Muzyka 1091907 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1091907

Odpowiedzi 3980

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Muzyka
#360 2009-08-15, 10:00(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 10:04)
Możecie się kłócić co wzięło się od czego a i tak wszyscy wiemy że cała muzyka muzyka współczesna ma korzenie w bluesie.
Nie wiemy. Jeśli już uogólniamy to rzekłbym nawet że cała współczesna muzyka wywodzi się od rytmicznych uderzań w bębny plemion Afrykańskich, potrząsania grzechotkami i tańca wokoło ognisk. Mylisz się jednak jeśli chodzi o wpływ bluesa, albo zapominasz po prostu o muzyce folkowej która ciągle ma się dobrze, nie umiera a była też źródłem wielu innych współczesnych gatunków i stylów muzycznych.

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Hwep link=topic=11364.msg61079#msg61079 date=Aug 15 2009, 10:00 AM\'
Nie wiemy. Jeśli już uogólniamy to rzekłbym nawet że cała współczesna muzyka wywodzi się od rytmicznych uderzań w bębny plemion Afrykańskich, potrząsania grzechotkami i tańca wokoło ognisk. Mylisz się jednak jeśli chodzi o wpływ bluesa, albo zapominasz po prostu o muzyce folkowej która ciągle ma się dobrze, nie umiera a była też źródłem wielu innych współczesnych gatunków i stylów muzycznych.

Bez bluesa nie byłoby rock n#msgote author=Hwep link=topic=11364.msg61079#msg61079 date=Aug 15 2009, 10:00 AM\']Nie wiemy. Jeśli już uogólniamy to rzekłbym nawet że cała współczesna muzyka wywodzi się od rytmicznych uderzań w bębny plemion Afrykańskich, potrząsania grzechotkami i tańca wokoło ognisk. Mylisz się jednak jeśli chodzi o wpływ bluesa, albo zapominasz po prostu o muzyce folkowej która ciągle ma się dobrze, nie umiera a była też źródłem wielu innych współczesnych gatunków i stylów muzycznych.[/quote]

Bez bluesa nie byłoby rock n rolla bez rock n#msgote author=Hwep link=topic=11364.msg61079#msg61079 date=Aug 15 2009, 10:00 AM\']Nie wiemy. Jeśli już uogólniamy to rzekłbym nawet że cała współczesna muzyka wywodzi się od rytmicznych uderzań w bębny plemion Afrykańskich, potrząsania grzechotkami i tańca wokoło ognisk. Mylisz się jednak jeśli chodzi o wpływ bluesa, albo zapominasz po prostu o muzyce folkowej która ciągle ma się dobrze, nie umiera a była też źródłem wielu innych współczesnych gatunków i stylów muzycznych.[/quote]

Bez bluesa nie byłoby rock n rolla nie byłoby muzyki współczesnej.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ale co nazywasz muzyką współczesną PerfumowowanyBobie? Bo to pojęcie dość względne, pomijając że w powstaniu Rock'n'Rolla pomijasz najwyraźniej udział wspomnianego przezemnie Folku i tradycyjnego Jazzu, co czyni twoją wypowiedź mało sensowną.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Bo gówno wiesz, to i się nie różni "zbytnio". Najpierw się obeznaj w temacie, zanim cokolwiek powiesz. Ja i znam wielu ludzi "w temacie", którzy potrafią rozróżnić super-ostry kawałek HARD ROCKOWY od wolniejszego kawałka, który pochodzi z gatunku zwanego METALEM.

1.To że dla mnie heavy metal jest gównem to jest moje subiektywne zdanie na temat tego gatunku - może ci się to podobać i nie..

2.Nie różni się #msgote author=dekster17 link=topic=11364.msg60968#msg60968 date=1250329127]Bo gówno wiesz, to i się nie różni "zbytnio". Najpierw się obeznaj w temacie, zanim cokolwiek powiesz. Ja i znam wielu ludzi "w temacie", którzy potrafią rozróżnić super-ostry kawałek HARD ROCKOWY od wolniejszego kawałka, który pochodzi z gatunku zwanego METALEM.[/quote]

1.To że dla mnie heavy metal jest gównem to jest moje subiektywne zdanie na temat tego gatunku - może ci się to podobać i nie..

2.Nie różni się #msgote author=dekster17 link=topic=11364.msg60968#msg60968 date=1250329127]Bo gówno wiesz, to i się nie różni "zbytnio". Najpierw się obeznaj w temacie, zanim cokolwiek powiesz. Ja i znam wielu ludzi "w temacie", którzy potrafią rozróżnić super-ostry kawałek HARD ROCKOWY od wolniejszego kawałka, który pochodzi z gatunku zwanego METALEM.[/quote]

2.Nie różni się zbytnio#msgote author=dekster17 link=topic=11364.msg60968#msg60968 date=1250329127]Bo gówno wiesz, to i się nie różni "zbytnio". Najpierw się obeznaj w temacie, zanim cokolwiek powiesz. Ja i znam wielu ludzi "w temacie", którzy potrafią rozróżnić super-ostry kawałek HARD ROCKOWY od wolniejszego kawałka, który pochodzi z gatunku zwanego METALEM.[/quote]

2.Nie różni się  bo heavy metal wyewoluował z hard rocka przy czym heavy metal ma nieco ostrzejsze brzmienie i jest komponowany w innej skali. Lecz te różnice są tak małe że w odbiorze ciężko jest odróżnić te 2 style

3. To że jakiś tam kawałek hard rockowy jest ostrzejszy od metalowego to już przyczyna stylu KONKRETNEGO zespołu i TEGO kawałka takich przykładów jest masa. To   to tak jakby porównać NSBM do zwykłego blacku:rózni się tylko trochę wolniejszym tępem i rasistowskim przesłaniem(choć nie zawsze tępo musi byc wolniejsze)

Cieszę się że znasz wielu ludzi "znawców w tych tematów" którzy rozróżniają  te gatunki na pewno musieli długo trenować xD by je rozróżnić

PS. Jeśli możesz podrzuć mi linka do tego super ostrego kawałka hard rockowego(tylko błagam nie lordi bo mam na nich dziwne uczulenie :)  )

Co do albumów nie mam konkretnego ulubionego raczej przypadkowe utwory różnych wykonawców:
1.Dimmu Borgi:Sacrilegious Scorn
2.Dimmu Borgir:Progenies of the Great Apocalypse
3.Dark Funeral:The Arrival of Satans Empire
3.Dark Throne:Too Old, Too Cold
4.In Extremo:Herr Mannelig
5.Mayhem:Freezing Moon
6.Behemoth:Slaves Shall Serve
7.Gestapo 666:Darkness and satan
8.Holy Blood:Jerusalem (wyjątek xd)
9.System of a Down:Cigaro
10.Tenecious D:Beelzeboss

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Po prostu nie masz słuchu muzycznego i wystarczającej ilości inteligencji, aby chociażby ogólnie sklasyfikować dane kawałki.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Heavy Metal:
http://www.youtube.com/watch?v=1UhsvyFStkg

Hard rock:
http://www.youtube.com/watch?v=uvVWeiRxNn8

To naprawdę nietrudne. Silisz się na mądrości, a tak naprawdę niewielkie masz pojęcie o omawianym temacie.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=11364.msg61095#msg61095 date=Aug 15 2009, 11:45 AM\'
Po prostu nie masz słuchu muzycznego i wystarczającej ilości inteligencji, aby chociażby ogólnie sklasyfikować dane kawałki.

To ty nie masz wystarczającej ilości inteligencji bo nie potrafiłeś wyczuć w mojej wypowiedzi ironii  :)   słuchu muzycznego i inteligencji mam wystarczająco dużo aby odróżnić  hard rocka od heavy metalu bo ten kto zaczynał od tych stylów tak było choćby w moim przypadku tak jak już powiedziałeś rozróżni je bez problemu więc o to bądź spokojny. Reasumując nie zależy mi na przekomarzaniu z tobą bo to do niczego nie prowadzi po części jest w tym może trochę mojej winy ponieważ wypowiedziałem się ogólnikowo i subiektywnie na ten temat ale uwierz mi nie musiałeś od razu w sposób chamski krytykować moich poglądów na ten temat

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie robię tego w sposób chamski, lecz dosadny i szczery.

Poza tym to nie jest miejsce na ironię, rozmawiamy na poważnie, a ty wysuwasz się z idiotycznymi przemyśleniami i przekonaniami.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Może i za wielkiego pojęcie w temacie tych 2 gatunków nie mam, lecz chodziło mi tylko o wykazanie podobieństwa między tymi stylami '' Z muzyki hardrockowej wyewoluował gatunek heavy metal, posiadający podobne cechy. Niekiedy oba terminy traktowane są jako synonimy, choć zwykle uznaje się, że hard rock ma delikatniejsze brzmienie niż heavy metal. Heavy metal na ogół grany jest też szybciej i bardziej agresywnie.''

A to że dla mnie jest to gówno tak jak wcześniej pisałem może wam się podobać i nie- ja lubie black metal , death metal wy możecie tych stylów nie lubić i wyrazić opinię na ich temat i choć by była najgorsza macie do tego pełne prawo

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja nie mówię o tym, co mi się podoba, a co nie, tylko wskazuję ci błędy w twoich przekonaniach, a nie guście.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Muzyka
#370 2009-08-15, 14:52(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 14:58)
Wziąłeś pod uwagę trening przez praktycznie całe życie, żebyś umiał w ogóle się w tym poruszać i jeszcze walczyć? :)

Trenuj, bo samo nie przyjdzie. Od dawna grasz?

Właściwie na gitarze nie gram wcale ale coraz bardziej przychodzą mi chęci żeby spróbować się nauczyć i nie wiem czy grać na tym instrumencie nauczyć się trudno ale jak oglądam solówki niektórych gości na youtube to odbiera mi nadzieje że kiedykolwiek spróbuję.Tym bardziej nie wiem jaki sprzęt na początek byłby odpowiedni.
Jeśli o ścisłość chodzi kiedyś grałem na keyboardzie ale gra na tym instrumencie jest prosta i keyboard ni jak ma się do gitary bo to całkiem inna grupa instrumentów.

Co do płytówki najpierw musiałbym mieć giermka do pomocy żeby pomógł mi się w nią ubrać bo taka zbroja to kilkanaście elementów każdy zapinany na skórzane rzemyki których wszystkich najbardziej wprawny średniowieczny rycerz by nie zapiął (ze względu na swoją niedostępność położenia)  :P  
Jeśli chodzi o ciężar czytałem że zbroja zakładana do walki na wojnie była stosunkowo lekka-25kg ale taka turniejowa to podobno była 2 razy cięższa a co za tym idzie zapewniała większe bezpieczeństwo kosztem '' mobilności'' że to tak nazwę. Nie sądzę żeby ciężar tego rzędu sprawiał mi kłopoty ale ograniczona widoczność w hełmie garnczkowym jak i ograniczenie ruchów przy dodatkowym obciążeniu -tu by się kłopoty pojawiły i to nie małe. Musiał bym się też nauczyć jeździć na koniu bojowym i posługiwać lancą i tarczą.Wiem że to jest niemożliwe ale to tylko marzenie lecz radocha szarżowania na takim ''konnym walcu'' była by ogromna . Moje małe pytanie czy płytówka była by w stanie zatrzymać uderzenie toporem w tors czy np. bełt który kusznik posłał by ze średniej odległości?

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Muzyka
#371 2009-08-15, 17:21(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 17:25)
Rzeczywiście Dekster takie pindolenie na podobe disco polo ale wtedy jeszcze nie wiedziałem co to MUZYKA czyt.metal :P   jak sie dowiedziałem i posmakowałem tego cudu wkurwiłem się i keyboard poszedł w kąt i zakończyłem karierę.gdybym dalej grał nie byłbym tró a na to sobie nie mogę pozwolić :)  

Mam podobny ''defekt'' w domu co DuoGum lecz innej natury  ;]  moi rodzice twierdzą że Metallica której nie słucham i heavy metal który uważam za gówno to:'' wytwory szatana, diabelska muzyka, 1 stopień do piekła .itd nigdy nie mówiłem im o black metalu chyba muszę to zrobić skoro tak pozytywnie przyjęli Dark Funeral, Dimmu Borgir i Canibal Corpse pod pozorem heavy metalu ;)  Czasami boje się pomyśleć czym by był dla nich ten black metal.. .Dla przeciętnego człowieka istnieje tylko heavy metal i choćby go nie wiadomo jak nauczał nie przyswoi innej nazwy-przykładzik prezenterka w tv:dziś odbyło się skandaliczne nagranie HEAVY metalowego zespołu Gorgoroth w Studiu Krakowskiej telewizji publicznej.... :P  

Ja też chciałbym zostać  zawodowym bramkarzem np. w realu madryt z tąd też nazwe wziął mój nick
Ale jako amator jestem całkiem dobry w tym fachu: dość nawet szmat nie puszczam, coś się zawsze rzuce w bok, piłke z 5 wybije xD

tu jest link do filmiku na youtubcu i to nawet prezenter nie prezenterka :P    KLIK!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Czyli klawiszowcy grający w super metal dark mystic elven death metal of dragon scale nie są tró?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#373 2009-08-15, 17:31(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 17:34)
Dla przeciętnego człowieka istnieje tylko heavy metal i choćby go nie wiadomo jak nauczał nie przyswoi innej nazwy-przykładzik prezenterka w tv:dziś odbyło się skandaliczne nagranie HEAVY metalowego zespołu Gorgoroth w Studiu Krakowskiej telewizji publicznej...

Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

Nic nie mam do słuchaczy poszczególnych gatunków muzycznych ale niektórzy ewidentnie powinni sobie dać na wstrzymanie z ich wszechobecnym przekonaniem jakich to oni super zajebistych mrocznych ambitnych magicznych zespołów nie słuchają a reszta społeczeństwa robi jedynie loda panom z feela zagryzając kałem od dody.

gówno prosto od kupichy na zluzowanie pośladów: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=...p;v=Ey4ICHyeF8Q

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Chodziło mi że nie byłbym tró jak bym dalej grał disco polo na keyboardzie.Rzeczywiście podsunąłeś mi świetny pomysł będę grał na keyboardzie zajebiście mhroczne madafaka satan black metalowe partie klawiszowe to będzie coś :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Najlepiej to trochę wydoroślej z tych super tró metaliczno-satanistycznych klimatów, bo póki co robisz z siebie idiotę :) .

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

Nic nie mam do słuchaczy poszczególnych gatunków muzycznych ale niektórzy ewidentnie powinni sobie dać na wstrzymanie z ich wszechobecnym przekonaniem jakich to oni super zajebistych mrocznych ambitnych magicznych zespołów nie słuchają a reszta społeczeństwa robi jedynie loda panom z feela zagryzając kałem od dody.

gówno prosto od kupichy na zluzowanie pośladów: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=...p;v=Ey4ICHyeF8Q

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym #msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61170#msg61170 date=1250350817]Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

gówno prosto od kupichy na zluzowanie pośladów: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=...p;v=Ey4ICHyeF8Q[/quote]

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym #msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61170#msg61170 date=1250350817]Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

gówno prosto od kupichy na zluzowanie pośladów: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=...p;v=Ey4ICHyeF8Q[/quote]

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym ..co dane będzie znać królowi ,tego niewolnik nigdy nie pozna #msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61170#msg61170 date=1250350817]Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym :)  

#msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61170#msg61170 date=1250350817]Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym a reszta społeczeństwa robi jedynie loda panom z feela zagryzając kałem od dody#msgote author=Pan Buk link=topic=11364.msg61170#msg61170 date=1250350817]Noi co z tego? Nie oczekuj że każdy będzie znał 1500 gatunków waszej pięknej muzyki, które zasadniczo różnią się przede wszystkim nazwami. Ostatnio był reportaż o Vaderze gdzie został określony jako "rockowy" zespół, i co? Stało się coś, jesteście przez to mniej "tró", zmaleje sprzedaż płyt? Tak naprawdę przeciętnego widza gówno obchodzi co i jaki podgatunek gra dany zespół więc dajcie sobie na wstrzymanie bo jest to zwykłe uproszczenie. Ten sam poziom dyskusji co na temat dzisiejszego przemówienia prezydenta, który mówił o jadowitych wojskach "warmachtu".

Nie oczekuje tego od każdego po prostu mnie to bawi a po za tym - bo to całkowitai szczera prawda

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#377 2009-08-15, 17:49(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 17:50)
''a reszta społeczeństwa robi jedynie loda panom z feela zagryzając kałem od dody''- bo to całkowitai szczera prawda

bo albo tró metal albo muzyka gówno popularna. ALLAH AKBAR KURWA! jesteś nie pierwszym i nie ostatnim mhrocznym paladynem który okupuje tą samą miedzę muzyczną co ludzie słuchający muzyki z radia

"bo tylko moja muzyka jest prawdziwa a ty słuchasz gówna..."

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Ha, wiedziałem, że prędzej czy później się wystawisz, Casillas :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#379 2009-08-15, 19:10(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 19:11)
całe szczęście wszystko jest przejściowe. przychodzi okres w życiu człowieka kiedy trzeba przestać być "tró" i odłożyć mhroczne zabawki, ściąć kudły zaś super złe i mroczne ubrania z dziesiątkami logotypów najbardziej prawdziwych kapel zamienić na mniej mroczne i złe ubrania. Ot esencja "prawdziwości" metali i innych czubów.

0 użytkowników
Do góry