Czym jest EAG? 12302 29

O temacie

Autor serail

Zaczęty 21.02.2010 roku

Wyświetleń 12302

Odpowiedzi 29

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Siekacz, ale to chyba domena informatyków, hę? <_<

W Polsce są świetne kobiety i żarcie, nie można mieć wszystkiego :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Siekacz, ale to chyba domena informatyków, hę? bleh.gif

Teoretycznie tak. Jednak tutaj to trzeba się ożenić z matematyką.

W Polsce są świetne kobiety i żarcie, nie można mieć wszystkiego

I alkohol. Po prostu żyć nie umierać :D

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
BTW. co do pytania mr.square z pierwszej strony wątku. Wczoraj wysłałem maile do studia People Can Fly, CD Projekt RED, Techlandu oraz Microsoft Polska. Dzisiaj dostałem odpowiedź z Microsoftu. Oto treść wiadomości:

Szanowny Panie, dziękuję bardzo za maila i zainteresowanie tym co Microsoft robi w zakresie wspierania edukacji. Wiecej o różnego rodzaju inicjatywach skierowanych do uczniów, studentów kierunków technicznych, a także kadry naukowej moze Pan przeczytać na stronie poświeconej edukacji, podaję link http://www.microsoft.com/poland/edukacja

Jak Pan sam zobaczy jest tego wiele, począwszy od programów, na mocy których przekazujemy uczelniom najnowsze oprogramowanie służące w dydaktyce, przez programy takie jka - koła naukowe czy IT Academy aż po sztandarowy konkurs technologiczny Imagine Cup, który dodam w tym roku odbywa się po raz 8, a jego światowe finały będą nie gdzie indziej jak w Polsce.

Pytał Pan o możliwości finansowania nauki wybitnym studentom. Stwarzamy takie możliwości rozwoju najbardziej aktywnym i utalentowanym studentom juz od wielu lat. Każdego roku przynajmniej kilku studentów z Polski dostaje się na prestiżowe płatne praktyki letnie w centrali naszej firmy w Redmond. W konkursie Imagine Cup natomiast startuje co roku około 300 tysięcy studentów, a 400 z nich spotyka się w finałowej rywalizacji. Nagrodą główna w kategorii Projektowanie Oprogramowania to nie tylko uznanie, satysfakcja i szance na komercjalizację swojego rozwiązania konkursowego, ale też 25 tys. dolarów.

W ramach inicjatyw akademickich współpracujemy też z organizacjami takimi jak Anioły Biznesu, Venture Capital i Parki technologiczne, po to by dać studentom możliwość zaprezentowania swoich pomysłów specjalistom od biznesu. Najlepsze projekty z największym potencjałem biznesowym mają szansę otrzymać dofinansowanie, szkolenia... .

O naszych programach skierowanych do srodowiska akademickiego moze Pan przeczytać również w komunikacie prasowym, który znajduje się pod ponizszym linkiem http://www.microsoft.com/poland/centrumpra...a/09_11/03.mspx

Zapraszam też na www.imaginecup.pl
Pozdrawiam,

Moje portfolio

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
MS mało mnie interesuje bo to raczej dla progów nie grafików ale za to z niecierpliwością czekam na odpowiedź innych typowych firm z branży gier.

fun

fun

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
to co opowiada dyrektor Paweł W. to jedna wielka ściema
najbardziej prze... jest na kierunku grafika, wykładowcy to 3D chyba kojarzą z avatarem, brak softu ...
inne kierunki w miarę ok... ale nie ma tych firm co miały prowadzić zajęcia i paru zapowiadanych osób
nie ma dofinansowania i nie będzie...............

a za takie traktowanie studentów to Paweł W. powinien stracić stołek dyrektora EGA

niestety ^^  jak to w Polsce.... zapowiadało się fajnie...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tak źle jest? Mówisz to jako student, wykładowca?

fun

fun

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Tak źle jest? Mówisz to jako student, wykładowca?

niestety student :D
nie liczyłem ale ze wszystkich specjalizacji to tak około 1/3 już nie pojawia się na zajęciach

wystarczy wejść na ega.org.pl zobaczyć w zakładce media i jest ogólnie zapowiedź
i potem w zakładkę studenci i znaleźć rozpis zjazdów,  .. i porównać te obie strony...

jeżeli ktoś eksperymentuje to nie za taką kasę....

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
I to by było na tyle. Kolejny przykład polskiej mentalności ; )

fun

fun

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
obecnie EGA dostała dofinansowanie na studia stacjonarne mgr w tej "dziedzinie" i dyrektor zlewa już te zaoczne studia podyplomowe

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ajajaj. Szkoda, zapowiadało się ciekawie.
Mam nadzieje ze w Polsce powstanie więcej takich inicjatyw i to na wyższym poziomie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry