Dyskusja i opinie o modzie 524923 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 524923

Odpowiedzi 1281

lolpus
  • Gość

lolpus
Gość

Dyskusja i opinie o modzie
#460 2010-06-02, 21:46(Ostatnia zmiana: 2010-06-02, 22:59)
Miałem już nie odpowiadać,ale nie odmówię sobie tego.
Zysk,nie mówiłem o wszystkich graczach,tylko o 15-latkach(bądź nawet starszych),których znam osobiście lub czytałem ich posty na różnych forach.Oczywiście są wyjątki,i to wcale nie mało,lecz duża część gra 1548 razy w Gothica(nawet go nie przechodząc) lub inne ambitne gry typu Metin 2 xD.Tak jak napisałem,niechaj sobie każdy gra w co chce,ja sam kilka razy przechodziłem Gothica,ale niech nie robi z tej gry dzieła wszechczasów.

szczerze powiedziawszy jak osoba, która obraża Gothica może robić Czas Zapłaty facepalm.gif

A czemu nie?Robi bo umie,robi bo lubi itd.Tak jak napisał Ogrodnik,on nie obraża,tylko wyraża własne zdanie i popiera je argumentami.

Powiedziałbym, że ma prawo krytykować Gothica skoro jest w teamie, który zamierza go zmienić

Nawet jeśli,gdyby nie zamierzał go zmienić,to nie miałby prawa do krytyki?

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW

kazzam

#461 2010-06-02, 21:52(Ostatnia zmiana: 2010-06-02, 21:55)
Powiedziałbym, że ma prawo krytykować Gothica skoro jest w teamie, który zamierza go zmienić

nie lubie się wtrącać do tematów,ale coś mnie kusi :facepalm:

co do tego powyżej to nie zmiania gothica,tego im nie wolno,to mogli by tylko twórcy,oni tworzą modyfikacje "fanowską" że tak to nazwę.a mod od rozszerzenia poprzez dodatek czy coś takiego jednak robi różnice,a biorąc pod uwage przykład MT do G1.niby działa jak dodatek ale jednak jest modem i zakład ze ci którzy lubią gothica a nie interesują się modami nie maja pojęcia co to jest nawet(nie uwzględniam wyjątków,oraz tych która wiedzą a mają na to wyje****)

Co do samej struktury Gry Gohic,a raczej całej sagi-był wspomniany moty rzepy z G2.moim zdaniem to było świetne,prawie nie zginęliśmy pod zawaloną świątynią,jesteśmy słabi i powoli odzyskujemy forme,musimy więc zacząć od czegoś prostego,a taka praca ukazywała nam  bardziej realne życie ludzi w świecie gothic#msgote author=Diegomir  link=topic=661.msg97570#msg97570 date=1275508352]Powiedziałbym, że ma prawo krytykować Gothica skoro jest w teamie, który zamierza go zmienić[/quote]

nie lubie się wtrącać do tematów,ale coś mnie kusi :facepalm:

co do tego powyżej to nie zmiania gothica,tego im nie wolno,to mogli by tylko twórcy,oni tworzą modyfikacje "fanowską" że tak to nazwę.a mod od rozszerzenia poprzez dodatek czy coś takiego jednak robi różnice,a biorąc pod uwage przykład MT do G1.niby działa jak dodatek ale jednak jest modem i zakład ze ci którzy lubią gothica a nie interesują się modami nie maja pojęcia co to jest nawet(nie uwzględniam wyjątków,oraz tych która wiedzą a mają na to wyje****)

Co do samej struktury Gry Gohic,a raczej całej sagi-był wspomniany moty rzepy z G2.moim zdaniem to było świetne,prawie nie zginęliśmy pod zawaloną świątynią,jesteśmy słabi i powoli odzyskujemy forme,musimy więc zacząć od czegoś prostego,a taka praca ukazywała nam  bardziej realne życie ludzi w świecie gothica i zakład że robiła uśmiech na twarzy jak 1 raz czytaliśmy dialog z Lobartem.to był element który odciągał nas od  stawania się od razu "one man Army"

Gothic słynie z tego że mogliśmy robić zawsze to co chcemy,uważam ze na rok jego produkcji był jedną zniewielu  gier która się mogła tym poszczycić.Ktoś powyżej wspomniał o Dragon Age i jego ścieżkach na koniec gry.tak moze i jest ich dużo,ale  jak także słusznie zauważono różnica między rokiem 1 a 2 gry jest spora,a twórcy  nowszej gry mogli pokazać innowacje i sprawy które chcieli gracze i wytykali je wcześniejszym twórcą innych gier.

Ktoś pomyśli ze bronie tu w 100% gothica,nie to nie prawda,czasami też wole sobie w co innego pograć,gothic przyciąga mnie tylko fabółą i jakimś takim sentymentem(taki sam mam do  Sacred :D ).
Gothic jest już starą rą ale moim ostatnim sdaniem w tym poście potwierdzę tylko iż nie powinniśmy narzekać na to czego twórcy nie zrobili "X" lat temu,a teraz inni robią,wtedy nam się to podobało i było dobrze.

No to tyle ode mnie,takie moje zdanie.

a by off topu nie było a i tak miałem o to niedługo zapytać.
nie chce mi się za bardzo czytać all postów wstecz więc tak:
1.czy będzie udostępniony jeszcze jakiś materiał filmowy typu te z youtube o przyzwaniu demona,mieczu runicznym,"wydarzeniu" które było na bagnie itp.
2,Są jakieś testy CZ? a jeśli jescze nie to czy będą jakieś nabory w przyszłości?

Pozdrawiaam

lolpus
  • Gość

lolpus
Gość

#462 2010-06-02, 22:46(Ostatnia zmiana: 2010-06-02, 22:49)
Jak tak lubicie takie "róbta co chceta" to pograjcie sobie,dajmy na to w Sid Meier's Pirates!.
Dwa razy "od zera do bohatera" to wg mnie przesada.
-Tato,ja chce być taki jak Bezimienny!
-To zbieraj synku rzepę.
To nie o to chodzi,że Gothic be a Dragon Age cacy.Tylko o to,aby przestali robić z Gothica ch** wi jaką zawalistą grę."Bo na tamte czasy,gra jest super",mamy już 2010 rok i są lepsze gry,więc czemu ciągle grać w ten "amerykański sen".No,ale co ja będę zbawiał ludzkość.

Co do samej struktury Gry Gohic,a raczej całej sagi-był wspomniany moty rzepy z G2.moim zdaniem to było świetne,prawie nie zginęliśmy pod zawaloną świątynią,jesteśmy słabi i powoli odzyskujemy forme,

Z tego co pamiętam,to zginęliśmy,ale Xardas nas ożywił.Zabili go,ale uciekł.Chyba że coś mi się pomieszało.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#463 2010-06-03, 00:07(Ostatnia zmiana: 2010-06-03, 00:08)
co do tego powyżej to nie zmiania gothica,tego im nie wolno,to mogli by tylko twórcy,oni tworzą modyfikacje "fanowską" że tak to nazwę.

A kto nam mógłby tego zabronić? Powstał Diccuric, mimo że nie ukończony to w mojej opinii jest to najlepsza modyfikacja dla gothic a to ze względu na swój unikalny świat i niezależną od ram gry historie. Całą bolączką modów dla gothic jest marazm, fakt że modderzy usilnie próbują w jak największym stopniu nawiązać do oryginalnej fabuły gry podczas kiedy ta zwyczajnie nie posiada takich zasobów, bo gothic nie jest universum niczym lotr a jedynie minimalistycznym światem stworzonym na potrzebę jednej konkretnej historii. Później wychodzą jakieś wspólnoty świtu, mielizny, bumshacki, brunderburgi i inne gówno nudne jak flaki z olejem. MT i CZ to trochę inna półka, założeniem obydwu jest dopracowanie oryginalnej koncepcji gry oraz rozwinięcie wybranych wątków bądź przedstawienie ich w sposób alternatywny czy też z innej perspektywy jednak i to nie powinno być stawiane za wzór. Celem winna być jak największa niezależność i innowacja modderów oparta na własnych pomysłach i kreatywności, bez bezmyślnego trzymania się wąskich ram jakie wytyczyli twórcy gry.

Gothic słynie z tego że mogliśmy robić zawsze to co chcemy,uważam ze na rok jego produkcji był jedną zniewielu gier która się mogła tym poszczycić

To prawda. Gothic na swoje lata był sporą innowacją, ale to było dawno temu. Świat nie stoi w miejscu i dlatego apeluje o rozsądek i chłodne podejście o tematu, jeśli ktoś mówi że przez te wszystkie lata nie powstało nic lepszego to wcale nie jest rozsądny bądź zwyczajnie nie wie o czym mówi, wyciąga przypuszczenia z powietrza.

1.czy będzie udostępniony jeszcze jakiś materiał filmowy typu te z youtube o przyzwaniu demona,mieczu runicznym,"wydarzeniu" które było na bagnie itp.

Będą takie materiały.

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
Z tego co pamiętam,to zginęliśmy,ale Xardas nas ożywił.Zabili go,ale uciekł.Chyba że coś mi się pomieszało.

-"czuje się jakbym miesiąć leżał pod stertami głazów"
-"dokładnie tak było,życie zawdzięczasz wyłącznie swojemu magicznemu pancerzowi"

2 pierwsze linijki rozmowy na starcie g2,a pozatym w intrze gry jest text "jest słaby i wiele zapomniał...ale żyje"

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
co do tego powyżej to nie zmiania gothica,tego im nie wolno,to mogli by tylko twórcy,
Miałem na myśli mechanikę rozgrywki. Uwierz mi, Gothica można oszukać na wiele sposobów za pomocą skryptów i wprowadzić wiele innowacji

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Mam pytanie, odnośnie długości moda. Jak już wcześniej było napisane, że będzie to około 50 godzin, ale teraz gdy trwają beta-testy to napewno, możecie dokładniej określić czas gry.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zostanie to podane oficjalnie, pewnie przy premierowej zapowiedzi na jednej ze stron patronackich jeśli się w końcu z kimś poważnym na temat takiego patronatu dogadamy. Betatesty nie są tak jednoznaczne jakby się mogło wydawać, trudno coś szacować a tym bardziej trudno powiedzieć że po zakończeniu testów projekt będzie gotowy. Obecnie robimy coś co powinno nieco odświeżyć wieść o Czasie Zapłaty a tym samym ponieść za sobą kilka zmian - rzadkie newsy raz na kilka miesięcy powinny odejść w niepamięć. Robimy to niezależnie, ergo prace nad perypetiami nie wpływają na zatrzymanie bądź spowolnienie właściwych prac nad modem.

menago

menago

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
są duale, miecz runiczny, nowe czary, a co z bronią dystansową - nic nowego? jak na razie ci którzy chcą używać łuków lub kusz mogą się czuć pokrzywdzeni :ok:

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I zapadła taka niezręczna cisza... Już od dawna nie było żadnego newsa, od paru dni chyba nikt z teamu nie zagląda na forum, co się dzieje?

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Mam prośbę. Dajcie sobie siana z robieniem provo/beki wszędzie i z wszystkiego. Przynajmniej tutaj nie róbcie shitu. Kolejnym gamoniom którzy zaczną tu wypisywać głupoty dam na jakiś czas bana na forum niezależnie od tego kto to będzie.

Co do moda. Jak co niektórzy pewnie zauważyli ork ostro pojechał z ikarusem, co znacznie przyspieszy prace nad modem, a przede wszystkim wykrywanie bugów. Mod ma się dobrze mimo sporych przestojów, ale jak dobrze pójdzie to powinniśmy skończyć w tym roku. I raczej więcej w tej chwili napisać nie możemy.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
W sumie Ikarus może też opóźnić wydanie moda, ale w zamian będzie wiele ciekawych nowości, które wcześniej były nie możliwe do osiągnięcia. Ale w sumie nie wiem jak daleko prace zaszły i czy na tym etapie będą jakieś znaczne zmiany.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
I zapadła taka niezręczna cisza... Już od dawna nie było żadnego newsa, od paru dni chyba nikt z teamu nie zagląda na forum, co się dzieje?

Na forum jak i inne nasze kanały zaglądamy ale o czym można pisać? Jeśli chodzi o informacje to pracujemy nad tym, również pod względem ich systematyczności.

W sumie Ikarus może też opóźnić wydanie moda

Raczej nie. To jest przede wszystkim ułatwienie np. przy takim wyszukiwaniu błędów czy robieniu niektórych rzeczy "z góry". Możliwości są wielkie ale jak tak luźno myślałem z Orkiem to do głowy nie przyszło nic tak wielkiego aby mogło to spowolnić prace więc raczej kosmetyka. Nie róbmy z tego drugiego "gothic wielka wojna".

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie róbmy z tego drugiego "gothic wielka wojna".

Jeśli w teamie są osoby, które mają wyczucie dobrego smaku (a domyślam się, że cały team) to można wprowadzić jakieś rewolucje bez obawy takiego kiczu. No ale fakt, że moje gadanie nic nie wnosi i, że mod jest w dalekiej fazie rozwoju więc i tak już za późno.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie jest za późno ale wprowadzanie nie wiadomo czego nie ma zwyczajnie sensu bo mod zatraci swój charakter. Lepiej skupiać się na detalach i drobnych pomysłach, które tworzą spójną całość niż tworzyć nie wiadomo co, które pozostawia po sobie jedynie niesmak i rozczarowanie.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie jest za późno ale wprowadzanie nie wiadomo czego nie ma zwyczajnie sensu bo mod zatraci swój charakter. Lepiej skupiać się na detalach i drobnych pomysłach, które tworzą spójną całość niż tworzyć nie wiadomo co, które pozostawia po sobie jedynie niesmak i rozczarowanie.

No właśnie, nie dużo i na siłę pierdółek jakie tylko wpadną do głowy(np. wskaźnik tyt. alk.), ale kilka konkretnych, dopracowanych rzeczy sprawia radość z wypróbowania tego w grze.

Co z tego że w GWW były tarcze i duale ale animacje zostały tak zrypane, że aż się zarazem płakać i śmiać chciało :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ogólnie dużo takich pomysłów u nas odpadło mimo że były zapowiedziane czy nawet już wprowadzone (szpony magiczne). Nie to, że były złe ale zwyczajnie nie pasowały do całości.

mikserland

mikserland

Użytkownicy
posty63
  • Użytkownicy
Co z tego że w GWW były tarcze i duale ale animacje zostały tak zrypane, że aż się zarazem płakać i śmiać chciało :facepalm:

Sory, ale ty pewnie nie umiałbyś zrobic żadnej animacji, więc nie wypowiadaj się na temat, o którym masz małe pojęcie ( chyba, że się mylę), ale denerwuje mnie takie zachowanie, przychodzi taki ktoś na forum, zaczyna pisac, że animacje są do kitu.... Dobra, są, ale pamiętaj, że TDM robił je sam od początku do końca.....

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Właśnie zaprezentowałeś chyba najdurniejszy z możliwych sposobów odpierania krytyki aka "zrób lepsze".

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Dobra, są, ale pamiętaj, że TDM robił je sam od początku do końca.....
A jak mięli je niby robić. To nie usprawiedliwia, że są beznadziejne.

0 użytkowników
Do góry