Potrzebny rozbudowany (logicznie) skrypt dialogów 2585 3

O temacie

Autor popgniezno

Zaczęty 9.09.2010 roku

Wyświetleń 2585

Odpowiedzi 3

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
Cześć :)
Niektórzy może mnie jeszcze trochę pamiętają :)

Potrzebuje jakiegoś rozbudowanego skryptu dialogów. Pisząc rozbudowany mam na myśli dużo zapytań logicznych (zrób coś jeżeli spełnione są jakieś warunki, masz jakiś przedmiot itd).
Opcjonalnie fajnie by było, gdyby uwzględniał jakieś rozdziały (dialog niedostępny dopóki gracz nie będzie w 2 rozdziale) itd.

Najlepiej jeżeli ktoś mi wyśle najbardziej rozbudowany skrypt z Gothic'a jaki ma :)

Jak wiecie robię grę (Trelis) i chciałem zobaczyć czy mój obecny system dialogów spełnia wszystkie warunki, zwłaszcza te, których nie przewidziałem.

Ps. Jeżeli znacie jakiś lepszy system dialogów niż ten z Gothic'a to też proszę o info! :)

Dialogi można wrzucać na wklej.org czy inny serwis typu pastebin.

Z góry dziękuję za pomoc! :)

Mój nick to: PoP_Gniezno :P

Tak też proszę się do mnie zwracać :D:D

Trelis.pl blog: http://trelis.pl/blog/

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Jakbyś przejrzał pliki w katalogu data/scripts/story, i posortował wg. wagi to najcięższy będzie tym najbardziej zaawansowanym ;)

Wiadomo, ze współczesne mody mogą mieć ciekawsze te dialogi, niż oryginał. Możesz sobie ściągnąć taki mod i go vdfs-em "rozpakować" - konkretnie scrypty dialogów (katalog story) - polecam mod velaya, ma on bardzo ciekawe questy.

Jesli ci się nie chce czekać na odpwiedź z gotowcem, to polecam właśnie samemu sie pobawić

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

popgniezno

popgniezno

Użytkownicy
posty43
Propsy12
  • Użytkownicy
No właśnie już sam pogrzebałem sobie w plikach gothica ;)
Miałem nadzieję, że ktoś ma świadomość tego, że posiada rozbudowanego NPC i podzieli się tym :)
Jak przebuduje mój obecny skrypt dialogów, to dam do oceny na forum ;)

Mój nick to: PoP_Gniezno :P

Tak też proszę się do mnie zwracać :D:D

Trelis.pl blog: http://trelis.pl/blog/

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Cytat: popgniezno link=topic=11394.msg111123#msg111123#msg111123#msg111123 date=1284124632
No właśnie już sam pogrzebałem sobie w plikach gothica ;)
Miałem nadzieję, że ktoś ma świadomość tego, że posiada rozbudowanego NPC i podzieli się tym :)
Jak przebuduje mój obecny skrypt dialogów, to dam do oceny na forum ;)

koniecznie, sam jestem obecnie na etapie programowania, coby sobie urozmaicić modowanie, bo ile można modelować ?;)

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry