Half-Life 3381 4

O temacie

Autor Czerx

Zaczęty 10.07.2009 roku

Wyświetleń 3381

Odpowiedzi 4

Czerx

Czerx

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Witam  ^_^  
To znowu ja  :P  
Mapki już umiem robić, ale w uproszczonym programie - Worldcraft Online --->

---->     http://www.worldcraft-online.com/index.php?l=pl

Teraz chciałbym zająć się modelami  ^_^  
Tworzenie nowych broni, potworków, modeli graczy do multiplayer, nowych tekstur budynków bądź podłogi i innych związanych z tym rzeczy  ^_^  

Lubie tworzyć coś nowego  :P   (choć czasem nie od podstaw  :D   )
Ale jakby ktoś pomógł to byłbym bardzo wdzięczny  :P  
Pomoc polega na tym, aby ktoś mi podał jakiś fajny program do edycji/tworzenia modeli i tekstur do Half-Life ( mojej ukochanej gry  :lol2:   ) Bądź co bądź grafika jak na tamte czasy jest spoko ( nawet na te czasy  :P   )

Jeśli już ktoś mi poda takowy program to proszę o obsługę tego programu ( oczywiście po polsku )

Z góry dziękuję bardzo  :roll:

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Może zModeler ? (zapoznaj się z google.pl)
A mapki naucz się robić w VHE - większe możliwości

Czerx

Czerx

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Z tym się zgadzam, że VHE ma większe możliwości, ale jest skomplikowany  :lol2:   i w dodatku po angielsku  :roll:
Jest poradnik do niego na pewnej stronce, ale ja bym wolał zaczynać robić mapki w prostych programach, a potem w coraz to bardziej skomplikowanych  ^_^   Worldcraft Online mam już za sobą  ^_^   stworzyłem 2 bardzo duże mapy do CSa  :D   Teraz przydałby mi się program mniej prymitywny od Worldcrafta Online, ale prostszy w obsłudze od VHE no i oczywiście do robienia map do HL  :P  

VHE zostawię sobie na sam koniec  ^_^

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Quark o_o ?
A może Radiant

Creed

Creed

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Polecam ci QUARKA ;)  Sam robiłem mapy bardzo złożone i proste tym programem i jest łatwy w obsłudze :lol2:

Co do modeli... niestety tym się nie bawiłem. Tekstury bardzo prosta sprawa lecz tym też się nie zajmowałem. Przeważnie bawiłem się sprite. I radzę Ci od tego zacząc.

Poszukaj na necie.. sprite editor i idź tym śladem a trafisz na mnóstwo programów do edycji half life i tych innych.

(Dopowiem że kumpel bawił się nawet plikami .dll w HF i zrobił fajne rzeczy :lol2:  )

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry