2# Dzień Screena 61135 220

O temacie

Autor Zoom

Zaczęty 20.06.2009 roku

Wyświetleń 61135

Odpowiedzi 220

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

2# Dzień Screena
#200 2009-07-26, 17:23(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 17:25)
ej ludzie znalazlem zajebiste wyjście i mówie całkiem poważnie; nie lepiej to zostawić w cholere?
po co ta dysputa? przecież nikt tego nie zorganizuje, to nie wypali, ludzie mają to w dupie, my pierdolimy, nikt z nas nie będzie tego robił bo mu się nie chce. po co to wszystko?  ja też mam czasami pociągi aby zrobić coś dla innych ale tutaj jak nigdzie indziej poprostu nie warto. dajmy sobie spokój bo nawet jeśli nam zależy to inni mają to w dupie. forum jest dnem totalnym, degraduje się coraz bardziej wraz z użytkownikami i najlepiej było by je zamknąć. czym prędzej zdamy sobie z tego sprawę tym lepiej dla nas.

imprezy typu dzień screena wystawiają nam świadectwo. w tym roku jest to farsa wymieszana z gównem. dziękuje modderom, którzy "nie mieli czasu" albo 'nie mieli co pokazać".

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Aha i prosiłbym bratów i siostrów xardasa o nie szastanie takimi argumentami, że to forum tylko o gothicu.

Edycja regulaminu by wystarczyła i ewentualne kasowanie postów tego typu.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user

Tasilvar

2# Dzień Screena
#202 2009-07-26, 17:24(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 17:24)
Tutaj akurat popieram projekt kazzmira, lecz byłyby narzekania: "Przecież 3 miesiące to mało, nie mamy, co pokazać. Nie bierzemy udziału.". W tym momencie można również zastosować taktykę thora, ale ja już nie mam zamiaru uganiać się za grupami.

Moja grupa też nie miała za wiele do pokazania nowych rzeczy, ale mimo wszystko złożyłem materiały na DS. Chciałem pokazać to czego jeszcze nie było ujmowane na poprzednich screenach pokazanych w moim dziale. W każdym razie się nie obijamy.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
No ostatnio ktoś założył temat o modzie do M&B i cieszy się on dość dużą popularnościom.
Myślę że połączenie sił z M&B to dobre rozwiązanie
Same chęci nie wystarczą. :D
Aha i prosiłbym bratów i siostrów xardasa o nie szastanie takimi argumentami, że to forum tylko o gothicu.
Gothic umiera... chociaż właściwie już umarł, co widać m.in. po skromnym DS-ie, żeby theModders przetrwało trzeba zrezygnować z nalepki 'forum o Gothicu" i zaprosić lud modujący inne gry.

Moje portfolio

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
serail, skromny dees nie jest skromny, bo mało osób modduje, tylko dlatego, że połowa olała sprawę.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

2# Dzień Screena
#205 2009-07-26, 17:36(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 17:36)
sztuczne zaszczepianie innych społeczności nic nie da. ludzie mają swoje fora, inne, mają jakie mają, być może chujowe ale mają i nie będą tu przechodzić bo my mamy dobre ambicje i chęci. nie ma tu nic co by mogło ich zainteresować a poprzednie akcje siosty xardasa nie wystawiły nam bynajmniej dobrego świadectwa i dały mylne wyobrażenie co my sądzimy o innych modderach. gothicowa komuna 4 life.

tu się ludzie nie interesują innymi modami i tyle. nawet jeśli zaprosisz tych modderów to co z tego? ich praca nie zdobędzie tu żadnego poklasku. już lepiej iśc na forum onetu

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

2# Dzień Screena
#206 2009-07-26, 17:37(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 17:42)
gothic już zdechł dawno temu niestety, wszelke próby zapraszania na to forum innych moderów spełzły na niczym z tego samego powodu dla którego nikt z nas albo mało kto byłby chętny się z tm wyprowadzić. jedyna szansa to współzawodniczenie i poczucie tego że robi się mody nie tylko dla siebie ale dlatego żeby się czegoś nauczyć. nie ukrywam że modowanie to dla niektórych trampolina do robienia gier. druga szansa to być może nastepca gothica który powstanie i o ile ktoś tam się zdecyduje udostępnić narzędzia do modowania. jeżeli nie to tm padnie na pysk zaraz po tym jak ork skończy cz i nic tego nie powstrzyma. a trzecia szansa to odcięcie się od gothica i zajęcie się modowaniem innych gier.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
mówiłem że spełznie na niczym. przynajmniej oszczędziliśmy kilku stron pierdolenia.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
a trzecia szansa to odcięcie się od gothica i zajęcie się modowaniem innych gier.
Ta koncepcja wydaje się najlepszym wyjściem. :D

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nic na sile

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

2# Dzień Screena
#210 2009-07-26, 18:39(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 18:41)
A dajcie Wy spokój, gothic zdechł, gothic nie żyje, gothic jest stary, gothic...

W cholerę osób na jutubie ciągle ogląda filmiki z modów, ba, nawet interesując się byle gównem <mój pierwszy mod, który, chwała Bogu, nie wyszedł>, a i tu nie jest wcale aż tak źle. Są teamy, które moddują, są ludzie, którzy grają, coś się dzieje. I na pewno nic tu nie umiera.

Edicik:

Nie przeczę, że nie powinniśmy stawać na samym Gothicu, sam moddowałem kilka innych gier. Ale dopóki modding G mnie bawi, będę się bawił, a "widownia" jest wcale niemała, patrząc na jutubę.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

2# Dzień Screena
#211 2009-07-26, 19:51(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 20:06)
Myślę że na tym forum to nie wypali, ten Dzień Screena był omawiany ponad miesiąc przed rozpoczęciem imprezy a to co mamy na pewno na nazewnictwo "Dzień Screena" nie zasługuje. Co prawda było parę smaczków ale niestety tylko parę.
Mylisz się Zoom. My akurat tak co 3-4 miesiące dajemy jakieś nowe screeny. A ponad miesiąc to nie 3 miesiące. Wcześniej o tym już pisałem. Więc nie wiem o co ci chodzi. Gdybyśmy mieli wystarczająco dużo czasu, to byśmy na pewno dali jakieś screeny. Na razie nowe lokacje są niedopracowane, no chyba że lubisz takie byle jakie oglądać.

Modding Gothica po CZ na pewno nie upadnie. Dalej ludzie będą moddować tą grę. Co zrobić by inni już nie moddowali G1 czy G2? Po prostu: nie moddować Gothica. Arcania i Risen na pewno będą moddowalne, jak bardzo, to się okaże.

DS częściej może być, ale najlepiej to przedyskutować z szefami teamów, jak oni to widzą.

moderców
Chyba ktoś za długo przebywał z Ifritem :D

czekałem aż ktoś to zauważy  :D

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1155
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
sztuczne zaszczepianie innych społeczności nic nie da. ludzie mają swoje fora, inne, mają jakie mają, być może chujowe ale mają i nie będą tu przechodzić bo my mamy dobre ambicje i chęci. nie ma tu nic co by mogło ich zainteresować a poprzednie akcje siosty xardasa nie wystawiły nam bynajmniej dobrego świadectwa i dały mylne wyobrażenie co my sądzimy o innych modderach. gothicowa komuna 4 life.

tu się ludzie nie interesują innymi modami i tyle. nawet jeśli zaprosisz tych modderów to co z tego? ich praca nie zdobędzie tu żadnego poklasku. już lepiej iśc na forum onetu
Dziwne jest to że za niepowodzenie z wprowadzeniem moddingu innych gier na forum TM obarczacie siostrę xardasa. Czyżby ten user był bogiem albo miał wpływ na umysły wszystkich innych userów? Zresztą z tego co pamiętam ten user w swoich postach miał pozytywne nastawienie do moddingu innych gier, a tylko bronił pozycji Gothica. Więc całkowite zrzucanie na niego odpowiedzialności za mały odzew na modding innych gier jest nonsensem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
sprawa była już odmawiana w ostatnich dniach, kiedy to w roli Twojego adwokata występował piskor więc wybacz ale nie chcę mi się prowadzić drugiej dysputy na ten sam temat w tak krótkim czasie tym bardziej, że poprzednia jeszcze gdzieś lata po forum tak więc zawsze można się zaznajomić.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1155
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

2# Dzień Screena
#214 2009-07-26, 22:06(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 22:06)
Zaznajomiłem się z tamtą dysputą, jednak ze względu na nikłą wartość merytoryczną zawartych tam wypowiedzi postanowiłem nie odpisywać. Cóż, mogę powtórzyć tylko jeszcze raz: obwinianie mnie za to niepowodzenie jest nieporozumieniem, ale cóż jak biednemu Kyro nie wyszło M&B no to musiał sobie znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego. Na przyszłość radziłbym bardziej się przyłożyć do sprawy albo nie robić nic na siłę.

Z mojej strony to też by było na tyle :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nikt Cię nie stawia na podium głównego winowajcy ale Twoja postawa w stosunku do modderów mib była faktem o czym kilka osób, jak widać pamięta i nie jest to bynajmniej tylko kyro.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Mnie trochę jedno śmieszy - taka autoironia, żeby się pseudo-filozofowie znowu nie doszukiwali schizofrenii. Rok temu na Dniu Screena było CZ, w tym roku CZ, w przyszłym roku też? Ork skończmy tego moda  w tym roku, pliz bo z tego powoli robi się Moda na sukces :D

Co do M&B to jest chyba kilka modów ciekawych, chociażby ten kolby co raz na kilka miechów zmienia nazwę moda, mod graficzny gutka:
http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=59525
http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,42265.0.html

Co do śmierci gothica to w sumie na razie nie ma chyba gry, która mogłaby go zastąpić, dlatego są jeszcze ludzie, którzy tracą na to czas. Od kilku lat nie wyszedł żaden naprawdę przełomowy cRPG i zaczynam wątpić, że to się zmieni.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Działu na forum również nie dostajesz za pustosłowie i nie uważam aby pokazanie kilku wstępnych screenów ze spacera było czymś co należy odpukać i dać po wsze czasy spokój bo przecież #msgote author=Thörbjorn link=topic=6144.msg58269#msg58269 date=1248644006]Działu na forum również nie dostajesz za pustosłowie i nie uważam aby pokazanie kilku wstępnych screenów ze spacera było czymś co należy odpukać i dać po wsze czasy spokój bo przecież pracują".
Proponowałbym po zakończeniu DS2 i ogłoszeniu wyników ustawić działy w Twórczości modderskiej właśnie według kolejności zajętych miejsc. Posiadanie działu "na górze" to pewien prestiż, ktoś może mieć żal, że do jego działu mało kto zagląda bo jest niżej - a więc skoro te akurat grupy chciały się wypromować, to dlaczego nie umożliwić im dalszej promocji, chociażby w takiej formie? Kto nie wziął udziału, niech traci. Idąc dalej - grupom, które od dłuższego czasu nie pokazały postępów - żadnych screenów, skryptów czy filmów - dział jawny trzeba po prostu zabrać (ukryć lub przenieść do archiwum), ikonkę spod profilu także (bo ludzie bardzo lubią się wyróżniać). Może to ich akurat zmotywuje do odświeżenia swoich modów i pokazania czegoś nowego. Przy czym nie można w tym wypadku poprzestać na słowach i grożeniu: zabierzemy wam dział, jeśli w ciągu tygodnia nic nie pokażecie. Wiele sytuacji już pokazało, że trzeba po prostu działać, zrobić co trzeba i nie zważać na usprawiedliwienia bumelantów.

Cytat: kazzmir link=topic=6144.msg58282#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:01 PM\'
zastanawiam się czy przypadkiem nie warto by zagęścić trochę ten konkurs, dzień screena. gdyby był np co kwartał wtedy może nie byłoby takich efektów widać rozwoju jak w przypadku "co rok" ale jednak zmuszałoby to występujące grupy do pracy. generalnie chodzi o to żeby był ruch w interesie, o ile nie wymuszony przez istniejące okazaje to tym bardziej przez ambicje moderców żeby pokazać swoją pracę z jak najlepszej strony. moglibyśmy mieć edycje kwartalne które raz w roku kończyłyby się podsumowaniem wyników i wyłonieniem ostatecznego zwycięzcy. w ten sposób każdy zyskuje szansę odrobienia strat, wzorowania się na najlepszych pracach to jest moim zdaniem bardzo konstruktywne podczas modowania wogóle. co wy na to?
Takie gadanie zawsze motywuje żeby coś na tym forum robić... I właśnie przez to ciągle jestem rozdarty między tym, by wyjść znowu z jakąś inicjatywą, a tym, by w końcu to rzucić. Z jednej strony ciągle mam nadzieję że "akurat tym razem wypali", z drugiej, mając na uwadze własne doświadczenie w tej kwestii, jestem praktycznie pewny że i tak nic się nie uda, bo ktoś coś spieprzy, bo dojdzie do jakiejś nagonki, bo będzie małe zainteresowanie, a ja sam w końcu stracę chęć do czegokolwiek. Jednakże jeśli chodzi o samą treść posta, to jak najbardziej można by częstotliwość zwiększyć, rozszerzyć działalność na inne imprezy (Dzień Taczki, Dzień Thora - no a niby czemu nie? :D ), żeby w końcu coś ruszyło. Robić, cieszyć się z zainteresowania, przyjmować motywujące pochwały, na demotywujące dogadywanie nie zwracać uwagi, pieprzyć tych którzy wolą siedzieć w kącie. Może w ten sposób jakoś to pójdzie.

Cytat: Zoom link=topic=6144.msg58289#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:12 PM\'
Dobrze bylo by w tych imprezach brały udział także zagraniczne grupy.
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem, chociaż można by to przedyskutować.

Cytat: kazzmir link=topic=6144.msg58290#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:15 PM\'
nie oceniałoby się wszystkie prace i brało średnią pod uwagę ale z wszystkich jedna jedyna najlepiej oceniona byłaby wyznacznikiem. i tak przecież zwykle kilka prac ciągnie całą statystyke w górę a nie wszystkie, zawsze wsród tych prac są lepsze i gorsze
Dobry pomysł.

Cytat: Zkirtaem  link=topic=6144.msg58291#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:16 PM\'
screeny na odwal mało pomogą w promocji moda, ale zawsze coś.
Zrobić 10 screenów i mieć jakąkolwiek promocję a nie zrobić i nie mieć tej promocji to różnica. Coś to zawsze więcej niż nic.

Cytat: Dekster link=topic=6144.msg58297#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:21 PM\'
W przypadku takich zachowań proponuję nawet się nie cackać, nie odpowiadać, nie przejmować się - byleby się nie zniechęcić i robić swoje dalej. Rewolucja pożera własne dzieci. Bana czasowego - jeśli zrozumie, to dobrze, jeśli nie, jego sprawa. Podobnie robię w przypadku postów "a gdzie tekstury" w bitwach - zwyczajnie je usuwam. Po co psuć sobie nerwy przez takie coś. Przecież wiadomo że nic dobrego nie wynikłoby z odpowiadania na takie zaczepki.

Cytat: Thörbjorn link=topic=6144.msg58299#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:23 PM\'
ej ludzie znalazlem zajebiste wyjście i mówie całkiem poważnie; nie lepiej to zostawić w cholere?
Ciężko byłoby policzyć, ile razy Thoro mówił mi, że daje sobie spokój z TM. Ale widzicie? Cały czas tu zostaje. Co rusz wychodzi z jakąś inicjatywą. Tak samo na przykład Dekster. Warto to w końcu docenić. Warto też samemu wziąć się za coś.

Odnośnie współpracy z moderami M&B:
@Zoom: Chyba że dałoby się ściągnąc tu jescze inne grupy - np M&B, nadaniu im działów pasków itd
@Dekster: Nie orientuję się, jak radzi sobie polska scena moddingu M&B, ale ktoś wspominał, że niezbyt dobrze. Może spróbować kolejny raz połączyć siły i zrobić z tego forum polskie centrum moddingu Gothica oraz M&B?
Robienie czegokolwiek na siłę nie ma absolutnie żadnego sensu. Jedyna możliwość, żeby cokolwiek z tego wypaliło, to powolny, oddolny rozwój sceny, tak jak to się działo także w przypadku Gothica. Czemu oddolny? Bo to co oddolne, tak jak na przykład gospodarka wolnorynkowa, ewolucja czy systemy samoorganizujące się, ma w zwyczaju działać. Nie ma sensu odgórnie niczego narzucać, nie ma sensu nikogo zmuszać do przechodzenia tutaj. Ktoś założy tu swój temat i pokaże swoje prace, ktoś inny zrobi to samo, co jakiś czas pojawi się nowy tutorial i jakoś to może pójdzie. Nic na siłę. To w sumie sposób, jak zrobić, a się nie narobić, ale zazwyczaj działa.

@Zoom: No ostatnio ktoś założył temat o modzie do M&B i cieszy się on dość dużą popularnościom.
Na przykładzie Kolby: przed założeniem tematu był raczej sceptyczny, rozmawialiśmy bardziej o DS, mówił, że to nie wypali, że i tak nic na tym nie zyska, jeśli chodzi o rozgłos. Natomiast dzień po założeniu tematu o swoim modzie:
Kolba: (Piątek 24.07.2009 15:01)
kurde, ale już mam odpowiedzi w topicu o modzie :D
nie spodziewałem sie takiego odzewu
Ja: (Piątek 24.07.2009 15:01)
no widzisz
Kolba: (Piątek 24.07.2009 15:21)
dostałem zajebistą motywację po tych ich postach :P
Czyli, jak widać, można.

Cytat: Thörbjorn link=topic=6144.msg58309#msg58269 date=Jul 26 2009, 05:36 PM\'
ludzie mają swoje fora, inne, mają jakie mają, być może chujowe ale mają i nie będą tu przechodzić bo my mamy dobre ambicje i chęci. nie ma tu nic co by mogło ich zainteresować
Problemem jest także to, że nawet jeśli ktoś zainteresuje się moddingiem M&B, Wiedźmina czy innej gry po obejrzeniu screenów zaprezentowanych tutaj, to raczej będzie wolał pójść tam gdzie uzyska pomoc, niż zostawać i próbować tutaj rozwijać scenę. To nie są nawet pojedyncze przypadki, zakładam że gdyby zebrać wszystkie osoby, które na TM dowiedziały się o modach do M&B i zaczęły same się nimi zajmować lub chociażby w nie grać, to utworzyłaby się całkiem niezła grupa. Przykład pierwszy - niejaki Mat Berserker, którego pamiętałem ze starego forum, obecnie nie ma żadnego związku z TM, natomiast jest bardzo aktywny na forum mountblade.info. Niejaki Zawias, który kilka dni temu pytał mnie na gg, czy mam zamiar kontynuować tłumaczenie samouczka bo chciałby zająć się moddingiem - nie miałem wyjścia, musiałem go przekierować na tamto forum (tego typu przypadków było kilka). No i oczywiście przykład flagowy - twórcy WFaS, m. in. chyba Tul, Józef Sztacheta, Manitas, o których także można powiedzieć, że wywodzą się stąd, bo jakieś trzy lata temu mieli tu swój temat czy nawet dział i dopiero po odejściu stąd założyli forum mountblade.info oraz właściwe forum WFaS. Dlatego też oprócz zapraszania tu innych, powinniśmy zająć się dbaniem, aby ludzie stąd nie odchodzili gdzie indziej.

@Adanos: My akurat tak co 3-4 miesiące dajemy jakieś nowe screeny.
3-4 miesiące to akurat nie tak często, jak można by się spodziewać. W gruncie rzeczy można robić screeny często, nawet tego samego, nawet nie super oryginalne, nawet nie najlepszej jakości, a i tak wychodziłoby się na tym za każdym razem na dobre - jeśli jest coś nowego, to przykuwa to uwagę fanów.
@Adanos: Arcania i Risen na pewno będą moddowalne, jak bardzo, to się okaże.
Oby nie tak bardzo jak G3. Jakoś nie widać tutaj moderów G3.

@Adanos: Chyba ktoś za długo przebywał z Ifritem :D
W gruncie rzeczy, nawet ich można by zaprosić na to forum, by się tutaj zaprezentowali. Chociaż szczerze mówiąc dziwię się, czemu ja to mówię :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Z kolejnością działów dobry pomysł. Zastosujemy :D .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W gruncie rzeczy, nawet ich można by zaprosić na to forum, by się tutaj zaprezentowali. Chociaż szczerze mówiąc dziwię się, czemu ja to mówię old_lol.gif

dziwne. rozmawiałem z bombajem o tm wiele razy będąc przy tym obiektywnym. dziwne czemu się nie skusił :D  naprawde dziwne

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry