Nie wiem czy można to nazwać programami, jest to wykorzystanie możliwości arkusza kalkulacyjnego w niekonwencjonalny sposób, tylko po to żeby sprawdzić 'czy się da?'
Po prostu dawno temu mi się bardzo nudziło, a tak się składa że znalazłem to na dysku, kto wie może komuś się przyda
(bo zastosowań praktycznych raczej w tym nie ma
)
Animacja: rozdzielczość 13x13 xD da się co prawda zrobić dużo większą, ale wtedy wykorzystanych komórek przybywa wykładniczo
. Postarałem się o wygodny interface użytkownika - wystarczy kliknąć na odpowiednie suwaki
Oscyloskop: - trudne słowo ;) możemy zmienić dwa parametry fali wysokość i natężenie (okres) oraz włączyć animację (parametry można zmieniać w trakcie trwania animacji). jeśli komuś nie podoba się domyślna prędkość animacji może zmienić wartość komórki H3 (ręcznie ;) )
arkusze wykorzystują między innymi takie funkcje jak: iteracje, formatowanie warunkowe, suwaki, funkcja wyszukaj pionowo (dla celów warunkowych). Rozkminianie we własnym zakresie
http://www.sendspace.com/file/9v95q6'&...com/file/9v95q6znane problemy: wyłącznik animacji należy nacisnąć dwukrotnie (sponsorowane przez microsoft); czasem excel może nie odpowiadać (j.w.); prędkość animacji zależy od szybkości komputera (na bardzo słabych jest wooolnoooo)