Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2398248 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2398248

Odpowiedzi 3617

Madness

Madness

Użytkownicy
posty56
Propsy85
  • Użytkownicy
Nie, nie mam bugów i nie grzebałem w skryptach tylko w teksturkach a tak przy okazji co się dzieje w tym VII rozdziale, czy grasz tam bezim

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Nie, grasz tam
Spoiler
Wrzodem i gwałcisz owce

A tak serio, to pograj trochę albo daj sobie spokój, a nie spamuj, bo dzięki takim jak ty ten temat ma prawie 80 stron, z czego przydatnych jest może 5.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Up Regan : :ok:  Właśnie to od jakichś dwóch stron usiłuję im wytłumaczyć :ok:  . Przy okazji : Jak tam Panom zapie*dalanko idzie :lol:  ? Nie chodzi mi tu jak z pewnością w tej chwili większości ludzi o "podaj prace w %" tylko ilu ludzi  NAPRAWDĘ pracuje.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu

Regynild
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1503 2011-04-30, 20:32(Ostatnia zmiana: 2011-04-30, 20:34)
Doszło parę nowych osób, z nich tak ze 4 coś robią, z czego niektórzy wolniej a niektórzy szybciej. Ze starej gwardii paru coś tam kleci, ale tu na pośpiech bym nie liczył, bo już im się bardzo odechciało. A ja będę teraz sprawdzał jakość tłumaczenia tych części, które do mnie przysłano i poprawiał co trzeba.

A, Mahrid, i względem tej solucji, to może jednak weź i się wysil, poproś tych znajomych żeby ci dali ten plik, bo nawet jeśli ten temat tak czy siak będzie zaśmiecony, to przynajmniej co niektórzy sobie skorzystają a nie będą rwać włosy z głowy szukając odpowiedzi w tym szambie, jakim stał się ten temat.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@davisn
jak tak dobrze radzisz sobie z polskim, to może twoim rodakom nie przeszkadzało by grać w "profesjonalne" spolszczenie?
jeśli uważasz że dla twoich rodaków to jak dla nas "czeski film" i chcesz jednak skorygować spolszczenie by było bardziej na waszą modłę, to mam propozycję: pomóż trochę przy naszym tłumaczeniu z translatorowego na ludzkie i jeśli się przyłożysz na tyle żebyśmy to zauważyli to po ukończeniu spolszczenia profesjonalnego podzielimy się naszą tabelą, która zawiera całą naszą pracę. (wtedy będziesz potrzebował daedalus-translator, który jest darmowym programem, i kod źródłowy od dimmella na www.dimmell.clan.su wraz z błogosławieństwem)
Radzę poczekać na wyniki, gdyż po tłumaczeniu na ludzkie czeka nas przeportowanie tego na nowszą wersję skryptów, co wiąże się z parustoma nowymi wpisami. Możesz też dołączyć wraz z kolegami do naszego teamu i wtedy choć prace będą podzielone między członków to oprócz spolszczenia możemy wspólnie wydać zczeszenie, zesłowaczenie czy na co masz ochotę (jednak możesz dużo nie oczekiwać od polskiej części ekipy, bo u nich ciężko z językami, jednak trochę pomóc mogą)

@Regynild
wiem że zbierasz kawałki spolszczenia, mógłbyś wszystkie wypowiedzi na mailu na temat spolszczenia zforwardować do mnie?
poprawiasz po innych? coż to cięzka praca... jako redaktór miałeś poprawiać błędy (typu linijka nie tam gdzie trzeba) a nie nieścisłości tłumaczenia. jeśli jednak gotów jesteś przeprowadzić "głebszą redakcję" to proszę bardzo (poważnie). ja miałem zamiar zacząć poprawę nieścisłości po przejściu do fazy portowania pod Rebalance v2.1 (zmienią się wtedy numery linii w tabeli - wiąże się to z globalnym zbieraniem, ale zachowamy to co jest już przetłumaczone, będziemy musieli dopracować nowe wpisy) i byłoby to podzielone między członków teamu (łapiemy duże zakresy i robimy co jest do dorobienia, przy okazji szlifując to co już mamy)
widzę że nieźle dopracowałeś organizację - dziękuję i masz moje błogosławieństwo na dalszą pracę

@kiedy będzie i ile jest zrobione?
przypuszczalna data jest na pierwszej stronie, ale ona jest niepewna. ile mniej więcej mamy? nie podam dokładniej niż to że mamy zrobione ponad połowę i proszę tu o żadne ćwiartki i procenty nie pytać.

@jak zrobić to i to i co z tym questem?
proszę spróbować samemu, jak się nie udaje to proszę zajrzeć na pierwszą stronę, tam jest link do ruskiej solucji przetłumaczonej transaltorem, polska solucja jest podobno niedostępna, przejrzeć temat czy już było takie pytanie (na przykład za pomocą funkcji wyszukaj), dopiero gdy takie kroki nierozwieją wątpliwości możecie z czystym sercem zadać pytanie. wiedzcie że utrzymanie krótkości tego tematu i unikanie powtórzeń jest na waszą rękę, gdyż używanie niepotrzebnych pytań utrudnia znalezienie odpowiedzi na te potrzebne.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Skoro nawet Majaczek wbił na temat , to postanowiłem pochwycić się za jaja i o coś spytać. Mianowicie - Majaczek : Czy mógłbyś mi przesłać kilka tekstów nieprzetłumaczonych w ogóle oraz tych samych tylko, że o znaczeniu "translatorowym" ? Piszę to z racji, że teraz mam wolne , a naprawdę nie mam co robić. Także spolszczałem pewnego moda (dowiecie się wkrótce, jak chłopaki ukończą poradnik w pdf'ie) i szło mi to raczej dobrze. Chciałbym zobaczyć JAK BY MI TO SZŁO. Więc reasumując - jeśli mógłbyś podesłać na e mail : mahridspoland@wp.pl lub wpakować na speedyshare czy jakiś inny tracker paczkę winrara, 7zipa (obojętnie) z 5 plikami dialogów translatorowych i tymi samymi 5 dialogami tyle, że w ogóle nie przetłumaczonymi. Z pewnością czaisz o co mi biega. Poprostu chciałbym sprawdzić jak by mi to szło TERAZ, i jaką bym spod siebie jakość wypuszczał.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mahdris, odkąd czytam twoje posty, ubolewam nad twoim poziomem zaawansowania moddingu, a jednocześnie mnie bawią. Grzebanie w teksturach nie może wywołać ŻADNEGO buga, no chyba, że za bug uważasz "ziemnistą" teksturę w grze, która sie pojawia po usunięciu konkretnej tekstury. A gomanem raczej nie można usunąć tekstur a tylko je zamienić. Natomiast jeśli TYLKO przeglądał skrypty (chociaż napisał, że nie) to i tak nic nie zrobił, chyba, że usunął jakąś lininjke, a i tak nie sprawiło by to zmian bez "parsowania skryptów". A jeśli chodzi o pomoc dla niego, to nie groź mu, bo ja załatwie, że bedzie miał tą pomoc od samych tłumaczy ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Davisn

Davisn

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
@majaczek
Wierz mi, ze wiekszosc Czechow nie zrozumie 90% tego co jest napisane po polsku. Ja mieszkam na Zaolziu i chodze do jedynego polskiego gimnazjum w RC, wiec j. polski nie jest dla mnie obcy.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Z góry sorry za offtop, ale muszę coś ThorusOrc'owi wytłumaczyć (przy okazji co do  "zabawnych postów" , bo być może jak co poniektórzy staram się nie spinać dupska ,ale mniejsza), tak więc - nie wiem, czy DOCZYTAŁEŚ DOKŁADNIE MOJEGO POSTA , ale napisałem w nim , że kolega przy okazji grzebania w teksturach nieomieszkał pogrzebać również w skryptach. I nie zdziwiłoby mnie to (jest to 40% przypadków po takich zabawach) , że kolega przesunąłby linijkę, usunął ją, czy choćby zrobił najbardziej oczywistą rzecz : usunął klamrę. Wiem jak najbardziej, że z tekstur nie można wywołać buga, ale mi w przypadku tekstur chodziło o coś takiego, jak pewien człowiek zrobił filmik na youtub'a. Przedstawił on, co może spowodować zabawa teksturami (tytułu nie pamiętam ale filmik jest na BANK). Otóż WSZYŚCIUTKO MIAŁ BIAŁE (tj. bezteksturne), a nie wiem czy dobrze kojarzę, dla ZABAWY użył jednej jakiejś tam funkcji, która wyczyściła mu z tekstur każdy model. Mam nadzieję, że ci coś wyjaśniłem i unikniemy w przyszłości takich spin. Pozdrawiam.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, wcale się nie spinasz rozrzucając bluzgi i wyzwiska naokoło. To się nie nazywa spinanie, a idiotyzm i obrazy.

Tego o czym mówisz, nie da się zrobić gomanem. Jak to zrobił? Proste, pokasował wszystkie tekstury w folderach "_work" i zmienił .vdf na .vdf.disabled. Proste ;)

Natomiast jedno mnie dziwi - dla ciebie oczywistym jest fakt, że jako grzebał w teksturach to musiał też grzebać w skryptach? Tak wynika z twojego postu. On wgl nie napisał, że grzebał w skryptach, a nawet jakby grzebał TYLKO patrząc i nic nie robiąc, żadnej klamry by nie przesunął, a gdzie wgl mowa o usuwaniu?

Żeby nie robić dużego offtopu zapytam, jak wam idzie polonizacja, ile procent już jest ukończone i kiedy przewidujecie optymistyczną datę wydania?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a może byś się w końcu ThorusOrc zamknął i przestał robić offtop w tym temacie, bo Mahrids tylko napisał mu, żeby potem nie pisał, że ma jakiś problem, a tu już wszczynasz kłótnie

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak przeczytasz ostatni post majaczka, to dowiesz się, że zrobili już ponad połowę. Wnioskuję więc, że około 60% , może mniej.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wszczynam kłótni (widocznie nie wiesz, co to znaczy, skoro tak piszesz). Z Mahdrisem kulturalnie wymieniamy się zdaniami i opiniami, jak dotąd nie poleciały żadne wyzwiska w jego ani moją stronę, więc wszystko idzie po dobrej stronie ;) Więc... nie wtrącaj się i mnie nie uciszaj ;) Bo tak jak się odzywasz, to możesz się odzywać do kolegów :)

To dobrze, niech pracę idą jak najlepiej. Chętnie bym pomógł, ale nie znam niestety rosyjskiego, ani nie mam czcionki rosyjskiej (tu wystarczy tylko ściągnąć, ale najzwyczajniej w świecie jestem leniem i mi się nie chcę).

KOMPUTER:
Spoiler

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Nie jest konieczna znajomość jęz. rosyjskiego. Poradziłbyś sobie bez niej...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możliwe. Gdy będę już miał nowego kompa, chętnie spróbuję wam pomóc, bo na tym co mam to mi się tnie Gothic 2, więc wiecie...

A tak pytanie z innej beczki (troche podsyciła mnie rozmowa na GG z Robertem do zadania tego pytania):

co dodaje (mniej więcej) ta nowa wersja Rebelance?

KOMPUTER:
Spoiler

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mi się tnie nawet Gothic jedynka, a pomagam w tłumaczeniu. Tu chodzi o włączenie notatnika i translatora oraz należy myśleć. :)

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nawet byście nie chcieli wiedzieć na jakim sprzęcie odpalałem G2NK.Aż wstyd przyznać.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie chodzi mi o samego Gothica. Jak pisałem już z Robertem na gg... nie, jednak powtórze co z nim pisałem.

Nie zamierzam tłumaczyć moda, w którego nawet nie zagram i na żywo nie zobacze swoich efektów.

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Thorus - nie wiesz może, skąd mogę nabyć jakąś ruską czcionkę ? Sprawdzałem te w guglach, ale jakoś słabo mi idzie szukanie. Jeśli mógłbyś coś skołować będę bardzo zobowiązany - najlepiej normalnego Ariala. Pozdrawiam.

0 użytkowników
Do góry