Hellion 8696 29

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 29.11.2009 roku

Wyświetleń 8696

Odpowiedzi 29

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Projekt ekipy z Bydgoszczy, współtwórców wieśmana i two worlds, akcja będzie się rozgrywać wokół inkwizycji (13 wiek). Nazywamy się Godric z Glastonbury i z znajomością magii, nabytej w klasztorze Dominikanów i umiejętnej walce kosą siekamy wszelakie bestyje.
Co do mechaniki, ma to być fps, obstawiam na podobieństwo do Shade z 2003.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
całkiem fajne te rendery

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dwa piersze screeny z jakiegoś powodu przypominają mi Assassins Creeda

Nazywamy się Godric z Glastonbury i z znajomością magii, nabytej w klasztorze Dominikanów
Nie lepiej u Benedyktynów? Świeży zakon może nie mieć tak ociekającej zajebistością magii jak te starsze.

Kazzmir
  • Gość
taka dobra grafika się marnuje.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
?

Kazzmir
  • Gość
bo z zapowiedzi o fabule wynika że będzie napakowana od magii i różnego dziwacznego dziadostwa. podejrzewam że wyjdzie coś w stylu painkillera + rozbudowana fabuła.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Hellion
#6 2009-11-30, 20:53(Ostatnia zmiana: 2009-11-30, 20:53)
Podzielam zdanie Kazzmira, gra wygląda ładnie ale ta magia odpycha. Po tak wielkiej ilosci gier w których magia znalazła miejsce przestała ona już być interesująca dla sporej części graczy.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Mówcie sobie, co chcecie. Ja tam lubię takie magiczne i do bólu przeładowane kretoświniokolczastymiogarami.

To są statyczne rendery, czy screeny jakoś tam powiązane z grą?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Z tego co wiem problemem może być nie brak kasy tylko dobry gameplay. Ale być może ściągnął mastera spoza PL, żeby wycisnął z helliona ile się da. Co nie musi oznaczać, że sobie z tym nie radzą, ale nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

Poza tym to też dobry przykład na to, że można znaleźć niezłego inwestora spoza branży i robić grę pod własne dyktando.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówcie sobie, co chcecie. Ja tam lubię takie magiczne i do bólu przeładowane kretoświniokolczastymiogarami.

To są statyczne rendery, czy screeny jakoś tam powiązane z grą?
ponoć screeny

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Hellion
#10 2009-11-30, 21:33(Ostatnia zmiana: 2009-11-30, 21:38)
nadal uważam że z masterami czy bez, jak ktoś nie wpadnie na alternatywę dla magii która dominuje w tej postaci jak teraz, gry będą się nadal podobać, ale wielu graczy zacznie poprostu mieć dość. a o co chodzi? strach przed nowym, strach przed eksperymentem, boją się ci wszyscy decydenci nawet ci co mają kasę i są niezależni, że gra zostanie olala. ale na jakiej podstawie tak sądzą, to pozostanie pewnie jeszcze długo tajemnicą. i nie mówię że alternatywą powinien być brak magii.

ponoć screeny

zdecydowanie wyglądają jak gameplay.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jesteś jeszcze młody. Musisz się jeszcze wielu rzeczy nauczyć ^_^

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Dokładnie takie same refleksje dzisiaj miałem, że magia w schemacie "Jestem czarodziejem, wieloletnie studia w męskim klasztorze dały mi magiczną moc (i piekący odbyt) na tyle dużą, że mam 300 many, walę z fireballi i mogę cię nauczyć tego w pięć sekund jeśli masz PD i złoto." już mi się przejadła. Jak na razie moim ulubionym uniwersum nadprzyrodzonych zdolności jest Dragon Ball, jego KI wypełniające każdą jedną rzecz na świecie i tylko treningi fizyczne zdolne są ją zwiększyć i umożliwić jej kontrolowanie. Tak się w to zajebiście wciągnąłem, że czasami się łapię na skupianiu się na swojej ręce i napinaniu mięśni. Jak rozpierdole niechcący kompa takim Makkankonsapo czy innym Final Flash to was o tym powiadomię.  ^_^

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Hellion
#13 2009-12-01, 10:15(Ostatnia zmiana: 2009-12-01, 10:15)
nadal uważam że z masterami czy bez, jak ktoś nie wpadnie na alternatywę dla magii która dominuje w tej postaci jak teraz, gry będą się nadal podobać, ale wielu graczy zacznie poprostu mieć dość. a o co chodzi? strach przed nowym, strach przed eksperymentem, boją się ci wszyscy decydenci nawet ci co mają kasę i są niezależni, że gra zostanie olala. ale na jakiej podstawie tak sądzą, to pozostanie pewnie jeszcze długo tajemnicą. i nie mówię że alternatywą powinien być brak magii.
Hmm, czym jest "twoja magia"? Jakiej magii byś chciał?

W Hellionie magia ma być trochę inna, ale zobaczymy wkrótce: http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86580,73...zie_glosno.html

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Hellion
#14 2009-12-01, 11:14(Ostatnia zmiana: 2009-12-01, 11:19)
jak będziesz chciał zabijać takie potwory, jak nie magią?
http://bi.gazeta.pl/im/0/7316/z7316360X.jpg

pomijam to że nazwali to egzorcyzmami, ale do czego to się będzie sprowadzać, do jakiejś inkantancji powiedzonek w stylu "a kysz szatanie kurdemanie" pare razy mieczem po grzebiecie, kopa w dupsko i tyle? nie chcę spekulować, ale szykuje się normalne levelowanie pseudo egzorcyzmów które będą pewnie wizualizowane jak fireballe czy coś w ten deseń. abstrahując od punktu odniesienia :lol2:  o ile wierzyć w egzorcyzmy to stykamy się wtedy z pomiotem szatana którym jakoś trzeba wypędzić, jak nie siłą to modlitwą, jeżeli modlitwę zamienią na to co wymieniłem wyżej to już nie będą to egzorcyzmy, ale standardowa magia do zabijania potworzydeł. ale to tylko spekulacje.

mimo tego wybrali sobie naprawdę ciekawy temat, i jak nie schrzania fabuły to będzie bardzo fajna gra, pomimo jak zawsze subiektywnych dla graczy pomyłek.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Hellion
#15 2009-12-01, 14:11(Ostatnia zmiana: 2009-12-01, 14:13)
Jezu proste nie podoba Ci się magia nie graj po temacie : P a nie każdy stęka czy lubi magie czy nie ; p

Dużo stękacie i nic nie robicie ; )

Kazzmir
  • Gość
Dużo stękacie i nic nie robicie ; )

widzisz jakie to wkurwiające jak sam marudzisz  :lol2:  
ja robię.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
ja robię.
Zaklinam Cię, niech słowa, które tu wypowiadasz, zobligują Cię do wypierniczenia ze swojej prezentacji tej "drugiej wersji"! :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zaklinam Cię, niech słowa, które tu wypowiadasz, zobligują Cię do wypierniczenia ze swojej prezentacji tej "drugiej wersji"! biggrin.gif

Podbijam. Druga wersja jest zła mimo, że jej wtedy jak i do tej pory nie przeczytałem :lol2:

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Hellion
#19 2009-12-01, 15:47(Ostatnia zmiana: 2009-12-01, 15:49)
"drugiej wersji"

druga wersja jest bezpieczna bo opiera się na tym w co w wtedy wierzyli, natomiast magia w sensie fireballi jest bzdurą i nieprawdą. jaka szkoda że tak mało w tobie wiary w zdrowy słowiański rozsądek  :lol2:  nie rozumiesz różnicy pomiędzy pokazaniem czegoś a zastosowaniem. szczególnie ostatni cytat dobrze pokazuje czym była magia, dla tych którzy w nią nie wierzyli i z niej kpili i jeszcze zdawali sobie z tego sprawę co się dzieje.

"...prochy do podkurzania, np. z białego kadzidła i soku hanyźowego, czyszczący macicę albo z bylicy, jakim kadząc oddala djabelstwo z domu. Miał aptekarz gotowe rozliczne amulety, jakie u nas nazywano manolkami..."

"krzyżacy jeszcze po 300 latach, mieli w swym państwie wśród poddanych pogan, którzy nawet w 1520r składali w sambii ofiary bogom staropruskim za zgodą wielkiego mistrza Zakonu"

"wg de Wala wielu krzyżaków interesowało się alchemią i czarną magią, źródła notują austriackiego podróżnika Leonarda von Mailberg, który w poszukiwaniu mistrzów wiedzy alchemicznej dotarł do polski w 1394r"

o przybywających osadnikach niemieckich na ziemie polskie:

"natomiast wnikały z przybyszami zachodnimi mnogie żywioły odurzenia umysłowego, zarody zabobonów. jednym z najszkodliwszych stała się później wiara w astrologię, gusła, czary i czarownice, przeszła ta nieszczęsna nauka stamtąd do polski i nanieciła w niej następnymi czasy tyle stosów płomiennych. również szkodliwym wpływem groziło z zachodu spokrewnione z wiarą w magię i astrologię zamiłowanie w sumbolach, godłach, obrzędach mistycznych, zjawiskach nadprzyrodzonych. tylko właściwa plemieniu słowiańskiemu trzeźwość i naiwność umysłu potrafiła to sprawić, iż bałwochwalstwo symbolów i cereminij tajemniczych nie zapuściło dość głęboko swoich niemieckich korzeni w gruncie polskim. wynikały jednak z napływu podobnych zabobonów teutońskich drażliwe niekiedy zajścia, w których mniemani cywilizatorowie zachodu odbierali nieraz cierpką naukę od swoich uczniów"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry