali słowian od zarania dziejów, ale przecież do tej pory serbołużyczenie żyją w niemczech i nic im się nie dzieje i nawet nieźle w piłkę grają w bundeslidze :D .

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy

DuoGum

OTO POLSKA
#1211 2011-08-13, 18:01(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 18:01)
niektórzy bywają strasznie wrażliwi, ja rozpatruję to w kategorii kabaretowej. mamy świetne kabarety moralnego niepokoju, hrabi, neonówka, koń polski, łowcy. B, mumio, paranienormalni, niepowtarzalnych spadkobierców, mieliśmy świetne kabarety polityczne lat '80 i '90 z pietrzakiem na czele. narodził się genialny kabaret religijny natanek

Jak najbardziej staram się rozpatrywać to w kategorii kabaretowej, ale także, co zaznaczam po prostu mi wstyd, że na oczach Europy ośmieszamy się. Dlaczego się nie poubieralii w hełmy i nie zabrali mieczy? Krucjaty jak znalazł.  :naughty:

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tych czerwonych( jak ogień)  szatach wyglądają jak hiszpańska inkwizycja

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Za bardzo się spinacie. Ja po akcji z krzyżem pękłem bo po prostu poziom absurdu, głupoty i zbydlęcenia osiągnął apogeum. Przestałem uważać się za polaka. Dziś owe słowo dla mnie jest niestety synonimem wszystkiego co najgorsze, tego czym się brzydzę.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy

DuoGum

OTO POLSKA
#1214 2011-08-14, 13:52(Ostatnia zmiana: 2011-08-14, 13:53)
Ja nadal czuję się Polakiem, nadal utożsamiam się z tym krajem, bo to przecież ciągle kraj, w którym się wychowałem i który po części wychował mnie, utożsamiam więc się z jego tradycjami etc. mimo wszelkich absurdów, jakie obserwujemy tutaj codziennie. Cytując klasyka : "Każdy dzień przynosi nowy absurd".. Ale zmieniąc troche -  zasadniczo nie mam nic do kościoła - ale tylko w jego obrębach - od paru lat nie chodzę i dobrze mi z tym. Ale kiedy ktoś próbuje narzucać innym swoją wiarę, czyniąc to w taki sposób, jaki obecnie obserwujemy - to po prostu mnie to wkurwia.  :ayfkm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#1215 2011-08-14, 13:57(Ostatnia zmiana: 2011-08-14, 19:39)
tożsamość narodowa a tożsamość społeczna to dwie różne sprawy. ciężko dyskutować o takich sprawach. ja czuje się patriotą, mimo że tego kraju nienawidzę. i co mam niby powiedzieć w tym przypadku?

karmazynowa

karmazynowa

Użytkownicy
posty5
Propsy4
  • Użytkownicy
Ja sie patriotką nie czuję i dlatego wybywam niebawem do normalniejszego kraju, gdzie nikt nikogo krzyzem po głowie nie wali, nie kradnie i nie wciska ciemnoty. I nie zagląda pod kołdrę mówiąc, że to wolno a to nie wolno. Chore.

moje ulubione darmowe gry online

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
możesz Thoro napisać, jak rozumiesz ten swój patriotyzm?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#1218 2011-08-16, 22:18(Ostatnia zmiana: 2011-08-16, 22:19)
Patriotyzm w dzisiejszym wydaniu to darcie kurva szat, krzyk i robienie z siebie błazna by się pokazać, dowartościować, byle by inni widzieli. Doskonale widać to po wszystkich politykach, narodowcach, młodzieżówkach, katolach jaka szopka odstawiana jest na pokaz przez żałosnych pogrążonych w sobie ludzi. Do chuja z takim patriotyzmem. Oni wszyscy na co dzień stanowią motłoch. Hołota nie patrioci. Mam nadzieję, że wiesz do czego dążę bo i nie ma też się o co licytować, rzucać przykładami - to dobre dla wyżej wymienionego plebsu. Patriotyzm jest dla mnie kwestią dobrego życia w społeczeństwie, kultury, szacunku dla otoczenia. Tyle i aż tyle. Większość zamiast żyć codziennością woli jednak bić pianę i śnić o heroicznych czynach rodem z podręcznika. To jest jakieś senne pierdolenie nie patriotyzm.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
brzmi, jak naginanie języka, żeby się podpiąć pod pozytywnie nacechowane słowo. patriotyzm oznacza +/- miłość do ojczyzny, a nie bycie dobrym obywatelem.

jeszcze mógłbym się przyczepić "szacunku dla otoczenia".

0 użytkowników
Do góry