[G1] Ostatnie Starcie 73098 193

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 26.05.2009 roku

Wyświetleń 73098

Odpowiedzi 193

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Gothic: Ostatnie Starcie
#140 2009-12-04, 23:27(Ostatnia zmiana: 2009-12-04, 23:36)
Oto mój problem:
Otóż gdy pobieram twój mod (bez problemu) i rozpakowuje, wrzucam pliki w odpowiednie miejsca (Jestem tego pewien sly.gif ) to mod nie działa tzn. włączam przez gothicstarter (playerKit 1.08), to włącza się normalny gothic :P  To dziwne bo np. MT mi działa bez problemu, kombinowałem już na różne sposoby i nic... help! ;]

PS: Z twoim drugim modem też tak jest (Wladca Duchow).

Life Is Brutal....

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Oto mój problem:
Otóż gdy pobieram twój mod (bez problemu) i rozpakowuje, wrzucam pliki w odpowiednie miejsca (Jestem tego pewien sly.gif ) to mod nie działa tzn. włączam przez gothicstarter (playerKit 1.08), to włącza się normalny gothic:huh: To dziwne bo np. MT mi działa bez problemu, kombinowałem już na różne sposoby i nic... help! 25.gif

Musisz wrzucić paczkę z modem do Gothic/data/modVDF a plik ini do gothic/system.

Potem uruchamiasz przez gothic starter. Zrobiłeś tak?
No właśnie - zrobiłeś tak?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Tak zrobiłem dokładnie tak jak mówiłeś... Pobrałem od nowa paczkę, paczkę wrzuciłem do modVDF a tamten plik ostatniestarcie.ini do system. Ok, odpalam gothicstarter i co? Pupa :P  Nie wiem co się dzieje ale bardzo chciałbym zagrać w tego moda ;[ Jak już mówiłem drugi jego mod ma tak samo...

Life Is Brutal....

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

#144 2009-12-05, 00:06(Ostatnia zmiana: 2009-12-05, 14:31)
Nie tzn. nie miałem takiego ale podmieniłem, niestety tak czy siak włącza się zwykły Gothic. Pff zaczyna mnie to powoli wkurzać ;/

PS: W paczce powinno się znajdować ostatniestarcie.mod i ostatniestarcie.ini ? (Bo ja tak mam... jeśli tak powinno być i mi nie działa to nie wiem co jest :P  )

@EDIT: No jak widać nikt mi nie odpisuje i nikt nie wie co zrobić aby to działało, więc chyba se odpuszcze tego moda ;]

Life Is Brutal....

Magras

Magras

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
O! Ktoś kto ma ten sam problem co ja! No właśnie, czemu tak się dzieje? Tak wychwalacie tego moda, że aż chcę zagrać a tu BUM! Nie włącza się. A zwykłego Gothica już przeszedłem więc wyłączyłem.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
A plik .ini, do folderu system wkleiliście? Bo on nie był dołączony wraz z modem(niekompentencja autora). Cofnijcie się do drugiej lub trzeciej strony, tam ktoś podał dwie wersje. Spróbujcie.

Magras

Magras

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Oooo... Faktycznie działa. :D  Szkoda, że nie ma żadnych wpisów w dzienniku. nie wiem co mam zrobić po znalezieniu Uciekinierów. :lol2:

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Wejdź sobie do Starego Obozu :lol2: . Ale może idź najpierw na bagna, po jakąś obstawę :D

Magras

Magras

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Łeee... Nie podoba mi się ten mod. 0 fabuły, miecz, którym zwykłego demona niszczę 1. ciosem... Kiszka z nędzą. W dodatku ten brak wpisów... ;/

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Fajnie ci działa... Mi nie a zrobiłem wszystko jak trzeba...

Life Is Brutal....

Magras

Magras

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
A jakie dałeś rozszerzenie pliku? *.txt czy *.ini? Bo jeślito pierwsze to się nie dziw, że nie działa. Żeby było rozszerzenie *.ini to musisz na końcu w pisać właśnie to. No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy
Cytat: Magras link=topic=5947.msg72827#msg72827 date=Dec 6 2009, 09:59 AM\'
No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.

Nazwa pliku .ini nie jest istotna, ograniczenie jest takie, że nie może zawierać spacji i innych znaków niedozwolonych (o ile w którejś kolejnej wersji Gothic Startera tego nie poprawili). Co jest ważne w pliku .ini?

- linijka: title=OS ; gdzie tekst po #msgote author=Magras link=topic=5947.msg72827#msg72827 date=Dec 6 2009, 09:59 AM\']No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.[/quote]

Nazwa pliku .ini nie jest istotna, ograniczenie jest takie, że nie może zawierać spacji i innych znaków niedozwolonych (o ile w którejś kolejnej wersji Gothic Startera tego nie poprawili). Co jest ważne w pliku .ini?

- linijka: title=OS ; gdzie tekst po =#msgote author=Magras link=topic=5947.msg72827#msg72827 date=Dec 6 2009, 09:59 AM\']No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.[/quote]

- linijka: title=OS ; gdzie tekst po  odpowiada za nazwę moda w starterze.
- linijka: vdf=Ostatnie Starcie.mod ; gdzie tekst po #msgote author=Magras link=topic=5947.msg72827#msg72827 date=Dec 6 2009, 09:59 AM\']No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.[/quote]

- linijka: title=OS ; gdzie tekst po =#msgote author=Magras link=topic=5947.msg72827#msg72827 date=Dec 6 2009, 09:59 AM\']No i plik musi nazywać si ę jak plik *.mod.[/quote]

- linijka: title=OS ; gdzie tekst po  to nazwa pliku uruchamianego przez plik .ini (czyli mod)

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Ooo dzięki Wojak w końcu ktoś mi pomógł :huh:  Już działa po prostu w pliku .ini w jednej linijcie byla spacja tam gdzie nie powinna być :lol2:

Life Is Brutal....

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Łeee... Nie podoba mi się ten mod. 0 fabuły, miecz, którym zwykłego demona niszczę 1. ciosem... Kiszka z nędzą. W dodatku ten brak wpisów... ;/
Ludzie lubią się podniecać byle czym :lol2:

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

No, zgodzę się z tym... Tak bardzo chciałem w to zagrać a tu taka niespodzianka :lol2:  Ja nie wiem co ludzie fajnego w tym modzie widzą :huh:

Life Is Brutal....

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
A ja nie rozumiem po co cały czas to komentujecie, jakie wy robiliście swoje pierwsze mody, co? Czego się spodziewaliście? Drugich mrocznych tajemnic?     :/

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
to że ktoś nie robi modów Sergio to nie znaczy że nie może ich ocenić pozatym to się przy tym nie postarałeś byłoby to napewno lepsze ze wpisami niż bez

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

#158 2009-12-20, 18:03(Ostatnia zmiana: 2009-12-20, 18:03)
Wtedy nie wiedziałem jak zrobić wpisy, ale dość już, nie będę kontynuował tej bezsensownej dyskusji.
Teraz możecie już przeprosić za bezpodstawną i bezsensowną krytykę kogoś kto wie więcej o tworzeniu modów niż Wy.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
ta Sergio ty się tak nie cwaniacz zrobiłeś koszmarnego moda, którym się wszyscy podniecają jak chcesz udowodnić, że jesteś lepszy to zrób łatki to obu modów

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry