Dyskusja i opinie o modzie 525757 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525757

Odpowiedzi 1281

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czemu tak mało o dualach, skoro ten film jest w sieci od 2007 roku?

Ponieważ zdaje się, że wszystko co miało być na ten temat powiedziane już dawno zostało poczynione. Myślę, że nie warto wchodzić w takie szczegóły jak co i ile będzie zadawało obrażeń, gdyż to już zwykłe formalne rozbieranie atutów moda na części pierwsze. Chyba lepiej będzie, gdy każdy sam odkryje, która forma walki jest bardziej skuteczna i praktyczna.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
KK, tak tylko pytam... Ale akurat to pytanie było najmniej ważne...

A pojawią się jakieś dodatkowe poprawki czy ulepszenia specjalnie dla ludzi zajmujących się machinimą?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie zajmujemy  się machimą więc nie znamy potrzeb i oczekiwań w związku z tą dziedziną, więc co dokładnie masz na myśli?

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Bo ja wiem... Jakiś dodatkowy klawisz w sterowaniu z przypisanym toggle desktop, zmienione kamery podczas dialogów, prostsze metody sterowania gestykulacją i mimiką postaci, czy znienawidzone przez wszystkich cheaterów i filmowców F8 zmieniające kierunek, w którym patrzy się postać. Albo jakiś dołączony edytor skryptów, umożliwiający łatwiejsze zarządzanie podstawowymi rzeczami w rutynach... Sam nie wiem. No i taki mój pomysł, moim zdaniem najlepszy ze wszystkich wymienionych - połączenie testmodela i face helpera i grupowanie ich (np. każę po kolei kilku dołączyć do grupy pierwszej (powinno wystarczyć 5 grup), i w tym momencie gdy zmienię np. twarz jednemu z nich, wszyscy mają taką samą (chyba, że wezmę losową)) - co do przydatności tego jestem pewny, ale domyślam się, że to by było diablo ciężkie do zrobienia...

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
LordMaker oni robią moda do gry a nie kręcenia filmów

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Gdyby robili moda do kręcenia filmów to odpowiedź na moje pytanie byłaby pewnie na stronie głównej. Ale ponieważ robią, jak to ująłeś, "moda do gry", chcę wiedzieć, czy może nie wrzucili przy okazji paru udogodnień...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
zmienione kamery podczas dialogów,

jest

prostsze metody sterowania gestykulacją i mimiką postaci

to w gothicu, na tych kwadratach występuje w ogóle jakaś mimika? gestykulacja o ile mi się wydaje jest losowa czy tam korzysta z samplowanych setów animacji, jak z resztą w większości współczesnych gier.

co do reszty to nie wiem nawet o czym mówisz bo się tym nie interesuje, także nie odpowiem. mogę jedynie powiedzieć, że pojawiło się trochę "życiowych" rutyn i będą one z pewnością przyjemne dla każdego kto chce zrobić coś ambitniejszego niż "śmieszna historia kogośtam". na wszystko zostaną pewnie udostępnione kody i jakieś inne komendy trybu developerskiego w którym działa obecnie mod. nawet nie wiem na czym dokładnie to polega bo to nie moja dziedzina ale raczej można się tego spodziewać.

vaderssj

vaderssj

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
A właśnie. Jak tam matura ??  ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Pytanie do Orka i po części Aragorna, o ile już skończyli pisać ;)

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Mówiliście o mocno odświeżonej grafice 2D i 3D, nowej muzyce, ale nigdzie nie znalazłem wzmianki o efektach dźwiękowych. Czy usłyszymy nowe gdakanie ścierwojada o poranku? Czy uderzenie kilofem w bryłę rudy otrzyma bardziej realistyczny dźwięk? (BTW: będzie ją można wydobywać?) Czy mogę Was jeszcze trochę pomęczyć pytaniami? ;]  Czy kiedyś odpowiecie w jednym poście na więcej niż jedno moje pytanie, jeśli zadaję ich kilka?...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Czy kiedyś odpowiecie w jednym poście na więcej niż jedno moje pytanie, jeśli zadaję ich kilka?...

Nie jestem wszechwiedzący. Jeśli coś jest jawne i mam o tym pojęcie to będzie odpowiedź. Orc zajęty maturą więc musisz poczekać, chyba że Sher wpadnie.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Z tego co mi wiadomo, nowe efekty dzwiekowe sa tylko do nowych czarow, ale moge sie mylic. Zdajesz z pewnoscia sobie sprawe, ze bezcelowe jest poprawianie glosu scierwojada - zaden z nas nie zagdaka do mikrofonu. Dzwieki ktore wstawiamy sa w przewazajacej czesci pochodzenia syntetycznego, ewentualnie nagrane i oblozone efektami. Jednak poczekaj na orka, on Ci odpowie najlepiej na pytania.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Czy mod jest już skończony czy nadal trwają nad nim prace?

Proszę o informacje.

JaszczurPotegi

JaszczurPotegi

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
Mod ma być podobno na 1 kwietnia 2011.

VEQ - :lol:

!!!!!!

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy

LordMaker

Dyskusja i opinie o modzie
#434 2010-05-11, 20:06(Ostatnia zmiana: 2010-05-11, 20:06)
Czy mod jest już skończony czy nadal trwają nad nim prace?

Oficjalnie - trwają prace.
Ale pojawiła się też teoria spiskowa, że z tajemniczych przyczyn twórcy po prostu nie chcą go udostępnić...

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod ma być podobno na 1 kwietnia 2011.

VEQ - :lol2:

Może być nawet w 2012.Mi to jakoś nie przeszkadza  :lol2:

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i co tam? Już po maturach, kiedy zamieścicie jakiegoś newsa?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Już po maturach

jesteś tego pewien?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No dobra, może nie wszystkie, ale większość już była, zresztą przecież nie wszyscy TheModdersi są maturzystami? Żeby była jasność: Nie tupię nogą i nie domagam się kategorycznie natychmiastowego newsa  :P   Planujecie jeszcze jakieś newsy czy aż do premiery nie będzie nic nowego?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Poniekąd nie planujemy żadnych normalnych newsów, comebacków itd. - na chwile obecną nie ma to w dotychczasowej formie żadnego sensu więc wszystko w swoim czasie. Po prostu nie chcemy, aby to odbywało się w dotychczasowej formie, że pojawi się konkretny news i znowu nastąpi kilkumiesięczna cisza.

0 użytkowników
Do góry