Kilka pytanek, spacer, GoMan 1993 5

O temacie

Autor Ivenius

Zaczęty 16.01.2010 roku

Wyświetleń 1993

Odpowiedzi 5

Ivenius

Ivenius

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam,
Pierwsze pytanie które mnie dręczy od rana :P  - Jak chcę zmienić teksturę twarzy np. Xardasa, to skąd mam znać nazwę tej struktury? Można się tego jakoś w grze dowiedzieć?
I co do Spacera, jak otworzyć świat? Przejrzałem wszystkie pliki w folderze z gothiciem, i jedyne pliki z nazwą world są w folderze z muzyką...Co jest nie tak?

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Kilka pytanek, spacer, GoMan
#1 2010-01-16, 13:38(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 13:40)
jedyne pliki z nazwą world są w folderze z muzyką
Ja miałem coś podobnego. W folderze Meshes nie miałem nic :o  (Po zainstalowaniu G2MDK tak się stało bo wcześniej nie miałem żadnego folderu :P )
I co do Spacera, jak otworzyć świat?
Jeśli zrobiłeś swój świat w programie i zapisałeś go w 3ds to otwierasz go normalnie: Otwórz mesh wybierasz świat, i kompiluj światło i powinien ci się pokazać :P  A jeśli chcesz zedytować już istniejący to musisz: Otwórz zen szukasz folderu "NewWorld" I tam powinno być Newworld.zen :)

PS: Jeśli nie masz takiego folderu, ściągnij sobie G2MDK ;]

Life Is Brutal....

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

#2 2010-01-16, 14:14(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 14:26)
Witam,
Pierwsze pytanie które mnie dręczy od rana :P  - Jak chcę zmienić teksturę twarzy np. Xardasa, to skąd mam znać nazwę tej
Spoiler
struktury
? Można się tego jakoś w grze dowiedzieć?
I co do Spacera, jak otworzyć świat? Przejrzałem wszystkie pliki w folderze z gothiciem, i jedyne pliki z nazwą world są w folderze z muzyką...Co jest nie tak?

Nie struktury tylko textury i nie dowiesz się w grze o jej nazwie.Musisz poszukac w textures.vdf,niestety.

Ivenius

Ivenius

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy

Ivenius

#3 2010-01-16, 21:07(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 22:59)
Nie struktury tylko textury
Taa, pomyłka :P

Zainstalowałem G2MDK i jest plik nareszcie :P  Dzięki za pomoc.

Wpakowałem Vobbildera i Spacera do folderu z grą i wszystko się schrzaniło. Postawiłem jakąś latarnię po środku Khorinis, włączam grę, a tu gra jest po niemiecku i tekstury lekko zwalone (np. zamiast paska wczytywania jkaś cegła jest). Chyba trzeba będzie wszystko przeinstalować ;)

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Ehh, ty musisz wpakować Spacera do folderu System. Jeśli takowego nie masz to musisz pobrać playerkita i zainstalować :P

Life Is Brutal....

Ivenius

Ivenius

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy

Ivenius

#5 2010-01-17, 10:28(Ostatnia zmiana: 2010-01-17, 10:38)
System mam na szczęście :P  Już jest w porządku, dzięki za pomoc :P

Jeszcze tylko jedno drobne pytanie, otwieram NewWorld.zen i dodaje jakiś obiekt. Potem otwieram grę, a tego obiektu w niej nie ma. Może dlatego, że u mnie nie było opcji STOP w tej trzeciej zakładce w oknie objects. Coś przeoczyłem?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry