[Soldiers: Ludzie honoru]Kampania Wrześniowa 20016 15

O temacie

Autor NNPlaya

Zaczęty 5.08.2009 roku

Wyświetleń 20016

Odpowiedzi 15

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Jako członek GSMT pragnę ogłosić, że trwają prace nad modyfikacją do gry Soldiers: Ludzie honoru zatytułowaną 'Kampania Wrześniowa'. Jak nietrudno się domyślić, jej akcja zostanie osadzona w 1939 roku.

Docelowo mod będzie zawierał 3 kampanie:
1. Polska,
2. Niemcy,
3. ZSRR.

Misje najprawdopodobniej nie zostaną oparte na faktycznych wydarzeniach.

Do dyspozycji gracza zostanie oddany sprzęt tamtych czasów (którego w grze jak na lekarstwo).

Z broni ręcznych m.in:
- PPD-34
- MP-34
- CKM Browning wz.30
- Mors
- Vis
- RKM Browning
- Hotchkiss wz. 14
- Kb.Ur
- Pzb 38.

W modzie będzie można ujrzeć sporo nowych pojazdów, a wśród nich:
- tankietki TKS i TK-3
- 7TP (również w wersji dwuwieżowej)
- 10TP
- Samochód pancerny Peugeot
- Samochód pancerny wz. 34
- Samochód pancerny wz. 29
- działo Boforsa
- C4P
- Ciężarówka Fiat 621
- Samochód z radiostacją Fiat 508
- PZL-11C
- Pz-3e
- Pz-4c
- Pz 35(t)
- Pz 38(t)
- Pak37
- T-28
- T-26-31

Screeny:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

[Soldiers: Ludzie honoru]Kampania Wrześniowa
#1 2009-08-08, 19:18(Ostatnia zmiana: 2009-08-08, 19:18)
Jak postępują prace? Tzn. dużo macie już zrobione? W jakiej fazie produkcji jesteście? Dopiero początek, czy może już końcówka? Macie jakąś stronkę, gdzie można by się czegoś więcej dowiedzieć na temat moda?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już nie jestem jedynym na tym forum który ją modował :P  Oczywiście wszystko wygląda świetnie i dorównuje oryginalnej grze (kuleją tylko textury), nie myśleliście jednak aby przerzucić się na faces of war albo men of war? To przecież to samo tyle, że poprawiony engine i większe możliwości modderskie
http://www.youtube.com/watch?v=PIOYK4CZJxo
http://www.youtube.com/watch?v=te_BEtkcD84

Kelol

Kelol

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Jak prace nad modem ile procent jest zrobione?

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy
kurde jestem ciekaw kiedy ten mod wyjdzie ^_^  :lol2:  :lol2:

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Panowie, mam dobrą wiadomość!. Mod nie upadł :

Ja 21:58:52

Witam, tworzycie jeszcze moda do Soldiers : Ludzie Honoru ?

5993390 21:59:13

Powoli, acz nieubłaganie tworzymy. ;)

Dalej :
Ja 22:00:26

Aha . A macie już jakąś wstępną date wydania moda ?

5993390 22:00:31

zapiszę sobie, żeby jutro coś skrobnąć na The Modders

5993390 22:00:33

hehe

5993390 22:00:41

powiem, że 1 września 2010

5993390 22:00:48

to taka data ostateczna

Więc, jest nadzieja!.

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Cytat: Dark link=topic=6737.msg63849\'
To już nie jestem jedynym na tym forum który ją modował :roll:  Oczywiście wszystko wygląda świetnie i dorównuje oryginalnej grze (kuleją tylko textury), nie myśleliście jednak aby przerzucić się na faces of war albo men of war? To przecież to samo tyle, że poprawiony engine i większe możliwości modderskie
http://www.youtube.com/watch?v=PIOYK4CZJxo
http://www.youtube.com/watch?v=te_BEtkcD84
Myślałem, ale do Men Of War powstaje już podobny projekt na ten sam temat. Zresztą ja i moi kompani uważamy Soldiers za grę lepszą od swoich następców. ;)

Krótki zwiastunik, żebyście nie myśleli, że projekt upadł ;)

Co się tyczy postępu prac, hmm... Same jednostki są gotowe w około 60-70%, więc jeszcze sporo pracy przed nami.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Bardzo cenie sobie Soldiers: Ludzie honoru, to jest bardzo dobra gra i czekam na waszą modyfikacje z niecierpliwością, bo zapowiada się ciekawie. życzę wytrwałości, a właściwie to jak jest z Polską sceną moddingu tej gry ? :D

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy
Mam nadzieję,że mod nie upadł bo SPWC (Forum) NIE ISTNIEJE :lol2:

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Bardzo cenie sobie Soldiers: Ludzie honoru, to jest bardzo dobra gra i czekam na waszą modyfikacje z niecierpliwością, bo zapowiada się ciekawie. życzę wytrwałości, a właściwie to jak jest z Polską sceną moddingu tej gry ? :D
Scena istnieje. :P  Nie jest jednak zbyt wielka. Do tej pory ja i podobni zapaleńcy koncentrowaliśmy się głównie na forum spwc.pl, którego flagowym produktem, nad którym pracowała administracja była "Antologia Wojska Polskiego 1939-1947". Co się dzieje z tym projektem, od dłuższego czasu już nie wiadomo.

Co nie znaczy, że polscy modderzy nie mają żadnych dokonań. Na wyżej wspomnianym forum są zamieszone modyfikacje naszych rodaków.  :lol2:  

Z większych projektów, które obecnie powstają, to Winter Mod oraz opisywana w tym temacie Kampania Wrześniowa. :D  Niedawno ukończono Zmobie Mud#msgote author=Arathor link=topic=6737.msg70940#msg70940 date=1266410653]Bardzo cenie sobie Soldiers: Ludzie honoru, to jest bardzo dobra gra i czekam na waszą modyfikacje z niecierpliwością, bo zapowiada się ciekawie. życzę wytrwałości, a właściwie to jak jest z Polską sceną moddingu tej gry ? :D [/quote]
Scena istnieje. :P  Nie jest jednak zbyt wielka. Do tej pory ja i podobni zapaleńcy koncentrowaliśmy się głównie na forum spwc.pl, którego flagowym produktem, nad którym pracowała administracja była "Antologia Wojska Polskiego 1939-1947". Co się dzieje z tym projektem, od dłuższego czasu już nie wiadomo.

Co nie znaczy, że polscy modderzy nie mają żadnych dokonań. Na wyżej wspomnianym forum są zamieszone modyfikacje naszych rodaków.  :lol2:  

Z większych projektów, które obecnie powstają, to Winter Mod oraz opisywana w tym temacie Kampania Wrześniowa. :D  Niedawno ukończono Zmobie Muda, bardzo ciekawą modyfikację wprowadzającą zombiaków. :D

Co się zaś tyczy sceny moddingu MoW, to jest ona znikoma na SPWC. Zajmują się tym tutaj bodajże 2-3 osoby. Trochę więcej chętnych jest na MenOfWar.pl.  :P  

Cytat: toptik\'
Mam nadzieję,że mod nie upadł bo SPWC (Forum) NIE ISTNIEJE  :(
Jesteśmy niezależni od SPWC. :P

A teraz najważniejsze, czyli update, screeny z 2 spośród 5 zrobionych już map:

PS: Pierwszych 8 screenów nieco straciło na aktualności, brakuje na nich kilku części miasta, więc nie przejmujcie się tym. ;)

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo ładna robota, pozdrawiam :roll:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie da się nic zrobić z tymi teksturami podłoża? Są strasznie rozciągnięte co psuje ogólny efekt.
Btw. Dobra robota! :)

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie da się nic zrobić z tymi teksturami podłoża? Są strasznie rozciągnięte co psuje ogólny efekt.
Btw. Dobra robota! ;p
Cenna uwaga, dziękujemy i pomyślimy o tym. Trzeba nam sprawdzić, jak wpłynie na wydajność gry wstawienie tekstur o większej rozdzielczości, pewnie z innych gier.

Pomimo faktu, że Soldiers to już sześciolatka, nadal są spore problemy z płynnością w multiplayerze.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Lubię Soldiersów w oryginale, ale z tym modem gra może się stać jeszcze ciekawsza. Screeny są naprawdę niezłe. Z chęcią zagram w pełną wersje moda.

MoveThatBus

MoveThatBus

Użytkownicy
posty1
Propsy1
  • Użytkownicy
Kiedy wyjdzie pelna wersja tego moda?-czekam juz tyle lat:D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry