Pomysły i Propozycje 91709 250

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 91709

Odpowiedzi 250

Gimbi
  • Gość
Kolonia pełna ludzi z tarczami to stanowczo zły pomysł, tak jak napisano na górze. Dodatkowo opóźniło by to pracę, przez co część osób oczekujących moda miałoby pretensje "Dlaczego jeszcze go nie ma?".
Shergar, te małe tarczki nazywano puklerzami.

Żeby nie było że spamuję i niewiele wnoszę do tematu, to wpadłem na pomysł. Można by zrobić małego Questa na podobieństwo zadania z gry Fable (może niektórzy kojarzą pewnego NPC który mówi nam o pięknej córce :huh:  )

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Eeee chodzi o tego qesta co w przystani jest? Z tym dziadkiem? Chyba raczej głupi pomysł, kobiety w gothicu ''miał'' tylko gomez i y'berion.
Sory za spam.

Gimbi
  • Gość
Nie chodzi mi o dokładne skopiowanie Questa, a na lekkie wzorowanie się na nim, tzn. zrobić coś na podobieństwo tego. Ale to już pozostawiam Team'owi do rozpatrzenia :)

Adrian
  • Gość

Adrian
Gość

Pomysły i Propozycje
#83 2008-09-04, 21:12(Ostatnia zmiana: 2008-09-04, 21:14)
Heh no wiesz nie wszyscy grali w te grę. Takie luźne pisanie o "questach z jakichś tam gier" mija się z celem. Chociaż z tego co pamiętam (i jeżeli myśle o tym samym co wy) to To zadanie nie podobało mi się za bardzo... trochę odstawało od reszty  :P

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
To był łysy brodacz :D  I dostawaliśmy talon do fryzjera, a tutaj możemy sami, w każdym momencie się ostrzyc :P  Więc istotnie bez sensu...

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Gruben

Gruben

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Można by zrobić żeby na niektóre misje zamieniało się w jakiegoś innego gracza albo chociaż zmienić wygląd na jakąś mroczną postać jak w Prince Of persia T2T, da się?

Adrian
  • Gość

Adrian
Gość

Pomysły i Propozycje
#86 2008-09-11, 22:09(Ostatnia zmiana: 2008-09-14, 20:41)
Ostatnio oglądałem na youtubie fajny filmik, który podsunął mi pomysł co mozna by dodać do CZ. Otóż jest to alkochol. Juz wyjasniam. Teoretycznie kązdy alkochol (np wino czy ryżówka) miałby kilka punktów które dodają się do puli promili :P  . Przykładowo wino 3 a ryżowka 5. I jeżeli przekroczymy 11 takich punktów nasza postać zaczyna chodzić jak pijana(w MT bimber chyba powodował taki efekt). W tym okresie szybkość z jaka wlaczy postać była by zmniejszona o np 40%. Natomiast jeżeli przekroczymy  25 punktów naszej postaci urywa się film(efekt mógłby być taki jak np zaklęcie snu) i zostaje obudzona dopiero przy ataku lub w południe następnego dnia. Jeden taki punkcik promila znikałby co 2 godzinki. Czyli jak się schlejemy na fulla(hehe) to będzie też efekt kaca bo zredukuje się maximum 8 punkcików.

Aha i taki licznik promili byłby niewidoczny dla gracza.
Mogłyby być questy żeby kogoś upić czycoś. Albo na arenie było by łatwiej walczyc z kims kto się schlał:D . Na fajki nie mam pomysłu. Aha TO JEST TYLKO PROPOZYCJA nic wam nie narzucam.

PS: Grudniu/styczniu nadchodź prędzej :) ))

Mahoro
  • Gość

Mahoro
Gość

Pomysły i Propozycje
#87 2008-09-17, 23:27(Ostatnia zmiana: 2008-09-17, 23:44)
Podczas oglądania gameplaya rzuciłą mi się w oczy pewna rzecz. Otóż gdy kilku npc biegnie obok siebie, wyglądają oni jak kukły z tego powodu iż wszyscy mają identyczną animację biegu i poruszają się tak samo. Tak więc myślę że powinniście dodać do moda kilka trochę innych  animacji biegu, które były by losowo wybierane dla danej postaci.

Oprócz tego wypadało by usprawnić czynności związane z polowaniem:
animacja zdejmowania z zwierzaka trofea
wilk zmienia wygląd po oskórowaniu (robi się taki czerwony :)  )
aby móc zdobywać trofea potrzebne są narzędzia myśliwskie np nóż do skórowania.

Dodatkowo można by wprowadzić skrypty które kazały by chować się npc pod jakieś przykrycie gdy deszcz pada.

NPC mogli by też komentować pogodę rozmawiając z sobą.

No i jezcze wygląd bohatera - nie powinny być możliwości zmieniania go w dowolnym miejscu a jedynie np w chatce fryzjera czy tatuażysty :)  Co do zmiany zarostu to można by to było robić samemu, tylko niezbędna była by przy tym brzytwa. Oby się ogolić trzeba by było również usiąść na stołku, na stojąco nikt sie nie goli. Można by było zrobić do tego specjalną animację.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Oby się ogolić trzeba by było również usiąść na stołku, na stojąco nikt sie nie goli.
Jak to nikt nie goli się na stojąco? Od kiedy? Bez sensu, właściwie nie widziałem nigdy by ktoś golił się na siedząco. A tak na marginesie, radziłbym nie wkładać zbyt wielu takich ciekawostek do moda, moim zdaniem to psuje lekko klimat.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy

Luke_Flamesword

Pomysły i Propozycje
#89 2008-09-19, 10:07(Ostatnia zmiana: 2008-09-19, 10:07)
Uwielbiam, tych co lubią wydziwiać  - Mahoro, koniecznie chcesz, aby premiera moda przesunęła sie o całe tygodnie czy nawet miesiące, bo twórcy zajęci byliby robieniem tak naprawdę całkowicie zbytecznych(a w niektórych przypadkach pewnie niewykonywalnych) popierdółek?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Niektórzy chyba zapominają że mowa o grze której bliżej do dziesięciolecia niżeli do narodzin....

IceMan

IceMan

Użytkownicy
posty68
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

IceMan

Pomysły i Propozycje
#91 2008-09-20, 11:25(Ostatnia zmiana: 2008-09-20, 11:30)
Cytat: Mahoro link=topic=659.msg32263#msg32263 date=Sep 17 2008, 23:27\'
Podczas oglądania gameplaya rzuciłą mi się w oczy pewna rzecz. Otóż gdy kilku npc biegnie obok siebie, wyglądają oni jak kukły z tego powodu iż wszyscy mają identyczną animację biegu i poruszają się tak samo. Tak więc myślę że powinniście dodać do moda kilka trochę innych  animacji biegu, które były by losowo wybierane dla danej postaci.

Oprócz tego wypadało by usprawnić czynności związane z polowaniem:
wilk zmienia wygląd po oskórowaniu (robi się taki czerwony <_<  )
aby móc zdobywać trofea potrzebne są narzędzia myśliwskie np nóż do skórowania.

Dodatkowo można by wprowadzić skrypty które kazały by chować się npc pod jakieś przykrycie gdy deszcz pada.

NPC mogli by też komentować pogodę rozmawiając z sobą.

No i jezcze wygląd bohatera - nie powinny być możliwości zmieniania go w dowolnym miejscu a jedynie np w chatce fryzjera czy tatuażysty ^_^  Co do zmiany zarostu to można by to było robić samemu, tylko niezbędna była by przy tym brzytwa. Oby się ogolić trzeba by było również usiąść na stołku, na stojąco nikt sie nie goli. Można by było zrobić do tego specjalną animację.

Po pierwsze npc nie wyglądają jak kukły, po drugie to są animacje podstawowe biegnięcia z g1, po trzecie gdy np nauczysz się wyższego poziomu broni jedno czy dwuręcznej też inaczej biegniesz geniuszu...
Co do zwierząt... jakoś w każdym gothicu jest jak tu i nikt na to nie narzeka tylko ty...
Co do chowania przed deszczem... Co z cukru jesteś? głupi pomysł moim zdaniem...
CO do dialogów to najpierw trzeba mieć kwestie mówione a i tak mało kto zwraca uwagę na to co pieprzy dany npc z drugim...
I twoim zdaniem każdy goli się na krześle? o.O ja jakoś gole się na stojąco i jest dobrze...
I na koniec, proszę nie utrudniaj im pracy, bo równie dobrze mógłbyś iść z tym do PB i im to powiedzieć, no bo w końcu oni robili animacje biegania, czy umiejętność skórowania...

I sorry, ale tacy ludzie mnie po prostu denerwują ze swoimi bladymi pomysłami...

Mahoro
  • Gość
haha iceman nie bulwersuj się tak... ja komuś utrudniam prace? Przez napisanie kilku propozycji? Zatem proponuje zamknąć ten temat, bo jeszcze ktoś napiszę fajny pomysł który twórcy moda będą chciely wprowadzić i opóźni to premierę..

Po za tym nie wiem czy zauważyłeś, ale pisałem nie o postaci kierowanej przez gracza ale npc "geniuszu".  Kilka npc biegnących obok siebie wygląda bardzo źle bo poruszają się w identyczny sposób.. Widać to chociażby na trailerze.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pomysły i Propozycje
#93 2008-09-21, 13:15(Ostatnia zmiana: 2008-09-21, 13:17)
Widać to chociażby na trailerze.

Widać to chociażby w kilku najnowszych grach i jakoś nikomu większej różnicy to nie robi.

Skoro popadamy w takie szczegóły to również należałoby dorobić animację pozyskiwania mięsa, pomijając oczywiście fakt że ani jedno ani drugie praktycznie nigdy nie odbywa się w terenie. To jest część kultury myśliwskiej a poza tym nie wyobrażam sobie rozdrabniania zdobyczy na części pierwsze na... polanie  :P . Już nie wspominając o jakimś "nożu myśliwskim" (wtf?!?!?!) który możesz sobie co najwyżej w dupę wsadzić. Pozyskiwania skór, mięsa czy jakiego kolwiek trofeum ze zwierzyny to proces trudny i dosyć skomplikowany więc proponuję nie czepiać się takich szczegółów z uwagi że w grach rpg wszystko jest przedstawione w sposób bardzo symboliczny. Dla pocieszenia dodam że np w takim wiedźminie możesz zapomnieć o jakim kolwiek zrywaniu roślin czy skórowaniu przedstawionym za pomocą animacji.

Co do chowania przed deszczem... Co z cukru jesteś? głupi pomysł moim zdaniem...

Nie wiem jak u was ale w realnym świecie normalne jest chowanie się np przed deszczem i wcale nie jest to żadna "moda" która przyszła np ze stanów tyko typowy ludzki odruch  :D .

Vaderssj
  • Gość
Moim zdaniem fajne by bylo dodac do gry mozliwosc zabicia jednym pchnieciem od tylu, chociaz pewnie dla niektorych ułatwiałotoby zbyt gre

kozuba
  • Gość
Tak, dobre by to było, gdyby można było kogoś zabić kogoś jednym pchnięciem od tyłu, ale żeby szansa na zakradnięcie się za kogoś była dość mała.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Pomysły i Propozycje
#96 2008-09-22, 15:01(Ostatnia zmiana: 2008-09-22, 15:03)
Tak to właśnie jest, goście nie wiedzą jakie ograniczenia ma silnik gothica, nie wiedzą że na takie choćby pierdoły co wymyślają trzeba kupę czasu i roboty (jeśli w ogóle da się je zrobić) a piszą te pomysły coraz pojebańsze. Takie posrane detale do których nikt nie przywiązuje wagi. Owszem, może gdyby zrobić takich detali bardzo dużo to klimat gry byłby inny, ale lepiej już zrobić nową grę, bo na silniku gothica rzucanie się w takie rzeczy to jak rzucanie się w gówno.
Więc nie wymagajcie od ekipy TM takich pierdół. I tak już sporo nowości wprowadzili... To tylko mod, a nie nowa gra.

Vaderssj
  • Gość
Bula nie musisz robic z tego takiej afery, ja TYLKO PROPONUJE taką mozliwosc i niewiem czy jest to mozliwe czy nie, wiec jak uwazasz ze jest to do dupy lub nie do zrobienia to wcale nie musisz nas wyzywac. Gdyby TM nie chcialo takich propozycji to by juz dawno zamkneli ten dzial. I czy to zrobia czy nie to juz jest ich sprawa

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie robie żadnej afery ani nikogo nie obrażam.
Po prostu wyrażam swoje zdanie na temat waszych nierealnych pomysłów.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Powiem tak:
Orc kończy już prace nad wszelkiego rodzaju "nowinkami technicznymi". Teraz skupiać się będziemy głównie na fabule i łączeniu wszystkiego w kupę.
Tak więc pomysły takie jak powyżej możecie sobie darować. Wdzięczni bylibyśmy natomiast za wszelkiego rodzaju sugestie dotyczące questów pobocznych.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry