Problem z słuchawkami 2989 7

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 5.05.2010 roku

Wyświetleń 2989

Odpowiedzi 7

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Otóż kupiłem sobie nowe słuchawki, dokładnie Philips shp2500. Podłączyłem je do komórki, posłuchałem - dźwięk jest czyściutki, basy wyraźne itp, ogólnie dobre wrażenie. Podłączyłem je zaraz do kompa... i dupa - dźwięk jest tak ostry i skrzeczący że perkusja powoduje krwawienie uszu, basów w ogóle nie ma...
Główne pytanie brzmi czyja jest tego wina ? Słabej karty dźwiękowej, niedostosowania się słuchawek (tzn że same w końcu "złagodzą" swój dźwięk po pewnym czasie). Trochę pobawiłem się w eqalizerze ,uszy aż tak nie krwawią ale wciąż nie jest jakoś zajebiście, zwłaszcza że przy takim ustawieniu  głośniki brzmią jak bekanie jednorożca..
Mile widziany również link do jakiegoś forum na którym ludzie się bardziej znają na takich rzeczach

Spoiler

WAH WAH WAH.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Problem z słuchawkami
#1 2010-05-05, 14:44(Ostatnia zmiana: 2010-05-05, 14:44)
Jakakolwiek karta dźwiękowa jest lepsza od układów w komórkach. W jakimś kreatorze czy coś ustawiłeś, żeby to były słuchawki, a nie zwykłe głośniki? Może to coś zmieni. Jak masz jakiegoś linucha czy coś to spróbuj na nim, to będzie wiadomo, czy to przypadkiem nie wina systemu.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, w sterownikach ustawiłem słuchawki, a czy to wina systemu to ni mam jak sprawdzić

Spoiler

WAH WAH WAH.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Problem z słuchawkami
#3 2010-05-05, 14:53(Ostatnia zmiana: 2010-05-05, 14:54)
zalezy jaka masz karte dzwiekowa. kiedys w swojej podlaczylem pod nie to wejscie, bodajze mikrofonu czy tylnych glosnikow(no juz nie pamietam), a ustawilem, zeby dzialalo jako wyjscie liniowe. no i wtedy zero basu i podobny efekt do twojego. sluchawki philips sbc hp200. Jesli masz 6 wejsc, to koniecznie w czarne pchaj. albo sprobuj podlaczyc glosniki, a pod nie sluchawki.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Problem z słuchawkami
#4 2010-05-05, 15:13(Ostatnia zmiana: 2010-05-05, 15:14)
Realtek. Sprawdziłem wszystkie wejścia, i tak, ustawiłem wszystkie na słuchawki, nic nie dało. A w czarne pchać nie lubię, ale również nie podziałało. A w moich głośniczkach za 3 dychy próżno szukać wejścia na słuchawki..

Spoiler

WAH WAH WAH.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
coz, dziwne jazdy mialem tylko na realteku, na creative sblive wszystko bylo w porzadku.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie no, ja już tego kompletnie nie rozumiem - z tyłu mam 6 wejść, na jednych słuchawki są strasznie ciche, na reszcie głośnie i trzeszczą. Spróbowałem po raz pierwszy wsadzić do przodu - w końcu działa!,i bas i wszystko jest.
WTF?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Problem z słuchawkami
#7 2010-05-05, 16:01(Ostatnia zmiana: 2010-05-05, 16:05)
WTF?
Bo po Bożemu się wsadza od przodu strony  o_o

Edit by Ben:
 :P  

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry