Muzyka 1086967 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1086967

Odpowiedzi 3980

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta lecz go jednak bardziej rozwinę ponieważ mogę być znów nie zrozumiany.Czy wy naprawdę myśleliścię że mówię wszystko na poważnie?Specjalnie używałem wyrazów tró zamiast true licznych emotoicon czy madafaka satan black metal aby to po prostu wyśmiać TNBM i  a pomysłem ku temu była nonsensopedia polska encyklopedia humoru.Wbrew powszechnemu przekonaniu nie jestem idiotą- kinder metalem który rysuje pentagramy po ścianach i krzyczy ave satan!Tak bardzo lubię black metal i death metal bo te brzmienie trafia w moje gusta i nic po za tym. Nie zmieniło to mojego życia do tego stopnia żeby zapuścić kłaki itp.A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.Myślę że metal jest ''lepszy'' od wyżej wymienionych wykonawców przez fakt że do albumu slayera sprzed 20 lat można powrócić zawsze i się nigdy nie znudzi czego z pewnością nie powiedział bym np. o hicie dody sprzed roku.Za jego wyższość może świadczyć też tak wyśmiewana wielka liczba podgatunków która świadczy o wielkiej ilości różnorodnych przesłań które za sobą niosą.Pop poddaje się trendom jakie są w danym czasie modne - metal zawsze niósł za sobą kontrowersyjne lecz prawdziwe poglądy na dane tematy dlatego też nie na rękę pewnym ludziom jest prezentowanie w mas mediach takich treści a szczególnie ma to miejsce w Polsce gdzie żeby utrzymać się z grania metalu trzeba mieć z tegoż stopu łeb jak i jajca.Z prądem płynie tylko gówno które nie myśli i bezwładnie poddaje się nurtowi ścieków w których pływa.Mimo to muzykę klasyczną tworzoną przez wielkich kompozytorów uważam za stojącą o przynajmniej 10 miejsc przed wszystkimi stylami muzyki w tym przed metalem.
To tyle co chciałbym powiedzieć odnośnie metalu
a teraz może przejdźmy do tematu
Pan Buk:twierdzisz że płytówka to nie problem chciałbym wiedzieć z kąd taką mam wytrzasnąć ?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
żeby utrzymać się z grania metalu trzeba mieć z tegoż stopu łeb jak i jajca
Nie rozumiem. Mógłbyś rozwinąć, używając innych słów?
Mimo to muzykę klasyczną tworzoną przez wielkich kompozytorów uważam za stojącą o przynajmniej 10 miejsc przed wszystkimi stylami muzyki w tym przed metalem.
Co zajmuje miejsca 2-9?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#382 2009-08-15, 21:30(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 21:34)
Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta

A pomyślałeś jak to może zostać odebrane w świetle Twoich postów w dziale muzyka? Na początku piszesz coś o ulubionej muzyce itd. niby na poważnie i z wielkim przejęciem a następnie pierdolisz dyrdymały niby w formie żartu. Tak się składa, że owe "żarty" pokryły się z Twoimi gustami muzycznymi tak więc nie dziwota, że zostałeś odebrany jako Kindermetal Mroczny Paladyn Zła i Śmierci z pod Miecza Króla Ciemności Adama "Nergala" Darskiego i jego Mrocznej Pani Zła "Diamentowej Dziwki" Doroty Robaczewskiej Dody Elektrody.

A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.

Tu nie chodzi o wkład artystyczny tych wykonawców a o przedstawienie schematu jakim się kieruje duża rzesza słuchaczy "muzyki gitarowej", że tak to określę: albo metal albo nic a to "nic" to na pewno gówno i w tym miejscu zamiast ziomali kupichy i dody możesz wstawić dowolnych wykonawców każdego innego gatunku, który nie jest tak "ambitny i prawdziwy" jak wspomniana "muzyka gitarowa".

Odnośnie indywidualnego stylu - ja go nie zauważam. Proszę nakieruj mnie i zdradź w czym obawia się owy "indywidualny styl" bo jak patrze na większość kapeli metalowych i jego tysiąca odmian to widzę kolesi:

• Z długimi włosami, które służą jako widowiskowy atrybut przy graniu na gitarze
  • W czarnych ubraniach i glanach albo desantach
  • W koszulkach/bluzach z logotypami zespołów przy czym WSZYSTKIE logotypy robione są na jedną deskę zaś różnią się jedynie układem liter, bo i nie kolorem
  • Kolesi z makijażem, skórzanymi ciuchami i elo fetyszami (bardzo oryginalne)
  • Mhrocznych panów skandalistów, którzy rwą na koncertach biblie i nabijają łeb kozy na statyw od mikrofonu aby przez następny rok tłumaczyć w wywiadach jakie to nie było ambitne i czego to oni nie chcieli tym przekazać
  • Pajaców, którzy już samym swoim image dobijają do takich clownowych ewenementów typu Lordi.

Napominając jeszcze raz o kwestii "indywidualnego stylu" to również większość słuchaczy wspomnianej muzyki deklaruje się, iż takowy posiada. Szkoda, że ich indywidualny styl najczęściej objawia się byciem aspołeczną pizdą koniecznie ubraną w jakieś rozszarpane niechlujne swetry i inne chujwieco. I żeby było jasne - nie atakuję żadnej "subkultury" ani gustów muzycznych tylko odnoszę się do starych jak rzym twierdzeń o niepowtarzalnym stylu, oryginalności i elitarności czegośtam. Ja również słucham muzyki, często prymitywnej w przesłaniu o hajsie i ruchaniu dziwek (g-funk) ale nikomu nie pieprze dyrdymałów jakie to jest ambitne, niepowtarzalne i w ogóle zbyt zajebiste aby zwykły śmiertelnik mógłby się tym raczyć. To się nazywa dystans do pewnych spraw, nabywa się go z wiekiem.

Pan Buk:twierdzisz że płytówka to nie problem chciałbym wiedzieć z kąd taką mam wytrzasnąć ?

Choćby u mojego dawnego znajomego: http://www.mardinus.home.pl/ :D
Owszem, nie jest to tanie ale kto powiedział że ma być? Jeśli interesują Cię takie klimaty to może zainteresujesz się ruchem rycerskim? Z pewnością masz w pobliżu jakieś bractwo rycerskie pod warunkiem że nie mieszkasz w zamościu.

Proszę Cię abyś na przyszłość stosował akapity, gdyż bardzo niewygodnie czyta się tekst podany w takiej formie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta lecz go jednak bardziej rozwinę ponieważ mogę być znów nie zrozumiany.Czy wy naprawdę myśleliścię że mówię wszystko na poważnie?Specjalnie używałem wyrazów tró zamiast true licznych emotoicon czy madafaka satan black metal aby to po prostu wyśmiać TNBM i  a pomysłem ku temu była nonsensopedia polska encyklopedia humoru.
Szczerze mówiąc mam bardzo wielkie poczucie humoru, ale i tak widziałem w Twoich postach ironię, a nie wyśmiewanie.

A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.Myślę że metal jest #msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61185#msg61185 date=1250365124]Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta lecz go jednak bardziej rozwinę ponieważ mogę być znów nie zrozumiany.Czy wy naprawdę myśleliścię że mówię wszystko na poważnie?Specjalnie używałem wyrazów tró zamiast true licznych emotoicon czy madafaka satan black metal aby to po prostu wyśmiać TNBM i  a pomysłem ku temu była nonsensopedia polska encyklopedia humoru.
Szczerze mówiąc mam bardzo wielkie poczucie humoru, ale i tak widziałem w Twoich postach ironię, a nie wyśmiewanie.

A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.Myślę że metal jest #msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61185#msg61185 date=1250365124]Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta lecz go jednak bardziej rozwinę ponieważ mogę być znów nie zrozumiany.Czy wy naprawdę myśleliścię że mówię wszystko na poważnie?Specjalnie używałem wyrazów tró zamiast true licznych emotoicon czy madafaka satan black metal aby to po prostu wyśmiać TNBM i  a pomysłem ku temu była nonsensopedia polska encyklopedia humoru.

A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.Myślę że metal jest lepszy#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61185#msg61185 date=1250365124]Brak poczucia humoru wśród userów- tym stwierdzeniem mógłbym zakończyć tego posta lecz go jednak bardziej rozwinę ponieważ mogę być znów nie zrozumiany.Czy wy naprawdę myśleliścię że mówię wszystko na poważnie?Specjalnie używałem wyrazów tró zamiast true licznych emotoicon czy madafaka satan black metal aby to po prostu wyśmiać TNBM i  a pomysłem ku temu była nonsensopedia polska encyklopedia humoru.

A feela czy dodę uważam za mało wartościowe ponieważ feel i doda to maszynki do robienia kasy które nie wyróżniają się swoim indywidualnym stylem czego nie można powiedzieć o zespołach metalowych.Myślę że metal jest  od wyżej wymienionych wykonawców przez fakt że do albumu slayera sprzed 20 lat można powrócić zawsze i się nigdy nie znudzi czego z pewnością nie powiedział bym np. o hicie dody sprzed roku.
Są mało wartościowe, bo podobają się wielu ludziom, przez co zarabiają. A że ma mniej odbiorców (lub skąpych) to nie zarabia i jest lepszy? Slayer Ci się nigdy nie znudzi? Sprawdzałeś? Ja miałem dwuletnią fazę na Paktofonikę. Okres czasu dość duży, aby pomyśleć tak samo, a jednak się znudziło. Nie wierzę, że muzyka może się nie znudzić, jeśli będzie w kółko słuchana. Oczywiście, po jakimś czasie można do niej wrócić, ale to nie znaczy, że się nie znudziła wcześniej. Dlaczego jednak ją zostawiłeś (bo przecież wracasz), skoro się nie nudzi? Twoja opinia o hicie Dody sprzed roku... cóż, są ludzie, którzy słuchają to też po jakimś czasie. Muzyka jak każda inna, z tym, że odbiorcy inni. Tą częścią posta nie udowodniłeś wyższości (nie mówię, że jej nie ma, po prostu nie udowodniłeś) metalu nad dodą czy sr/f-eelem.

Za jego wyższość może świadczyć też tak wyśmiewana wielka liczba podgatunków która świadczy o wielkiej ilości różnorodnych przesłań które za sobą niosą.
Szczerze mówiąc większość tych gatunków różni się brzmieniem tylko trochę, natomiast w popie większość piosenek zupełnie się od siebie różni. Różnorodność podgatunków metalu powstała tylko przez to, że komuś chciało się wymyślać nazwy na podobne do siebie brzmienia. Gdybyś wymyślał nowy gatunek do każdego rodzaju muzyki pop, miałbyś różnorodność większą niż wszystkich innych piosenek. Znowu nic nie udowodniłeś.

Pop poddaje się trendom jakie są w danym czasie modne
Ciekawe jak można zdefiniować modę muzyczną w popie, bo ja nie wiem. Spróbuj, skoro o tym wspomniałeś.

metal zawsze niósł za sobą kontrowersyjne lecz prawdziwe poglądy na dane tematy dlatego też nie na rękę pewnym ludziom jest prezentowanie w mas mediach takich treści a
Tak, utwory typu "Zjedz kota!" mają zawarte bardzo wiele życiowych prawd.

szczególnie ma to miejsce w Polsce gdzie żeby utrzymać się z grania metalu trzeba mieć z tegoż stopu łeb jak i jajca.
W dzisiejszych czasach utrzymać się jest ciężko i przy zwykłych zawodach, to nie jest wina złych ludzi chcących pozbyć się metalowców. Jakie mamy bezrobocie w państwie? Sądzę, że coś koło 10%. Czy 10% to osoby grające metal?

Z prądem płynie tylko gówno które nie myśli i bezwładnie poddaje się nurtowi ścieków w których pływa.
Nie wiem skąd w ogóle to stwierdzenie, bo w ogóle nie pasuje do poprzedniego zdania (chyba, że starasz się porównać metal do gówna, ale raczej to nie to)

Popytaj się w Zakonach rycerskich (sam miałem dołączyć do http://zakon.rzeszow.pl), oni mają dostęp do kowali. Na nowym kompie nie mam niestety linka do strony żadnego.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Muzyka
#384 2009-08-15, 22:49(Ostatnia zmiana: 2009-08-15, 23:00)
Chętnie przyłączył bym się do tej dyskusji, bo muzyka metalowa obca mi nie jest, ale dyskusje o metalu jakoś przeważnie mnie wkurzają, podobnie jak dyskusje między ateistami i chrześcijanami.

Jeśli o ulubione płyty chodzi. Podanie 5 ulubionych było by krzywdzące dla innych płyt, bo praktycznie co miesiąc mógłbym podać nowe. Ale wymienię te, których słuchając mam łezkę w oku i które wywołały najsilniejsze impresje, albo te do których mimo niemiłosiernie upywających lat ciągle powracam.

Killswitch Engage - Alive or Just Breathing (2003)

http://www.youtube.com/watch?v=sJLRomwvJr4
Pierwsza kapela, w której się zakochałem. Rytmiczne, ciężkie kawałki, inteligentnie łączące agresję z melodią z dodatkiem liryki z przesłaniem. Mimo iż teraz się spedalili grając słodziutki metalcore, to ta płyta, jeszcze ze starym wokalistą nadal budzi we mnie duże emocje.

Neuropathia - Satan Is a Cunt (2005)

http://w690.wrzuta.pl/audio/7blRKhJsVOU/ne..._from_the_woods

Połączenie grindcore, rock'n roll i czarnego humoru. Nic więcej dodać nie trzeba. Uwielbiam.

Anathema - A Natural Disaster (2003)

http://www.youtube.com/watch?v=tX3tJgK0umI...feature=related
Piękna płyta. Smutne, melancholijne, rozmarzone utwory. Dużo wspomnień. Mimo tego daję najmocniejszy kawałek z płyty, chociaż tak samo przejmujący jak poprzednie. Każda płyta Brytyjczyków nie schodzi poniżej dobrego poziomu.

Cynic - Focus (1993)

http://www.youtube.com/watch?v=gdwrOESDXxo...feature=related

Muzyczne cudo. Połączenie technicznego death metalu z jazzem i fusion. Muzyka wręcz magiczna. Doskonała technicznie. Mniam :D

Pixies - Doolittle (1989)

http://www.youtube.com/watch?v=Hvi4iA3PnKE

Rock. Każda kompozycja jest perełką na płycie. Proste, chwytliwe melodie nigdy się nie znudzą. Do tego psychodeliczne teksty. Polecam!

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy

WhiskyBob

Muzyka
#385 2009-08-16, 00:10(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 00:14)
Cynic i Anathema prosze prosze :D  albumy które podałeś znajdują się w mojej półkowej topliście :D .

Co do wpływu Jazzu na blues i muzykę rozrywkową to Jazz wywodzi się z bluesa. A konkretnie z nieuniknionego połączenia bluesa z ragtime. Właściwie blues i ragtime można nazwać folkiem. Szczególnie jego wczesne odsłony.

Folk to też jest worek bez dna i ciężko mi stwierdzić o jaki folk ci chodzi. Jeżeli chodzi ci o murzyńskie spiritualse i field hollery to owszem jest to folk który wpłynął znacznie na współczesną muzykę rozrywkową, stworzył blues. Ale od folku bezpośrednio muzyka rozrywkowa nie czerpała, to właśnie od bluesa który był połączeniem różnych folkowych gatunków. Z czasem blues wytworzył pewne schematy i szablony, ramy modalne, "drabinki" trójkowe z których korzystano bezposrednio tworząc nawet muzykę do Batmana. Blues wpłynął bezpośrednio i najmocniej na muzykę rozrywkową. Jazz to była wariacja bluesa, właściwie sposób interpretacji i wyrazu czerpiący z bluesa. Country, Blues Rock, Rock n' Roll, Swing, Soul, R&B co chcesz, to wszystko miało korzenie w bluesie. Nawet Lemmy (Motorhead) stwierdza że grają bluesa tylko 1000 razy szybciej i głośniej.

Ja to mówiłem z przymrużeniem oka bo myślałem że znane jest powiedzenie Williego Dixona - "The blues is the roots; everything else is the fruits." (warto nadmienić że Dixon jako producent muzyczny wylansował później Ragtime) i nie bierzcie tego tak serio.

P.S. Sorry że się wam wpierdalam w dyskusję o heavy metalu ale może pomoże to ją wam skończyć. O tym się nie da dyskutować. Dopóki ktoś mi powie że Dragonforce jest zajebisty, ale też przestało mnie to ostanio ruszać.

P.P.S Metal też jest maszynką do robienia kasy. Profesjonalny muzyk chce z muzyki robić kupę forsy niezależnie od przesłania. A co do samego przesłania w metalu to nie porywałbym się z młotyką na słuńce.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Co do wpływu Jazzu na blues i muzykę rozrywkową to Jazz wywodzi się z bluesa. A konkretnie z nieuniknionego połączenia bluesa z ragtime. Właściwie blues i ragtime można nazwać folkiem. Szczególnie jego wczesne odsłony.

By zy dy ury, pieprzysz

Folk jak sama nazwa wskazuje to muzyka przede wszystkim ludowa, więc więc tworzą ją wszystkie ludy, nie tylko murzyni (Blues zresztą w bezpośredniej linii wywodzi się z folku). Muzyka Irlandzka, Celtycka, Słowiańska, orientalna to wg ciebie pies? Musisz być ślepcem jeśli nie zauważasz znaczącego jej wpływu na obecny rock i punk, a także regge i ska.

W zasadzie nie znam za bardzo twórczości owego Williego Dixona i dlatego sie na tym cytacie nie poznałem, tak czy inaczej, polemizowałbym z nim.

P.S, Nie przepraszaj ich, bo to pajace durne i ich dyskusja jest i tak zbyt nudna by w niej uczestniczyć. Over

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Hwep link=topic=11364.msg61229#msg61229 date=Aug 16 2009, 02:01 AM\'
By zy dy ury, pieprzysz

Folk jak sama nazwa wskazuje to muzyka przede wszystkim ludowa, więc więc tworzą ją wszystkie ludy, nie tylko murzyni (Blues zresztą w bezpośredniej linii wywodzi się z folku). Muzyka Irlandzka, Celtycka, Słowiańska, orientalna to wg ciebie pies? Musisz być ślepcem jeśli nie zauważasz znaczącego jej wpływu na obecny rock i punk, a także regge i ska.

W zasadzie nie znam za bardzo twórczości owego Williego Dixona i dlatego sie na tym cytacie nie poznałem, tak czy inaczej, polemizowałbym z nim.

P.S, Nie przepraszaj ich, bo to pajace durne i ich dyskusja jest i tak zbyt nudna by w niej uczestniczyć. Over

Być może masz trochę racji. Ale folk irlandzki celtycki (o orientalnym sie nie wypowiadam bo to jest baaaardzo osobny rozdział szczególnie w współczesnej muzyce orientu) stał się elementem współczesnego rocka i punka czy też reggae ale dopiero PO powstaniu tych gatunków. Najpierw musiał być rock zeby powstał rock z elementami muzyki irlandzkiej. To nie jest wpływ to jest łączenie. Muzyka folkowa nie stworzyła wygodnych i powszechnie uzywanych skali, rozwiązań technicznych, uniwersalnej rytmiki z której korzysta się do dziś. Z muzyki folkowej o której ty mówisz (irlandzki folk etc. ) nic bezpośrednio nie ewoluowało a na pewno nie w takim stopniu jak z bluesa. Np. folk-rock to nie jest ewolucja folku tylko dodanie brzmień folkowych do rocka.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Muzyka
#388 2009-08-16, 11:02(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 11:04)
Pan Buk:  pisząc indywidualny styl miałem na myśli styl muzyczny i cechy charakterystyczne w brzmieniu(image zespołu to dla mnie raczej 2 rzędna spawa) danego zespołu którego często nie zmienia go od początku swego istnienia np. dimmu borgir.  Pop ma ograniczona treść jak image i swoje brzmienie to jest MOJE zdanie na ten temat.

Ta zbroja turniejowa z ''żabim pyskiem'' jest fenomenalna jeszcze nigdy nie widziałem tak lśniącego i profesionalnie wykonanego pancerza słowa uznania dla płatnerza.Jednak jej cena na razie przekracza moje możliwości finansowe <_<  uważam jednak że takie rzeczy muszą mieć duża wartość choc by ze względu na umiejętności niezbędne do wykonanie jak i ogrom pracy włożenie w wykucie TAKIEGO pancerza

Żadna głupia spółgłoska:Użyłem zdania''10 miejsc przed wszystkimi gatunkami'' na zasadzie kontrastu jak muzyka klasyczna jest dla mnie mistrzowska.

W Polsce aby utrzymać się z grania metalu na profesionalnym poziomie trzeba mieć łeb i jajca z metalu bo w w każdej chwili trzeba się liczyć z odwołaniem zapiętego na ostatni guzik koncertu przez prezydęta jakiegos miasta po ataku ''katolickich bojówek'' czy trafić na jakąś jebaną '' czarną liste'' zespołów zakazanych  przez jakiegos skurwysyna nie mającego o metalu zielonego pojęcia szkoda że nie grozi za to spalenie na stosie- chciałem ukazać że takie rzeczy maja miejsce tylko w naszym ukochanym bastionie i ostoji krzścijaństwa -kraju absurdów Polsce

Sam ogrodnik:'' POP w drugim, bardziej powszechnie używanym znaczeniu określa ona odłam muzyki rockowej o łagodniejszym brzmieniu, dostosowanej do aktualnych gustów większości odbiorców. Tak więc muzyka pop podąża za modą i zmienia się razem z potrzebami publiczności. Należy do wszystkich - nie jest utożsamiana z żadną oddzielną subkulturą ani ideologią''-

''Piosenki muzyki popularnej są najczęściej stosunkowo krótkie i proste często dotyczą zagadnienia miłości i można powiedzieć, że są bardziej miękką i skierowaną raczej do młodszych odbiorców odmianą rocka.'' - jak widać piosenki są proste jak konstrukcja cepa i wałkujące najczęściej JEDEN temat

Tak, utwory typu "Zjedz kota!" mają zawarte bardzo wiele życiowych prawd.- typowo stereotypowe mylne i głupie utożsamianie metalu z satanizmem ''podwórkowym'' tym stwierdzeniem jedynie przedstawiasz siebie jako człowieka uprzedzonego

W dzisiejszych czasach utrzymać się jest ciężko i przy zwykłych zawodach, to nie jest wina złych ludzi chcących pozbyć się metalowców. Jakie mamy bezrobocie w państwie? Sądzę, że coś koło 10%. Czy 10% to osoby grające metal?- odpowiedź na to masz w mojej odpowiedzi do Żadnej Głupiej Sółgłoski

Z prądem płynie tylko gówno które nie myśli i bezwładnie poddaje się nurtowi ścieków w których pływa.-w tym zdaniu nie chodziło mi o udowodnienie wyższości metalu tylko gówna(niemyślącego człowieka) który bezwładnie poddaje się masowej opini jak i innych ludzi w jego otoczeniu że pop jest cool jest kofany całkiem nawet niezdając sobie sprawy z tego czego słucha? dlaczego słucha ? ano bo słuchają inni, bo jest fajny a dlaczego jest fajny ? bo jest fajny i już , bo chwalili w telewizji itp. Chciałem tym stwierdzeniem zwrócić uwagę na laicyzm panujący w tym środowisku, dodam że nigdy kiedy zapytałem człowieka słuchającego metalu nigdy nie odpowiedział: bo tak, albo że jest fajny

wracając znów do tematu ze zespołów folkowych lubię posłuchać In Extremo i czasami Finntroll czy jakoś tak :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\'
Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik: POP w drugim, bardziej powszechnie używanym znaczeniu określa ona odłam muzyki rockowej o łagodniejszym brzmieniu, dostosowanej do aktualnych gustów większości odbiorców. Tak więc muzyka pop podąża za modą i zmienia się razem z potrzebami publiczności. Należy do wszystkich - nie jest utożsamiana z żadną oddzielną subkulturą ani ideologią#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:
Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:Piosenki muzyki popularnej są najczęściej stosunkowo krótkie i proste często dotyczą zagadnienia miłości i można powiedzieć, że są bardziej miękką i skierowaną raczej do młodszych odbiorców odmianą rocka.#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik: - jak widać piosenki są proste jak konstrukcja cepa i wałkujące najczęściej JEDEN temat
Za to w metalu można spotkać piosenki, które nie mają żadnego tematu. Przykład-wiele utworów SOADa.

Tak, utwory typu "Zjedz kota!" mają zawarte bardzo wiele życiowych prawd.- typowo stereotypowe mylne i głupie utożsamianie metalu z satanizmem #msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:podwórkowym#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik:#msgote author=Casillas link=topic=11364.msg61242#msg61242 date=Aug 16 2009, 09:02 AM\']Sam ogrodnik: tym stwierdzeniem jedynie przedstawiasz siebie jako człowieka uprzedzonego
Faktycznie, może jestem uprzedzony do ludzi, którzy chwalą się, że jedzą koty.

Z prądem płynie tylko gówno które nie myśli i bezwładnie poddaje się nurtowi ścieków w których pływa.-w tym zdaniu nie chodziło mi o udowodnienie wyższości metalu tylko gówna(niemyślącego człowieka) który bezwładnie poddaje się masowej opini jak i innych ludzi w jego otoczeniu że pop jest cool jest kofany całkiem nawet niezdając sobie sprawy z tego czego słucha? dlaczego słucha ? ano bo słuchają inni, bo jest fajny a dlaczego jest fajny ? bo jest fajny i już , bo chwalili w telewizji itp. Chciałem tym stwierdzeniem zwrócić uwagę na laicyzm panujący w tym środowisku, dodam że nigdy kiedy zapytałem człowieka słuchającego metalu nigdy nie odpowiedział: bo tak, albo że jest fajny
Słucham SOADa, bo jest fajny. Jeśli uważasz za słuszne, to doszukaj się w Cigaro głębszego sensu. Przykładowa linijka:
Czy nie widzisz, że kochasz mojego kutasa?
Bardzo życiowe, zaiste. Mimo to fajne, i właśnie dlatego tego słucham. Po prostu wpadło mi w ucho.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#390 2009-08-16, 13:01(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 13:52)
Słucham SOADa, bo jest fajny. Jeśli uważasz za słuszne, to doszukaj się w Cigaro głębszego sensu. Przykładowa linijka:

A kto powiedział, że takie teksty odnoszą się do wszystkich metalowych zespołów? Przesłuchaj Dirta bądź czegokolwiek innego wartościowszego niż SOAD, a zrozumiesz, że nie masz racji. Myślisz stereotypowo, błądzisz <_< .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W Polsce aby utrzymać się z grania metalu na profesionalnym poziomie trzeba mieć łeb i jajca z metalu bo w w każdej chwili trzeba się liczyć z odwołaniem zapiętego na ostatni guzik koncertu przez prezydęta jakiegos miasta po ataku ''katolickich bojówek'' czy trafić na jakąś jebaną '' czarną liste'' zespołów zakazanych przez jakiegos skurwysyna nie mającego o metalu zielonego pojęcia szkoda że nie grozi za to spalenie na stosie- chciałem ukazać że takie rzeczy maja miejsce tylko w naszym ukochanym bastionie i ostoji krzścijaństwa -kraju absurdów Polsce

Większość muzyków grających niszowe gatunki doświadcza tego problemu tak więc nie jest to domena typów co sobie malują ryje na biało i występują w skórzanych ciuszkach. Nie rób więc z wielkich wojowników hardkoru owieczek pokrzywdzonych przez "system" co nie mają na chlebek. Zarabiają mało bo jest to muzyka niszowa, mało popularna i nie jest to bynajmniej domena naszego kraju i trzeba się z tym liczyć! To, że często dochodzi do obscenicznej przesady to inna sprawa, ale to już problem ludzi którzy się decydują oglądać taką "sztukę".

Na forum panuje zasada, że odnosząc się do innej wypowiedzi bądź zamieszczając jej fragment używamy funkcji quote kryjącej się pod przyciskiem . Używaj jej a wszystko będzie bardziej czytelne.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Muzyka
#392 2009-08-16, 13:45(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 13:47)
Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

Za to w metalu można spotkać piosenki, które nie mają żadnego tematu. Przykład-wiele utworów SOADa.

Bardzo życiowe, zaiste. Mimo to fajne, i właśnie dlatego tego słucham. Po prostu wpadło mi w ucho.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

Bardzo życiowe, zaiste. Mimo to fajne, i właśnie dlatego tego słucham. Po prostu wpadło mi w ucho.[/quote]

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

Bardzo życiowe, zaiste. Mimo to fajne, i właśnie dlatego tego słucham. Po prostu wpadło mi w ucho.[/quote]

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu ona go kochała a on ją, gdy go pod rękę z tamtą uwidziała to sie rozpłakała i on też#msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu  w Polsce jest tak duża jak za komuny na sraj-taśme

2.Gatunek muzyki jaki prezentują nazywany jest różnie comedy rock , metal alternatywny jednak jego sedno polega na tym żeby swoimi tekstami , zachowaniem na scenie rozbawić odbiorce co jest CELOWO ZAMIERZONE w ich przypadku są to bezsensowne teksty piosenek w przypadku np.GWAR również ubiory.Musze przyznać że wychodzi im to wspaniale.Do czego zmierzam wygląda to tak jak byś chciał w skeczu kabaretowym który jest z góry nastawiony na rozśmieszanie ludzi doszukiwać się głębokiego przesłania filozoficznego.Nie doszukuj się na siłę sensu lub tematu tam gdzie go niema bo nie powinno być

3.Może podasz choć jeden przykład lidera zespołu metalowego który przyznał NA POWAŻNIE że wpieprza coty?Jeśli swoje #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu przekonanie#msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu  że metalowcy jedzą koty opierasz na zabawnych wypowiedziach Nergala w programie Kuba Wojewódzki powiem ci że jesteś w błędzie przez duże B.
Dodam to że gdybym miał wybór z kim chciałbym być uwięziony na bezludnej wyspie przez np.rok wolałbym wziąść ze sobą człowieka jedzącego koty niż polskiego wzorowego #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu katolika#msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu  

4. Odpowiedź w punkcie 2 ale gwoli wyjaśnienia słowa typu #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu fajne#msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu  ,#msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu nie fajne #msgote author=Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg61256#msg61256 date=1250423134]Podąża za modą? Moda jest przecież czymś często się zmieniającym, natomiasat styl popu stoi od kilku lat w miejscu.

1.Jak słusznie zauważyłeś styl popu stoi od kilku lat w jednym miejscu ponieważ moda jak i wielkie pożądanie na treść typu są dobre jeśli szybko chcemy coś ocenić nie mówię że są złe i nie na miejscu sam często ich używam w życiu w różnych sytuacjach i nie widzę w tym problemu.Problem rozpoczyna się wtedy kiedy ktoś nas spyta dlaczego to jest fajne ? dlaczego ty tego słuchasz? jaka jest twoja opina na ten temat?  a my odpowiemy bo jest fajnie i już lub jeszcze gorzej nie odpowiemy wcale wzruszymy ramionami z głupkowatym uśmieszkiem lub powiemy komuś spierdalaj, piszę o tym dlatego ponieważ zauważyłem że głupota i laicyzm szerzy się właśnie w środowiskach cool popowo dodowo mandarynowych podbitych feelcem od spodu szerzy się w zastraszającym tępie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#393 2009-08-16, 14:03(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 14:05)
w Polsce jest tak duża jak za komuny na sraj-taśme

W polsce, w polsce.... czy polacy mają jakieś kompleksy?! Wszystko co złe to na pewno w polsce, przeczytamy o jakimś absurdzie - takie rzeczy to tylko w polsce, tylko polacy słuchają gównianej muzyki, tylko w polsce zespoły metalowe muszą polować na koty bo nie stać ich na chleb a wszędzie indziej jest zajebiście. Polska to nie jest kraj trzeciego świata i nie można tak pierdolić! Ja już nie mogę tego słuchać, opinii polaków o tym jak nas traktują zagranicą, za kogo uważają itd bo to jest GÓWNO PRAWDA i wylewanie własnych frustracji i kompleksów. Ty akurat prezentujesz podejście typowe, jakoby polska była ostatnim zacofanym krajem na świecie. Tak się składa, że w kulturze amerykańskiej i europejskiej panuje podobny model społeczeństwa i w tychże krajach powszechne jest słuchanie muzyki popularnej czy mówiąc szerzej raczenie się uniwersalną i powszechną popkulturą.
Jeszcze raz padnie coś typu "w polsce" z ust kogo kolwiek bez podania argumentacji to zapewniam, że wypierdolę bez zastanowienia bo na takie bzdury patrzeć nawet nie można. Sami insynuujemy sobie wszystkie kompleksy i fobie.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
W polsce, w polsce.... czy polacy mają jakieś kompleksy?! Wszystko co złe to na pewno w polsce, przeczytamy o jakimś absurdzie - takie rzeczy to tylko w polsce, tylko polacy słuchają gównianej muzyki, tylko w polsce zespoły metalowe muszą polować na koty bo nie stać ich na chleb a wszędzie indziej jest zajebiście. Polska to nie jest kraj trzeciego świata i nie można tak pierdolić! Ja już nie mogę tego słuchać, opinii polaków o tym jak nas traktują zagranicą, za kogo uważają itd bo to jest GÓWNO PRAWDA i wylewanie własnych frustracji i kompleksów. Ty akurat prezentujesz podejście typowe, jakoby polska była ostatnim zacofanym krajem na świecie. Tak się składa, że w kulturze amerykańskiej i europejskiej panuje podobny model społeczeństwa i w tychże krajach powszechne jest słuchanie muzyki popularnej czy mówiąc szerzej raczenie się uniwersalną i powszechną popkulturą.
Jeszcze raz padnie coś typu "w polsce" z ust kogo kolwiek bez podania argumentacji to zapewniam, że wypierdolę bez zastanowienia bo na takie bzdury patrzeć nawet nie można. Sami insynuujemy sobie wszystkie kompleksy i fobie.

Czemu więc chcesz z tąd spierdolić jesli jest tu tak dobrze sam pisałeś w temacie wasze marzenia , plany na przyszłość że chcesz wyjechać do któregoś z krajów skandynawskich choćby przez tak wysoki jebany podatek vat ?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to, że gdzie indziej jest lepiej, to nie oznacza, że tu jest siedlisko wszelkigo zła

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#396 2009-08-16, 14:21(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 14:26)
Czemu więc chcesz z tąd spierdolić jesli jest tu tak dobrze sam pisałeś w temacie wasze marzenia , plany na przyszłość że chcesz wyjechać do któregoś z krajów skandynawskich choćby przez tak wysoki jebany podatek vat ?

A co ma jedno do drugiego? Przeczytaj najlepiej jeszcze raz moją wypowiedź i napisz czego nie rozumiesz.
Rzecz w tym aby nie robić z naszego kraju ostatniego bastionu ciemnoty i nie pieprzyć jak to inne kraje są wysoko rozwinięte mentalnie, mają niebanalne gusta muzyczne i w ogóle są na tyle inteligentne, że opanowały sztukę psychokinezy bo to bzdura. Choćbyś nie wiem jak długie włosy zapuścił to metal zawsze był, jest i pozostanie gatunkiem niszowym w skali globalnej, gdyż jest to muzyka nieprzystępna dla przeciętnego słuchacza więc z łaski swojej skończ bełkotać jak z tą muzyką jest źle w polsce bo wszędzie jest podobnie. Jedyne o czym można dyskutować to gospodarka i wysokie PKB bo wtedy można sobie pozwolić na kupno płyty, koncert czy inne wydarzenie dzięki któremu "gwiazdy metalu" nie muszą jeść przysłowiowych kotków. W polsce nie jest to niestety możliwe co automatycznie hamuje rozwój "dobrych" nurtów muzycznych (pojęcie względne) jednak dotyczy to większości gatunków muzycznych a nie jedynie nergala i spółki.
A co do vatu i ogólnie podatków to np. w norwegi jest wielokrotnie wyższy więc nie wiem skąd te wnioski.

Kończę dyskusję bo z poziomu dedukcji i stylu wypowiedzi oraz argumentacji przypominasz mi pieniacza i fanatyka.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
to, że gdzie indziej jest lepiej, to nie oznacza, że tu jest siedlisko wszelkigo zła

Doskonale to rozumie i jestem 100 kroć wdzięczny losowi że urodziłem się w Polsce a nie w którymś z krajów Afrykańskich z całym szacunkiem dla nich.Jednak tak duży bo prawie 40mln.kraj na arenie Europejskiej prezentuje się w stosunku do innych blado i to wcale nie przez Polskie społeczeństwo a przez nieudolnych rządzących i przez lata komunistycznego ustroju

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Muzyka
#398 2009-08-16, 14:27(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 14:29)
A ja uważam, że na muzykę patrzy się ze zbyt małym dystansem. Muzyka to jedna z dziedzin sztuki i forma ekspresji jest dowolna, podobnie jak w filmie, czy książce. Zdarza się, ale bardzo bardzo rzadko, że ktoś opisujący gwałt na zwłokach, albo czarne misterium ku czci szatana z dziewicą na odwróconym krzyżu z kurzą łapą w dupie, robi to samo w rzeczywistości. Często ludzie wykonujący ekstremalną muzycznie i lirycznie muzykę są normalnymi ojcami, obywatelami, którzy posługują się muzyką, żeby wyrzucić z siebie agresję, złe emocje, czarne wizje.

Owszem są wyjątki. Np. Black Circle na początku lat 90-tych, gdzie niektóre kapele zasłynęły paleniem kościołów itd, ale powtarzam, że muzyka to forma sztuki i trzeba mieć dystans do jej treści, gdyż jest to tylko forma ekspresji. Powstają kontrowersyjne filmy, książki itd., ale chyba tylko twórców muzycznych bierze się tak na poważnie. Chociaż nie... Są ludzie, którzy myślą, że Artur Żmijewski jest lekarzem :D  

A muzyka pop? Uważam, że obojętność to najwyższa forma nienawiści :P

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Muzyka
#399 2009-08-16, 14:46(Ostatnia zmiana: 2009-08-16, 14:46)
A co ma jedno do drugiego? Przeczytaj najlepiej jeszcze raz moją wypowiedź i napisz czego nie rozumiesz.
Rzecz w tym aby nie robić z naszego kraju ostatniego bastionu ciemnoty i nie pieprzyć jak to inne kraje są wysoko rozwinięte mentalnie, mają niebanalne gusta muzyczne i w ogóle są na tyle inteligentne, że opanowały sztukę psychokinezy bo to bzdura. Choćbyś nie wiem jak długie włosy zapuścił to metal zawsze był, jest i pozostanie gatunkiem niszowym w skali globalnej, gdyż jest to muzyka nieprzystępna dla przeciętnego słuchacza więc z łaski swojej skończ bełkotać jak z tą muzyką jest źle w polsce bo wszędzie jest podobnie. Jedyne o czym można dyskutować to gospodarka i wysokie PKB bo wtedy można sobie pozwolić na kupno płyty, koncert czy inne wydarzenie dzięki któremu "gwiazdy metalu" nie muszą jeść przysłowiowych kotków. W polsce nie jest to niestety możliwe co automatycznie hamuje rozwój "dobrych" nurtów muzycznych (pojęcie względne) jednak dotyczy to większości gatunków muzycznych a nie jedynie nergala i spółki.
A co do vatu i ogólnie podatków to np. w norwegi jest wielokrotnie wyższy więc nie wiem skąd te wnioski.

Kończę dyskusję bo z poziomu dedukcji i stylu wypowiedzi oraz argumentacji przypominasz mi pieniacza i fanatyka.

Rzeczywiści lepiej będzie jeśli ja tez w tej sprawie skończę dyskusję bo w swoich wypowiedziach nie zauważyłem fanatyzmu ani pieniactwa.To że metal jest muzyka niszową jest to oczywiście prawdą i wiez mi nigdy nie ubolewałem z tego powodu że nie jest popularny a nawet zdradzę ci sekret : nie pisałem tego w żadnym temacie na TM więc nie wiem z kąd ten pomysł i jeszcze do tego ten akcent z długimi włosami...  nad resztą twojej wypowiedzi moglibyśmy polemizować i sprzeczac sie w nieskończoność więc pomysł jak z zakończeniem jak najbardziej na miejscu

0 użytkowników
Do góry