Muzyka 1084104 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1084104

Odpowiedzi 3980

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
http://www.youtube.com/watch?v=-kbZ_Y2TBaE

Zdecydowanie najlepsza popowa piosenka jaką dane mi było słyszeć :)   ten tekst mnie rozjebał :lol2:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#402 2009-08-17, 10:00(Ostatnia zmiana: 2009-08-17, 10:25)
Pop nie jest taki zły, trzeba się tylko zdystansować do stwierdzeń, że jest tworzony bez pasji, wyłącznie dla pieniędzy. :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
W większości tak właśnie jest :) .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=11364.msg61374#msg61374 date=Aug 17 2009, 09:09 AM\'
W większości tak właśnie jest :) .

W każdym razie, nie czyni to z niego muzyki złej. Przynajmniej w moim przekonaniu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#405 2009-08-17, 10:27(Ostatnia zmiana: 2009-08-17, 10:33)
W większości tak właśnie jest biggrin.gif.

No i co z tego? Jest w cholerę wykonawców, którzy robią muzykę tylko dla hajsu i wychodzi im to zajebiście dobrze więc czy to coś złego? Wole dobrą muzykę, która powstaje profesjonalnie (w jakich intencjach to mi zwisa) niż często jakieś pseudo ambitne granie piwnicznych zespołów, które brzmią jakby zamiast gitar używali zasuszonych kotów i sznurków do wiązania słomy.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Szczególnie fragment z '' gejowskim głosikiem '' mnie rozpierdolił  :)   a tu jest link do niemniej udanego utworu tego samego wykonawcy KLIK!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To z tego, że często ta muzyka dla kasy jest robiona pod większość słuchaczy, przez co mi to nie odpowiada.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=11364.msg61389#msg61389 date=Aug 17 2009, 09:09 AM\'
To z tego, że często ta muzyka dla kasy jest robiona pod większość słuchaczy, przez co mi to nie odpowiada.

A jeżeli pod względem kompozycji jest naprawdę dobra i ciekawa?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To wtedy raz, czy dwa razy przesłucham, ale przeważnie nie jest :) .

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Cytat: Pan Buk link=topic=11364.msg61379#msg61379 date=Aug 17 2009, 10:27 AM\'
No i co z tego? Jest w cholerę wykonawców, którzy robią muzykę tylko dla hajsu i wychodzi im to zajebiście dobrze więc czy to coś złego? Wole dobrą muzykę, która powstaje profesjonalnie (w jakich intencjach to mi zwisa) niż często jakieś pseudo ambitne granie piwnicznych zespołów, które brzmią jakby zamiast gitar używali zasuszonych kotów i sznurków do wiązania słomy.

Dla mnie też liczy się przede wszystkim profesjonalne podejście do tego co się robi a co za tym idzie wysoka jakość tworzonego w taki sposób utworu.Underground#msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61379#msg61379 date=Aug 17 2009, 10:27 AM\']No i co z tego? Jest w cholerę wykonawców, którzy robią muzykę tylko dla hajsu i wychodzi im to zajebiście dobrze więc czy to coś złego? Wole dobrą muzykę, która powstaje profesjonalnie (w jakich intencjach to mi zwisa) niż często jakieś pseudo ambitne granie piwnicznych zespołów, które brzmią jakby zamiast gitar używali zasuszonych kotów i sznurków do wiązania słomy.[/quote]

Dla mnie też liczy się przede wszystkim profesjonalne podejście do tego co się robi a co za tym idzie wysoka jakość tworzonego w taki sposób utworu.Undergroundowe nagrania nigdy nie będą tak dobre jak te tworzone w profesjonalnym studiu, przy użyciu wysokiej jakości sprzętu  bo muzycy piwniczni są ograniczeni barierą finansową co nie znaczy że tego typu nagrania są buu i w ogóle do dupy choć bardzo często tak się zdarza.Nie zapominajmy jednak że każdy zespół zaczynał w ten sposób i sęk w tym żeby muzycy piwniczni mieli na tyle siły, umiejętności i determinacji żeby wyjść z podziemia. Ale dla muzyków którzy ciągle siedzą w piwnicy nic nie robiąc w kierunku swego rozwoju którzy ciągle użalają się nad sobą jak im jest ciężko, nie powinno być litości, współczucia i akceptacji.

Jeśli chodzi o robienie pod publike utworów tylko dla kasy: wyjaśnię swoje zdanie na ten temat na zasadzie przykładu.Jeśli dowiedział bym się że wokalista zespołu black metalowego który prezentuje w swoich utworach treści antychrześcijańskie, poruszające zagadnienia satanizmu i okultyzmu byłby w prywatnym życiu zagorzałym katolikiem zespół ten stał by się dla mnie niewiarygodny i z większym niż zwykle dystansem podchodził bym do jego twórczości.Jednak jeśli dalej prezentował by wysoki poziom brzmienia nie przestał bym go słuchać ale słuchanie dalszych utworów nie sprawiało by mi tyle przyjemności co przedtem.

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Ogólnie rzecz biorąc nie ma czegoś takiego jak niekomercyjny profesjonalny artysta. Każdy artysta który wydaje płyty chce je sprzedać. KAŻDY tworzy dla kasy to jest jego zawód. Kazik ma dom na teneryfie.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=11364.msg61389#msg61389 date=Aug 17 2009, 11:09 AM\'
Muszę cię zmartwić Dekster, ale w większości podziałów ludzkości na dwa zbiory znajdujesz się w większości. Robienie "pod większość" jest uzasadnione, nie tylko egoistycznie, że się zbierze więcej kasy, ale po prostu się zadowoli więcej osób.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Jeśli chodzi o robienie pod publike utworów tylko dla kasy: wyjaśnię swoje zdanie na ten temat na zasadzie przykładu.Jeśli dowiedział bym się że wokalista zespołu black metalowego który prezentuje w swoich utworach treści antychrześcijańskie, poruszające zagadnienia satanizmu i okultyzmu byłby w prywatnym życiu zagorzałym katolikiem zespół ten stał by się dla mnie niewiarygodny i z większym niż zwykle dystansem podchodził bym do jego twórczości.Jednak jeśli dalej prezentował by wysoki poziom brzmienia nie przestał bym go słuchać ale słuchanie dalszych utworów nie sprawiało by mi tyle przyjemności co przedtem.

Tom Araya ze Slayera jest katolikiem ;)

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
1. Pink Floyd - Dark Side of the Moon
2. Godsmack - Godsmack
3. AC/DC - Wszystkie albumy
4. Black Label Society - Skullage
5. Led Zeppelin - Led Zeppelin III

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tom Araya ze Slayera jest katolikiem ;)

No i wszystko mu zepsułeś :<

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
A Ghaal z Gorgoroth (ta kapela, która zasłynęła w Polsce z koncertu z powieszonymi babkami na krzyżu itd) jest gejem.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#417 2009-08-17, 15:17(Ostatnia zmiana: 2009-08-17, 15:18)
Cytat: dekster17 link=topic=11364.msg61397#msg61397 date=Aug 17 2009, 09:28 AM\'
To wtedy raz, czy dwa razy przesłucham, ale przeważnie nie jest ;) .

czyli zanim się zaczniesz czymś jarać to najpierw badasz i dogłębnie analizujesz poczynania grupy czy nie ma w tym krzty "komercji"? dajcie spokój, większość muzyki jest robiona w pewnym stopniu pod publikę bo takie są prawa rynku; począwszy od wyglądu okładki, aranżacji teledysku, singla jak i image grupy. na to często sam artysta nie ma wpływu zaś wytwórnia kreuje go aby był jak najbardziej atrakcyjny i to też jest tzw. komercja. okoliczności powstawania muzyki, jej cel oraz prywatne życie artysty względem wartości utworów to różne rzeczy. trzeba to rozgraniczać.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No dobra, jeden typ komercji, który mi się podoba lubię, ale nie przepadam za Feelami, Dodami i tak dalej ;) .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#419 2009-08-17, 15:42(Ostatnia zmiana: 2009-08-17, 15:43)
to ze ktos nie robi muzyki dla wszystkich nie znaczy od razu ze nie gra "pod publike". jest wiele grup docelowych na ktorych mozna zarobic tym samym zachowujac "prawdziwosc". wiele legend danych gatunkow co wydaje plyty, gra koncerty itd ma tyle wspolnego z zajawkowym wydawaniem muzyki co dziadek jasia co gra na harmonijce na balkonie a i umiejetnosci juz nie te ale biznes sie kreci.

0 użytkowników
Do góry