Muzyka 1080807 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1080807

Odpowiedzi 3980

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
The Oracle jest nudne, IV też. Awake już lepiej, a Godsmack i Faceleess to absolutnie najlepsze albumy tego zespołu.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Masz rację DzikiBenie. Tylko wiesz, w IV jest taka jedna ubóstwiana przeze mnie piosenka: Shinedown ^^  - uwielbiam ją.
Podsumowując, najlepszym albumem jest Good Times Bad Times - Ten Years of Godsmack  :lol:

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, może nie, ale obecności przekazu w utworach o Domu Wariatów i Mistrzu Marionetek chyba nie zaprzeczysz, co? A ten o bohaterach do wyrzucenia?
Szczerze powiedziawszy, to znam tylko teksty ballad i ten o ruchaniu matki :lol2:

Racja, Avalon jest klimatyczny i w ogóle wspaniały, acz nie spychaj na margines albumów Godsmacka, (Avalon to solowy album Sulliego) (Tak, wiem że wicie, ale nie chciałem być źle zrozumiany) które też są naprawdę świetne. Poza tym, głos Sulliego pasuje do wszystkiego, od leciutkich akustycznych pobrzmiewań (Avalon, The Other Side) po naprawdę hardkorowe napierdalania (Awake, Faceless, Godsmack). I właśnie w takim - mocnym wykonaniu go wolę.
Ja Sullego wolę właśnie od strony klimatycznych kawałków (Voodoo, Spiral, Hollow, Serenity itp. oraz cały Avalon) choć te z tak zwanym pierdolnięciem również są naprawdę bardzo dobre.
Swoją drogą jeżeli już przy głosie Sullego mowa, jego barwa jest strasznie podobna właśnie to Jamesa z Metallici. Mam na HDD live Sad but True z Erną, naprawdę trudno się przy pierwszym/drugim przesłuchaniu połapać który w danej chwili śpiewa.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Muzyka
#583 2010-10-10, 21:27(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:35)
Dziki, tamto coś wrzucił to cover Led Zeppelinów. I oryginał jest lepszy. Ja uwielbiam rozk progresywny, własciwie wychowałem sie na nim ale tool to nie jest to, przynajmniej nie dla mnie.,

najlepszym albumem jest Good Times Bad Times - Ten Years of Godsmack
Good times bad times też wolę w wykonaniu zeppelinów :D

https://www.youtube.com/watch?v=ZO2qO9FaIWU

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Tak, też widziałem ;) Jakże się ucieszyłem oglądając filmiki na JuTubje pokazujące, że członkowie moich dwóch ulubionych zespołów się dobrze znają ^^

Aha, te teksty: Mistrz Marionetek ma dwie dominujące interpretacje: albo jest antykościelny, albo ukazuje, co heroina robi z człowiekiem.
Dom Wariatów: Jeszcze nie zinterpretowałem. Ale to na pierwszy rzut oka widać, że jest głęboki :lol:
Bohaterowie do Wyrzucenia: o wojnie i o tym, jak żołnierz jest bez skrupułów popychany na śmierć przez dowództwo. Ale może ma jeszcze głębszy sens? Kto wie?
Cały album Master of Puppets jest o jakimś rodzaju zniewolenia.

Właśnie słucham piosenki, którą zapewne każdy zna, ale nie mogę się powstrzymać przed wrzuceniem:

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=w9TGj2jrJk8
[/media]

piękne!

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bohaterowie do Wyrzucenia: o wojnie i o tym, jak żołnierz jest bez skrupułów popychany na śmierć przez dowództwo. Ale może ma jeszcze głębszy sens? Kto wie?

Pierdole takie przesłanie farmazony

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#586 2010-10-10, 21:30(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:32)
Dziki, tamto coś wrzucił to cover Led Zeppelinów. I oryginał jest lepszy.
Wiem. I nie jest - moim zdaniem. Zbyt staromodne brzmienie, cover - choć live - ma zdecydowanie lepsza jakość jeśli chodzi o brzmienie. Ale i tak propsy dla Zeppelinów.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Pierdole takie przesłanie farmazony

Aha. Miłej zabawy, Thoro.

makin' bacon

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To żeś dojebał synek, nie zazdroszczę. :(

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Choć raz dajcie kurwa spokój i ustąpcie. Po prostu, jak ludzie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Muzyka
#590 2010-10-10, 21:41(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:47)
Aha. Miłej zabawy, Thoro.

Ale co? Przecież to jest dyrdymał i farmazon taki sam, jak to że się świnie zabija prądem, by wpierdolić. No i co z tego? Nie chcesz to nie jedz, tak jak ja. Z resztą na dzisiejszej arenie walk, przy tym całym hajsie idącym na logistykę, szkolenie i wyposażenie zwykłego trepa (a są to pieniądze ogromne, większe niż polaczek zarabia w kilka lat) bezmyślne wysyłanie tych ludzi od tak na praktycznie pełną śmierć jest zwyczajnie nieopłacalne i to nie tylko z powodów moralnych i politycznych. To nie są czasy, gdzie za wujka stalina pod karabiny pchało się wagony zapitych szuszwoli na uraa. Z resztą o ile mi wiadomo nikt na siłę ludzi do wojska nie wciela, ani tym bardziej nie wysyła do afganistanu więc w czym problem? Nie chcesz to nie idź. Śmieszą mnie po prostu takie protestsongi, stwierdzanie oczywistości u użalanie się nad tym jaki świat jest zły i zepsuty, jakby ktoś tego nie wiedział, jakby miało to coś zmienić. Gdyby każdy z tych hejterów wyzysku nie kupował nie wiem, butów najek za złoty trzysta szytych przez dzieci murzyna tylko zapierdalał w np. klapkach jezusach albo zamojskich hodakach ciosanych z kłody drewna to może by to coś dało ale nie. Panie toć internet! Da się wpis na fejsbuku, puści piosenkeczkę na ajpodzie i jest git.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Wiem. I nie jest - moim zdaniem. Zbyt staromodne brzmienie, cover - choć live - ma zdecydowanie lepsza jakość jeśli chodzi o brzmienie.
Nie pierdol, przy brzmieniu Led Zeppelinów mam dreszcze na plecach czego nie da się powiedzieć o Toolu. Zeppelini rządzą.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie pierdol, przy brzmieniu Led Zeppelinów mam dreszcze na plecach czego nie da się powiedzieć o Toolu. Zeppelini rządzą.
Nie pierdol, przy brzmieniu Toola mam dreszcze na plecach czego nie da się powiedzieć o Zeppelinach. Tool rządzi.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbyt staromodne brzmienie
Muzyka jest ponadczasowa :lol:
No i fakt, Stairway to Heaven chyba znamy wszyscy :D

Hmmm... mam wrażenie, że już to linkowałem na tym forum, ale dla pewności:
http://www.lastfm.pl/user/Aztek92 :D

Z innej beczki... The Doorsów ktoś kojarzy?
Wam raczej będzie znany raczej z NFS:U2
https://www.youtube.com/watch?v=TO214E9d_vM

ale nie oszukujmy się, oryginał lepszy :D
https://www.youtube.com/watch?v=DsI7lubCXuk

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
"Disposable Heroes" powstało w 1986 roku, kiedy jeszcze istniał związek radziecki i publika bała się trzeciej wojny światowej. Jak widać Metallica podążyła za tym nurtem i napisała piosenkę właśnie o umieraniu na wojnie.
A może to ja źle to zinterpretowałem? Może się mylę? Wkleję tekst piosenki, żebyś sam mógł zobaczyć o co chodzi:

Disposable Heroes

Bodies fill the fields I see, hungry heroes end
No one to play soldier now, no one to pretend
running blind through killing fields, bred to kill them all
Victim of what said should be
a servant `til I fall

Soldier boy, made of clay
now an empty shell
twenty one, only son
but he served us well
Bred to kill, not to care
just do as we say
finished here, Greeting Death
he's yours to take away

Back to the front
you will do what I say, when I say
Back to the front
you will die when I say, you must die
Back to the front
you coward
you servant
you blindman

Barking of machinegun fire, does nothing to me now
sounding of the clock that ticks, get used to it somehow
More a man, more stripes you bare, glory seeker trends
bodies fill the fields I see
the slaughter never ends

now an empty shell
twenty one, only son
but he served us well
just do as we say
he's yours to take away

Back to the front
Back to the front
Back to the front
you coward
you servant
you blindman

Why, Am I dying?
Kill, have no fear
Lie, live off lying
Hell, Hell is here

I was born for dying

Life planned out before my birth, nothing could I say
had no chance to see myself, molded day by day
Looking back I realize, nothing have I done
left to die with only friend
Alone I clench my gun

now an empty shell
twenty one, only son
but he served us well
just do as we say
he's yours to take away

Back to the front
Back to the front
Back to the front
you coward
you servant
you blindman

Back to the front

Wybaczcie że taki dłuuugi post wyszedł ;)

makin' bacon

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Muzyka
#595 2010-10-10, 21:49(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:54)
Wam raczej będzie znany raczej z NFS:U2
https://www.youtube.com/watch?v=TO214E9d_vM

Profanacja. A jeśli chodzi o Doorsów słuchnij sobie jeszcze The End

Nie pierdol, przy brzmieniu Toola mam dreszcze na plecach czego nie da się powiedzieć o Zeppelinach. Tool rządzi.
Nie, po prostu nie Dziki. Jest za głośno, brzmienie jest oklepane a głos wyjca toolu nijak się ma do głosu Planta

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A tak, Doorsów poznałem właśnie dzięki NFS. I jestem NFS-owi za to wdzięczny ;)
A jak już weszliśmy w takie klimaty, to co powiecie o Pink Floydzie? Oprócz tego, że są świetni?  :lol:

makin' bacon

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Muzyka
#597 2010-10-10, 21:52(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:56)
A jak już weszliśmy w takie klimaty, to co powiecie o Pink Floydzie? Oprócz tego, że są świetni?
Jak juz mówiłem wychowałem się na nich. Jeden z najlepszych zespołów wszechczasów.

http://www.lastfm.pl/user/RdzawyKogut

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#598 2010-10-10, 21:53(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:58)
https://www.youtube.com/watch?v=_hPCbbFRJGI

Jeśli mowa o coverze tej piosenki <3

Nie, po prostu nie Dziki.
Nie zapoznałem się z muzyka Zeppelinów dogłębnie, ale porównując ich stare kawałki do nowych, unowocześnionych brzmieniowo coverów, to kolesie wypadają po prostu słabiej. Czasy w których tworzyli, postęp technologiczny i fonograficzny - do tego mogę się uciec, i nie będzie to przesada - nie pozwalał na stworzenie brzmienia, które odpowiada mi - słuchaczowi młodego pokolenia. I nie zamierzam podcinać sobie żył, katować klasykami, których najzwyczajniej w świecie brzmienie mi nie podchodzi.

https://www.youtube.com/watch?v=fPNnBisii1M

Tu znowu cover.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Profanacja. A jeśli chodzi o Doorsów słuchnij sobie jeszcze The End
Także uważam, ze ten remix to krok do tyłu, ale większości to od tej strony jest znane. The Doorsów jestem fanem, więc żadne The End nie jest mi obce :D  Swoją drogą, film z Val Kilmerem był bardzo ciekawy :ok:
Najlepsze płyty to The Doors, Strange Days i L.A. Woman gdyby ktoś chciał się wkręcić :ok:

0 użytkowników
Do góry