Jak pewnie wiadomo, zlot BIT/tM nie wypalił
Gadałem z Shergarem i jednak fajnie by było takowy zlot zorganizować, teraz nie zamknięty dla powiedzmy wybranych osób, lecz dla ludzi którzy po prostu chcą jechać(ale mimo wszystko już trochę na forum są, by jechali nowi, nie ma sensu)
Lokalizacja, najlepiej by było to klimatyczne miejsce, w klimatach średniowiecza, byłem kilka razy na zamku w Gniewie i jest tam co najmniej zaczepiście, można wynająć sale z łóżkami piętrowymi w samym zamku(w tym momencie nie wiem jakie są koszta, ale pewnie wychodzi z 20-30 zł za osobę per doba.
Ja sam mógłbym załatwić takie rzeczy jak jakieś walki na szable, miecze, strzelanie z łuku itp. oczywiście to jest kwestia kasy
dodatkowo można by porobić np. oficjalne koszulki zlotu i forum, jakieś wisiorki, długopisy i inne pierdoły
Data zlotu jeszcze dokładnie nieustalona, ale najlepiej po imprezie historycznej vivat vasa, mógłbym wtedy ludzi pościągać
Kwestia jest taka że szłoby zorganizować nocleg na dwa dni za powiedzmy 60 zł i to byłby minimalny koszt i w zależności od tego czy byście chcieli to można by załatwić jakieś pokazy, nauka szermierki i inne(tu nie mam bladego pojęcia jakie byłyby koszta) + te koszulki(20-30 zł) i inne pierdoły, z jedzeniem byłby problem tam załatwić jako dokwaterowanie, ale jest tam w pobliżu restauracja podzamkowa(Marysieńka) a trochę głębiej w mieście jest na prawdę przyzwoita pizzeria.
Ogólnie pewnie dla niejednej osoby byłby to bardzo fajny wyjazd w wakacje oraz bardzo ciekawy, ze względu na miejsce oraz ludzi :roll: byłaby to także super impreza integracyjna, dobra zabawa, trochę picia i inne
Tylko pytanie, czy w ogóle byliby chętni na takie coś(uwzględniając że max koszt to 200 zł[nocleg, pokazy, jakieś warsztaty z walki i inne, koszulki upominki itp. itd.] ) ? Musielibyśmy uzbierać co najmniej 30-40 osób by pokazy oraz koszulki były opłacalne, opłaty(po wstępnym zadeklarowaniu się danej ilości osób oraz wstępnym wyliczeniu kosztów) musiałyby być co najmniej dwa miechy wprzód, a to głównie ze względu na rezerwację miejsc i zaliczkę...
Oraz musiałbym znaleźć kogoś kto pomógłby mi to zorganizować.
Podkreślam że wszystko co opisałem to w tym momencie właściwie tylko
luźne myśli, wszystko może się zmienić i w ogóle.
PS: Transport jest względnie prosty, nawet z Krakowa jedzie bezpośredni pociąg do Tczewa, a z Tczewa można przebyć busem albo autobusem do Gniewu...
PS2: Prosiłbym by w tym topicu nie było spamu i postów na dwa słowa, a czemu? a temu żeby coś ustalić i później móc szybko przeglądać posty...