Crysis 2 28931 115

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 9.04.2010 roku

Wyświetleń 28931

Odpowiedzi 115

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Crysis 2
#60 2011-02-12, 14:26(Ostatnia zmiana: 2011-02-12, 14:26)
Cytat: Cd-Action#msgote author=Cd-Action
Choć do premiery Crysisa 2 pozostał jeszcze ponad miesiąc, niektórzy już w niego mogą zagrać. Do sieci wyciekła bowiem prawie finalna wersja najnowszej produkcji studia Crytek.

Na wielu stronach torrentowych pojawiła się prawie ostateczna wersja Crysisa 2. Zawiera ona wszystko to, co znajdzie się w pełnej wersji gry – łącznie z kampanią dla pojedynczego gracza, trybem multi oraz edytorem dla moderów. W edycji, która wyciekła, znalazły się również pliki związane z zabezpieczeniami DRM.

Crysis 2, który pojawił się w sieci działa, co udowadnia załączony screen pochodzący właśnie z pirackiej wersji gry:

No fuckin#msgote author=Cd-Action way :lol:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Crysis 2
#61 2011-02-14, 22:36(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 22:47)
Crytek has been alerted that an early incomplete, unfinished build of Crysis 2 has appeared on Torrent sites.  Crytek and EA are deeply disappointed by the news. We encourage fans to support the game and the development team by waiting and purchasing the final, polished game on March 22.  Crysis 2 is still in development and promises to be the ultimate action blockbuster as the series’ signature Nanosuit lets you be the weapon as you defend NYC from an alien invasion.  Piracy continues to damage the PC packaged goods market and the PC development community.

jak na moje nie ma się czym martwić, kto by kupił i tak kupi, pirat i tak by spiracił :ok:

Crytek się nie poddaje:
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=P-cYFJAV-QY
[/media]

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
The time has come for PC gamers to take their best shot in Crysis 2 multiplayer. Available for download at http://crysis.ea.com and other partner sites on March 1, the Crysis 2 multiplayer demo includes two stunning maps, two adrenaline-filled modes, and hours of multiplayer action. In the demo, PC gamers will master the game’s signature Nanosuit, which allows them to be strong, be invisible, be fast and become the ultimate weapon.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
jak wypuscili pełniaka to dopiero demo dają? bez sensu.

właśnie pograłem w cry2 betkę:

1.  Gra  wcale nie jest tak dopracowana jak wszyscy chwalą i na pewno  nie  powiedziałbym, że jest w pełni grywalna. Nie ma to jak dostać od  wroga,  którego zabiłeś minutę temu, po czym wstał i przeszedł przez  ścianę;
2.  Grafika jest ładna, grałem w killzone 3 a i tak jest  ładna, ale wkurwia  mnie nieprawdopodobnie to że każde mocniejsze  światło daje linię na  cały ekran. coś jak w kane&lynch 2 ale inny  kąt. To naprawdę psuje  grę;
3. Na ogół gra bierze garściami od killzona, co jest imo plusem. Chowanie się za osłonami jest przykładowo wzięte prosto z kz2.
4.  Denerwuje  te całe tutorialowanie. ja chcę grać i ewentualnie widzieć po  boku  napisane "kliknij to aby zrobić to", a nie stać i czekać aż  gadacz  wygada swoje i w tym czasie nie móc zrobić nic;
5. Fabuła,  której  poczułem sam początek, jest średnia. spoiler z samego  początku  gry:
Spoiler
chodzimy jakimś ziomkiem proroka z części  pierwszej. prorok  wyciąga naszego podopiecznego półżywego z smutnego  zabijającego  wydarzenia, po czym...daje mu swój strój, stwierdza że  jest stary i  popełnia samobójstwo. nie ma to jak poświęcenie dla  sprawy, biorę  jakiegoś dawno nie widzianego kolesia, wsadzam go w strój  i ufam mu że  uratuje świat.
6. jak na razie animacje w  grze przywieszają  a sama gra jest pod względem płynności średnio  grywalna - raz śmiga  idealnie, raz przywiesza.

ale jest dobra. killzone mnie rozpieścił swoją dokładnością, ale i tak jest dobra.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy wiecie, bo na gry-online dla przykładu widnieje zła informacja, Crysis 2 zostanie wydany w pełnej polskiej wersji językowej :ok:  Być może to dobry powód by...
a) poczekać na pełnoprawną premierę
b) zhejcić dubbing już teraz i podpierdzielić betę

Make your choice...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ja to olewam, na moje nie ma sensu w to grać. Nie ma to jak gadające, stojące jak kołki trupy, stojące trupy po saveach, przeciwnicy przechodzący przez ściany czy nie widzący jak przed nimi stoję (cloak mode off), ogólne przycinanie i denerwujący kontrast między dobrą grafiką a błędami co krok.

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Gratulacje dla EA Polska za robienie polskiego dubbingu do gry akcji zamiast do Dragon Age 2  :facepalm:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Crysis 2
#67 2011-02-17, 20:06(Ostatnia zmiana: 2011-02-17, 20:08)
Gratulacje dla EA Polska za robienie polskiego dubbingu do gry akcji zamiast do Dragon Age 2 :facepalm:  
Ciesz się, że w ogóle jest spolszczenie, którego nie doczekał się wydany niedawno Dead Space 2 :lol2:

PS. Dziw, że nikt nie zalinkował tego trailera:
https://www.youtube.com/watch?v=dmGAfgv9uPo

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Troszkę o muzyce + 3 kawałki do pobrania:
http://www.mycrysis.com/news/dev_diaries/dev-blog-crysis-2--the-music-production

I filmidło z mapki multi (za cholerę nie wiem po co):
http://www.mycrysis.com/news/crysis_2/crysis-2-map-focus--impact

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Crysis 2
#69 2011-03-03, 15:14(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 15:21)
Przedwczoraj miała miejsce premiera dema Crysisa 2 Multi. Panowie... jestem bardzo zadowolony, nie dość, że sam multiplayer jest w sobie zajebisty to... jest pierwszą grą, która bezproblemowo działa mi na iplusie! Komfortowo gram sobie nawet kiedy jest zapełniony serwer (12 osób). Naprawdę... miałem banan na twarzy kiedy ku mojemu zdziwieniu nie miałem dziwnych skoków i gracze chodzili płynnie :ok:  Dla porównania w CoD4 mam problemy z samym podłączeniem się do serwera, a kiedy już mi się uda to lagi są tak potworne, że nie mogę dosłownie nic zrobić :ok:  Czapki z głów dla Cryteka.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Crysis 2
#70 2011-03-03, 15:42(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 15:47)
Propsa dla Azteka.

Z tego co się dowiedziałem - podobno dużo zerżnęli z Battlefielda, ale nie grałem(w bf), czyli nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Na początku żałowałem takich małych serwerów do 12 osób, ale mapy są małe i nie czuć tego. Praktycznie można się wspiąć na każdy murek, dach, itp., mamy ulepszenia trybów kombinezonu (brak cienia postaci w kamuflażu, mniejszy odrzut przy celowaniu, dodatkowa amunicja, itp), ogólny poziom doświadczenia (demo - max 10, bije się bardzo szybko) i wraz z jego wzrostem otrzymujemy możliwość odblokowania nowej klasy (wszystkie 5 - szturmowiec, zwiad, snajper, wsparcie i własna klasa) czy broni(w demku 7 - scar, pistolet, snajperka, strzelba i karabin maszynowy + granaty odłamkowe i oślepiające). Mamy również swoiste achevementy typu zabij 100 graczy granatami, Air Stompem(to walnięcie pięścią w ziemię) czy korzystając ze zmniejszonego odrzutu, których wykonanie nagradzane jest dodatkowym doświadczeniem.
Mamy dwie mapy, takie jak na konsolach - skyline (uwielbiam) i pier 17. Dwa tryby gry, i imo OGROMNĄ liczbę serwerów(chociaż w multi grałem zazwyczaj kilka lat po premierze danej gry) jak na demo.

Beta mnie trochę zgasiła, myślałem nawet na zrezygnowaniu z preordera, w końcu w singla grałem, sandboxa też mam, no ale demko zadziałało i odwiodło mnie od tego szatańskiego pomysłu. Polecam demo, zachęcam do gry. Nie waży dużo (1,5 gb) i jego pobranie nie powinno być problemem.

Jakby ktoś kiedyś wpadł na gracza Etotoja - to ja :lol:

a teraz sorry ale ide grać

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przedwczoraj miała miejsce premiera dema Crysisa 2 Multi. Panowie... jestem bardzo zadowolony, nie dość, że sam multiplayer jest w sobie zajebisty to... jest pierwszą grą, która bezproblemowo działa mi na iplusie! Komfortowo gram sobie nawet kiedy jest zapełniony serwer (12 osób). Naprawdę... miałem banan na twarzy kiedy ku mojemu zdziwieniu nie miałem dziwnych skoków i gracze chodzili płynnie :ok:  Dla porównania w CoD4 mam problemy z samym podłączeniem się do serwera, a kiedy już mi się uda to lagi są tak potworne, że nie mogę dosłownie nic zrobić :ok:  Czapki z głów dla Cryteka.
to nie przez crytek, po prostu stara wystawiła twój modem za okno.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to nie przez crytek, po prostu stara wystawiła twój modem za okno.
no właśnie rzecz w tym, że gram na 'tym słabym' EDGE, bez żadnego HSDPA :3

Porównanie #2: Mocarnie lagował mi nawet ten cały haxall ogrodnika, który polega tylko i wyłącznie na przesuwaniu kólek :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
teoretycznie crysis 2 polega na przesuwaniu ludzików, tylko że mają dodatkowe kilobajty do przesłania - gdzie celuje, czy ma włączoną którąś z mocy kombinezonu i temu podobne. i crysisa robili profesjonaliści :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
no właśnie rzecz w tym, że gram na #msg139748tym słabym#msg139748 EDGE, bez żadnego HSDPA :3

Porównanie #2: Mocarnie lagował mi nawet ten cały haxall ogrodnika, który polega tylko i wyłącznie na przesuwaniu kólek :lol2:
Akurat lagowanie haxballa to normalka. Kiedy stawiam serwer, laguje wszystkim, chociaż mam upload większy niż pół tm download. O serwerach wowoza nie będę się wypowiadał :D

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Crysis 2
#75 2011-03-24, 20:23(Ostatnia zmiana: 2011-03-24, 20:24)
omg... :/

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=5na0ZNUtOZo
[/media]

no nic - zobaczymy jutro.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Fisz to zajebisty storyteller, ale tutaj brzmi jakby chciał nawijać pod niemy bit (bk z tego machania łapami) zamiast odgrywać swoją rolę.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Crysis 2
#77 2011-03-25, 15:20(Ostatnia zmiana: 2011-03-25, 15:22)
dobra, pograłem chwilę i na multi i w singla.

Niech mi ktoś powie jak można przetłumaczyć na polski głosy kobminezonu? To jest okropne. Zamiast klasycznego "maximum strenght/armor/speed", co dawało po angielsku jakiś tam klimat, mamy jakiś bełkot "maskowanie włączone", co wygląda na nagrane odgłosy potraktowane jakimś biednym filtrem, czy jakimś innym gównem. Błuee i jeszcze imo błuee dla didżeja wprowadzającego do misji (patrz "Fisz" na górze). Okropnie akcentuje te swoje wypowiedzi :/ Nie wiem, może to miało być klimatyczne, ale mi się nie podoba. Reszta dubbingu nie wywołała na mnie żadnych uczuć, niech sobie będzie jak sobie jest.

Ale jeszcze większym zdziwieniem było to, że w multi.... na początku nie ma nanokombinezonu! Mam 6 lvl postaci (kupiłem limited edition, czyli na starcie miałem 5), grałem co prawda może ze 3 mecze, no ale to nie jest Crysis, tylko jakaś podróbka suchej nawalanki w stylu CoD. Wiem że można go jakoś odblokować, bo są dostępne ulepszenia, ale to może wejdzie z doświadczeniem czy jak. Imo crysis dzięki kombinezonowi był na multi bardziej innowacyjny niż te CoDy czy tam MoHy, a tu bęc i mina zrzedła. Całe szczęście jest dużo broni, lecz nie ma autobalance'u, albo przydziela jakoś losowo, bo zdarzyło mi się i tu, i w demku grać sam na trójkę graczy, czy we trzech na sześciu, dodatkowo na 4x wyższym levelu (nie wiedziałem że istnieją większe nołlajfy niż tutaj. Potrafią w dniu premiery nastukać 50 poziomów...)

czekam na ten nanokombinezon w multi - wtedy powinno być cudnie, jak było w demku (tylko jeszcze ten balans drużyn...).

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Crysis 2
#78 2011-03-28, 21:01(Ostatnia zmiana: 2011-03-28, 21:02)
fajna strzelanka. jak zapowiadali ny do zwiedzenia trochę inaczej sobie to wyobraziłem ale no cóż. liniowość irytuje. grafika piękna. nie taka krótka ta gra jak na standardy strzelanek. kończy się jak zwykle w durny sposób :D  coś miałem dziwnego z punktami do nanosuit, wydaje mi się że się resetowały ale tak mnie to mało interesowało że w sumie nie jestem pewien. rozwój kombinezonu no tutaj mogli pójść dalej, ciekawiej a jest nudno. rozpierdolone miasto wraz lvl designem CZAD.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Crysis 2
#79 2011-03-28, 23:28(Ostatnia zmiana: 2011-03-28, 23:31)
kończy się jak zwykle w durny sposób
ale umiejscowienie ostatniej misji wymiata :lol:

coś miałem dziwnego z punktami do nanosuit, wydaje mi się że się resetowały
Teraz gram drugi raz w singla i w ogóle mi nie liczy nanocatalystów.

Miało być z premierą, zapowiadali, trąbili itp. no ale lepiej teraz niż za 3 miesiące:
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.pcgames.de%2FCrysis-2-PC-213107%2FNews%2FCrysis-2-Patch-DX11-Update-mit-erweitertem-Grafikmenue-soll-morgen-kommen-817619%2F

Z kolei te 3 miesiące mogę z przyjemnością czekać na to, o czym koleś nawija w 3:08 :lol:
http://www.gametrailers.com/video/gdc-11-cryengine-3/711319?type=flv

Z kolei do multi mogliby zatrudnić jakiegoś majstra coby nareperował to i tamto. Teraz w ogóle nie mogę się podłączyć do żadnej sesji :/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry