Stary problem w nowym przebraniu 3238 5

O temacie

Autor GothicHelper

Zaczęty 2.08.2010 roku

Wyświetleń 3238

Odpowiedzi 5

GothicHelper

GothicHelper

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Siema. Chce sobie wziąć ciuszki obywatela i walnąć do G1. Mam pliki MDM, 3DS i teksturę ale, coś nawala! Dokładniej Skrypt. Nie wiem o co chodzi w linijce "visual_change" czy coś takiego. Mam w niej zapodać jakiś plik asc... Nie mam pojęcia o co z tym chodzi tekstura, czy coś... :facepalm:

Zapraszam na mój kanał na YouTube.

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: GothicHelper link=topic=10983.msg105392#msg105392#msg105392#msg105392 date=1280749062
Siema. Chce sobie wziąć ciuszki obywatela i walnąć do G1. Mam pliki MDM, 3DS i teksturę ale, coś nawala! Dokładniej Skrypt. Nie wiem o co chodzi w linijce "visual_change" czy coś takiego. Mam w niej zapodać jakiś plik asc... Nie mam pojęcia o co z tym chodzi tekstura, czy coś... :facepalm:

Ściągnij GII ASC armors  i znajdź tam asc obywatela itar_vlk_l i daj go do _WORK/DATA/ANIMS/ASC_BODIES

StarFighter

StarFighter

Użytkownicy
posty65
  • Użytkownicy
Jest też inny sposób: tam, gdzie masz to asc, wyszukujesz w gothicu takie (jak nie masz, wypakowujesz gothic vdfs), kopiujesz to .asc, otwierasz notatnikiem, podmieniasz nazwę tekstury, zapisujesz i w visual change dajesz tą kopię asc.
Metodą powyżej możesz przekopiować tylko pancerze z Gothic2NK i G1 i odwrotnie. A jak masz własną teksturę to robisz tak jak napisałem.
Też miałem problemy z tym visual change. Nie załapałem, że ten asc trzeba otworzyć notatnikiem i tam dopiero dodać teksturę.
edit: ale do tego sposobu musi mieć oba gothici oraz vdfs

GothicHelper

GothicHelper

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Super. Ale czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie znajdę folder z plikami ASC? Bo przeszukałem całego Gothica i nie znalazłem. Wstyd się przyznać, ale podpatrzyłem, jak zrobili to the pozimkaz w "Mrocznych Tajemnicach" i oni mają te pliki. Je trzeba ściągnąć? W przeciwnym razie gdzie są?  :facepalm:  :facepalm:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Odpowiedź na nurtujące cię pytanie to Gothic Sourcer  :wink:

GothicHelper

GothicHelper

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Fajnie. Kolejne nurtujące pytania

1. Mam GothicSourcera. Mozesz mi powiedziec jak wzciagnac plik asc z g2?
2. Jak zedytowac zbroje? np zmienic cos w modelu?
3. Mozna by bylo zrobic tak, zeby npc strzelil do mnie z luku w dialogu?
4. Jak zrobić wlasny kufer z wlasna zawartoscia?

EDIT:
5. Mam problema. Zrobiłem waypointy w lesie, wywaliłem waypointy potworków, wszystko działa ale, ale...
Nikogo nie ma ! Wszyscy NPC i potworki zniknęły! Co zrobiłem nie tak?! WTF?!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry