Vallheru 13300 17

O temacie

Autor erifbar

Zaczęty 17.02.2008 roku

Wyświetleń 13300

Odpowiedzi 17

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Vallheru jest silnikiem gry internetowej (via www, czy jakoś tak :)  ) tzn. przez przeglądarkę internetową coś takiego jak plemiona ;]  .

http://downloads.sourceforge.net/vallheru/...mp;big_mirror=0  <--Vallheru

http://cgvia.pl/viewtopic.php?t=19 <------ Jak zainstalowac?? :P  

To chyba wszystko....

no comment -_-

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Ojoj - daleko Vallheru do plemion :)  Miałem kiedyś z kumplem grę na Vallheru, jednak było za mało graczy więc zamknęliśmy możliwość grania xD Obecnie najlepiej rozwinięta fabularystycznie i graficznie gra na Vallheru to chyba Mystical Warrior

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Vallheru to syf taki, że aż żal :)  Nie chcę nikogo obrażać, ale bawią się nim najczęściej 10-latki, które po wstawieniu tego na serwer cieszą się, że "mają swoją super grę" jeżeli zaczynać to owszem i dobry sposób, ale na dłuższą metę nic z tym nie da rady zrobić. Ani to elastyczne do przerabiania, ani dobre jako szkielet czegoś całkiem nowego.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To jak zrobić dobrą grę w przeglądarce?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Napisać własny engine.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
http://cgvia.pl/

To jakieś forum o tych grach w przeglądarkach. Są też darmowe silniki do ściągnięcia.

http://cgvia.pl/viewforum.php?f=75&sid...dda448d6615d2b1
A tu Plemiona...

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Ja tam średnio lubię robić gry via przeglądarka. Ale muszę przyznać że Vallheru mi się bardzo wygodnie edytowało... Co prawda niektóre rzeczy ciężko było znaleźć ale jakoś sobie człowiek radził :P

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Heh, napewno nie dla 10latków, (drobna przesada :P )  Silnik jest miły w obsłudze, jak się go podedytuje
może cieszyć oko :D

no comment -_-

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Edycja... W końcu przychodzą ograniczenia, których nie idzie przełamać, a jak już się da, to prościej byłoby napisać własny silnik. Też się kiedyś bawiłem w tym i żałuję...

Co do tych 10-latków to serio... Znam głównie takich którzy się w tym bawią...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A może zrobimy taką gierkę w przeglądarce w klimatach themodders.org?

Np. jak jest jakaś praca, czy cuś, to zamiast do pracy idziemy pomoddować, umiejętności to 2D, 3D, Spacer, Skrypty itp. :P .

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: dekster17 link=topic=752.msg5549#msg5549 date=Feb 18 2008, 20:43\'
A może zrobimy taką gierkę w przeglądarce w klimatach themodders.org?

Np. jak jest jakaś praca, czy cuś, to zamiast do pracy idziemy pomoddować, umiejętności to 2D, 3D, Spacer, Skrypty itp. :D .
Zrób to zagram  :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja się na tym nie znam. Mogę dawać pomysły i coś w grafice pomagać :P .

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
xD - Dekster tak to by każdy chciał :D  Coś mi się nie widzi zrobienie gry via przeglądarka o tytule TheModders. Co byś w takiej grze niby robił?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Moddował, chodził do tawerny, poprawiał umiejętności modderskie :D .

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
W sumie taką grę byłoby zrobić łatwo. Jak wiadomo, wiele osób by się tym nie zainteresowało, więc własnego silnika nie warto pisać, a userzy theModders by przeboleli to Vallheru :)  Może nawet się za to zajmę, ale na razie mam mało czasu.

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Heh, via www w klimacie Gothica, o taaaaak. Chyba się tym zajme jak zakoncze projekt GTQ ...
(co do Vallheru, to sie nienadaje trzeba napisac silnik od nowa  :D  )

no comment -_-

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Modowanie Gothica, nie w klimacie Gothica. (jest już gra via www ze świata Gothic 2)

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Vallheru zajmowałem się jakieś 4 lata temu. Obecnie uważam że to nic dobrego. Wystarczy popatrzeć na najpopularniejsze gry przeglądarkowe. W dużym stopniu esencją jest prostota i intuicyjne, proste gui. Vallheru jest niepotrzebnie rozbudowane a całość ocieka sztampowymi realiami fantasty.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry