Oczekiwania odnośnie moda 55117 175

O temacie

Autor

Zaczęty 11.08.2009 roku

Wyświetleń 55117

Odpowiedzi 175

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

Oczekiwania odnośnie moda
#60 2009-09-13, 09:53(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 09:55)
Ja mam jeszcze jedno oczekiwanie, żeby naprawdę fajnie się grało.

Bo jeżeli to ma być taki mod jak dodatek noc kruka do gothica II to nie zbyt dobrze.
Nie lubię czegoś takiego że trzeba biegać mnóstwo czasu by coś osiągnąć.
Szybko się wtedy nudzi i choć potęguje radość z zakończenia zadania to i tak jest wkurzające.
Przykład z Gothic 2 Noc Kruka: poszukiwania ornamentów  i w normalnym gothicu 2 rozdział który mnie naprawdę wkurzał: Oko Innosa.

Mam nadzieję że dodacie więcej teleportów a nie nie dodacie ich specjalnie by móc powiedzieć że modyfikacja jest dłuższa.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Mam nadzieję że dodacie więcej teleportów a nie nie dodacie ich specjalnie by móc powiedzieć że modyfikacja jest dłuższa.

nie. obiecujemy, że po każdej rozmowie, np w sprawie zadania pojawi się opcja "teleportuj do celu" dzięki czemu nie będziesz musiał chodzić w ogóle a i gra z pewnością długa nie będzie  :D

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
To może od razu po intro będzie dialog, w którym streści się całą fabułę moda, a następnie poleci outro? :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
oby nie za długie bo wyjdzie, że to po to abyśmy mogli powiedzieć że mod jest dłuższy

Qlimax

Qlimax

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Z każdym dniem oczekując tyle czasu na moda rośnie satysfakcja gracza który nie może sie doczekać kiedy mod wyjdzie i bedzie można w niego zagrać :D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

#65 2009-09-13, 16:47(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 16:47)
Cytat: Pan Buk link=topic=6801.msg65112#msg65112 date=Sep 13 2009, 10:56 AM\'
nie. obiecujemy, że po każdej rozmowie, np w sprawie zadania pojawi się opcja "teleportuj do celu" dzięki czemu nie będziesz musiał chodzić w ogóle a i gra z pewnością długa nie będzie  :D

Nie żartuj, dobra?
Wiecie że nie o to mi chodzi. Chcę tylko by móc jakoś szybciej zdobyć teleporty: stary obóz, nowy obóz, sekta
Np. kupić  :P

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie wiem do końca, jak to będzie z tymi teleportami, ale ze względu na sytuację polityczną będzie raczej mniej biegania pomiędzy obozami, a jak już się zdarzy to będzie raczej niebezpiecznie, więc podróże nie będą nudne. Zwracam też uwagę na respawn potworów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie żartuj, dobra?
Wiecie że nie o to mi chodzi. Chcę tylko by móc jakoś szybciej zdobyć teleporty: stary obóz, nowy obóz, sekta
Np. kupić  :D

skąd pewność, że przewidzieliśmy taką swobodę działania jak w g1?
resztę dopowiedział zysk

kol

kol

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy

kol

#68 2009-09-15, 03:25(Ostatnia zmiana: 2009-09-15, 03:30)
Hmm, ja mam nadzieję, że macie kogoś od sprawdzania tekstu, co oszczędzi graczom widoku różnych kwiatków interpunkcyjnych czy gramatycznych.

Oczekuję również tego sarkastyczno-ironicznego podejścia Bezimiennego; znak marki, jakby nie patrzeć.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
A co ma Bezimienny do Ricka co?? bo ja jakoś zbyt dużego związku nie widzę...

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
ja też nie ale dobra xD

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

kol

kol

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
A racja. W taki razie oczekuję takiego podejścia, bo jest w moim mniemaniu najlepsze, i ono chyba po trosze przesądziło o sukcesie Gothika.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Hmm, ja mam nadzieję, że macie kogoś od sprawdzania tekstu, co oszczędzi graczom widoku różnych kwiatków interpunkcyjnych czy gramatycznych.

umiemy pisać

Oczekuję również tego sarkastyczno-ironicznego podejścia Bezimiennego; znak marki, jakby nie patrzeć.

bezimienny to w Czas Zapłaty bohater trzecioplanowy... nawet nie bohater

hiro

hiro

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
moje oczekiwania to fajna fabula mało bugów tych które już sam gothic miał np: ten z wejściem do zamku i żeby Rick  był takim twardzielem no bo przecież pirat ;)ciesze się że trzymacie nas w takiej niepewności mnóstwo pytań ciągle zadaje sobię np: co to za demon? co się stało na bagnie? czy spotkamy starych przyjaciół Bezia takich jak Milten?  i mam nadzieję że nie będę grał na kodach bo często grałem np żeby tyle nie chodzić a jak już wpisałem marvina to od razu kolejne,kolejne i nie ma co grać no i mam nadzieję że Mod wyjdzie  to tyle :]

kol

kol

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
umiemy pisać
oby nie za długie bo wyjdzie, że to po to abyśmy mogli powiedzieć że mod jest dłuższy
Ano, ano...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
I co w związku? Cytowany fragment to ironia a mówiąc "umiemy pisać" miałem na myśli osoby odpowiedzialne za fabułę i storyline. Nie wiem jaki to ma związek z moją osobą i powyższą wypowiedzią.

czy spotkamy starych przyjaciół Bezia takich jak Milten?

było wielokrotnie mówione, że tak.

i żeby Rick był takim twardzielem no bo przecież pirat :]

To już jest zależne od wielu czynników, bo równie dobrze mógł w załodze być zwykłym pomywaczem bądź rekrutem.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
bezimienny to w Czas Zapłaty bohater trzecioplanowy... nawet nie bohater

Mam wrażenie że w CZ bezimienny będzie siedział gdzieś w jakimś domku i uprawiał buraki ?  ;(

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
sorki, że rodrapuję stare rany ;)  ale wracając do mojego posta - całość była napisana dla jaj (nie licząc dubbingu - i nie chcę się przebijać przez dziesiątki postów, żeby poznać oficjalne stanowisko studia w całej sprawie)

1. Respawn gracza zamiast potworów, to tak żeby uprościć grę w pierszym rozdziale :)
2. Waży się mikstury, nie receptury :P
3. Testowanie jest jednak o wiele prostsze od modowania, a po dwu- lub trzydniowej ostrej edukacji każdy będzie mógł znaleźć brakujący średnik. I nie wmawiajcie mi, że przejście jakiegoś fragmentu kilka(naście) razy jest konieczne - jest mnóstwo ludzi, którzy daliby sobie podciąć żyły, żeby tylko wziąć udział w testach, a wtedy każdy dostałby po prostu informacje, jak ma przejść grę od początku do końca ;)
4. Kurierem, pocztą za wolno. Dyktować adres? xD
(i jeszcze pominięte - "walka przyciskami" to zależnie od interpretacji poprawny zwrot lub kompletna bzdura)

Ale widzę, że żart się nie udał.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
@Arathor
Bezio mimo, że to postać raczej marginalna to jednak odegra pewną rolę. A co do jego pojawiania się to myślę, że tutaj was mile zaskoczymy, szczególnie kiedy spotkacie się z nim w pewnym obozie.

@Żelazko
Jest tylko jeden obóz, do którego można dołączyć, nie dalibyśmy rady stworzyć alternatywnej fabuły. W sensie nakłady pracy, to co najmniej kilka miesięcy + testy, etc.

@LordMaker
1. Bez sensu.
2. Tak.
3. Obawiam się, że nie wiesz co oznaczają betatesty. To najbardziej niewdzięczna część każdego developingu. Do tego ktoś z zewnątrz, kto nie ma pojęcia o modzie od strony kuchni nie jest nam potrzebny. Dlatego na razie robimy to sami.
4. patrz pkt. 1.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
3. Testowanie jest jednak o wiele prostsze od modowania, a po dwu- lub trzydniowej ostrej edukacji każdy będzie mógł znaleźć brakujący średnik. I nie wmawiajcie mi, że przejście jakiegoś fragmentu kilka(naście) razy jest konieczne - jest mnóstwo ludzi, którzy daliby sobie podciąć żyły, żeby tylko wziąć udział w testach, a wtedy każdy dostałby po prostu informacje, jak ma przejść grę od początku do końca ^_^

Myślisz ze to takie proste ty musisz znać tego moda. To że wiele osób by chciała testować nie oznacza ze wiedza na czym to polega. Nie jest to takie proste, a wręcz frustrujące .Grałeś w ZB ? Wyobraz sobie ze masz grac w ZB tylko ze w wersji alpha. I musisz w to grac acaly czas w to samo w kolko chodzić ciagle po jednym miescie i szukac nie dorobek naprawde nie jest to przyjemne na 95 % jak bedziesz testerem nie zagrasz w wersje finalna bo bedziesz mial dosc tej gry która nie wiadomo jakby była fajna po prostu to i tak cie odrzuci jak tylko pomyslisz o ponownym jej wlanczaniu po takim czymś dalej chcesz testować wszystko w kolko ? :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry