Witajcie ponownie,
Otóż potrzebuję stworzyć w Gothicu unikalnego Orka, innego od innych. Już wyjaśniam:
-Chodzi o orka na modelu 3d Orka Elity; tyle tylko, że z innymi teksturami nóg, rąk, torsu i twarzy. Zabrałem się wczoraj za coś takiego, ale w skrypcie MST_OrcElite (_work/data/scripts/content/story/npc/orc) można zamienić tylko teksturę torsu i twarzy. Sami zobaczcie:
//**************
// Visuals
//**************
func void B_SetVisuals_OrcElite()
{
Mdl_SetVisual (self, "Orc.mds");
// Body-Mesh Body-Tex Skin-Color Head-MMS Head-Tex Teeth-Tex ARMOR
Mdl_SetVisualBody (self, "Orc_BodyElite", DEFAULT, DEFAULT, "Orc_HeadWarrior", DEFAULT, DEFAULT, -1);
};
W "Orc_BodyElite" zapewne mam wpisać nazwę tekstury torsu (oczywiście najpierw wkleiłem wszystkie cztery w formacie .TEX do folderu _work/data/textures/_compiled), czyli przykładowo zamiast "Orc_BodyElite", "orkcialo", bo tak nazywa się tekstura torsu. Podobnie z "Orc_HeadWarrior" - zmiana na "orkglowa". I zapewne potem w Gothicu dla tegoż orka, tekstura nóg i rąk byłaby niezmieniona.
Czy mógłby ktoś od początku do końca, krok po kroku, wytłumaczyć co mam zrobić, żebym w grze oprócz zwykłego orka elity, mógł wbić kod na mojego orka, na 3d modelu elity, ale z moimi teksturami? Bo później chciałbym jeszcze nowego orka wojownika i szamana - ale jeśli będę umieć jednego, to myślę, że i z nimi sobie poradzę ^_^ Chodzi nawet o jakąś radę, wskazówkę.
I jeszcze coś.
Odkąd zacząłem robić drobne szacher-macher w Gothicu, po wklepaniu Marvina i używaniu K+F8 do szybszego poruszania się, gra się czasem zacina - ale tak, że można z niej wyjść tylko poprzez świętą trójcę Alt, Ctrl i Del, następnie Menedżera zadań. Boję się, że im więcej zmienię w grze, tym częściej się będzie tak zacinać. A już wkrótce potrzebować będę używania K i F8 nieco częściej.
Dlaczego tak się dzieje, no i oczywiście - czy tak jest u każdego?