spacer nie zapisuje zmian w pliku newWorld.zen 3219 5

O temacie

Autor kazzam

Zaczęty 2.06.2009 roku

Wyświetleń 3219

Odpowiedzi 5

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
a więc tak,zaczynam swoją "przygode" ze spacerem.na początku szło mi niezle wstawiałem różne przedmioty,obracałem je,ustawiałem,z wielu różnych rzeczy robiłem jedną(np z paru desek zrobilem ściane :D ) lecz gdy niby wszystko zapisywałem i wchodziłem do gry tego nie było.próbbowałem na wiele sposobów w większość przypadków widziałem to co wstawiłem do gry w spacerze po ponownym odczytaniu zena ale w grze niebyło tego.ściagnolem pliki gothic-remake(zmienaijace górniczą doline tak by miała niektóre rzeczy z G1,naprawde świetna sprawa),podmieniłem pliki "remake" z oldWorld  podmieniłem za te co miałerm orginalnie i dodałem pare nowych które były w paczce  winrara z reamke.ide do GD i wszystko tam jest...się wkurzyłem

chceprzerabiać G2nk o nowe przedmioty np.tu dodać skrzynie a tu łużko itp na razie podstawy.

opisze dokładnie co robie w spacerze a w y powietrzcie mi co robie zle i czego wogule nie robie a powinienem.

1.odpalam spacera w wersji 2.1.6
2.odczytuje np.newWorld.zen
3.naciskam F3 i lecze do punktu gdzie chce dodać nowy przedmiot(akurat pułke zwykłą)
4.wybieram zcvob
5.ppm i wstawianie nowego voba.
6.opcje-->visual-->znajduje w _work/data/meshes plik 3ds tej pułki
7.apply
8.activate
9opcje-->edit the Bbox
10...--->end
11.p[lik-->zapisz zen i zastępuje ten stary

i tu nei wiem czy kompile zen i light mam dawac przed zapisaem czy po.próbuje tak i tak i nigdy nie działa.kompile z opcją outdoor

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Wiesz co? Weź naucz się pisać poprawne zdania. Jedyne co zrozumiałem z tego to to:
i tu nei wiem czy kompile zen i light mam dawac przed zapisaem czy po.próbuje tak i tak i nigdy nie działa.kompile z opcją outdoor

Przed zapisem.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
no to widocznie wolno kapujesz :D  masz wszystko w punktach,bardziej się tego wytłumaczyć nie da.
jak robie najpierw kompile light i zen to niemoge potem zapisać zena,pocja jest nieaktywna ;/

ale jeśli naprwde nie rozumiesz to chodi mi oto że zapsiuje zena podmieniajac go za stary,wchodze do gry i nei mam żadnych zmian które zrobiłem.

wychodze z gry otwieram znow spacera i zena który zmieniłem,widze te zmiany tam!one tam są! tylko czemu nei ma ich w grze!????

w spacezre jest taka opcja uruchom gre.jak ją wcisje pojawiam się w gzre bez npc,tam ite do miejsca gdzie zrobilem zmiany i je widze....

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
mam ten sam problem i męczy mnie on od miesiąca, a nikt nie chce odpowiedzieć na te pytanie:/

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dodam jeszcze tylko że próbowałem tak jak mi radzili żeby najpierw wywalić stary świat, a potem wrzucić swój, ale terz nic.

Matej

Matej

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
1. Nauczcie się pisać bez błędów
2. Wejdźcie w VDFS i wypakujcie Data/Worlds.vdf
3. Potem zmieniacie nazwę z Worlds.vdf na Worlds.vdf.disabled
Teraz po każdej edycji świata możecie już go bez problemu nadpisać.

Dawniej Matej, teraz MAT3Y.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry