Błąd z klamrą 2776 1

O temacie

Autor zabadeusz

Zaczęty 20.09.2009 roku

Wyświetleń 2776

Odpowiedzi 1

zabadeusz

zabadeusz

Użytkownicy
posty59
  • Użytkownicy
Witam. Ostatnio trochę się uczę programowania. Mam pewien problem z tym programem:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;

namespace DaneOsobowe
{
class KlasaGlowna
{
string imie;
string nazwisko;
string wiek;

System.Console.WriteLine ("Podaj swoje imie");
  string imie = System.Console.ReadLine();
System.Console.WriteLine ("Podaj nawisko");
 string  nazwisko = System.Console.ReadLine ();
System.Console.WriteLine ("Ile masz lat");
 string  wiek = System.Console.ReadLine();
System.Console.WriteLine ("Nazywasz się {imie} a masz {nawisko} i masz {wiek} lat");
System.Console.ReadLine();

}
}

Error list:
Error 1 Invalid token '(' in class, struct, or interface member declaration C:\Documents and Settings\SSS\Moje dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\DaneOsobowe\DaneOsobowe\Dane.cs 14 38 DaneOsobowe
Error 2 Invalid token '(' in class, struct, or interface member declaration C:\Documents and Settings\SSS\Moje dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\DaneOsobowe\DaneOsobowe\Dane.cs 16 38 DaneOsobowe
Error 3 Invalid token '(' in class, struct, or interface member declaration C:\Documents and Settings\SSS\Moje dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\DaneOsobowe\DaneOsobowe\Dane.cs 18 38 DaneOsobowe
Error 4 Invalid token '(' in class, struct, or interface member declaration C:\Documents and Settings\SSS\Moje dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\DaneOsobowe\DaneOsobowe\Dane.cs 20 38 DaneOsobowe
Error 5 Invalid token '(' in class, struct, or interface member declaration C:\Documents and Settings\SSS\Moje dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\DaneOsobowe\DaneOsobowe\Dane.cs 21 32 DaneOsobowe

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę tłumaczył po kolei co masz źle, bo to wygląda jakbyś miał bardzo małe pojęcie o programowaniu w C# i o programowaniu w ogóle. Polecam http://www.centrumxp.pl/dotNet/20,1,katego...urs_C_cz_I.aspx

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry