kim jest typowy gracz... 20323 42

O temacie

Autor

Zaczęty 8.10.2009 roku

Wyświetleń 20323

Odpowiedzi 42

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
a teraz drugie pytanie, co sądzicie konkretnie o połączeniu gry w realiach historycznych, z konkretnym wątkiem wpelcionym w prawdziwe wydażenia z czasów wojny z krzyżakami. grę z elementami rpg, ale jednak będącą grą akcji. gra którą można zaliczyć do gier z kategorii skradanek z kilkunastoma rozbudowanymi i wielowątkowymi misjami, tak typowymi dla gier akcji, ale nietypowymi bo jednak wymagającymi większej ilości czasu liczonej w dniach na wykonanie.
Czyli coś w stylu a'la Assassin's Creed? Poza tym liczę na jak najlepiej odwzorowaną twierdzę Krzyżaków - Malbork :P

Kazzmir
  • Gość
Czyli coś w stylu a#msgote author=Adanos link=topic=7457.msg67682#msg67682 date=1255026993]Czyli coś w stylu ala Assassin#msgote author=Adanos link=topic=7457.msg67682#msg67682 date=1255026993]Czyli coś w stylu as Creed? Poza tym liczę na jak najlepiej odwzorowaną twierdzę Krzyżaków - Malbork :P

podobieństwa tak, ale nic pozatym, zupełnie inny charakter gry, przeważa akcja w nocy, dzień także ale raczej służyć będzie przygotowaniu się do misji, zdobywaniu informacji, przemieszczaniu itp. zwiedzimy malbork, kraków, toruń, bydgoszcz, kowno i kilka mniejszych wsi i grodów.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Kazz, nie mów, że bierzesz się za nowy projekt :P  

Zapowiada się ciekawie, lubię gry w takich klimatach.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Kazz, nie mów, że bierzesz się za nowy projekt biggrin.gif

Jaki nowy? To ma już lata i nawet ja o tym wiem.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No to się troszkę zakręciłem, myślałem, że to coś odrębnego.

Kazzmir
  • Gość
Kazz, nie mów, że bierzesz się za nowy projekt :P  

Zapowiada się ciekawie, lubię gry w takich klimatach.

już mam serdecznie dosyć nowych projektów, ani nie mam aktualnie czasu, ani ochoty.
dużo było gier w takich klimatach?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

kim jest typowy gracz...
#26 2009-10-08, 21:19(Ostatnia zmiana: 2009-10-08, 21:20)
Chodzi mi głównie o lata, tj. używany oręż. Osobiście raczej wolę pobiegać z jakimś ostrym żelastwem niż karabinem (chociaż to też nie jest złe :P  ) Do tego motyw skradanki i może być nieźle. No i świat w AC również mi pasował.

Kazzmir
  • Gość
Chodzi mi głównie o lata, tj. używany oręż. Osobiście raczej wolę pobiegać z jakimś ostrym żelastwem niż karabinem (chociaż to też nie jest złe :P  ) Do tego motyw skradanki i może być nieźle. No i świat w AC również mi pasował.

w założeniu, podział na trzy okresy chwile przed grunwaldem, około i krótko po grunwaldzie i dłuższy okres późniejszy, misje w latach 1409-1413, tak miecze, ale tylko takie jakie był autentycznie używane.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
W dużym stopniu tereny będą wzorowane na realnych?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Czemu kupuje? Nie ma dziewczyny i nie ma nic lepszego do roboty.
Czy ze mną jest coś nie tak?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

kim jest typowy gracz...
#30 2009-10-08, 22:02(Ostatnia zmiana: 2009-10-08, 22:02)
W dużym stopniu tereny będą wzorowane na realnych?

w największym stopniu na mapach, planach i informacjach o średniowieczu, zdobywanych w trudzie także od wykładowców uniwersyteckich. także realistyczne taczki, ale żadnych jebanych wikliniarzy :P

Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=7457.msg67701#msg67700 date=Oct 8 2009, 08:53 PM\'
Czy ze mną jest coś nie tak?

no

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no
Co konkretnie?

ty francowaty ateisto  :P  

ale żadnych jebanych wikliniarzy :lol2:
Nie zapominaj, że wierzba purpurowa jest popularna na praktycznie całym Niżu Środkowoeuropejskim, a chyba głównie tam będzie się rozgrywać fabuła :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kazz jak chcesz to można pogadać z ludźmi od szczerbca. Co prawda to inne założenia trochę, ale jakby połączyć bażyński szoł i tamto to może wyszłoby coś ciekawego.

Co do reszty to w sumie raczej ciężko ocenić. AC2 całkiem fajnie się zapowiada i będzie tło historyczne, ale przede wszystkim to skradanka i wypruwanie flaków. Coś ambitnego jak to o czym piszesz mogłoby na siebie nie zarobić, no i ja i tak uważam, że sam docu to za mało jednak. Druga sprawa, że w pl jest teraz spory kryzys na rynku średnich i dużych produkcji, z resztą iphony i wii też w dupę dostają. Ciężko będzie znaleźć wydawcę.

Może napisz scenariusz na podstawie bażyńskiego? Taki czarne chmury 2,5 - to mogłoby się przyjąć :P

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Z wikliniarzami, jak wiemy, same problemy, więc to dobre posunięcie :P  

PS. Moja miejscowość leży nie tak daleko Torunia/Bydgoszczy

Historia w tych latach:

1404 - wielki mistrz Zakonu Konrad von Jungingen nadał we wsi włóki sołeckie Bartuszowi Neuburgerowi.

- 1410 - po bitwie pod Grunwaldem osada została spalona. Zginęło 7 mieszkańców, a straty wyceniono na 940 grzywien.

- 1414 - kościół w Wiewiórkach pod wezwaniem Św. Wojciecha został ograbiony ze sprzętów, ornatów, ksiąg i kielichów przez przechodzące wojska Władysława Jagiełły.

:lol2:

Kazzmir
  • Gość
...szczerbca...
...znaleźć wydawcę...
...czarne chmury 2,5...

szczerbiec dzieje się w 10 wieku, więc to tak jakbyś chciał połączyć wiek 20 z 17, spora przepaść, nawet jak na realia średniowiecza.
wydawcę? a inwestora to proste?
było juz tego troche, cała seria karkozowicza, po co się powtarzać.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Pisząc łączenie miałem na myśli: ich engine, twój design. Inaczej tego połączyć się nie da. Wydawca i inwestor to jeden ciul, bo trzeba znaleźć kogoś kto wyłoży kasę. Z serialem to z przymrużeniem oka było.

Chyba, że zrobisz wersję alternatywną, gdzie tłem będą Polacy, a na pierwszym planie Krzyżacy, wtedy może w helmutowni byś znalazł chętnych inwestorów - z tą od wysiedleń można by wtedy pogadać :P

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
PS. Moja miejscowość leży nie tak daleko Torunia/Bydgoszczy
A u mnie były bagna, królowie w tamtych czasach przyjeżdżali tu polować. Według legendy jeden z nich upolował wielkiego niedźwiedzia, który stał się symbolem miasta. Mieliśmy tu kasztelanię, templariuszy, najazdy, pożary, szlaki handlowe i pewnie jeszcze jakieś inne fajowe eventy. Fikniesz? :P

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
...znalazł chętnych inwestorów...

zacytuje dd:

"...nie chcemy tworzyć alternatywnych historii średniowiecza, dopatrywać się sprawiedliwości historycznej i naginać ją do narodowych przekonań i fobii..."

niemcy, ipn, narodowcy, fanatycy, wysiedleni ODPADAJA :P

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
rozumiem, że ten barwny opis i charakterystykę zachowań zawdzięczamy bogatym doświadczeniom własnym autora?
Tak, choć nie wiem czy własnym, zrobiłem mini rozszerzenie dla kumpla do Gothica - chciał misję z Żilbertem - to było z rok temu, zrobiłem mu takie 30 minutowe rozszerzenie fabuły a ten "ten twój mod to jakiś po****** jest, nie ma do niego solucji".

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
AC2 całkiem fajnie się zapowiada i będzie tło historyczne, ale przede wszystkim to skradanka i wypruwanie flaków.

Z assasyna taka "skradanka" jak ze mknie grafik

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry