Gothic - sens moddinu gry w roku 2011 107751 322

O temacie

Autor

Zaczęty 17.02.2010 roku

Wyświetleń 107751

Odpowiedzi 322

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
dobra ale porównaj sobie rok wydania np. gothic 1 z M&B. jeśli by miało być po równo to przeciw twojemu moddingu M&B trzeba by było moddować Gothic 3, a on ma wdg. mnie lepszą o wiele grafike.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Rybopiotr nie masz tu szans jest tu z byt wielu miłośników gothica np. JA masz takie same szanse jak ja bym wpadł na forum m&b i tam nawracał ludzi na gothica. Gothic jest, był grą przełomową i nic nie będzie tak zajefajne jak on

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ale za to jakie ma możliwości modding Gothica 3.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Gothic jest, był grą przełomową i nic nie będzie tak zajefajne jak on
[/size][/font]
znowu się zaczyna
Co do oryginalności to chodzi minie o realia tylko o samą rozgrywkę.

forma rozgrywki też zależy od moddera

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie wiem czy się Zoom rozumiemy.
Co wam się nie podoba w tej grafice : http://img651.imageshack.us/img651/2487/mountblade.jpg
Co do dzieł gutkafiutka chodziło mi o jego mod.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
- jeżeli chcesz tylko pozmieniać pierdoły to wystarczą ci edytory bez żadnego bawienia się w skryptach
Tutaj zrozumiałem jakoby edytory były "gorsze". I się z tym nie zgodzę. Im więcej możliwości w jednej aplikacji bez znajomości dodatkowych zagadnień (vide programowanie) tym IMO lepiej.

Zresztą mówiłem już wiele razy - Flowgraphy na CryEngine to cudo.

Co wam się nie podoba w tej grafice
Koleś po lewej.

- łatwość modowania
w czym to się przejawia? Masz tam coś takiego jak play-game w edytorze?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wcześniej eto i warka ci powiedzieli, dlaczego M&B jest gorsze od gothica, a twój screen tylko to udowadnia
5600 modów, e myślę, że do gothica jest troszkę więcej

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
e myślę, że do gothica jest znacznie mniej

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
masz takie same szanse jak ja bym wpadł na forum m&b i tam nawracał ludzi na gothica

Jak się zjedzie troszkę na dół, to jest tam taki dział "modding innych gier".
Taka rada, edku.

Ja sam nie mam nic przeciwko M&B, ale moddowac mam zamiar Goticzka.
Dlaczego?
Nie będę kupował gry tylko dla moddingu, a do samego M&B mnie nie ciągnie.
Za samym Goticzkiem, też nie szaleję, BTW.
Ale jest bardzo prosty i to jest jego zaleta.

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Pierdoły w sensie że tylko nowe itemy, jednostki itp.
M&B ma takie fajne "cuś" dzięki czemu do edycji scen wystarczy nadusić ctrl + e i możemy dodawać, przestawiać rzeczy, modelować teren, "malować" go, tworzyć Al Mesh.

Pozatym do obsługi MS (tam są skrypty i tym podobne) są programy jednak ja z nich nie korzystam więc ich nie oceniam.
Chyba kilka z nich opiszę w stosownym miejscu.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
wcześniej eto i warka ci powiedzieli, dlaczego M&B jest gorsze od gothica
O ile mi się dobrze wydaje nigdzie nie mówiłem że m&b jest gorsze od gothica.

5600 modów, e myślę, że do gothica jest troszkę więcej
Nie sądzę, aby do gothica było choćby 1000 modów, a co dopiero więcej.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Fahren, wejdź na talewords.com i ściągnij sobie wersje trial M&B za darmo. Jest jak pełna wersja tylko że do 8 poziomu.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Wiesz wogóle co to shadery?

Wiem, a czy Ty wiesz - mości geniuszu - że w 99#msg135063 nie było mowy o shaderach, nawet w Gothiku, więc skąd przyszedł Ci tak idiotyczny pomysł by zadać tak głupie pytanie o shaderach w Gothiku.

Rybopiotr nie masz tu szans jest tu z byt wielu miłośników gothica np. JA masz takie same szanse jak ja bym wpadł na forum m&b i tam nawracał ludzi na gothica. Gothic jest, był grą przełomową i nic nie będzie tak zajefajne jak on

Pathetic.

Комиссар RBT

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt

damdan
Labirynt

Gothic - sens moddinu gry w roku 2011
#253 2011-02-02, 21:35(Ostatnia zmiana: 2011-02-02, 21:36)
Gothic jest, był grą przełomową i nic nie będzie tak zajefajne jak on
Ależ oczywiście
Gier do moddingu jest pełno choćby gra bodajże z 2003 I.G.I. 2 CS , tylko szkoda że nikt się nią nie interesuje ( oczywiście są wyjątki ) , pewnie dlatego że gothic jest najlepszą grą na świecie  :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O ile mi się dobrze wydaje nigdzie nie mówiłem że m&b jest gorsze od gothica.
racja sorry

Nie sądzę, aby do gothica było choćby 1000 modów, a co dopiero więcej.
myślę że będzie ponieważ sami polacy mają sporo modów (choćby mini), a pomyśl o WOGu i innych serwisach np. rosyjskich i niemieckich

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

PanAragorn

PanAragorn

Użytkownicy
posty21
Propsy7
  • Użytkownicy
Wątpię,że jest ich chociaż 1000-mody na owych stronach często się powielają,ale może i masz rację.A co do sensu modowania Gothica.Niekórzy czekając na modyfikacje typu Czas Zapłaty czy Dzieje Khorinis,nie usuwają starego Gothica ze swoich komputerów,a z nudów robią mody dla innych,którzy też czekają,żeby im to czekanie umilić.Drugi powód to tak zwana machinima-czyli filmy w grach-w Polsce kręcą najwięcej w Gothicu i chcąc,żeby filmy były bardziej urozmaicone ludzie robią dla siebie i innych mody dodające lokacje itp.
Poza tym oczywiście sentyment i klimat.Moim zdaniem Gothic tak samo jak Planescape:Torment czy Baldur's Gate zasługuje na miano klasyka.Tyle w tym temacie.

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
5600 modów
tyle mogło być modów które nie wypaliły

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Rybopiotr wiesz co mi sie niepodoba na tym screenie? jakaś taka sztuczność. ten kolo w niebieskim "niewiadomoczym" wygląda jak lalka. tekstura podłoża też nieimponuje... ogólnie wygląda to jak teatr marionetek. gothic ma w sobie coś takiego że wczuwamy sie w niego i zrzywamy się z postaciami !

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Rybopiotr  wiesz co mi sie niepodoba na tym screenie? jakaś taka sztuczność. ten  kolo w niebieskim "niewiadomoczym" wygląda jak lalka. tekstura podłoża  też nieimponuje... ogólnie wygląda to jak teatr marionetek. gothic ma w  sobie coś takiego że wczuwamy sie w niego i zrzywamy się z postaciami !

Tak, szczególnie jak patrzymy na te kwadratowe łby z chujową teksturą. Dzieci gothica to nadal dzieci Gothica. Ich nie przekonasz, że M&B jest po prostu lepszy do moddowania. Dalej będą brnąć w to gówno, zniżać się chyba do najniższego poziomu - bo jak to inaczej nazwać.
M&B ma wszystko czego gothic nie ma i nawet po wielu staraniach mieć nie będzie.
Mount&Blade jest po prostu lepszy do moddowania, sprawniejszy, #msg135179nowszy#msg135179 (o ile można tak to ująć), grywalność też ma niezłą (wystarczy spojrzeć na multiplayer Warbanda).
Możecie teraz mnie zbluzgać (bo to wkońcu górne forum), ale mam po prostu dość waszych dociekań co jest lepsze, czy spacer to zajebisty program, czy córka rybaka xardas zrobił jeżdżenie na świni czy coś. Po prostu mam to już głęboko w dupie.
Podsumowując: Gothic to największy syf, nawet jak będziesz siedział w nim nie wiem ile lat, gówno się nauczysz i to w każdej dziedzinie, czy to 3d, czy do #msg135179lvl design#msg135179 (ta w gothicu :lol2: ), czy jeżeli chodzi o tekstury. Jeżeli chcesz moddować to bierz się za jakieś sandboxy, a nie skansen. Poustawianie kilka vobów na krzyż i nazywanie tego  lvl designowaniem lub narzucenie zdjęcia jako teksture i wrzucenie czegoś takiego na targowisko w stylu  "TAK TERAZ TO WYGLĄDA ZAJEBIŚCIE, WŁAŚNIE SKOŃCZYŁEM MOJOM TEKZTURE, PROSZE O OCENY!" i chwalenie się tym na forum czy coś to jest największa głupota jaką możecie zrobić.
Gothic może i miał klimat, ale jak grało się w niego za łebka, jak jeszcze komputery nie były tak popularne, a zamiast nołlajfić cały dzień chodziło się grać w piłke na bloki albo napierdalało w Contre z kumplami. Gothic to syf i nie rozumiem dlaczego ludzie nadal go moddują.
I tak moje słowa są gówno warte bo oni i tak będą robić swoje :ok:  
Na forum ten temat był już tyle razy poruszany, że żal. Mimo to ci ludzie chyba nie umieją czytać.

Małe sprostowanie - Xardas nie robił jazdy na świni tylko na parówce :ok:  Mimo iż świnia to mięso z parówkami ma mało wspólnego

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Noo... Czekamy na dissa :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry