[G1] Władca Duchów 45334 59

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 11.09.2009 roku

Wyświetleń 45334

Odpowiedzi 59

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

[G1] Władca Duchów
2009-09-11, 19:19(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 20:19)
Nadszedł więc dzień w którym wydaję swoją drugą modyfikację do Gothic 1 pt. Władca Duchów.

Wstęp do fabuły modyfikacji:

Zanim pojawili się człowiek i bestia, całym wszechświatem rządzili nie tylko Innos, Beliar i Adanos, ale także czwarty, zapomniany bóg, który dzięki swej mocy, mógł kontrolować wszystkie cztery żywioły.
Z każdym nowym powstałym światem ów bóg stawał się coraz potężniejszy, aż w końcu przewyższył siłą wszystkich swoich braci. Ci zaś w obawie przed jego rosnącą potęgą postanowili pozbyć się go aby ich władza nie była zagrożona, nawet Adanos, strażnik równowagi zgodził się w obawie przed zakłóceniami porządku na świecie. I tak jak zaplanowali, tak te zrobili, bóg żywiołów został pokonany jednak Innos, Beliar i Adanos nie mieli wystarczająco dużo mocy by całkowicie zniszczyć potęgę władcy żywiołów. Dlatego rozdzielili ją na cztery części, a każdą z nich uwięzili w magicznym pierścieniu. Tymi częściami były ogień, woda, ziemia i powietrze.
Pierścień ognia wziął Innos i jego symbolem został płomień. Pierścień wody zabrał Adanos wyznaczając tym samym tę życiodajną substancje na swój znak. Pierścień ziemi zaś wziął Beliar, jako symbol jego władzy nad życiem i śmiercią. Tylko pierścień powietrza pozostał bez właściciela, a każdy z bogów chciał go dla siebie.
Adanos chcąc zachować równowagę stworzył Myrthanę i otaczające ją wyspy, a pierścień powietrza wysłał właśnie tam. Wtedy to Innos i Beliar powołali do życia człowieka i bestie by ci zapewnili im moc żywiołu powietrza, który ponoć łączył wszystkie inne. Jednak część ludzi, oburzona nie kończącą się, krwawą walką zbuntowała się przeciw Innosowi tworząc zalążek zakonu magów wody i Mrocznego Bractwa które to odnalazło pierścień powietrza. Adanos chcąc zachować to wydarzenie w tajemnicy oddał swój pierścień magom wody by ci z jego pomocą chronili, mroczne bractwo. To samo jednak zrobili Innos i Beliar by go odnaleźć. Innos oddał pierścień ognia najlepszym z wojowników, za jego pomocą nauczyli się oni ważyć potężne eliksiry i tworzyć magiczne runy. Beliar zaś przekazał pierścień ziemi swoim sługą, którzy jednak zginęli podczas ataku armii ludzi. Ci znaleźli pierścień jednak jego moc zupełnie ich omamiła, zbuntowali się przeciw swym dowódcom i rozproszyli po kontynencie tworząc pierwszych bandytów. Tak oto wszystkie pierścienie znalazły się w rękach ludzi, którzy wszyscy, dziwnym zbiegiem okoliczności znaleźli się w górniczej dolinie. To tutaj, na tym odciętym od reszty świata skrawku ziemi, miała się odegrać bitwa o jego przyszłość, i przyszłość jego twórców.

Nowości zawarte w modyfikacji:

-możliwość werbowania najemników
-możliwość zmieniania wyglądu bohatera
-możliwość kupowania oswojonych zwierząt
-dwóch nowych kupców z magicznymi broniami dystansowymi i w zwarciu
-dwa nowe zadania poboczne
-kilkudziestu nowych NPC
-nowa fabuła którą można ukończyć na dwa sposoby

Minusy modyfikacji:

-mod typowo skryptowy, nie ma nic po za tym
-niektóre potwory (nie wiem dlaczego) nie chcą nas atakować
-do ukończenia fabuły wymagane są dobre umiejętności w walce oraz wysoki poziom
-może wystąpić trochę literówek
-miały być pokazy slajdów ale niestety jeszcze nie ma (przynajmniej w tej wersji).
Jeżeli skończycie moda i będziecie chcieli poznać fabułę modyfikacji to napiszcie GDZIEŚ NA FORUM.

Zapraszam do gry, grę można pobrać pod tym adresem:
Download Mega.com
Za pomoc w ukończeniu modyfikacji bardzo dziękuję Adanosowi.[/b][/i]

Gdybyście mieli jakieś pytanie lub problem napiszcie w:  Modding Gothica > Ukończone modyfikacje > Pytania/Problemy > Gothic: Władca Duchów

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
...ale nie ze wszystkim, do niektórych rzeczy spróbujcie dojść sami.  :)

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

Gothic: Władca Duchów
#2 2009-09-12, 09:50(Ostatnia zmiana: 2009-09-12, 09:50)
NPC nie mówią dialogów , zapewne nie skompilowałeś skryptów spacerem albo ja coś mam nie wiem co xd I gdzie są te żywioły co mam znaleźc ? :)

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Cytat: jendrzejs link=topic=7219.msg64988#msg64988 date=Sep 12 2009, 09:50 AM\'
NPC nie mówią dialogów , zapewne nie skompilowałeś skryptów spacerem albo ja coś mam nie wiem co xd I gdzie są te żywioły co mam znaleźc ? :)

Gdzie są to ci nie powiem, musisz sam pomyśleć i poszukać, po za tym awansuj sobie trochę bohatera zanim zaczniesz.  A co do dialogów to jesteś pewien? Błąd jest tylko u jednego czy u wszystkich? Spróbuj włączyć i wyłączyć, z tego co wiem to wszystko powinno działać.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Sergio, nie wydawaj zabugowanych modów, nie lepiej było siąść przy tworzeniu moda trochę dłużej niż wypuszczać coś takiego?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
U mnie tyż ni ma dialogów. Cosik spieprzułeś z tym modeckiem, hej!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#6 2009-09-12, 13:32(Ostatnia zmiana: 2009-09-12, 13:49)
Hmm, jak sprawdzałem to wszystko było w porządku, tak czy inaczej zaraz się tym zajmę i dam nowego linka

Wrzuciłem już nowego linka, teraz wszystko powinno działać.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A te miecze co się kupuje od ludka ze SO (Jest koło Dextera i Fiska) mają walic  z magii ? Bo mi cos nie walą xD

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#8 2009-09-13, 07:41(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 08:06)
Ten pierwszy z magii nie wali bo gościu założył zamiast niego magiczny. Inne już atakują ale przy tych co walą od powietrza na niskich poziomach może być to niewidoczne. Im wyższy poziom tym lepszy efekt czaru.

A jak z dialogami? Już się wyświetlają?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dodaj plik ou.bin do paczki.

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dialog z wodzem najemnikow sie nie wyswietla

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#11 2009-09-13, 13:26(Ostatnia zmiana: 2009-09-15, 19:06)
Cytat: Adanos link=topic=7219.msg65115#msg65115 date=Sep 13 2009, 11:18 AM\'
Dodaj plik ou.bin do paczki.

No właśnie przed chwilą na to wpadłem, taki drobiazg  :D
Dobra, oto link który będzie działał na 100%

http://www.sendspace.pl/file/87f396ab2ea164e0a99c07d

Co tu taki spokój??? No pisać, jak tam mod? Wszystko chodzi jak należy?

Darkszaj

Darkszaj

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy

Darkszaj

#12 2009-09-16, 19:12(Ostatnia zmiana: 2009-09-16, 19:17)
Jak mogę uruchomić moda ?
Mam PLAYER-KIT ale nie wiem gdzie mogę wypakować te pliki

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Jak mogę uruchomić moda ?
Mam PLAYER-KIT ale nie wiem gdzie mogę wypakować te pliki

Domyślam się, że posiadasz pliki *.mod i *.ini. Plik *.ini do system, *.mod do Data/ModVdf.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Darkszaj

Darkszaj

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
eto wielkie dzięki, zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ile jest magów żywiołów bo póki co 2 znalazłem

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
4, tak jak żywioły + arcymag.
Trochę źle wymyśliłem z tym od ognia, zapomniałem dodać gościa który opowiadał by o miejscu w którym kiedyś była pradawna huta gdzie kuto magiczny oręż.  Musicie się zastanowić jakie miejsce nadawałoby się do tego. Tam znajdziecie maga ognia.

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
coś mi sie zdaje że niedaleko chromaninu

xXLukasXx

xXLukasXx

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

xXLukasXx

#18 2009-10-03, 15:04(Ostatnia zmiana: 2009-10-03, 15:07)
Ja znalazłem na razie 2 magów: wiatru i ognia. Wiem co trzeba zanieść magowi wiatru, ale nie wiem co z magiem ognia xD Mam pomysł gdzie może być mag wody ale jeszcze nie sprawdziłem ^^  

EDIT: aaa i jeszcze pytanie do Sergio: Czy przechodząc główną fabułę Gothica przy okazji będzie można znaleźć magów i potwory/itemy dla nich, czy trzeba poszukać w jakichś mniej ważnych miejscach?? :D

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja znalazłem ognia wody i chyba ziemi nie mogę znaleźć wiatru powiesz mi?
do ognia daj serce ognistego golema

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry