Nie widać zmian 4992 12

O temacie

Autor Ziomalek

Zaczęty 14.04.2010 roku

Wyświetleń 4992

Odpowiedzi 12

Ziomalek

Ziomalek

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy

Ziomalek

Nie widać zmian
2010-04-14, 21:27(Ostatnia zmiana: 2010-04-14, 21:29)
Zapisuje świat z zmianami i uruchamiam gothic 2 nk i wybieram oczywiście nową grę i nie widać zmian. Pomóżcie!

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pod jaką nazwą zapisujesz świat ? Dodajesz go do odpowiedniego folderu ? Wpisujesz w plik ini ?

Ziomalek

Ziomalek

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Po prostu zapisuje na NEWWORLD.ZEN nic nie zmieniając w oknie zapisywania.

DJMADEJ

DJMADEJ

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Ja  mam ten sam problem... Stawiam namiot, zmieniam na TRUE kilka ostatnich linijek (tak robił gosciu na YT)
zapisuje jako NEWWORLD.ZEN a w grze po włączeniu "Nowa gra" nie widać zmian !!!

Jestem ZIELONY jak ork z mojego AVka ;]

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Bo musiz to zapisać pod inną nazwą np. NEWWORLD1.ZEN i w pliku .ini tam gdzie masz world bodajże zmienić na swój.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Zapisać pod inną nazwą, a potem zamienić na newworld.zen.

Spoiler

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
Wejdź w folder Data  i znajdź pliki World.Vdf zmień jego nazwę na World.Vdf.disabled  .

gmpa.com.pl

feodaron.pl

DJMADEJ

DJMADEJ

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy

DJMADEJ

Nie widać zmian
#7 2010-04-19, 22:29(Ostatnia zmiana: 2010-07-08, 18:40)
Cytat: takedown link=topic=9709.msg92762#msg92762#msg92762#msg92762 date=1271708942sg92762
Wejdź w folder Data  i znajdź pliki World.Vdf zmień jego nazwę na World.Vdf.disabled  .
No to mam miec w folderze /GothicII/Data plik Worlds.vdf.disabled .. Dobra ale co dalej ?? Zmieniłem nazwę, ale nic sie nie zmienioło?? A może źle dodaje Namiot do gry ?? Może mi któś w wiad. prywatnej napisać, jak POPRAWNIE dodawać RZECZY (Ja chce namiot na razie) ??
Bardzo proszę, o szczegółową wiadomość.
(Gdy zapisuje w Spacerze moje zmiany w NEWWORLD.ZEN i otwieram Spacera ponownie, nie ma tych zmian !!! PROSZE O POMOC !!! )

Cytat: Ziomalek link=topic=9709.msg92284#msg92762#msg92762#msg92762 date=#msg92762Apr 14 2010, 09:27 PM#msg92762
Zapisuje świat z zmianami i uruchamiam gothic 2 nk i wybieram oczywiście nową grę i nie widać zmian. Pomóżcie!
Mam rozwiązanie na nasz problem, drogi użytkowniku !! :ok:  
Musisz mieć zedytowane światy w folderze "GothicII/_Work/Data/WORLDS" , a w "GothicII/Data" musisz zmienić nazwy Worlds.vdf i Worlds_Addon.vdf na :
Worlds.vdf.disabled i
Worlds_Addon.vdf.disabled .
Wtedy po edycji mapki z "GothicII/_Work/Data/WORLDS" musisz włączyć nową grę I JEST ZEDYTOWANY ŚWIAT !! Mi właśnie tak się udało to zrobić  :lol:  :lol:

Ziomalek

Ziomalek

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Działa.
Wstawiłem se drabine, tylko że gdy wchodzę do gry pisze, Nie ta strona!

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
To ją obróć...

Spoiler

DJMADEJ

DJMADEJ

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Działa.
Wstawiłem se drabine, tylko że gdy wchodzę do gry pisze, Nie ta strona!

Ja sie męczyłem 1 dzień (może to i nie długo ale od ok.8 do 20) i nie mogłem jej zrobić, ani nic... Czy mógłbyś mi powiedzieć jak ją zrobiłeś?? (Bo ja jak próbowałem wklejać do Khorinis to w ogóle nie dało się jej użyć, ani nawet nie wyświetlała się jej nazwa...)

Ziomalek

Ziomalek

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Proste. Wchodzisz w zakładkę "Utwórz"(Create), Potem naciskasz oCVOB/oCMOB/oCMobInter/oCMobLadder.
Następnie gdziekolwiek naciskasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję Insert[oCMobLadder].
Po tej akcji w polu visual przedmiotu wpisujesz "ladder_X.asc". Zamiast litery X wpisz cyfrę od 2 do 10, która określi wysokość drabiny. I to tyle. Tylko ustaw odpowiednią stroną.

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
miałem ten sam problem, dzięki za pomoc ludzie  :lol:

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry