Ok. Spróbowałem przez GothicStarter_mod, Spacer się wczytał, ale jest czarne okno tak, jakbym normalnie uruchomił spacer
Informacje o autorach itp. To co mam wczytać teraz? Przez GothicStarter_mod wybrałem dm.ini...
No i tak ma być. Wypakuj z DM_Worlds.mod świat mrocznych tajemnic (chyba o nazwie world.zen, ten który jest standardowo wypakowany to ze zwykłego gothica). Wypakowujesz go za pomocą GothicVDFS (wypakowany świat będzie w folderze \_Work\Tools\VDFS\_WORK\DATA\worlds\, nie musisz wypakowywać wszystkiego (sam świat wystarczy).
Gdy jóż wypakowałeś wciskasz open zen i wczytujesz świat (nie pamiętam czy trzeba go przekleić do folderu \_WORK\DATA\worlds\ ale chyba może pozostać tam gdze się wypakował.
Powinien się wczytać (nie musisz wypakowywać innych rzeczy ponieważ poprzez uruchomienie spacera poprzez gothic starter spowodowało, że spacer czyta pliki z paczek *.mod należących do mrocznych tajenic.
ja mam taki problem że gdy włączam spacer ze światem MT to wyskakuje mi jakieś kompilowanie textur a zamiast świata w głównym oknie mam czarny ekran
Gdy uruchomiasz spacer poprzez gothicstarter to po prawej stronie masz kilka opcji do wyboru, odznacz wszystkie (jeżeli jakiekolwiek są zaznaczone). Czwarta opcja od doł powoduje, że są konwertowane tekstury (nie piszę jak się nazywa bo każdy używa inny język, u mnie niemiecki). Musisz go otworzyć w formacie *.zen to nie powinieneś mieć czarnego ekranu (z tego co mi się wydaje to otwierasz świat w formacie *.3ds.