Propsa dla Azteka.
Z tego co się dowiedziałem - podobno dużo zerżnęli z Battlefielda, ale nie grałem(w bf), czyli nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Na początku żałowałem takich małych serwerów do 12 osób, ale mapy są małe i nie czuć tego. Praktycznie można się wspiąć na każdy murek, dach, itp., mamy ulepszenia trybów kombinezonu (brak cienia postaci w kamuflażu, mniejszy odrzut przy celowaniu, dodatkowa amunicja, itp), ogólny poziom doświadczenia (demo - max 10, bije się bardzo szybko) i wraz z jego wzrostem otrzymujemy możliwość odblokowania nowej klasy (wszystkie 5 - szturmowiec, zwiad, snajper, wsparcie i własna klasa) czy broni(w demku 7 - scar, pistolet, snajperka, strzelba i karabin maszynowy + granaty odłamkowe i oślepiające). Mamy również swoiste achevementy typu zabij 100 graczy granatami, Air Stompem(to walnięcie pięścią w ziemię) czy korzystając ze zmniejszonego odrzutu, których wykonanie nagradzane jest dodatkowym doświadczeniem.
Mamy dwie mapy, takie jak na konsolach - skyline (uwielbiam) i pier 17. Dwa tryby gry, i imo OGROMNĄ liczbę serwerów(chociaż w multi grałem zazwyczaj kilka lat po premierze danej gry) jak na demo.
Beta mnie trochę zgasiła, myślałem nawet na zrezygnowaniu z preordera, w końcu w singla grałem, sandboxa też mam, no ale demko zadziałało i odwiodło mnie od tego szatańskiego pomysłu. Polecam demo, zachęcam do gry. Nie waży dużo (1,5 gb) i jego pobranie nie powinno być problemem.
Jakby ktoś kiedyś wpadł na gracza Etotoja - to ja
a teraz sorry ale ide grać