spacer-problem z zenami i 3dsami 2283 5

O temacie

Autor Pawciow

Zaczęty 15.01.2010 roku

Wyświetleń 2283

Odpowiedzi 5

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

spacer-problem z zenami i 3dsami
2010-01-16, 00:11(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 00:17)
otóż tak, zrobiłem przykładowy świat na podstawie tutorialu grupy Poziomkaz na yt i zapisuję w 3ds maxie i exportuję plik za pomocą plugina kerrax importer/exporter ;potem otwieram spacera wczytuję 3dsa, kompiluję świat i światło i co? nic, widzę tylko niebo i chmury- żadnych połaci, terenów-kompletnie nic ; przy próbie wczytania zena np. NEWWORLD.zen (po uprzednim wypakowaniu plików z worlds.vdf gothicvdfsem) wczytuję zena i mam to samo-niebo i chmury nie widać terenu w ogóle...ktoś miał taki problem?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Może spróbuj poruszać strzałkami, poobracać się?

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Ale obracaniem się i poruszaniem, raczej nie uda się znaleźć zbyt wiele. Spróbuj w maxie świat przesunąć w którąś stronę (dobrze by było w dół) i  wtedy wczytać jeszcze raz do spacera.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
właśnie strzałkami tylko obrócić się dookoła mogę(a w dół ani w górę nie mogę coś ;/), a jak ustawię kąt widzenia kamery w dół to nic nie widać, tylko dalej niebo jest ; jak obrócić się? ; spróbuję przesunąć świat w doł i zobaczymy; ale jak to wyjaśnić, że świata gothicowego też nie ma, gdy wczytuję? to co on też powinien być obniżony w dół?jak? nie wydaje mi się

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
No masz rację, to nie wina twojego świata tylko może masz coś ze Spacerem jak nawet Gothicowego świata nie widzisz... :P  Może reinstall spacera ?

Life Is Brutal....

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
i tak miałem zamiar, bo robię to na kopii gothica na innej partycji bo na właściwej nie działa mi nic już, zobaczymy czy to coś da

przeinstalowałem gothica skipiowałem an nowo spacera i jest dalej to samo ;/

aha wybieram z menu świat i informacje to jest napisane, że jest 0 vobow i 0 waypointów ;/ dziwne

a gmdk w wersji pełnej nie musi być zainstalowane? bo na tamtej kopii miałem w wersji lite(bez animacji, meshów itp.)

problem rozwiązany- nie miałem folderu _work\data\worlds i plików w nim :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry