Problem z kowalem 2029 6

O temacie

Autor Treplozoid

Zaczęty 10.02.2010 roku

Wyświetleń 2029

Odpowiedzi 6

Treplozoid

Treplozoid

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam
Tworząc kowala do mojego nowego obozu napotkał mnie problem. Wpisując rutynę do tejże postaci, zauważyłem, że postać nie wykonuje czynności według dziennej rutyny. Na początku wszystko jest dobrze czyli jest przy palenisku ale gdy ma przejść do następnej czynności czyli kucie na kowadle, postać zatrzymuje się i stoi bez ruchu. Rutynę skopiowałem od kowala Stone'a, zmieniłem tylko nazwę waypointa, którego wstawiłem blisko paleniska. Bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A połączyłeś waypointy?

Treplozoid

Treplozoid

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Ehmmmm to znaczy?

nikotynos

nikotynos

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Tutaj ma tutorial:
http://themodders.org/index.php?showtopic=46
w 6. punkcie jest łączenie waypointu.

Treplozoid

Treplozoid

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Poradziłem sobie z tym przybliżając do siebie kowadło, palenisko i osełkę ale mam kolejny problem - Jak mam zrobić żeby npc usiadł na określonej ławce i w określonym kierunku. Do tej pory nie udawało mi się tego zrobić, gdyż było to losowe - siadał na innych ławkach. Nazwa rutyny to TA_SitAround.
Pozdrawiam

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Poszukaj w tutkach dotyczących Spacera. Jak dobrze pamiętam to trzeba jakieś strzałki ustawić w odpowiednim kierunku.

DDark
  • Gość

DDark
Gość

Problem z kowalem
#6 2010-02-10, 21:09(Ostatnia zmiana: 2010-02-10, 21:11)
Otwierasz spacera i do karzdego np kowadła, ławki dostawiasz waypoint w określonym kierunku łączysz waypointy zapisujesz i w rutynie podajesz nazwę tego waypointa którego ustawiłeś przy ławce np  i wszystko powinno działać

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry