Dyskusja i opinie o modzie 485005 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 485005

Odpowiedzi 1281

Khorne

Khorne

Użytkownicy
posty40
Propsy53
  • Użytkownicy
Ostatnio zastanawiam się nad pewną sprawą, jak będzie wyglądało umieszczanie run w tym mieczu na runy.. Czy będzie można włożyć do niego runę w dowolnym momencie czy też będzie do tego potrzebne specjalne miejsce typu kuźnia?

Księga Czarodzieja Instalka

Spoiler

"Poglądy są jak dupa. Każdy ma jakieś, ale po co od razu pokazywać?"

"Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. A maszynista widzi trzech debili na torach."

"Nie wytrzymałem napięcia - i w końcu wyjąłem palce z kontaktu..." :)

"Bo kto to będzie skryptował jak nie ja? Więc jak ma to być dla mnie niespodzianka?

Zawiążesz mi oczy przy skryptowaniu? "

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
na dwa kawałki velcro.

Valhir

Valhir

Użytkownicy
posty13
Propsy6
  • Użytkownicy
Kiedyś o tym pisali. Będzie można wybrać runę do miecza, za pomocą wybranego klawisza na klawiaturze, podobnie będzie z wyborem strzał do łuków. O ile dobrze pamiętam :wink:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Tak właśnie jest. Chodzi o zabawę a nie żenującą otoczkę, także żadnych rytuałów wniebowstąpienia nie przewidujemy.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Jako mały news, podam że będzie możliwość z poziomu menu wyłączenia limitu Fps który towarzyszył nam przez cała grę w orginalnym G1. Klatki były limitowane do liczby 21 co skutkowało strzępiącą płynnościa obrazu, co prawda można to było naprawić uzywając FPSPatcha udostępnionego przez NicoDE, jednak wiele osób mogło nie mieć o jego istnieniu pojęcia.
taki lekki offtop, ale znasz może uzasadnienie istnienia tego limitu?

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
[quote author=Zysk#msg date=1304637929zeby w ciagu sekundy wyszlo dokladnie 21 klatek ;p

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Dyskusja i opinie o modzie
#1066 2011-05-07, 22:31(Ostatnia zmiana: 2011-05-08, 15:27)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam małą propozycję, dodać aby pasek many jak i wytrzymałości (albo chociaż many) były stale pokazane. Czasem denerwowało, że włączasz szybko jakiś czar, chcesz użyć go, a tu nagle "brak many" ... + trochę lepiej by się to prezentowało. :)

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Słyszałem kiedyś, że będzie możliwość krótkiego biegu, takiego jak w Gothic 3, dalej jest to aktualne?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
tak

fazax

fazax

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

fazax

#1070 2011-05-22, 19:55(Ostatnia zmiana: 2011-05-23, 16:06)
Mam taką jedną propozycję. Moglibyście zaktualizować dział "Umiejętności" poprzez wyrzucenie stamtąd tego, z czego zrezygnowaliście i ewentualnie uzupełnić o nowe rzeczy ?

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz to tych 11% to wklej to do podpisu!

snikers222

snikers222

Użytkownicy
posty7
Propsy9
  • Użytkownicy
Oni gówno robią i gówno z tego wyjdzie.
Oświadczam że mod nie zostanie ukończony...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Dzięki za oświecenie.

Oświadczam, że mod zostanie ukończony.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#1073 2011-06-02, 00:49(Ostatnia zmiana: 2011-06-02, 01:18)
No więc Panowie i Paniska :lol:  z tM (zwracam się tu do ekipy, do nikogo więcej, do żadnych malkontentów). Z początku nie wiedziałem, jak mam wam zadać pewne pytanie, ale doszedłem do wniosku, że szczere pytania zadaje się twardo i prosto z mostu. Więc tak

CO WAS U LICHA NAPĘDZA ?

Jaka siła odwewnętrzna ? Czy może jakieś czynniki zewnętrzne ? A może poprostu walicie po setce ewentualnie trochę ze strzykawy w żyłę :lol:  .Bo trochę głupio się przyznać, ale po tylu bezsensownych krytykach ze strony ... a ch*j napiszę to ... NO ZE STRONY TOTALNYCH Z*EBÓW NO i jak widać po niektórych NIEUDACZNIKACH ŻYCIOWYCH ,którym nudzi się w domu i którzy wyżywają się na Bogu ducha winnych ludzi z życiem prywatnym (przeważnie tak się dzieje, jak dziecku kupi się laptopa czy pc'ta, a co gorsza podłączy internet i da samowolkę), pomimo tych wszystkich ch*i mui i dzikich wężów , jakie na Was szły niejednokrotnie i znając zbyt dobrze życie szły będą dalej ,sądziłem, że prędzej czy później powiecie sobie w sercu "pierdolę to bo i tak nikt nie docenia mojej pracy". Wy zamiast tego nadal pracujecie. Każda jedna Persona z ekipy, która ma na to czas, która ma na to chęć(choć i nieraz tego człowiek nie ma, ale wie, że jak bydła nie zaspokoi, to bydło dalej muczeć będzie i się nowego pastwiska domagać) i która ma do tego możliwości. Owszem, nie zapie*dalacie po 12 godzin na dobę jak w zakładzie pracy aka produkcja na akord  (co się pewnie tłukom śni i marzy po nocach), a pomimo tego przecież do ch*ja Pana DUŻO ROBICIE i WIELE ZROBILIŚCIE. Robicie więcej przez te kilka godzin tygodniowo, niż ktokolwiek z tych podżegaczy jest w stanie sobie WYOBRAZIĆ w swoim własnym wyimaginowanym półświatku. Zastosuję tutaj płytsze porównanie :(bo nie śmiem porównywać głęboką metaforą bryndzowatego GWW do waszego projektu) dlaczego do waszego projektu się dopierdzielają , a do takiego marnego GWW nie ? Przecież oni też mają forum, a tam większość wylizuje im rowiska i wchodzi po palcu w dupę. Nie ma tam tak częstych wontów jak tutaj. Ale mniejsza o to. Nie siedzicie z założonymi rękoma i nie opierdalacie się z myślą - JAK TEŻ WIELU SĄDZI JAK WIDAĆ PO OSTATNICH POSTACH -  "aaa może zrobię, a może nie , i tak zapomną, a jak nie to napisze się o usterkach, o trudnościach, o wirusach, pobuczą , pomuczą i sprawa pójdzie w zapomnienie raz dwa". Tylko ROBICIE, RZEKŁBYM ZAPIE*DALACIE PRZEZ DUŻE "Z" PONAD MOŻLIWOŚCI JAKIE WAM DANO i które coraz bardziej się zacieśniają. Nie rozumiem tego, jak niektórzy myślą (czy może raczej nie myślą, lekki paradoks), że wy nie macie prawa do życia prywatnego. Chyba - jak widać po niektórych - najlepiej by było, gdybyście zostali przypięci żeliwnymi kajdanami do krzeseł , podpięci pod elektrody 220V z maskami hokejskimi na twarzach i po mimo zmęczenia , głodu, i braku jakiegokolwiek kontaktu ze światem zewnętrznym dostali ultimatum "SKOŃCZYCIE MODYFIKACJĘ, TO WAS PUŚCIMY". Naprawdę nie rozumiem tego WSZYSTKIEGO . Po co ze strony pseudofanów te "spiny dupsk" po co te "gówniane krytyki prosto z lamusa" i po co te "obelgi kierowane pod niewłaściwy adres ,kierowane przez gówniarzy ,do ludzi, którzy za kilka lat założą własną rodzinę" . Chciałbym się po prostu dowiedzieć jaka siła was napędza i daje moc i chęci do dalszych działań ,pomimo wszelkich przeciwności losu czy tych pseudofanów, przy których nie jedna ekipa by już się ugięła, wręcz powiedziałbym ZAŁAMAŁA. Ja osobiście - i to nie pierdoły ani jak WIELU pomyśli, lizusostwo - z całego serca życzę wam zdrowia i przede wszystkim ZDROWIA. Pie*doli mnie czy CZ wyjdzie, czy zaginie czy córka rybaka go myszy z karakanami zeżrą. Życzę wam zdrowia i szczęścia aha .. no i jeszcze CIERPLIWOŚCI do co poniektórych osób. Pozdrawiam i NAJLEPSZEGO.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
snikers222 oświadczam ze mod wyjdzie jak do niego dorosniesz. Mod bedzie od 18+, Ty zapewne masz 14 czyli jak umiesz liczyć, a przynajmniej odejmować to powinno Ci wyjsc 4. Cztery latka musisz jeszcze poczekac, ale zapewniam ze warto.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#1075 2011-06-02, 17:19(Ostatnia zmiana: 2011-06-02, 17:20)
Jeśli chodzi o hejty to zwykle mamy z tego niezłą bekę i w pewnym sensie zawsze na to czekamy. Na resztę nie zwraca się uwagi, bo nikogo nie interesują skrajne lub bezwartościowe opinie obcych ludzi z internetu. Z drugiej strony wcale nie ma tego tak dużo. Ludzie mają prawo do opinii a my rozumiemy ich rozgoryczenie, jednak nie zamierzamy stawać na głowie tylko dlatego, że ktoś anonimowy poczuł się w jakiś znany tylko sobie sposób "oszukany".

Co do motywacji to wydaje mi się, że w dalszym ciągu jest to jakieś zobowiązanie i duża ilość dobrej pracy, która jest za nami. O szczegóły należy pytać Orka, jednak są to pobudki z pewnością inne niż przed laty. Shergar chciałby już bardzo dawno temu zakończyć projekt a ja mam to generalnie gdzieś i jeśli mogę wypowiedzieć się w swoim imieniu to niezbyt interesuje mnie kiedy zostanie to wydane i czy w ogóle. Jak widać nie warto chwalić i gloryfikować bo i nie ma czego. To jest tylko mod do gry za 5,50 a my nie mamy po 15 lat. Takie życie. Statystycznie na tle innych wypadamy nieźle.

snikers222

snikers222

Użytkownicy
posty7
Propsy9
  • Użytkownicy
Tak skoro tak uważasz to musi tak być jednakże:
-Zawsze pisane było jaki to mod będzie wspaniały i chuje-muje dzikie węże bo nawet wersja beta nie wyszła...
-czekam na tego moda już kilka ładnych lat więc chyba mam prawo wyrazić swój zawód.
Wiem że każdy ma swoje życie prywatne no ale bez jaj ludzie zobowiązaliście się zrobić moda, pozwoliliście ludziom czekać kilka lat i co? Gówno...
Zaraz zobaczę 1000 komentarzy od zrytych wieśniaków i dupolizów którzy twierdzą że jestem rozgoryczonym 14-latkiem.
Po prostu szkoda mi patrzeć jak mydlicie oczy takim "pro-gejmerom" którzy naiwnie wam wierzą oraz czekają z roku na rok z miesiąca na miesiąc i świdrują to forum w kółko aby dojrzeć datę premiery która będzie jedynie datą wrzucenia kilku nędznych screenów na odpierdol.
Przepraszam ale takie jest moje zdanie.
Mimo wszystko doceniam trud oraz bezinteresowność które włożyliście w to wszystko.
Życzę powodzenia.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

#1077 2011-06-14, 00:32(Ostatnia zmiana: 2011-06-14, 00:38)
Ta, od razu najlepiej wyzywać ludzi mądrzejszych od Ciebie od "dupolizów  i zrytych wieśniaków"
Takimi słowami udowadniasz jeszcze bardziej, że poziom twojej inteligencji jak i elokwencji nie jest za wysoki.
Wbrew pozorom trudno jest pogodzić życie prywatne z przygotowywaniem moda dla nołlajfów.
Popatrz na członków teamu  : Część ma studia, część już pracę , część może ma kobitkę i dziecko przy boku.
Praca / nauka powiedzmy zajmuje 10/ 24 godziny
Normalny człowiek śpi po 10 godzin / 24
Czyli zostaje nam 2 godziny na dobę. Z czego trzeba odjąć powiedzmy godzinę na własne przyjemności / kobitka z dzieckiem
Czyli mamy godzinę dziennie na modding zasyfiałego Goticzka sprzed lat 10.
A CZ nie jest to mod z 5 NPC i 2 dialogami.
Jest to mod rozbudowany, o bardzo poprawionej grafice i rozbudowanych wątkach. O itemach nie wspomnę już nawet.
I pomyśl ile sama kompilacja tego wszystkiego zajmuje.
A jeszcze trzeba coś  zrobić w ciągu tych pozostałych 45 minut (przykładowo)
I tak naprawdę do zrobienia tych " screenów na odpierdol" potrzeba wiele roboty. Bo jednak coś  nowego trzeba pokazać, a czasu na robotę  przy modziemało.
A i oni nie robią tego moda dla siebie, oni robią go dla nas.

Sens moddowania Gothica w 2011 ? Nie ma. A jednak oni kończą to co zaczęli.
A to, że idzie to bardzo powoli to nie ich wina.
 Więc nie rozumiem czemu opierdzielasz  Bogu ducha winnych ludzi.
Pozdrawiam, Ced  

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#1078 2011-06-14, 07:35(Ostatnia zmiana: 2011-06-14, 07:36)
-Zawsze pisane było jaki to mod będzie wspaniały i chuje-muje dzikie węże bo nawet wersja beta nie wyszła...
Skąd wiesz? Masz dostęp do tajnego działu? Jesteś na bieżąco informowany o wszystkich postępach osobiście przez orca?
-czekam na tego moda już kilka ładnych lat więc chyba mam prawo wyrazić swój zawód.
Idź na onet ponarzekać na Duke Nukem, bo jest już chyba kolejna data premiery.
Wiem że każdy ma swoje życie prywatne no ale bez jaj ludzie zobowiązaliście się zrobić moda
Kto się kurva zobowiązał? Gdzie? Kiedy?
pozwoliliście ludziom czekać kilka lat i co? Gówno...
A co mają zrobić? Pejczem bić, żeby sobie poszli?
Po prostu szkoda mi patrzeć jak mydlicie oczy takim "pro-gejmerom" którzy naiwnie wam wierzą oraz czekają z roku na rok z miesiąca na miesiąc i świdrują to forum w kółko aby dojrzeć datę premiery która będzie jedynie datą wrzucenia kilku nędznych screenów na odpierdol.
To zamiast pierdolić pomóż, będzie szybciej. Modyfikacja produkowana przez kilka ciągle zajebanych robotą osób raczej nie ma prawa na zbyt szybkie wydanie. To są ludzie, nie roboty.

Zaraz zobaczę 1000 komentarzy od zrytych wieśniaków i dupolizów którzy twierdzą że jestem rozgoryczonym 14-latkiem.
P.S. Jestem z miasta.

snikers222

snikers222

Użytkownicy
posty7
Propsy9
  • Użytkownicy
Ja rozumiem że każdy ma życie prywatne.
Ale po co podejmować się czegoś co jest ponad siły wykonującego.
Widzi ktoś w tym sens?
Podziwiam ludzi którzy poświęcają się dla innych jednakże jest z tym tak jakby ktoś cię prosił o pomoc a ty byś odpowiadał byś mu w kółko:
-Za chwilę
-Później
-Jutro
Wasza wierność jako fanów jest godna podziwu ale znaleźć sens w braku sensu jest bardzo trudno :)
PozDrawiam.

0 użytkowników
Do góry